עוגת קרמבו גם פרווה וגם כשרה לפסח- אחת העוגות הקלות והטעימות ביותר שהכנתי. הבסיס הוא עוגת שוקולד בלי קמח ומעל שכבת מרנג שביחד זה מושלם
העוגה הזו רצה ברשת בתקופה האחרונה. עוגה טעימה מאוד, קלה להכנה ומוצלחת במיוחד. קצת לפני פסח פרסמה אותה יפצ`וק המקסימה מהבלוג "יפצ`וק מבשלת ואופה" ואז הבזיק בי הרעיון להכין את אותה עוגה רק בגרסה אחרת ועם השינויים שלי (כי אני חייבת), אז לקחתי את המתכון ועשיתי בו את השינויים שלי ויצרתי עוגה חדשה לגמרי. אני ממש אבל ממש לא אוהבת שמנת מתוקה פרווה. מעדיפה לוותר על עוגה ולא להכין או לאכול עוגות עם שמנת פרווה. אז הייתי צריכה לחשוב מה אני יכולה להכין פרווה ושעדיין תהייה עוגה טעימה בלי טעמי לוואי והצלחתי!
עוגת קרמבו- גם פרווה וגם כשרה לפסח
חומרים לתבנית מספר 26
לבסיס העוגה
- 6 ביצים בטמפרטורת החדר מופרדות לחלמונים וחלבונים.
- 1 כוס סוכר (240 גרם)
- 1 אינסטנט פודינג בטעם וניל
- כף גדושה אבקת קקאו מנופה
- קורט מלח
אופן הכנת העוגה
- לחמם תנור ל-170 מעלות.
- להקציף בקערת המיקסר את החלבונים עד לקבלת קצף לבן רך (כדקה).
- להתחיל להוסיף סוכר בהדרגה – בשלוש- ארבע פעמים ולהקציף בערך 3-4 דקות – עד לקבלת קצף יציב (להיזהר מהקצפת יתר ששוברת את הקצף).
- לעצור את המיקסר ולהוסיף חלמונים, אינסטנט פודינג וניל, מלח ואבקת קקאו. לערבב עוד חצי דקה ולעצור את המיקסר.
- לצקת לתבנית מספר 26 משומנת חצי גובה מהחלק התחתון (הפנימי יותר של התבנית). כיוון שאין בעוגה הזו קמח אין מה שיחזיק אותה ולכן היא תעלה באפייה ממש עד לגובה התבנית ואז תצנח כשנוציא אותה מהתנור. כיוון שאנחנו משמנים רק את החלק התחתון של התבנית, העוגה תיצמד לחלק העליון של התבנית היכן שלא היה משומן והחלק התחתון הוא זה שיצנח ואז למעשה תיווצר לנו מעין קערית שעליה נזלף את הקרמבו.
- לאפות בערך 20-30 דקות.
- להוציא מהתנור, לצנן 15 דקות ולהעביר סכין בין הדפנות כדי לשחרר את העוגה.
שכבת הקרמבו
- 3 חלבונים בטמפרטורת החדר
- 1 ורבע כוסות סוכר
- 1/2 כוס מים
- 1 מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל
אופן הכנה
- להביא לרתיחה מים וסוכר. אם יש לכם מדחום אז להגיע לחום של 120 מעלות ואם לא אז לבשל על אש קטנה 7-10 דקות לסירופ די סמיך.
- לשים את החלבונים במיקסר ולהתחיל להקציף כדקה.
- לזלף את הסירופ סוכר הרותח לתוך החלבונים בזרם דק תוך הקצפה. להקציף 5-6 דקות לקצף יציב ומבריק.
- להוסיף את הוניל ולהקציף עוד חצי דקה.
- להעביר לשקית זילוף עם צנטר חלק ולזלף עיגולים סביב העוגה.
- להכניס למקפיא לחצי שעה.
ציפוי שוקולד
- 200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו.
- 50 גרם מחמאה או לחילופין חצי כוס קרם קוקוס.
אופן הכנה
- להמיס במיקרוגל שוקולד ומחמאה עד להמסה (כדקה).
- להוציא את העוגה מהמקפיא ובעזרת סכין לחורר בין הקרמבואים (ככה השוקולד ייכנס לתוך העוגה).
- לשפוך את השוקולד על הקרמבו כך שיצפה אותו.
הערה: במקור שמתי בציפוי 4 כפות שמן שהקשו את השוקולד כמו בקרמבו שאנחנו מכירים אבל בפעם אחרת שהכנתי שמתי קצת קרם קוקוס במקום שמן ואז השוקולד נשאר רך וטעים יותר. והכי טעים זה לאכול את העוגה כשהשוקולד חמים.
שלום וברכה
איפה עדיף לשמור ?
אפשר במקרר אבל לא חובה. אם את שמה במקרר תוציאי חצי שעה לפני ההגשה. חג שמח
שכבת הקרמבו ( החלבונים) לא עוברת אפייה? הבנתי רק להכניס למקפיא, אז אוכלים אותם ראוו?
לא עובר אפייה. החלבונים עוברים תהליך חימום עם הסירופ
שלום יהודית…
רציתי לודא לפני ההכנה, שמדובר בכף אחת של קקאו לכל העוגה ומתקבל כזה צבע כמו בתמונה?? או להוסיף טבלת שורולד לבלילה??? אני מתכוונת רק לתחתחת זה נורא חשוב לי.. בתודה מראש
היי אירה. זה בדיוק המתכון וזה הצבע שמתקבל. אין שוקולד בבסיס.