שכבות של בצק פריך שמקבל קראנצ'יות עדינה בזכות שמנת חמוצה שיש בבצק, ממולא בשוקולד נוטלה ושוקולד חלב מילקה אגוזים. כמובן שאפשר להחליף את השוקולד והנוטלה בכל ממרח אחר שאוהבים או שוקולד אחר. אישית אני מאוד אוהבת שוקולד מילקה כך שמבחינתי אם שוקולד חלב אז מילקה ורצוי עם אגוזים. את הבצק הכנתי עם קמח תופח אוסם. רוב הזמן אני שמה קמח רגיל ואבקת אפייה אבל הפעם מבצע חיסול קמחים לפני פסח…היה לי קמח תופח אז החלטתי להשתמש בו לעוגיות האלה שאגב יצאו מעולותת. פריכות בדיוק במידה שצריך ושוקולדיות מאוד. במקור רציתי להכין מהבצק הזה כדורים ממולאים בשוקולד אבל אחרי ניסיון של עוגייה אחת הבנתי שהמרקם של הבצק לא מתאים לסוג כזה של עוגיות והלכתי על שכבות בתקווה שאכן ייצאו פריכות וטעימות כמו שדמיינתי ואכן יצאו טעימות מאוד מאוד.
חומרים לכמות של 50-60 ריבועים
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1/4 כוס אבקת סוכר
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
- כפית תמצית וניל
- 3 חלמונים
- קורט מלח
- 2.5 כוסות קמח תופח של אסם
מלית
- צנצנת קטנה של נוטלה
- 200 גרם שוקולד חלב אגוזים של מילקה קצוץ דק במעבד מזון
- אופציה לתוספת: אגוזי מלך קצוצים
אופן הכנה
- לשים במעבד מזון חמאה ואבקת סוכר ולערבל עד לקבלת תערובת קרמית.
- להוסיף חלמונים, שמנת, תמצית וניל ומלח ולערבל לתערובת אחידה.
- להוסיף קמח תופח ולערבל רק עד לקבלת בצק אחיד (ערבול יתר פוגם במרקם הבצק).
- לשים במקרר לפחות 3 שעות ואפשר יותר.
- לחלק את הבצק לארבעה חלקים שווים.
- לקמח היטב משטח עבודה ולרדד את כדור הבצק הראשון למלבן דק מאוד בעובי 2 מ"מ ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. למרוח חצי מכמות הנוטלה על הבצק (לחמם מעט את הנוטלה במיקרוגל כדי שיהיה קל יותר למרוח), אם רוצים אז לפזר אגוזים קצוצים על השוקולד.
- לרדד את כדור הבצק השני ולהניח מעל הנוטלה.
- לפזר את השוקולד הקצוץ על הבצק.
- לרדד את כדור הבצק השלישי ולהניח מעל השוקולד הקצוץ.
- למרוח מעל השכבה השלישית את יתרת הנוטלה.
- לרדד את כדור הבצק הרביעי ולהניח על שכבת הנוטלה.
- לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות 13-15 דקות, עד שהבצק מזהיב מעט. להוציא את שכבות הבצק מהתנור ולהוריד את החום ל- 160 מעלות. להחזיר את הבצק לתנור ולאפות עוד 15 דקות.
- להוציא מהתנור, לצנן היטב , ליישר קצוות (אלו החלקים שאני זוללת) ולחתוך לריבועים בגודל של 3*3 ס"מ. לפזר אבקת סוכר ולשמור בצנצנת אטומה.
ממרחים לגיוון במקום שוקולד או בנוסף:
- ריבת חלב
- חמאת בוטנים
- פרג
- ממרח לוטוס
- ממרח חלבה
אופים בתבנית תנור רגילה ופשוט אחרי האפייה חותכים לריבועים
שלום לך יהודית. אשמח לדעת לאיזה גודל תבנית לעשות את העוגה ? מקווה לתשובה ומודה מראש !
ווי…הזכרת לי אותן. מעולות. מחכה לדיווח
נראה מעניין מאוד. אנסה ואדווח 🙂