שוב מלחמה או מבצע או איך שלא יקראו לזה – "צוק איתן". החרדות האלה עשו לי חשק מטורף לשוקולד. בדרך כלל אני מעדיפה עוגות גבינה ולא שוקולד, אני לא מחסידי השוקולד. ואין לי מושג מה קרה היום שמהבוקר אני באטרף לשוקולד. אבל אני לא יכולה לאכול סתם שוקולד. כל היום פנטזתי לי על חיתוכיות עם בצק פריך ונימוח שמעליו יישב שוקולד שגם יהיה רך ונימוח כי אם אני כבר אוכלת שוקולד אני מעדיפה אותו ממש רך. כשהיינו ילדים היינו טובלים את השוקולד פרה המיתולוגי בתה חם ואוכלים. היום אני לא מתפשרת על כל שוקולד ואם הוא לא באמת שווה אז אני קוראת לזה בזבוז קלוריות. אזזזזז הכנתי את החיתוכיות שפנטזתי עליהן ויצא בול בול כמו שדמיינתי לי את הטעם. חבל שאי אפשר להעביר את הטעם והמרקם דרך המסך. אז לכל אוהבי ומכורי השוקולד- זה בשבילכם באהבה.
החיתוכיות בנויות משלוש שכבות: בסיס בצק פריך, שכבת שוקולד ומעל שטרוייזל
חיתוכיות שוקולד נימוחות
חומרים שכבה ראשונה
- 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
- ¼ כוס אבקת סוכר
- 1 ביצה
- 1 כוס קמח
- ¼ כוס אבקת שקדים
- קורט מלח
הכנת שכבה ראשונה
- לשים במעבד מזון את החמאה והסוכר ולערבל היטב עד לקבלת תערובת קרמית אוורירית. לפתוח פעם פעמיים את המכסה ולגרד את החמאה מדפנות הכלי.
- להוסיף ביצה ולערבל עוד דקה- שתיים.
- להוסיף את הקמח, אבקת השקדים והמלח ולערבל כמה שניות רק עד לקבלת בצק. עיבוד יתר יפגע במרקם הפריך של הבצק.
- להעביר את הבצק לתבנית אפייה בגודל של כ- 20*30. לעבוד כאן עם קמח כדי לשטח את הבצק על התבנית. לשים 10 דקות במקפיא.
- לחמם תנור לחום של 170 מעלות ולאפות את הבצק 15-20 דקות – עד שמתחיל להזהיב מעט בקצוות.
- להוציא מהתנור ולהנמיך את התנור לחום של 150 מעלות.
חומרים שכבה שנייה
- 200 גרם שוקולד מריר 60% קקאו
- 50 גרם חמאה
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- כף גדושה קקאו
- 2 כפות אבקת סוכר
- ½ כוס שמנת מתוקה
- 2 כפיות אייריש קרים
- קורט מלח
הכנת שכבה שנייה
- להמיס במיקרוגל חמאה ושוקולד. לערבב היטב.
- להוסיף ביצים ולערבב.
- להוסיף קקאו, אבקת סוכר, שמנת מתוקה, אייריש קרים ומלח ולערבב היטב.
- למזוג מעל הבצק האפוי.
שכבה שלישית – שטרוייזל
- 1 כוס קמח
- 1/4 כוס אבקת שקדים
- 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- קורט מלח
הכנת שכבה שלישית
- לשים את כל החומרים במעבד מזון ולערבל בפולסים עד לקבלת פירורים גסים.
- לפזר מעל שכבת השוקולד.
- לאפות בחום של 150 מעלות כ- 20 דקות – עד שהשוקולד יציב.
- להעביר את התנור למצב גריל ולאפות עוד 5 דקות כדי להזהיב את השטרוייזל.
- להוציא מהתנור, לצנן 15 דקות, לפרוס ולהתענג מאושר.
עוד כמה קטנות
- במקום אבקת שקדים אפשר לשים עוד קמח במקום אבל אין להשוות את המרקם והטעם כששמים אבקת שקדים.
- אפשר לשים סוכר במקום אבקת סוכר- שוב, משפיע על המרקם הנימוח.
אפשר במקום אבקת שקדים לשים שקדים טחונים ומה הכמות
זה אותו דבר
אפשר בלי אייריש קרים?
כן. אין בעייה בלי
היי…את יכולה לשים על השוקולד או מתחתיו. תערבבי יחד פחית קרם קוקוס או שמנת מתוקה עם בערך 2.5 -3 כוסות קוקוס, שני חלמונים, שלושת רבעי כוסות סוכר ווניל ותשימי על שכבת השוקולד…קחי בחשבון שאולי לא צריך את שכבת הבצק מעל כי זה יהיה יבש מידי…הקוקוס רך אבל בכל זאת נחשב לשכבה יבשה
שלום, אם אני רוצה לשלב קוקוס במעדן הזה, לאיזו שכבה את ממליצה להוסיף אותו , ובאיזו כמות? תודה, מאיה
שלום, אם אני רוצה לשלב קוקוס במעדן הזה, לאיזו שכבה את ממליצה להוסיף אותו , ובאיזו כמות? תודה, מאיה