אני מניחה שמבין אלפי הקוראים שלי יש כאלו שרגישים לגלוטן. עבורם הביאה את הבשורה השפית המוכשרת והמקסימה עינת מזור. היא פיתחה קמח "כרגיל", קמח שהוא למעשה רב תכליתי שאפשר להתייחס אליו כאל קמח רגיל לחלוטין אבל הוא נטול גלוטן. עינת, שהיא חברה שלי בפייסבוק וגם יצא לי להיפגש איתה במסגרת סיור בלוגרים, שלחה לי את הקמח להתנסות ולחוות דעת. הנחתי אותו בארון כמה ימים מתלבטת מה להכין איתו, פוחדת שלא יצליח ואתבאס ובכלל הייתי די חסרת אמונה שמקמח נטול גלוטן ייצאו מאפים "רגילים" וטעימים. ואז, שבת בבוקר, ככה בניחותא החלטתי לאפות עוגיות חלבה. לא סיפרתי לאף אחד מבני הבית שהקמח מיוחד, פשוט הכנתי ונתתי לכל מי שנקרא בדרכי לטעום מהעוגיות ולחוות את דעתו. כולם ללא יוצא מן הכלל אהבו מאוד ולרגע לא הרגישו שהקמח שונה וזה לדעתי הסימן הכי מובהק להצלחה של עינת עם הפיתוח שלה. עכשיו גם צליאקים ורגישי גלוטן יוכלו לאכול ולהנות מכל אותם מתוקים ומאפים שיכלו עד עכשיו רק להסתכל עליהם. נכון שהוא לא זול ואולי אפילו יקר, אבל לפחות יש פיתרון ואני מקווה שהממשלה תשכיל להבין שיש אוכלוסייה מספיק גדולה בארץ שרגישה לגלוטן ותסבסד את כל המוצרים נטולי הגלוטן. בינתיים הרגישים יוכלו להנות "כרגיל"!!
חומרים ל – 50-60 עוגיות
- 200 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס סוכר חום כהה
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 3/4 כוס טחינה גולמית (אפשר משומשום מלא)
- 2.5 כוסות קמח "כרגיל" (מי שלא רגיש לגלוטן יכול לשים קמח רגיל).
- 1 אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס פצפוצי שוקולד
אופן הכנה
- שמים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה חמאה, שני סוגי סוכר וסוכר וניל ומערבלים עד לקבלת תערובת קרמית חלקה.
- מוסיפים טחינה גולמית ומערבלים.
- מוסיפים קמח מעורבב עם אבקת אפייה ומערבלים עוד חצי דקה, רק עד לאיחוד החומרים.
- מוסיפים פצפוצי שוקולד ומערבלים עוד כמה שניות.
- שמים במקרר שעה לפחות.
- לקבלת עוגיות מרובעות: מרדדים את הבצק למלבן. חותכים לקוביות ממש קטנטנות בגודל של 2 ס"מ (לא לעשות עוגיות גדולות כי הן תופחות מאוד בתנור). לקבלת עוגיות עגולות: להכין כדורי בצק בקוטר של 2 ס"מ.
- להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחקים של 2 ס"מ אחת מהשנייה ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות כ- 20 דקות – עד שהעוגיות מזהיבות מעט.
- להוציא מהתנור ולצנן לחלוטין לפני ששמים בקופסה.