טארט יפהפה, קל להכנה וטעים בטירוף. אני מכינה אותו בעיקר בפסח או כשיש לי אורחים שממש ממש מקפידים על 6 שעות בין ארוחה בשרית לחלבית (שי ושילת האהובים, זה בשבילכם)…אז, אני ממירה את השמנת המתוקה לקרם קוקוס ומקבלת קינוח פרווה טעיםם שכלל לא מרגישים כמעט את ההבדל בינו לבין החלבי.
לקישוט הכנתי מטבעות שוקולד מריר עם קוקוס קלוי שנותן לו קראנצ'יות מדהימה ומשדרג בכמה רמות את ניראות העוגה. אפשר לשים במקום קוקוס קלוי שברי בוטנים, אגוזים, אגוזי לוז…כל מה שאוהבים.
בתמונות העוגה בגרסת הפרווה.
טארט קוקוס ושוקולד – גם בגרסת פרווה
לרינג / תבנית בקוטר 22 ס"מ
בסיס העוגה
- 2 חלבונים
- 1/2 כוס סוכר
- 1.5 כוסות קוקוס
מלית-מוס שוקולד חלב
- 200 גרם שוקולד חלב קצוץ (לפרווה – לשים שוקולד מריר)
- 200 מ"ל שמנת מתוקה 38% שומן (לפרווה – לשים קרם קוקוס)
- 100 גרם חמאה רכה (לפרווה – ניתן לוותר על החמאה)
לקישוט – מטבעות קראנץ' שוקולד חלב וקוקוס
- 50 גרם שוקולד חלב (לפרווה – לשים שוקולד מריר)
- 1 כף שמן קנולה
- 1/4 כוס קוקוס קלוי
אופן הכנה
- בעזרת מזלג לערבב יחד בקערה חלבונים וסוכר עד שהסוכר די נמס.
- להוסיף קוקוס ולערבב.
- לשמן רינג או תבנית (אם משתמשים ברינג אז להניח על גבי תבנית אפייה של תנור מרופדת בנייר אפייה) ועם ידיים רטובות מעט, לשטח את הקוקוס על הדפנות והבסיס.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות 15-20 דקות עד שהקוקוס מזהיב.
- הכנת מלית על בסיס חלבי: להניח בקלחת על הגז שמנת מתוקה ולהביא לסף רתיחה. למזוג מעל השוקולד, להמתין דקה ולערבב עד להמסה מוחלטת. לקרר לטמפרטורת חום הגוף (לשים קצת על השפתיים – זה צריך להרגיש נעים) ולהוסיף חמאה רכה. לערבב עד להמסה ואם היא לא נמסה לערבב עם בלנדר מוט ידני. לצקת את השוקולד על בסיס הקוקוס, ליישר ולהכניס להתייצבות במקרר.
- הכנת מלית על בסיס פרווה: להמיס יחד במיקורגל קרם קוקוס ושוקולד (בפולסים של חצי דקה וערבוב כל פעם) ולצקת מעל בסיס הקוקוס. להכניס למקרר לכמה שעות של התייצבות.
- הכנת מטבעות קראנץ' שוקולד וקוקוס: להמיס במיקרוגל שוקולד (כ- 30 שניות), להוסיף כף שמן קנולה ולערבב. להוסיף קוקוס קלוי ולערבב. לצקת לתבנית מטבעות סיליקון ולהכניס למקפיא ל- 10 דקות. לחלץ מהתבנית ולקשט את העוגה.
- לשמור את העוגה במקרר.
האם בקרם הקוקוס הכוונה רק לחלק המוקשה (החלק השומני יותר שנמצא בחלק העליון של פחית קרם הקוקוס) או לערבב את הפחית ולהשתמש בקרם המעורבב?
היי עינת,
ממש מה שכתוב במתכון. אם לא צויין לשים במקרר ולהשתמש רק בחלק השומני אז זבה אומר לשים הכל.
חג שמח 🙂
האם אפשר להמיר את הקרם קוקוס ברית?
היי נעמי,
לא הבנתי את השאלה
שלום.
האם אפשר להקפיא את העוגה?
היי יפה, אין בעייה להקפיא
קודם כל פרגון; אני עוקבת מושבעת ולא נפלתי אף פעם. תמיד יוצא מושלם!.
רציתי לשאול האם בקרם כדאי לשים שמן קוקוס במקום החמאה ?
היי כרמל, אפשר בהחלט!
חג שמח
הי תודה רבה! אפשר תמונה של קרם הקוקוס?
היי שולמית,
תכתבי בגוגל קרם קוקוס ויעלו לך מלא תמונות. אי אפשר לשלוח פה תמונה
חג שמח ♥
היי, נראה ממש טעים! אפשר אגוזים במקום הקוקוס רק במטבעות או גם בתור הבסיס?
היי נויה,
אפשר אגוזים במקום קוקוס ואפשר איזה שוקולד שאוהבים