השוקולד הכי טעים שאכלתי אי פעם! זה פשוט טרנד שהולך להישאר פה לתמיד כי הפעם בניגוד לטרנדים אחרים – זה אחד הדברים הכי טעימים שהכנתי (והכנתי!)


האמת שהכנתי את השוקולד הזה כבר מזמן עם תבניות סיליקון אחרות וזה יצא כל כךךךךך טעים והייתי חייבת להכין אותו ממש בטבלת שוקולד. אז הזמנתי תבניות סיליקון מאלי אקספרס (יש מלא סוגים, פשוט תכתבו באלי אקספרס שוקולד דובאי ויעלו לכם מלא אופציות), קניתי שערות קדאיף ואת מחית הפיסטוק האהובה עליי ומשם להכין את הדבר הטעים והמושחת הזה הדרך הייתה קצרה.



אני כבר אומרת שאפשר לשחק עם סוג המחית פיסטוק ואפשר גם לשים מחית אחרת שאוהבים. תקפידו על שוקולד ממש טעים ואיכותי וזהו, זה קל ומסוכן ברמות קשות.


שוקולד דובאי
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אני הכנתי את השוקולד דובאי בתבנית סיליקון שהגודל של טבלאות השוקולד עצמו הן: 16*8 והגובה 2 ס"מ. אפשר להכין בכל תבנית סיליקון שיש בבית. כל מה שצריך זה שציפוי השוקולד יהיה דק והמילוי קדאיף ממש דחוס.
- את השוקולד המוכן מומלץ לשמור במקרר או במקפיא אבל לפני שאוכלים לתת לו קצת להפשיר כדי להנות מכל הטעמים והמרקמים (זה טעים גם קפוא :))
- השתמשתי בממרח פיסטוק מוכן של Pisti שניתן להזמין באונליין בחנויות שונות. זה ממרח מוכן מתוק ולכן לא הוספתי סוכר.
- אם שמים מחית לא ממותקת מוסיפים בערך 1/3 כוס אבקת סוכר וטועמים. אם אוהבים מתוק יותר מוסיפים עוד מתיקות.
- האיכות של השוקולד מאוד חשובה כשמכינים ממתקים או עוגות או בכלל באפיה ופה זה חשוב כפליים כי זה כל הטעם. אז שימו שוקולד שאץם אוהבים לאכול וטעים לכם. אני שמתי שוקולד חלב של קאליבו. אפשר לשים שוקולד מריר או כל שוקולד שאוהבים.
- כדי לקבל את אפקט הקריסיות של השוקולד בלי לטמפרר אותו וגם שיישמר טוב מחוץ למקפיא, שמים חמאת קקאו. חמאת קקאו זה מוצר יקר יחסית ולא זמין אבל מי שממש רוצה אז אפשר למצוא בחנויות אפיה שונות באונליין. התחליף הוא לשים כף שמן צמחי על כל 100 גרם שוקולד. זה לא נותן ממש את אותו אפקט אבל זה בסדר גמור לשוקולד ביתי.
- אפשר לחלק את כל המצרכים לחצי ולהכין טבלת שוקולד אחת.
מצרכים ל-2 טבלאות שוקולד בגודל 16*8*2 ס"מ
- 250 גרם שערות קדאיף
- 100 גרם חמאה
- 300 גרם ממרח פיסטוק (צנצנת וחצי של Pisti)
- 1/4 כפית מלח
- 200 גם שוקולד חלב (שמתי של קאליבו)
- 60 גרם חמאת קקאו/ 2 כפות שמן צמחי
- קורט מלח
אופן הכנה
מכינים את שערות הקדאיף: גוזרים את שערות הקדאיף לחתיכות קטנות. ממסים את החמאה במחבת על להבה בינונית וכל הזמן מערבבים עם לקקן סיליקון כדי שהחמאה לא תישרף. מוסיפים את שערות הקדאיף למחבת ומערבבים טוב עם החמאה. לא זזים מהמחבת ומידי פעם מערבבים עד שכל השערות הופכות להיות עם צבע זהוב ממש עמוק כי רק ככה הן יהיו קריספיות. מקררים מעט ומוסיפים ממרח פיסטוק ו – 1/4 כפית מלח. מערבבים היטב את השערות והמחית כך שכל השערות יהיו עטופות. מקררים היטב לפני שמניחים על השוקולד.
מכינים את השוקולד: ממסים במיקרוגל את השוקולד בפולסים של 30 שניות וערבוב בכל פעם. מוסיפים חמאת קקאו/שמן וקורט מלח ומערבבים היטב. מניחים את תבנית הסיליקון בתוך תבנית קשיחה שיכולה להיכנס למקפיא. מורחים על התבניות בצורה לא אחידה קצת ממחית הפיסטוק. זה ייתן לנו דוגמא מהממת לשוקולד. מוזגים חצי מכמות השוקולד לשתי התבניות ובעזרת מברשת סיליקון מורחים שכבה דקה גם על הבסיס וגם על דפנות התבנית כך שהכל יהיה מצופה. מקפיאים 10 דקות ומתקנים את הציפוי של הדפנות אם צריך. מניחים את שערות הקדאיף בתבנית המצופה שוקולד ומהדקים ממש טוב בעזרת כף כך שזה יהיה דחוס. מוזגים מעל את שארית השוקולד, מיישרים ומעבירים למקפיא לכמה שעות או עד שהשוקולד קפוא לגמרי וניתן לחלץ אותו בקלות. מחלצים, מחכים כמה דקות וזהו! זה נגעת נסעת! אין דרך חזרה מהדבר המטורף הזה
תהנו ותיזהרו לא להתמכר:)