לחמניות דאבל שוקולד מושלמות! השוקולד נמצא גם בבצק וגם במלית, כך שאין סיכוי שתקחו ביס בלי שוקולד. הבצק הפעם ללא ביצים וללא מוצרי חלב, כך שמתאים גם לטבעוניים. כל מה שצריך הוא לבחור שוקולד שאוהבים ולהתנחם בטעימות האלה. אני בחרתי למלא בנוטלה, אתם יכולים לבחור איזה שוקולד שאתם אוהבים, העיקר שימו הרבה שוקולד 🙂
יש משהו ממש מנחם בבצק שמרים ממולא בשוקולד. אני לא מדברת על עוגת שמרים שוקולד, אלא על לחמניות שלכאורה מתאימות לאוכל והן לא ממש מתוקות, ממולאות בשוקולד. השילוב של הלחמנייה הרכה והלא מתוקה, עם השוקולד המתוק, הוא מושלם בעיני.
אני יכולה לומר בפעם המי יודע כמה שאני לא אדם של חורף!! לא אוהבת חורף, לא אוהבת גשם, לא אוהבת שקר לי, לא אוהבת! אני כן אוהבת מרקים, אגב, גם בקיץ, כן אוהבת את ריח השמרים שמופץ בבית בימים קרים כשהכל סגור והבית מחומם, כן אוהבת שוקולד (לפעמים) ואם שוקולד, אז רצוי נוטלה.
הלחמניות האלה אמנם בלי ביצים ובלי מוצרי חלב, אבל בהחלט טעימות מאוד ומתאימות גם לטבעוניים עם שוקולד מריר. הלחמניות שלי ממולאות בנוטלה , אבל זרעתי בהן גם פצפוצי שוקולד אמיתי, כך שבכל ביס יש שוקולד. אין מצב שתקחו ביס מהלחמנייה ולא תתקלו בשוקולד. כי אם כבר מכינים לחמניות שוקולד, אז שיהיה מלא שוקולד. אמרתי כבר שוקולד? 🙂 🙂
לחמניות דאבל שוקולד – גם בבצק וגם ממולאות בנוטלה
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח שלי
- יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- הלחמניות האלה עשויות בלי ביצים ובלי מוצרי חלב. טבעוניים יכולים לשים שוקולד מריר ולמלא בכל שוקולד שאוהבים והלחמניות יהיו טבעוניות.
- כדי להקל על הכנסת הנוטלה ללחמניות, אפשר להקפיא 10 כפיות של נוטלה (אחת לכל לחמנייה). אני אישית לא הקפאתי, הבצק מספיק אלסטי ואפשר לעצב לחמנייה ממולאת בקלות.
- הלחמניות הכי טעימות כשהן חמימות, ביום הכנתן, אבל בהחלט אפשר להקפיא אותן ולחמם כשרוצים לאכול.
מצרכים לכמות של 10 לחמניות
- 1/2 ק"ג קמח (אפשר קמח רגיל רב תכליתי ואפשר קמח כוסמין לבן)
- 1 כף שטוחה שמרים יבשים (10 גרם)
- 1/4 כוס שמן (50 גרם)
- 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
- 250-300 מ”ל מים (הסבר על כמות המים באופן ההכנה)
- 1 כף מדידה מלח (20 גרם)
- 250 גרם שוקולד צ'יפס משוקולד אמיתי (אני שמתי של מיימונס) (שימו לב שבאופן ההכנה משלבים את השוקולד בפעמיים.
- למילוי: 10 כפיות גדושות נוטלה
- למריחה לפני אפייה: ביצה טרופה עם כף חלב (טבעוניים יכולים למרוח כף סילאן מהול בכפית מים).
אופן הכנה
שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את הקמח והשמרים ומערבבים.
מוסיפים שמן וסוכר ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה.
מוסיפים מים בהדרגה וממש לאט לאט, לתת לקמח לספוח את המים כדי לדעת לכמה מים זקוק הבצק. יש לקחת בחשבון שיש כמה גורמים שמשפיעים על כמות המים שתיכנס לבצק, כגון: סוג הקמח, מזג האוויר ביום הכנת הבצק, זמן הלישה ועוד ולכן, יש להיצמד למתכון אבל במקביל להפעיל שיקול דעת. הבצק צריך להיות רך וגמיש כמו פלסטלינה, כזה שקצת נדבק לידיים אבל משתחרר בקלות. לשים את הבצק 5-7 דקות ומוסיפים את המלח. לשים עוד 5 דקות, עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
בסוף הלישה מוסיפים חצי מכמות השוקולד צ'יפס ולשים על מהירות נמוכה רק עד שהשוקולד נטמע בבצק.
מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים עם ניילון ומתפיחים שעה וחצי לפחות ועד שהבצק מכפיל את הנפח.
כשהבצק תפח – מחלקים את הבצק ל – 10 כדורים במשקל של כ – 100 גרם. אפשר לחלק את הבצק לכדורים קטנים יותר ואז יתקבלו לחמניות קטנות יותר. רצוי לשקול את כל כמות הבצק ולחלק לכדורים במשקל זהה.
משטחים על הידיים כדור בצק למעין פיתה שטוחה וממלאים בכפית יפה של נוטלה. בעדינות כדי לא ללכלך את הבצק סוגרים את הלחמנייה ומעצבים לכדור יפה. מכינים כך את כל כדורי הבצק. בשלב הזה מפזרים את שארית השוקולד צ'יפס על משטח העבודה ומדביקים אותו לכל לחמנייה. מניחים את הלחמניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה להתפחה חוזרת. מתפיחים בין 40 דקות לשעה, עד שהן מכפילות את עצמן.
מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מורחים את הלחמניות בביצה.
אופים 15-20 דקות , עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב.
מחכים 5 דקות לפני שאוכלים כי השוקולד בפנים לוהט.