וואוו!! שניצל תפוחי אדמה קריספי בטירוף וטעים בצורה ממכרת.
רעיון שעלה לי כי אני מתה על תפוחי אדמה ויש לי מיליון רעיונות עם הירק המושלם הזה
חשבתם פעם להכין שניצל תפוחי אדמה?? לא פירה אלא ממש פרוסות תפוחי אדמה שטובלים בביצה מתובלת כמו לשניצל ואז בפירורים ומטגנים. יואווו איזה טעים זה יוצא, כל כך קריספי וממש טעם של שניצל. המרקם של תפוחי האדמה יוצא מושלם ואי אפשר להפסיק לאכול את זה. המוח שלי לא מפסיק לחשוב על רעיונות ועל אוכל ואתם מרוויחים מזה 🙂
עם מיונז או רוטב סריראצ'ה זה מטורף
שניצל תפוחי אדמה (כן!) קריספי בטירוף
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה של השניצלים
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את ה"שניצלים" מעבירים אחרי הטיגון לרשת צינון על מנת לשמור על הקריספיות.
- המתכון מתאים גם לפסח – מחליפים את פירורי הלחם בפירורי קמח מצה.
- המתכון הזה מתאים כתוספת לארוחות בשריות וגם עומד מעולה בפני עצמו עם סלט ורטבים.
- כדי לטבען את השניצלים שמים מיונז טבעוני מהול במעט מים כדי לדלל במקום ביצים.
- אפשר לאפות את השניצלים אבל הכי טעים זה מטוגן, ממש כמו שניצל אמיתי.
מצרכים
- 5 תפוחי אדמה בינוניים מזן שמתאים לטיגון
- מים לבישול תפוחי האדמה
- 2 ביצים
- 1 כפית רוטב סרירצ'ה / קטשופ למי שלא אוהב פיקנטי
- 1 כף חרדל
- מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 3 כוסות פירורי לחם
- 1/3 כוס קמח תפוחי אדמה
- 1/3 כוס קורנפלור
- 1/2 כפית מלח
- לטיגון: 2 כוסות שמן צמחי
אופן הכנה
מכינים את תפוחי האדמה: מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה. כשהם מוכנים מסננים מהמים ומעבירים למקרר לפחות לשעה התקררות.
כשתפוחי האדמה די קרים קולפים את הקליפה ופורסים לאורך לשלוש פרוסות.
מכינים את בלילת הביצים: מערבבים יחד את הביצים, רוטב סרירצ'ה, חרדל, מלח, פלפל שחור ופפריקה.
קערת היבשים: מערבבים יחד את פירורי הלחם, קמח תפוחי אדמה, קורנפלור ומלח.
מכינים את השניצלים: ביד אחת טובלים את פרוסות תפוחי האדמה בבלילת הביצים וביד השנייה מצפים בפירורים. עורמים הכל בצלחת.
מטגנים: מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את השניצלים משני הצדדים עד להזהבה יפה.
מעבירים לרשת צינון.
וואוו רעיון אדיר,הולכת לאמץ.
תודה על המתכונים המפלאים.?
בשמחה
שלום כשאני עושה בצק להכנת לחם אולחמניות לא יוצא לי טוב , האם אפשר לקבל את המתכון הנכון : חומרים , שלבים : תפיחה ראשונה כמה זמן , הכנת לחם או לחמניות מהבצק כמה זמן מחכים , טמפרטורה וזמן אפייה.
תודה רבה
יש מלא מתכונים מדוייקים בבלוג. תחפש לחמניות בשורת החיפוש בדף הראשי
לטבען עם מיונז במקום ביצים? מיונז= ביצים
יש טעות כלשהי
היי רעות, זו לא טעות. הכוונה למיונז טבעוני ואני אתקן כדי שיהיה יותר ברור
היי יהודית, האם לדעתך קורנפלור או קמח חומוס יכולים להחליף את קמח תפוח אדמה? תודה?
כן
אם אין לי קמח תפוחי אדמה, אפשר להחליף אותו במשהו אחר?
אל תשימי כלום וממליצה לקנות שיהיה בבית
ווואו נראה מטורףףף!!! יש אפשרות להוריד את הרוטב סרירצה? לרגישים לחריף ☺️
תודההה בוודאי שאפשר. שימי מה שאת אוהבת