עוגת קוקוס ושוקולד לפסח. מתכון מעולה של מיקי שמו שאני מכינה כל פסח והיא תמיד קוצרת מחמאות. היא רכה, עסיסית ושוקולדית וכמובן בלי קמח
עוגה שאין פסח שאני פוסחת עליה…אתם הרי יודעים שאני מכורה לקוקוס. המתכון המעולה של מיקי שמו מלווה אותי כבר שנים ולא משנה איזה קינוח או עוגה מושחתת אני אכין, את זו אני תמיד מכינה לקפה של הבוקר וגם לזה של אחר הצהריים 🙂
המלצה שלי – תכניסו אותה לרפרטואר העוגות שלכם כי היא קוצרת לא מעט מחמאות.
עוגת קוקוס ושוקולד לפסח
חומרים לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
- 4 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים בטמפרטורת החדר
- 4 חלבונים בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1/2 כוס מיץ תפוזים טבעי
- 3 כוסות קוקוס
- 2 כפיות תמצית וניל
- 3/4 כוס סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס קמח מצה
- 1/4 כוס קמח שקדים
- 1 שקית אבקת אפייה
- 100 גרם שוקולד מריר מגורר גס
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- בקערה גדולה מערבבים יחד 4 חלמונים, שמן, מיץ תפוזים, קוקוס ותמצית וניל לתערובת אחידה.
- מקציפים במיקסר 8 חלבונים 2 דקות, מוסיפים מלח וסוכר בהדרגה ומקציפים כ- 3 דקות לקצף יציב.
- מערבבים בקערה נפרדת קמח מצה, אבקת שקדים, אבקת אפייה ושוקולד מגורר.
- מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הקוקוס, מקפלים גם את תערובת הקמח מצה לתערובת החלבונים.
- משמנים תבנית אפייה ויוצקים את התערובת לתבנית.
- אופים 40-45 דקות עד שקיסם שנועצים במרכז העוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
- מצננים היטב את העוגה ומחלצים מהתבנית, זורים אבקת סוכר.
- שומרים מחוץ למקרר, העוגה נשמרת כשלושה ימים.
במצרכים רשום 4 ביצים ובהוראות הכנה 8; מה הנכון?
יש לך 4 ביצים ו-4 חלבונים. לקרוא הכל טוב.
חג שמח