הסוד הוא להכין בצק שמרים דפוף. המון שלבים, המון השקעה (לקח לי יותר משעה רק להקליד את הפוסט הזה ) אבל בסוף התוצאה המדהימה בלתי ניתנת להעברה במילים, פשוט צריך לטעום כדי להבין. שכבות שכבות של עלים דקיקים, רכים שמפצפצים להם ברכות – ממש אי אפשר להפסיק לטעום.
מתכון מעולה של מיקי שמו. אני מביאה כאן את המתכון עם ההסברים שלי והשינויים הקלים מאוד שעשיתי.
תראו כמה שכבות
אחרי התפחה
חומרים ל- 40 רוגעלך
לבצק
- חצי קילו קמח
- 1/2 שקית שמרית או 25 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים.
- 80 גרם סוכר (1/3 כוס + כף).
- 160 מ"ל מים קרים (2/3 כוס).
- 2 ביצים.
- 100 גרם חמאה רכה.
- 1/2 כפית מלח.
לקיפולים
- 250 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 2 כפות קמח
למלית
- 1 צנצנת קטנה נוטלה
- 8 עוגיות אוריאו מפוררות.
אופן הכנת הבצק
- הבצק: לשים בקערת המיקסר – קמח ושמרים ולערבב היטב. להוסיף סוכר, מים, ביצים, חמאה ומלח וללוש 10 דקות עד לקבלת בצק יציב וגמיש.
- להעביר לקערה משומנת ולהתפיח במקום חמים כשעה.
- להוריד לבצק את הנפח, לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר לשעה.
- להכין את תערובת הקיפול: לערבב יחד את החמאה והקמח עד לקבלת תערובת אחידה.
- לרדד את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 20*30 ס"מ. למרוח על 2/3 מהבצק את החמאה. לקפל את 1/3 הבצק ללא החמאה על גבי הבצק עם החמאה לקבלת ריבוע בגודל 20 ס"מ. ואז לקפל מהצד השני את 1/3 הבצק הנותר לקבלת מלבן בגודל 10*20 ס"מ. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
- מקפלים פעמיים נוספות: כל פעם מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 20*30 ס"מ. שוב מקפלים לפי ההוראות משלב 5 ומקררים בין קיפול לקיפול שעה.
- אחרי הקיפול האחרון משאירים את הבצק לילה במקרר או 6 שעות לפחות.
- ממלאים, מעצבים ואופים: מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומתלהבים מהשכבות שנוצרו בבצק מהקיפולים. מורחים את כל הבצק בשוקולד ומפזרים על חצי ממנו עוגיות מפוררות. מקפלים את החצי שללא העוגיות על החצי עם העוגיות ומרדדים למלבן ארוך ובעובי של 1/2 ס"מ. בעזרת סכין חותכים את המלבן ל – 20 משולשים לא גדולים (זה עוד תופח) ומגלגלים כל משולש מהצד הרחב לצד הצר לקבלת צורה של קרואסון.
- מניחים את הרוגעלך בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 3 ס"מ זה מזה. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה.
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- מברישים בביצה טרופה ואופים כ – 20 דקות עד להזהבה קלה.
- זורים אבקת סוכר ומתענגים מכל ביס.
את המלבן 20*10 שנוצר חותכים ל-2?
ואת כל אחד מהחלקים מורחים בשוקולד ומחצית ממנו בעוגיות?
ואז מקפלים את החצי הקטן שבלי העוגיות על זה עם העוגיות?
(ממש קשה לקפל את זה)
מה שכתוב במתכון
אוהבת מאוד את המתכונים שלך❤️ רציתי לשאול אם מתאים במתכון הזה לעשות מילוי גבינה מתוקה? ואם כן אם אפשר מתכון למילוי? תודה רבה!
היי לינור, תודה רבה. לא מתאים פה גבינה. יש מתכון מעולה לגביניות