כשגבינה ואוריאו נפגשים ועל הדרך מצרפים לחגיגה שוקולד לבן תאמינו לי שיותר טעים מזה אין ותומיקה של חורצ`ק אמרה שזו העוגה הכי טעימה שאכלה אי פעם!
כחצי שעה לפני שמתחילים בהכנת העוגה, להוציא את כל סוגי הגבינות מהמקרר ולהניח על השייש . כך יהיה קל יותר לשלב את הגבינות והקרם יחד.
חומרים לבסיס – תבנית מספר 24
- 12 עוגיות אוריאו
- 50 גרם חמאה מומסת
- 10 עוגיות אוריאו שלמות לסידור מסביב לדופן העוגה
אופן הכנת הבסיס
- לשים במעבד מזון את העוגיות והחמאה המומסת ולערבל דקה- שתיים עד שהעוגיות נראות כמו בוץ רטוב.
- לשטח על תבנית אפייה ולשים חצי שעה במקפיא.
- אחרי חצי שעה להוציא מהמקפיא ולסדר על דופן התבנית את העוגיות השלמות כך:
חומרים לעוגת גבינה – כל הכמויות המצויינות הן בכוסות מידה אוניברסליות
- 1 כוס שמנת מתוקה 38% שומן
- 1/4 כוס חלב
- 3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
- 100 גרם שוקולד לבן שהומס במיקרוגל
- 1 גביע גבינת נפוליאון 30% שומן
- 1 גביע יוגורט 2.8% שומן (גביע של 200 גרם)
- 250 גרם גבינה לבנה 5% שומן
- 1 כוס סוכר
- 14 גרם ג`לטין
- רבע כוס מים (להמסת הג`לטין)
- 8 עוגיות אוריאו טחונות דק במעבד מזון
אופן הכנת העוגה
- לשים את הג`לטין בקערית יחד עם רבע כוס מים ולערבב. להמתין לפחות 20 דקות עד שהג`לטין סופח אליו את כל המים ונעשה ג`לטיני.
- להקציף יחד במיקסר את השמנת המתוקה, 1/4 כוס חלב ו- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל לקצפת רכה.
- לעצור את המיקסר ולהוסיף את השוקולד המומס, את היוגורט, את הגבינות והסוכר. להקציף עוד 2 דקות לקבלת תערובת אחידה.
- לחמם במיקורגל את הג`לטין ל-5-7 שניות רק עד שהוא נעשה נוזל שקוף. לא להרתיח!
- לערבב את הג`לטין לתוך תערובת הגבינה ולערבב מייד.
- להוסיף את העוגיות הטחונות ולערבב.
- למזוג את התערובת לתבנית בזהירות שלא להפיל את העוגיות ששמנו בדפנות, ליישר עם מרית ולהכניס למקרר ל-10 שעות או לילה להתייצבות.
לקישוט
- רבע כוס שמנת מתוקה
- רבע כוס חלב
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
הכנת הקישוט
- להקציף את כל החומרים יחד לקצף יציב (במידה והקרם לא מספיק יציב אפשר להוסיף עוד קצת אינסטנט פודינג כדי לייצב אותו) ולקשט.