הכי קלה להכנה,טעימה ומרשימה!! כשאין זמן, חשק או כוח להשקיע בקינוחים, רולדה זה פתרון מצויין לקינוח שנראה שווה במיוחד בכלום עבודה. אני אוהבת רולדות קטנטנות, עם בצק דק ועדין ויותר קרם ולכן מכמות בצק אחד אני מכינה שתי רולדות. מי שמעדיף את הרולדה השמנמנה הגדולה אז שיכין מהכמות הזו רולדה אחת בתבנית תנור רגילה.
רולדות שוקולד במלית קרם וניל וקרם קפה
חומרים לשתי רולדות דקיקות באורך כ – 40 ס"מ או רולדה אחת בעובי רגיל
- 4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- חצי כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 3/4 כוס קמח תופח פחות 3 כפות
- 3 כפות קקאו
- קורט מלח
- כף שמן
אופן הכנה
- לחמם תנור ל – 170 מעלות.
- להקציף במיקסר ביצים עם סוכר ותמצית וניל כ- 8 דקות – עד שמקבלים קצף בהיר ותפוח.
- מקפלים לקצף בעדינות קמח מנופה יחד עם קקאו ומלח. לבסוף מוסיפים כף שמן.
- יוצקים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומשומנת. הערה: אם רוצים רולדה דקיקה כמו שהכנתי – שמים מחצית מכמות התערובת ואת המחצית השנייה בתבנית נוספת. אם רוצים רולדה רגילה – לשים את כל התערובת. להחליק וליישר בעזרת מרית.
- האפייה: 6 דקות את הרולדה הדקיקה ו – 9-10 דקות את הרולדה הרגילה.
- להוציא מהתנור ולגלגל מייד יחד עם נייר האפייה.
- לצנן לחלוטין.
- לאחר שהרולדה הצטננה לגמרי לפתוח את נייר האפייה ובעדינות לקלף את הרולדה ולנתק אותה מהנייר.
- למלא בקרם הרצוי, לגלגל שוב לרולדה ולשמור במקרר. הרולדה משתבחת אחרי כמה שעות במקרר.
מלית וניל וקפה
- 1 שמנת מתוקה 38% שומן
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 1 שמנת חמוצה (200 גרם)
- לקרם קפה – כף גדושה קפה נמס (לא מגורען)
אופן הכנת המלית
- להקציף יחד לקצף יציב שמנת מתוקה, פודינג וניל ושמנת חמוצה.
- לחלק את הקרם לשניים. למלא רולדה אחת בקרם וניל. לחצי השני של הקרם להוסיף כף קפה נמס ולערבב. למלאת את הרולדה השנייה ולגלגל.
- אם מחליטים להכין רולדה אחת גדולה ועבה, אז מכינים את כל כמות הקרם בטעם המועדף וממלאים את הרולדה.
לציפוי
- 100 גרם שוקולד מריר איכותי
- 50 מ"ל שמנת מתוקה
ממסים יחד במיקרוגל, מערבבים היטב ומוזגים על הרולדות.
רולדה משגעת יפתי עושה חשק לתת ביס למסך שבת שלום יפתי 🙂 :))
רולדה יפהפיה!!
אני אוהבת מאדדדדדד רולדה
הן גם מרשימות, והן גם מאד טעימותתתתתתת
אהבתי את הקרם (החצי שלי, למרות שלא אוהב קפה, אוהב טעם קפה במתוקים), גם הוא קצת שונה כי יש בו שמנת חמוצה
שתהיה לך שבת נהדרת 🙂