בסיס קוקוסי ומעל שוקולד במרקם מוסי ואם זה לא מספיק אז מעל הכל שכבת גנאש שוקולד וכדי להשחית עוד יותר את העוגה אפשר לגרר מעל עוד שוקולד.
מתקבלת עוגה בטעם קוקוס ושוקולד עם ארבעה מרקמים שונים. עוגה מצויינת לפסח ולא רק, היא טעימה בכל ימות השנה.
חומרים לבסיס תבנית פאי מתפרקת קוטר 26
העוגה נשמרת עד שבוע במקרר.
- 4 חלבונים
- 3/4 כוסות סוכר
- 3 כוסות קוקוס
- כפית תמצית וניל
אופן הכנת הבסיס
- לחמם את התנור לחום של 160 מעלות.
- בעזרת מזלג לערבב בקערה חלבונים וסוכר עד שהסוכר די נמס.
- להוסיף קוקוס ותמצית וניל ולערבב עם כף עד לקבלת תערובת דביקה.
- לשמן עם חמאה את תבנית הפאי ולשטח עם ידיים משומנות מעט את הקוקוס על התבנית והדפנות. להתחיל עם הדפנות, להדק היטב ולשטח על הבסיס כמה שיותר באופן שווה.
- לאפות את הקלתית 10 דקות – עד שהשוליים מזהיבים מעט.
- להוציא מהתנור ולהנמיך את החום ל- 150 מעלות.
חומרים לתערובת השוקולד
- 200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
- 50 גרם חמאה (לפרווה: מחמאה או שמן קוקוס)
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר או 4 חלמונים שנשארו משכבת הקוקוס
- כף גדושה קקאו
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1/2 כוס שמנת מתוקה (לפרווה: קרם קוקוס)
- 2 פקקים (של הבקבוק) אייריש קרים
- 1/4 כפית מלח
אופן הכנת תערובת השוקולד
- להמיס במיקרוגל חמאה ושוקולד. לערבב היטב.
- להוסיף ביצים ולערבב.
- להוסיף קקאו, אבקת סוכר, שמנת מתוקה, אייריש קרים ומלח ולערבב היטב.
- למזוג מעל הטארט האפוי.
- לאפות 25-30 דקות.
- לצנן לטמפרטורת החדר.
חומרים לציפוי גנאש שוקולד
- 100 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
- 1/2 כוס שמנת מתוקה (לפרווה: קרם קוקוס)
הכנת הגנאש שוקולד
- לקצוץ את השוקולד לקוביות ולשים בקערית.
- להביא את השמנת לסף רתיחה ולמזוג מעל השוקולד. לחכות דקה ואז לערבב עד להמסה מוחלטת.
- לשפוך מעל הטארט וליישר בעזרת מרית.
- לשמור במקרר.
שכבת שוקולד קצוץ:
- 100 גרם שוקולד מריר או חלב של עלית מגורר על ידי קולפן ירקות.