רוגעלך שוקולד טעימים בטירוף, רכים ומפוצצים בשוקולד. אחרי האפייה אני טובלת אותם בסירופ סוכר וכך הם נשארים טריים אפילו אחרי שלושה ימים

רוגעלך זה אחד המאפים הכי טעימים ויחסית קלים להכנה. מכינים בצק שמרים בסיסי ומתפיחים לילה במקרר כדי שיהיה קל לקפל לתוך הבצק את המלית מבלי שהיא תברח החוצה. המתכון הזה שהוא מושלם בעיני שייך לקונדיטור אורן גירון.

מכינים מלית שוקולדית מקקאו איכותי, סוכר חום וקצת קינמון שמוסיף עוד מימד של טעם, מורחים שכבה יפה של מלית, מקפלים את הבצק, מרדדים שוב וחותכים למשולשים שאותם מגלגלים לרוגעלך.






רוגעלך שוקולד מושלמים
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם
- יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- מהכמות הזאת יוצאים המון רוגעלך. הם נשמרים טריים כשלושה ימים. אפשר להקפיא אותם עד חודש.
מצרכים לבצק
- ½ קילו קמח (רצוי קמח לחם)
- 160 מ"ל חלב פושר
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/3 כוס סוכר (80 גרם)
- 2 ביצים גדולות
- 1 כפית מלח (5 גרם)
- 100 גרם חמאה רכה
מילוי
- 80 גרם קקאו
- 150 גרם סוכר חום כהה
- 150 גרם חמאה מומסת
- מעט קינמון
סירופ
- 300 גרם סוכר (1.5 כוסות)
- 150 מ"ל מים
- מיץ מחצי לימון
אופן הכנה
הבצק: מכניסים לקערת המיקסר את כל המרכיבים, למעט החמאה והמלח, ולשים 5 דקות.
מוסיפים את החמאה והמלח וממשיכים ללוש עוד 5 דקות.
מעבירים לקערה משומנת קלות ומתפיחים שעה מחוץ למקרר ועוד 6 שעות לפחות במקרר ורצוי לילה שלם.
המילוי: מערבבים את כל החומרים למרקם משחתי.
הכנת רוגעלך: מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים.
על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק למלבן רחב, מורחים 1/4 מהמילוי בנדיבות ומקפלים. שמים בצד למנוחה של 5 דקות ובינתיים ממשיכים עם שאר חלקי הבצק.
חוזרים לבצק הראשון שקיפלנו, מרדדים שוב למלבן בעובי 1/2 ס"מ וחותכים למשולשים צרים וארוכים (תיעזרו בסרטון כדי לראות את שלב הקיפול ושלב הכנת הרוגעלך).
מגלגלים לצורת רוגעלך ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחקים של 4 ס"מ אחד מהשני.
חוזרים על פעולה זו עם יתרת הבצק.
מניחים להתפחה של כ- 30-40 דקות – עד הכפלת הנפח (בחורף זה לוקח יותר זמן).
מתחילים בהכנת הסירופ ובמקביל אופים בחום של 170 מעלות כ- 15 דקות.
הסירופ: מרתיחים יחד את הסוכר והמים 10 דקות על להבה נמוכה. מוסיפים מיץ לימון ומרתיחים עוד 3 דקות.
מייד כשהרוגעלך יוצאים מהתנור מטבילים אותם בסירופ החם לכמה שניות טובות ומניחים על נייר אפייה לייבוש.
הרוגעלך נשארים טריים שלושה ימים.
אפשר להקפיא את הרוגעלך ולהוציא חצי שעה לפני שרוצים לאכול, אפילו אין צורך לחמם.
וואו! נחשפת לראשונה לאתר… אני כבר שעה פה, מריירת וכותבת 🙂
איזה כיף לנו שיש מישהי כזו שפשוט הגדילה לעשות ומינפה את הייעוד שלה לשירות הציבור כולו- בלי שום תמורה! והכל ככ מפורט, מצולם, מובנה ומוסבר! (אני קוראת לעצמי חנ"מית באפיה…חייבת את הכל ברור ומפורט). ואני קוראת את התשובות שלך…אשרייך!
יש לי שאלה שמלווה אותי לאורך כל החיים (מאוד אוהבת אפיה….נמנעת ממלא דברים…), ניסיתי לקבל אותה מכל מיני אנשים/אתרים…אולי ממך תבוא לי הישועה…
איך יודעים על איזו תכנית לאפות כל דבר?
בדרכ לא כותבים במתכונים את התכנית, רק זמן אפיה ומעלות.
אני יודעת שלכל תנור יש תוכניות משלו, אבל אולי יש עקרונות בסיסיים ופשוטים שמישהי כמוני, מתקשה ולא אמיצה, יכולה לשנן בע"פ ולדעת לזהות את התוכנית המומלצת לפי סוג הבצק והתוצאה הרצויה?
משהו אוניברסלי כזה…
ושוב תודה!
מברכת אותך בהמשך עשיה מבורכת, בשפע ובמאור פנים.
וואוו תודה רבה רבה. מעריכה מאוד מאוד.
אני אסביר לך הכי בפשטות כי זה פשוט – טורבו זה מאוורר שנמצא בדופן האחורית של התנור ומפזר את החום בצורה שווה. מה שאומר שלכאורה ניתן לאפות כמה תבניות יחד. אבללללל מניסיון שלי זה לא נכון לפחות בתנורים הביתיים שהיו לי. ולכן – אני אופה הכל על תכנית רגילה (קו עליון וקו תחתון) ונשיקות ופבלובה שהמטרה היא לייבש אותן אני אופה על טורבו. ובכל מתכון יש את המעלות הנכונות לו אבל כל תנור מתנהג אחרת ולכל תנור עוצמת חום שונה ולכן מומלץ ללמוד את התכונות של התנור הפרטי שלך. כלומר, תיצמדי למתצכון אבל גם תפעילי שיקול דעת. אם כתוב 180 מעלות למשך שעה ואצלך לוקח פחות או יותר זמן אז תלמדי את זה ביחס לכל מתכון שאת מכינה.
מקווה שעזרתי לעוד כמה אנשים על הדרך
כמה בערך יוצא מחצי קילו קמח?
המון
הכנתי לפני שנתיים היה מושלם, אני רוצה להכין שוב והורדת את הסרטונים
למה הם ירדו? אני לא זוכרת אם מקפלים לחצי או לשליש
אני אצלם שוב השבוע. היו סרטונים מאוד ישנים
גם אני ממש מתבאסת שאין סרטונים
מבטיחה לצלם כבר השבוע גם סרטונים וגם תמונות שידגימו
הי יהודית, נראה ממש מושלם מאוד רוצה לנסות. פשוט לא מצליחה לפתוח את הסרטון אשמח להסבר על צורת הרוגלך תודהה
שמעתי הרבה המלצות על המתכון הזה ואני רוצה להכין.
נראה לך יהיה בסדר ללוש את הבצק בידיים? נשבר לי המיקסר…
היי שירה, כייף לשמוע. אפשרי רק יהיה לא כל כך נוח
כמה זה בכוס 160 מ"ל חלב?
וכן איזה גודל כוס? חד פעמי / שתייה חמה / קרטון?
תודה רבה.
היי שירה
לא חד פעמית קרה ולא חמה. המתכונים שלי נשקלים במשקל ונמדדים בכוסות מדידה אוניברסליים וזאת על מנת שכל יי שיכין את המתכון ייצא לו בדיוק אותו דבר. לכן אם את רוצה שיצליח לך את חייבת שיהיו לך כלי מדידה מינימליים כמו משקל, כוס עם מד ליטר וכוסות מדידה אוניברסליים שכולם יחד עולים פחות ממאה שקלים והופכים את האפייה למדוייקת
היי,
האם אפשר להקפיא את הרוגלך לפני ההתפחה ובשעת הצורך להוציא מהמקפיא להפשיר ולתת התפחה שניה?
אפשר אבל אחרי הפשרה התפחה ממש טובה
מתכון אליפות! הרוגעלך הכי טעימים שאפיתי!
רק שאלה- כאשר מוציאים את הבצק מהמקרר האם לעבוד עליו ישירות (קר מאוד וקשה לפתיחה) או לתת לו זמן בטמפ' החדר?
תודההה
אם קשה לך לרדד אז תני לו קצת לנוח מחוץ למקרר אבל זה אמור להיות ככה כדי שתוכלי לרדד דק.
רציתי לדעת אם להשאיר אותם בחוץ או במקרר?
בחוץ או להקפיא
תודה על המתכון המושלם, פעם ראשונה שהעזתי להכין רוגעלך ויצא מעולה!!!
המתכון מדוייק, התוצאה מרשימה ברמות, גאה להגיש את זה לאורחים שלי.
תודה רבה.
מעכשיו אני עוקבת!!!!
תודה אורית ,
כייף לשמוע
הי רוצה שירגיש כמה שיותר טרי אחרי הקפאה. האם את הסירופ להטביל לפני שמקפיאים?? שאלה שניה אם מקפיאה לתת זה איזו מכת חום שירגיש טרי וחמים?? איך להפשיר הכי נכון? תודה!!
אפשר להכין את כל התהליך ולהקפיא. הרוגלך האלה נשמרים טריים וטעימים גם למחרת בלי הקפאה. הפשר נכונה זה פשוט להוציא מהמקפיא ולהפשיר
הכנתי היום
יצא מושלם
תודה ?
תודה לאה
הכנתי בעבר והם באמת מושלמים!
אני רוצה להכין שוב ויש לי רק ביצי M כמה לשים?
והאם הקמח לחם ממש משמעותי ?
היי רוחמה,
אני כותבת את המתכון ומדגישה סוג קמח או גודל ביצים על מנת שהתוצאה תהיה הכי מושלמת שיכולה לביות. מן הסתם עם קמח אחר או ביצים קטנות יותר ייצא מוצלח אבל אולי לא הכי מוצלח שאפשר.
ניסיתי הרבה מתכונים ואף אחד לא הגיע לרמה של המתכון שלך!!!
הרוגעלך יוצאים רכים ברמה מטורפת, הטעם כל כך מושלם ומדוייק, אני לא מוסיפה קינמון כי אני אוהבת את הטעם השוקולדי אבל ללא ספק מושלם, תודה????
יצאו לי 60-70 רוגעלך מהמתכון הזה וכמובן שהכל התחסל במהירות.
איזה כייףף לשמוע תודה וכן, יוצאת כמות ענקית
הי
יצאו טעימים פצצה
לאחר הטבילה בסירופ.. דביקים גם אחרי הקפאה
האם לא כדאי רק למרוח מלמעלה את הסירופ ?
תודה
היי שולה,
אולי בישלת את הסירופ יותר מידי
המתכון פצצה!!!! תודה רבה!! יצא ממש מקצועי:)
תודההה רלי כייף לשמוע
היי יהודית 🙂
במלית כתוב סוכר חום כהה. הכוונה היא לסוכר חום הדביק?
במידה וכן ניתן להמיר לדמררה או שזה ישנה את המרקם והטעם משמעותית?
תודה.
היי ליאור,
בטח, זה שונה לחלוטין. זה דביק וקרמלי מה שאין בסוכר אחר
היי, מתאפשר להכין את הרוגעלך כעוגה ולהניח אחד על השני ?
כלומר לאפות כאשר הם מונחים אחד על השני
היי דניאלה, בהחלט כן
תעצרו הכל! זה המתכון הכי טעים בעולם. לא מאמין שדבר כזה יצא מתחת ידיי. מטורף! תודה רבה!
היי ניר,
נכון!! אלו הרוגעלך הכי טעימים בעולם
האם התנור במצב טורבו באפייה? כי אחרי 15 דקות ללא טורבו עדיין לא מוכנות
היי זהבית
כל תנור אופה אחרת. אם חסר זמן אפייה תמשיכי עוד כמה דקות. לא צריך טורבו
היי
האם לא עדיף למרוח עם ביצה לפני האפייה על מנת לקבל צבע יפה יותר?
תודה
היי אמיר,
הצבע שלהם לא נאה בעיניך??
האם ניתן לעשות פרווה?
היי ענבל
עם מרגרינה
הרוגלך יצאו מעולים, אבל הסירופ יצא לי הרבה יותר מידי לימוני ?
אנסה בפעם הבאה בלי לימון
היי נטע,
כנראה שמת הרבה לימון. שימי פחות פעם הבאה
לא מצאתי סוכר חום בסופר. אפשר למילוי להשתמש לדמררה? או לא יימס מספיק טוב?
היי לי, ממליצה לך להיצמד למתכון כי כל רכיב משמעותי לתוצאה הסופית. יש היום בסופרים סוכר
היי. אפשר לנסות עם קרם שקדים, לדעתך?
היי זהורית,
בהחלט אפשר
אפשר להשתמש בסוכר לבן במקום חום?
זה יוצא יותר טעים?
היי,
לא ניסיתי עם סוכר חום. את בטח מתכוונת לחום הדחוס. תנסי, יש מצב שיתאים
נראה מעולה. מתכוונת לנסות בקרוב.
אפשר להכין עד השלב של גילגול הרוגלך ואז להקפיא לפני אפייה? אם
כן האם צריך להוסיף שמרים לבצק? והפשרה במקרר לפני האפייה או ישר לתנור?
תודה!
היי יעל,
הקפאה ואפייה של בצקים זו תורה בפני עצמה ולא על רגל אחת. בהזדמנות אולי אכתוב על זה פוסט אחרי שאכין בעצמי
את מהממת! הם יצאו מושלמים!!! תודה!!!!! איזה כיף שיש את האתר שלך!!!
תודהה רבה לימור אהובה ♥
המתכונים שלך מושלמים!!!! זה מטורף איך שזה מדוייק ויוצא בדיוק כמו בתמונות,
הכנתי את הסלוף והתמכרתי לאתר ומאז הספקתי להכין הרבה …. עכשיו יצאו הרוגעלך מהתנור ואחרי הביס הראשון התיישבתי לכתוב.
תודה רבה לך ! את אלופה!
תודהה רבה רוחמה, איזה כייף לשמוע!!
יצא משגע! תודה רבה!
תודה רבה סיון ♥
שבת שלום
היי יהודית
המתכונים שלך ושל נוביק מדהימים!!
האם לעבוד עם הבצק ישר כשיוצא מקירור או עלי לחכות שהבצק יעלה את הטמפ שלו?
תודה רבה אלה,
ישר לעבוד
ואוו אחרי ניסיונות רבים של רוגעלך מצאתי פה את המתכון המושלם! יצא פצצה!!! התחסל תוך רגע. תודה!!
האם יכול ללכת גם בלי מילוי (רק עם הציפוי הסוכר)?
תודההה רבה רבקה.
את יכולה למרוח חמאה. יהיה גם טעים
גם לי הבצק יצא יבש מאוד
הוספתי חלב
הבצק רחוק מלהיות יבש. זה בצק רך. תבדקי אם נצמדת לכמויות
הכנתי… ממש מוצלחים
נטרפו מהר מאוד
האם אין צורך למרוח ביצה לפני האפייה?
היי גבי,
לא אין צורך
היי
יכול להיות שפספסתי בפוסט עצמו אבל לא ראיתי טמפ אפיה, זמן והאם בטורבו או לא? מעוניינת להכין לסופ"ש זה.
תודה
היי מריאנה. בהחלט פספסת. זה כתוב
היי יהודית,
הייתי רוצה לנסות להוסיף גם נוטלה.
ראיתי כבר שכתבת שאפשר להוסיף פשוט בשכבה נוספת, אז האם להוסיף אותה אחרי הטיפול והרידוד של שכבת הקקאו ואז מיד לחתוך למשולשים ולגלגל?
האם את ממליצה להוריד מכמות הסוכר במידה ועושים את זה?
תודה!
היי בר,
יש לך כאן גרסה עם נוטלה
https://www.yehudit-aviv.co.il/%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%95%d7%aa-%d7%a9%d7%9e%d7%a8%d7%99%d7%9d/%d7%a8%d7%95%d7%92%d7%9c%d7%9a-%d7%a9%d7%95%d7%a7%d7%95%d7%9c%d7%93-%d7%95%d7%a0%d7%95%d7%98%d7%9c%d7%94-%d7%91%d7%a6%d7%95%d7%a8%d7%aa-%d7%a9%d7%91%d7%9c%d7%95%d7%9c%d7%99%d7%9d/
היי
אין לי מיקסר אבל ממש רוצה להכין… כמה זמן לישה? זה אפשרי?
היי רביד,
אפשר בלי מיקסר. זה קצת מאתגר אבל לחלוטין אפשרי ואותו תהליך וזמני לישה בדיוק
בהצלחה
למה לא לרשום כמה זה 160 מל' חלב בכוסות כנ"ל לגבי המיים בסירופ
היי רינה,
ככה המתכון הכי מדוייק! תרכשי קנקן מדידה במ"ל וגם כוסות זה יהיה כוסות מדידה ולא כוסות רגילים. מי שרוצה הצלחה של 100% מתאמץ וקונה עזרים למטבח.
אני חייבת להגיד שאני עוקבת אחרייך ואחריי המתכונים שלך והם תמיד יוצאים מושלמים ובייחוד הרוגעלך האלו אבלל אני בדיוק כמו הבחורה פה מנסה להבין כמה זה 160 מ"ל חלב כי נשברה לי כוס המדידה והתשובה שלך קצת לא נעימה, לצורך העיניין אם יש לי מספיק כסף לקנות מוצרים ואין לי כסף למשקל או לכוס מדידה אז עדיף שאקנה עזרים למטבח ולא יהיה לי למוצרים עצמם? אני חושבת שאת יכולה להתגמש ולרשום כמה זה בכמות של כוסות ולא רק מדידה, כמו שרשמת בכמות של הסוכר בבצק, לא לכולם יש את היכולת, או הזמן לקנות כאלו עזרים למטבח או בכלל צורך בהם ביומיום ולכן אין טעם להשקיע
היי חגית,
גם לך אני אומר שאם את רוצה 100% הצלחה אז צריך לקנות עזרים למטבח. לא נראה לי שעניתי בצורה לא נעימה, עניתי בצורה מאוד עניינית. מי שאופה צריך שיהיו לו עזרים במטבח. כוסות מדידה עולות 10 שקלים, משקל עולה 50 שקלים. לא נראה לי ששלחתי אותה לקנות משהו שאי אפשר לעמוד בו. אין פה עניין של התגמשות, יש עניין שלא כל מידה ניתן לתרגם לכוסות. זה המתכון והוא הכי טוב ומדוייק שיש. אם אין לך זמן וטעם להשקיע בכלים שיעזרו לך במטבח, אז אין לי דרך לעזור לך
הכנתי את המתכון שלך אחד לאחד
והבצק יצא קשה מאוד ובלתי ניתן לעבד אותו.. יצא מוזר ממש.. חבל
היי סיוון
אין סיכוי בעולם שהכנת אחד לאחד ויצא לך קשה. תבדקי את עצמך כי זה הבצק הכי טוב שיש לרוגעלך
אם רוצים פרווה? איך ממליצה להמיר?
היי עינת, לא ממליצה להכין פרווה. זה יהרוס את המתכון והטעם. אבל אם בכל זאת את רוצה פרווה – מרגרינה במקום חמאה וחלב צמחי במקום חלב רגיל
שלום יהודית, מה המקסימום שאפשר להתפיח במקרר? כי אם אני מכינה בערב את הבצק , אני לא ישר על הבוקר מתחילה להכין את הרוגלך.
תודה!
היי שרית, עד יומיים מקסימום
היי ,
יש אפשרות למרוח נוטלה?
היי מור,
אפשר גם שכבת נוטלה. לא במקום כי זה לא יספיק לטעמי
שלום,
הכנתי ויצא פגז!!!!
יישר כח על מתכון מעולה.
תודההה ליאור
חג שמח
היי, האם אפשר לוותר על ההתפחה הארוכה במקרר ולהחליף בהתפחה רגילה בחוץ?
היי מאיה. לא. הבצק חייב להיות קר
אמאלה זה אחד המתכונים המדהימים, בתוך חודש הכנתי אותם 7 פעמים!!!!!!!!!!!!!!! מתחסל בשניות
יההה איזה כייף לשמוע. תודההה
מצטרפת להמלצות! הרוגלעך מעולים! הבת שלי הכינה וכולנו ליקקנו את האצבעות
איזה כייף לשמוע
שלום ה נראה ממש טוב! ואני מאוד רוצה להכין
רציתי לדעת לגביי הסוכר חום הכהה, יש לי בבית סוכר חום בהיר, גם טוב?
תודה רבה לוי,
אפשר עם סוכר בהיר. הסוכר החום הוא עם טעם קרמלי יותר ומרקם שונה מהחום הבהיר
איך את מציעה לאחסן אותם לאחר הצטננות, שישמרו טריים וטעימים?
היי רז,
הם נשמרים גם למחרת טעימים. אני ממליצה להקפיא בשכבה אחת עד שהם קפואים ואז אפשר לשים חופשי אחד על השני
היי,
התפחה ארוכה במקרר למרות שקערת הבצק מכוסה בניילון נצמד/מגבת לחה, יוצרת על פני הבצק קרום, כיצד ניתן להתגבר על זה? מה עושים במידה ונוצר קרום? מורידים אותו? זוקרים את הבצק?
היי ליאור, אם מורחים את הבצק בשמן ומכסים היטב לא נוצר קרום
הי, כתוב במתכון להשאיר שעה בחוץ תפיחה. הכוונה היא שעה לא משנה מה מזג האויר בבית? לא לחכות להכפלת הנפח?
היי נופר,
אכן כן. שעה ולמקרר
אפשר לתרגם תכמויות לכוסות וכפות??
היי אילנית, זה בכוסות מדידה אוניברסליים
הי, האם אפשר במקום שוקולד למרוח חמאה ולפזר סוכר וקינמון? אם כן מה הכמויות
היי אושי. אפשר. תעשי לפי העיין. קשה לי לומר כמויות של משהו שלא הכנתי
היי יהודית.ביום שישי האחרון הכנתי את הרוגלך.וואו יצא מעולה וטעים מאוד.לרוגלך אצלנו לא היה סיכוי הם חוסלו במהרה .הם פשוט מעולים וטעימים מאוד.תודה לך על מתכון מעולה
מהמם אתי. שמחה שאהבת. המתכונים שלו מעולים
הי, האם אפשר להמיר את המתכון לפרווה?
תמיד אפשר אבל הטעם והמרקם יהיו שונים לחלוטין. מים/מיץ תפוזים/חלב קוקוס במקום חלב רגיל ומרגרינה במקום חמאה
25 גרם שמרים טריים.
הכנתי היום את הרוגעלך לפי המתכון שלך יצאו מעלפים…. טעימים סוף הדרך
תודה על מתכון מושלם!
תודה רבה רונית
כבר כמה פעמים אנחנו מכינים את זה וזה פשוט מקסים
מהמםםם כייף ממש לשמוע
היי ,בכמה שמרים טריים להשתמש? תודה(: