עוגיות שוקולד צ'יפס רכות וטעימות במיוחד. עוגיות שמבוססות על מתכון אמריקאי מצויין. אם אופים את העוגיות בצורה נכונה הן נשארות רכות וטעימות במיוחד
את העוגיות המושלמות האלו מצאתי בגזיר עיתון מאוד מאוד ישן ועשיתי בו כמה שינויים והתאמות (בכל זאת מתכון ישן נושן). פעם, לפני שהיו כל כך הרבה ספרים ומתכונים ברשת, הייתי אוספת כל מיני מתכונים מעיתונים. כיוון שאני אספנית של מתכונים וספרי בישול ואפייה, אני לא זורקת כלום!!! וכך יצא שעשיתי לאחרונה קצת סדר ומצאתי את המתכון הזה שנראה היה לי מוכר ואכן יש מלא מתכונים דומים בכל הרשת ואפילו בספרי האפייה של הגדולים (מעניין מממממ….).
אין לי כבר מקום לכל הניירת הזו בבית אז טוב שיש את הבלוג להעביר אליו את המתכונים ולהיפטר מהבלגאן. שם היה כתוב שזה מבוסס על מתכון אמריקאי ואני אומרת שאם אופים אותן נכון ומדוייק הן יוצאות מושלמות – קריספיות מבחוץ ורכות רכות מבפנים. הסוד הוא זמן אפייה מדוייק וזה תלוי בשני דברים: גודל העוגייה שלמעשה יקבע את זמן האפייה וזמן האפייה שלמעשה משתנה מתנור לתנור. מבחן המוכנות: כשהעוגייה מתחילה להשחים בקצוות ונראית עדיין רכה ולא מוכנה במרכז. זה הזמן להוציא את העוגיות מהתנור ולתת להן להתקרר לחלוטין לפני שמרימים אותן אחרת הן מתפרקות. העוגיות ממשיכות להתקשות באוויר כך שאל דאגה הן רק נראות לא מוכנות. אחרי כמה דקות הן מתקשות אבל נשארות רכות רכות מבפנים וזה סוד הטעם והמרקם המושלמים!
עוגיות שוקולד צ'יפס רכות וטעימות במיוחד
חומרים לכמות של 50-60 עוגיות די גדולות
- 200 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס סוכר לבן
- ¼1 כוסות סוכר חום כהה
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- כפית תמצית וניל
- ½2 כוסות קמח מנופה
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 1 כפית מלח
- 200 גרם שוקולד צ'יפס איכותי (תעשו טובה ותקנו משהו טוב. זה כל הטעם של העוגיות).
- 100 גרם מטבעות שוקולד מריר או שוקולד מריר קצוץ גס 60% מוצקי קקאו.
אופן הכנה
- לשים בקערת המיקסר חמאה ושני סוגי סוכר ולהקציף כמה דקות לתערובת קרמית.
- להוסיף ביצים ותמצית וניל ולהמשיך להקציף עד להטמעת הביצים.
- לנפות יחד קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח ולהוסיף למיקסר. לערבל כמה שניות רק עד שהקמח נבלע בתערובת(ערבול יתר יפגום במרקם העוגיות).
- להוסיף שוקולד צ'יפס ומטבעות שוקולד ולערבל עוד 30 שניות.
- לשים במקרר לפחות שעתיים- שלוש עד שהבצק מתמצק ונוח לעבודה.
- בעזרת כפית מוציאים עיגולי בצק שווים פחות או יותר ומכדררים לכדורים (אני מוציאה כדורים עם כף גלידה קפיצית קטנה וכך הכדורים יוצאים בדיוק באותו גודל).
- מניחים בתבנית אפייה שרופדה בנייר אפייה במרחקים של 4 ס"מ.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות בין 8-12 דקות (תלוי בגודל העוגייה). הסימן למוכנות העוגייה: כאשר הקצוות מתחילים להשחים והמרכז נראה לא מוכן. מוציאים מהתנור ומקררים לחלוטין לפני שמעבירים לצנצנת.
היי האם אפשר להשתמש לאותו מתכון הקמח ללא גלוטן?תודה.
היי דליה לא ניסיתי
מכין עכשיו בפעם השנייה.
עוגיות מושלמות
כייף לשמוע!
יצא מושלם!!! חייבת להגיד המתכון הכי מוצלח שהכנתי עד היום בעוגיות שוקולד ציפס 🙂 מומלץ
היי תאיר,
איזה כייףףף
היי, אתחיל מהדבר הכי חשוב- יצא טעים!!! נתקלתי ב2 בעיות-
1. העוגייה לא השתטחה באפייה, יצאו עוגיות קטנות ותפוחות מה שהוביל ל
2. המרכז היה באמת לא מוכן, המרקם נוזלי,רטוב ורק המעטפת מוכנה,אפיתי 8 דק׳ בחום 175 ואפילו פרגנתי בעוד דקה של אפייה – שם העוגייה נהייתה שרופה.
מה אני עושה לא נכון?
היי דניאל,
אולי זה גודל העוגייה שהייתה צריכה עוד קצת אפייה.
אולי זה מדידת החומרים (אצלי תמיד בכוסות מדידה אוניברסליים או משקל)
תעקבי שוב אחרי המתכון ותראי מה לא עשית בדיוק אותו דבר כי אלה באמת עוגיות פשוטות להכנה רק צריך דגש על התהליך.
בכל אופן שמחה שיצא טעים
על איזה שוקולד צ'יפס את ממליצה ? של איזו חברה ?
היי צפנת,
היום אני קונה של מיימונס – שוקולד אמיתי
היי יהודית,
יש אפשרות להחליף את החמאה בשמן? לאלרגיה ללקטוז..
היי דפנה. ממש לא. שמן הוא לא תחליף לחמאה. את יכולה אולי לנסות עם שמן קוקוס אבל לא ניסיתי אז לא סגורה על זה
אפשר להשתמש במוצר ״נטורינה״ זה ללא לקטוז לדעתי וזה פשוט תחליף חמאה.
המון תודה
שלום יהודית יקרה, יש מחסור בסופרים לסוכר חום דביק כהה האם אפשר לעשות עם סוכר דמררה את העוגיות? והאם אפשר להחליף חמאה במחמאה לגרסת פרווה?
היי סיגל,
היה מחסור ועכשיו יש של חברה אחרת. הסוכר קריטי למרקם הצ'ואי של העוגיות. אם תשימי מחמאה זה יפגע בטעם מן הסתם. לשיקולך