אחת העוגות הקלות והטעימות שהכנתי. המון שוקולד, נימוחה וקטיפתית כמעט בלי קמח כך שמי שרגיש יכול פשוט להחליף בקמח שקדים. מאותה סיבה היא מתאימה גם לפסח. אפשר עם הגנאש לקישוט ואפשר בלעדיו אם מעדיפים בלי קרם. אני קישטתי בבוטנים גרוסים. אפשר לקשט בפקאנים, אגוזי מלך או כל קישוט שאתם אוהבים.
מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ
- 2 כפות סוכר חום בהיר
- 300 גרם שוקולד מריר 60% קקאו
- 150 גרם חמאה חתוכה לקוביות
- 5 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
- 1/3 כוס סוכר לבן
- 1 כף קמח (בפסח להחליף בקמח שקדים או קמח מצה)
- קורט מלח
גנאש שוקולד מוקצף
- 150 גרם שוקולד מריר 60% קקאו
- 150 גרם שמנת מתוקה 38% שומן
- כף אייריש קרים (לא חובה)
- להקצפה: 100 גרם שמנת מתוקה (מה שנשאר במיכל).
אופן ההכנה
- העוגה לשמן תבנית קפיצית ולפזר על התחתית סוכר חום.
- לחמם תנור ל-170 מעלות.
- לשים בקערה שוקולד וחמאה ולהמיס במיקרוגל. לערבב היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
- להקציף חלמונים במיקסר במהירות בינונית כדקה. להוסיף 2 כפות סוכר ולהמשיך להקציף במהירות גבוהה 7-10 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- לקפל את תערובת השוקולד אל החלמונים.
- לנפות קמח ולהוסיף לתערובת.
- להקציף במיקסר חלבונים עם שאר הסוכר והמלח עד לקבלת קצף יציב וגמיש.
- לקפל את הקצף אל תערובת השוקולד בעדינות שלא להוריד את הנפח.
- להעביר לתבנית ולאפות כ- 25-30 דקות עד שהחלק העליון נסדק והשוליים יציבים וקיסם שמוחדר פנימה יוצא פירורי.
- לצנן כ-30 דקות ואז לשחרר מהתבנית.
- גנאש שוקולד: לשים בקערית שוקולד ושמנת מתוקה ולהמיס בפולסים של חצי דקה כל פעם במיקרוגל. אחרי כל המסה לערבב (אצלי לקח דקה). להוסיף אייריש קרים, לערבב היטב, לכסות בניילון נצמד ולשים במקרר שעתיים עד להתייצבות.
- להוציא מהמקרר ולשים בקערת המיקסר. "לפתוח" את השוקולד ותוך כדי הקצפה להוסיף את השמנת המתוקה. להקציף כשתיים שלוש דקות לקרם יציב. להעביר לשקית זילוף ולקשט את העוגה.
- לקשט בבוטנים/אגוזים קצוצים.
הי היא מספיק מתוקה לילדים? יש מעט מאוד סוכר
היי קרן,
לטעמי היא מתוקה וטעימה. מתיקות זה עניין של טעם והרגלים ודווקא מומלץ להרגיל ילדים לאכול מתוקים לא מתוקים חנק
תודההה אהובה
עוגה יפהפיה!
תודה רבה.אפשר וניל או ליקר אחר שיש בבית או פשוט לוותר
נראה מעולה! מה אפשר במקום אייריש קרים?
מושחתתתתת וטעים לי איזה עוגה שוקולדית טעימה ומהממת מוכשרת !!!!❤❤❤❤