עוגת גלידה שוקולדית. עוגה מושקעת וטעימה במיוחד שאני מכינה לאירועים מיוחדים וימי הולדת. היא שוקולדית וטעימה במיוחד. מגישים אותה קפואה
לרוב אני לא חוזרת פעמיים על אותה עוגה ובטח ובטח לא שלוש פעמים. אני אוהבת לחדש ולגוון (בעיקר לעצמי) וחוץ מכמה עוגות קבועות שאני מכינה כבר שנים, אני תמיד מנסה מתכונים חדשים. את רובן אני פשוט מאלתרת במקום ואת חלקן אני מרכיבה מעוגות שכבר הכנתי עם שינויים קלים ולעתים אני מכינה עוגות שראיתי ברשת וגם זה אף פעם לא יהיה אחד לאחד אלא תמיד עם הטאץ' שלי.
אבל….את העוגה המעולה הזו הכנתי בקייץ הזה שלוש פעמים. היא הייתה כל כך טעימה ומוצלחת שפשוט הייתה דרישה. פעם ראשונה הכנתי אותה ליומולדת של אדירוש (רק בלי הבננות), הבן הבכור והמהמם שלי שחגג ב -19 ליולי 28 קייצים (הזוי איך שהזמן טס), פעם שנייה הייתה דרישה מנוביק, בן הזקונים (שדווקא פחות אהב את תוספת הבננות) ופעם שלישית מחורצ'ק – האמצעי (שאוהב הכללל). אז עכשיו כולם יכולים להירגע, כל אחד קיבל את העוגה שלו ובא שלום על העולם.
אז באיזו עוגה מדובר ועל מה המהומה?? אז ככה….עוגת גלידה/מוס משלושה שוקולדים שהוספתי לחלקם תוספות קראנצ'יות טעימות, שיושבים על בסיס בראוני שוקולד שאפיתי עם בננות מקורמלות בחמאה…בקיצור, ביס מגן עדן בתנאי ששמים שוקולדים טעימים ואיכותיים, כי זה כל הטעם של העוגה. אז אל תתפשרו על השוקולד בעוגות שכולן מבוססות על שוקולדים, תשקיעו קצת ותקנו שוקולד טעים ואיכותי וכך תקבלו עוגה שוקולדית מושלמת שאוכלים אותה כמעט קפואה, ממש כמו גלידה. במתכון יש חלב מרוכז. אני מכינה חלב מרוכז בבית, מחלקת לכוסות חד פעמיים ומקפיאה. אפשר כמובן להשתמש בחלב מרוכז קנוי….אישית אני פחות אוהבת את הטעם שלו. כדי לקצר תהליכים, אני מקציפה את כל כמות המוס יחד, מחלקת שווה לשלושה כלים ולכל חלק מוסיפה את השוקולד והתוספות שלו. כך מקבלים עוגה טעימה ומושקעת במינימום זמן והתעסקות.
עוגת גלידה שוקולדית
חומרים לרינג גבוה בקוטר 20 ס"מ
לבננות מקורמלות
- 250 גרם בננות פרוסות לעיגולים (1-2 בננות. תלוי בגודל)
- 1/4 כוס סוכר חום כהה
- 20 גרם חמאה
- 150 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
- 150 גרם חמאה
- 2 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר
- 2.5 כפות קקאו מנופה
- 1/2 כוס קמח מנופה
- קורט מלח
- ½2 מיכלים שמנת מתוקה 38% שומן (625 גרם)
- 3 כוסות חד פעמיות חלב מרוכז (כאמור אני הכנתי בבית, אם קונים אז צריך כ- 2 קופסאות)
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 100 גרם שוקולד מריר
- ½ כוס פקאן סיני גרוס
- 100 גרם שוקולד חלב
- 2 כפות אייריש קרים
- 100 גרם שוקולד לבן
- ½ כוס קראנץ' שוקולד חלב
- 1 כפית מחית וניל
- 50 גרם שוקולד לבן מומס ב- 2 כפות שמנת מתוקה
- 50 גרם שוקולד חלב מומס ב-2 כפות שמנת מתוקה
- עוגיות מיני אוריאו
- בננות מקורמלות: להמיס במחבת סוכר חום וחמאה. להוסיף בננות פרוסות ולקרמל יחד 2-3 דקות. להניח בצד עד לשימוש.
- הבראוני: להמיס יחד במיקרוגל שוקולד מריר וחמאה.
- להקציף במיקסר ביצים וסוכר לתערובת תפוחה.
- לקפל את קצף הביצים לשוקולד.
- לנפות יחד קקאו, קמח ומלח ולקפל לתערובת השוקולד. לא לערבב יותר מידי רק עד שהחומרים מתאחדים.
- למזוג לתבנית / רינג אפייה משומן ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות 10 דקות.
- להוציא מהתנור ולסדר מעל בשכבה אחת את הבננות המקורמלות. להחזיר לתנור ולאפות עוד 20 דקות.
- להוציא מהתנור ולקרר היטב לפני ששמים את שכבת המוס.
- להניח שקף בתוך הרינג.
- להקציף יחד שמנת מתוקה, חלב מרוכז ואינסטנט פודינג וניל לקרם יציב אבל לא נוקשה.
- לחלק את הקרם לשלוש קערות.
- שכבת שוקולד מריר: להמיס את השוקולד המריר במיקרוגל בפולסים של חצי דקה כל פעם (אצלי הספיקה דקה). להעביר 2-3 כפות מהקרם שבאחת הקערות לשוקולד (השוואת טמפרטורה ומרקמים) ולערבב היטב. לקפל חזרה לקערה. להוסיף פקאן סיני גרוס ולערבב היטב. למזוג מעל הבראוני ולשים במקפיא חצי שעה.
- להמיס שוקולד חלב במיקרוגל, להוסיף אייריש קרים ולערבב, לעשות שוב השוואת טמפרטורה עם הקרם שבקערה השנייה. לערבב היטב יחד ולמזוג בעדינות עם כף מעל שכבת השוקולד המריר שהתייצב מעט. להקפיא חצי שעה.
- להמיס שוקולד לבן בזהירות במיקרוגל, לעשות השוואת טמפרטורה עם הקרם שיש בקערה השלישית, להוסיף קראנץ' שוקולד ומחית וניל ולערבב היטב. למזוג מעל שכבת השוקולד חלב ולהקפיא כמה שעות להתייצבות ועדיף לילה.
- להוציא מהמקפיא ולשחרר מהרינג – אני מחממת את הרינג עם ברנר ומשחררת אותו. למי שאין ברנר שפשוט יחכה 10 דקות, העוגה תתחיל להפשיר והרינג ישתחרר בקלות.
- הציפוי: להמיס בצלוחיות נפרדות את השוקולד הלבן והחלב עם השמנת המתוקה.
- למזוג את השוקולד חלב למרכז העוגה ובעזרת כף בתנועות סיבוביות לגרום לשוקולד לנזול לצדדים. לעשות אותו דבר עם השוקולד הלבן. לקשט בעוגיות מיני אוריאו ולהחזיר למקפיא.
- להוציא 20 דקות לפני שמתכוונים לאכול את העוגה (אצלי יש מקפיא ממש חזק אז אני מוציאה אפילו שעה מראש כדי שהעוגה תהיה כמעט קפואה ולא קפואה לחלוטין).
עוגה מגניבה ועשירה מאד 🙂
אני דווקא אוהבת את הבננות, אבל לצערי במשפחה שלי לא מתים על בננות…..
בעבר גם אני אהבתי תמיד לחדש, אבל שהבנתי שיש עוגות מוצלחות שהמשפחה אוהבת אותן במתכון מסויים, קיבלתי אתגר חדש – לא לשנות כל פעם.
ויש עוגות כאלה שאני מכינה הרבה, לצד עוגות חדשות
איזה עוגה מטריפהההה מוכשרת אין כמוך 🙂