
חומרים לכמות של 50-60 ריבועים
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1/4 כוס אבקת סוכר
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
- כפית תמצית וניל
- 3 חלמונים
- קורט מלח
- 2.5 כוסות קמח תופח של אסם
מלית
- צנצנת קטנה של נוטלה
- 200 גרם שוקולד חלב אגוזים של מילקה קצוץ דק במעבד מזון
- אופציה לתוספת: אגוזי מלך קצוצים
אופן הכנה
- לשים במעבד מזון חמאה ואבקת סוכר ולערבל עד לקבלת תערובת קרמית.
- להוסיף חלמונים, שמנת, תמצית וניל ומלח ולערבל לתערובת אחידה.
- להוסיף קמח תופח ולערבל רק עד לקבלת בצק אחיד (ערבול יתר פוגם במרקם הבצק).
- לשים במקרר לפחות 3 שעות ואפשר יותר.
- לחלק את הבצק לארבעה חלקים שווים.
- לקמח היטב משטח עבודה ולרדד את כדור הבצק הראשון למלבן דק מאוד בעובי 2 מ"מ ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה. למרוח חצי מכמות הנוטלה על הבצק (לחמם מעט את הנוטלה במיקרוגל כדי שיהיה קל יותר למרוח), אם רוצים אז לפזר אגוזים קצוצים על השוקולד.
- לרדד את כדור הבצק השני ולהניח מעל הנוטלה.
- לפזר את השוקולד הקצוץ על הבצק.
- לרדד את כדור הבצק השלישי ולהניח מעל השוקולד הקצוץ.
- למרוח מעל השכבה השלישית את יתרת הנוטלה.
- לרדד את כדור הבצק הרביעי ולהניח על שכבת הנוטלה.
- לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות 13-15 דקות, עד שהבצק מזהיב מעט. להוציא את שכבות הבצק מהתנור ולהוריד את החום ל- 160 מעלות. להחזיר את הבצק לתנור ולאפות עוד 15 דקות.
- להוציא מהתנור, לצנן היטב , ליישר קצוות (אלו החלקים שאני זוללת) ולחתוך לריבועים בגודל של 3*3 ס"מ. לפזר אבקת סוכר ולשמור בצנצנת אטומה.
ממרחים לגיוון במקום שוקולד או בנוסף:
- ריבת חלב
- חמאת בוטנים
- פרג
- ממרח לוטוס
- ממרח חלבה
אופים בתבנית תנור רגילה ופשוט אחרי האפייה חותכים לריבועים
שלום לך יהודית. אשמח לדעת לאיזה גודל תבנית לעשות את העוגה ? מקווה לתשובה ומודה מראש !
ווי…הזכרת לי אותן. מעולות. מחכה לדיווח
נראה מעניין מאוד. אנסה ואדווח 🙂