שוקולד וחלבה= שילוב מנצח!!
וכדי שלא יחסר כמו שאומר אהרוני אז הכנתי חטיף משלוש שכבות שיוצרות יחד את הביס המושלם ביותר – בצק חמאה פריך, מעל הבצק שכבת שוקולד, מעל השוקולד פיזרתי חלבה מלאה בפקאנים סיניים ומעל כל זה שכבה יפה של שוקולד מריר וחלב עם אגוזים….כמה שזה טעיםםםם. חשוב מאוד לקנות חלבה איכותית במשקל. אני קונה חלבה של "מעדני המלך" יש להם חלבה בטעמים מטריפים. הפעם שילבתי בחטיף חלבה עם שברי פקאן סיני וגם……הכנתי עוד נגלה עם חלבה בטעם קינמון. וכיוון שזה חטיף שוקולדי מרוכז מאוד ואי אפשר לאכול ממנו יותר מידי, הכנתי אותו בתבנית פיירקס קטנה וחמודה שהייתרון שלה הוא שיכולתי להכין בה את החטיפים משלב האפייה ועד שלב האחסון במקרר. יצאו לי בערך 25 קוביות של חטיפי ביס שוקולד וחלבה מטריפים שלא צריך יותר מאחד כדי לספק את יצר המתוק שלנו.
מצרכים לתבנית בגודל של כ-20*12 ס"מ -כ- 25 חטיפי ביס
מצרכים לבצק פריך
- 100 גרם קמח רגיל
- 1/4 כפית מלח
- כפית סוכר
- 70 גרם חמאה קרה מהמקרר חתוכה לקוביות קטנות
- 2 כפות מים קרים מהמקרר
אופן הכנת הבצק
- לשים במעבד מזון את כל החומרים מלבד המים ולערבל בערך דקה לתערובת פירורית.
- להוסיף את המים ולערבל עוד 30 שניות ורק עד שהבצק מתאחד (עיבוד יתר פוגם במרקם הפריך של הבצק).
- לשים נייר אפייה בתבנית האפייה ולשטח את הבצק בעזרת הידיים. אפשר לקמח מעט כדי שהבצק לא יידבק לידיים.
- לדקור עם מזלג את הבצק, לכסות עם המכסה ולשים 10 דקות במקפיא. בינתיים לחמם תנור לחום של 180 מעלות.
- לאפות את הבצק 20-25 דקות, עד שהקצוות שלו מתחילות להזהיב.
- להוציא מהתנור ולצנן מעט.
מצרכים לשכבת השוקולד
- 100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
- 100 גרם שוקולד חלב עם שברי אגוזים
- 150 גרם שמנת מתוקה 38% שומן
- כפית סירופ תירס (לא חובה. שומר על הברק של השוקולד)
- 1/4 כפית מלח (לא לוותר. זה מדגיש את המתיקות).
אופן הכנת שכבת השוקולד
- להביא שמנת מתוקה לסף רתיחה.
- לקצוץ את השוקולד לקוביות קטנות ולשים בקערית.
- לשפוך את השמנת על השוקולד. להמתין דקה ואז לערבב למסה חלקה.
- להוסיף מלח וסירופ תירס ולערבב.
- להניח בצד עד להרכבת העוגה.
לפיזור מעל שכבת הבצק: 100 גרם חלבה עם שברי פקאן סיני (אפשר לשים איזה טעם שאוהבים אבל מומלץ לקנות חלבה איכותית וטובה).
הרכבת העוגה
- בעזרת כף למרוח מעל שכבת הבצק האפוי מעט מהשוקולד (שכבה דקה).
- לפורר את החלבה ולפזר מעל השוקולד בשכבה אחידה.
- לשפוך מעל החלבה את יתרת השוקולד ולישר בעזרת מרית או כף.
- לכסות עם המכסה ולשים במקרר 6 שעות לפחות עד שהשוקולד מתייצב.
- לחלץ את העוגה יחד עם נייר האפייה.
- לטבול סכין חדה וטובה במים רותחים, לנגב ולחתוך את העוגה לחטיפי שוקולד קטנטנים בגודל ביס.
- לשמור בקופסת הפיירקס ולכסות כדי למנוע ריחות מהמקרר.