חומוס ביתי זה משהו שאני מכינה על בסיס קבוע. אני כמעט ולא קונה את המוכן התעשייתי. אני משתדלת שיהיו לי במקפיא גרגירי חומוס שהושרו לילה במים רותחים או חומוס מרוכך של סנפרוסט ותמיד תמיד יהיו לי במזווה פחיות חומוס מוכן שתכל'ס זה הכי זמין, הכי קל להכנה וכן, יוצא טעים!! ומה עוד תמיד יהיה לי במקפיא? שומן כבש טחון. בתקופת החגים המרכולים מוצפים בבשר כבש. אני קונה כמות של שומן טחון ומקפיאה בשקיות קטנות. יש תבשילים ומאכלים שבלי שומן הכבש יהיו תפלים או בנאלים והשומן מקפיץ אותם כמה רמות למעלה. ובשר טחון טרי זה דבר שתמיד יש בהישג יד, כך שאין בעייה.
עם החום המטורף הזה, אני כל הזמן חושבת על ארוחות קלילות שגם לא דורשות זמן הכנה ארוך וגם טעימות ומשביעות. אז בשר טחון יש, שומן כבש הוצאתי מהמקפיא, קופסת שימורי חומוס יש תמיד….אז… חומוס ביתי עם בשר ושומן כבש מעל, כוסברה קצוצה, פלפל חריף ירוק קצוץ דק דק, מתובל בלימון, שמן זית איכותי שקיבלתי מחברה ערבייה שמכינה אותו בעצמה (שמן כזה אין בעולם!!), עגבניות שרי מיובשות שהכנתי שרק השתבחו עם הזמן וחצי אחד שאכל והתמוגג לו (רק בשביל זה היה שווה להכין).
חומוס ביתי בתוספת בשר פיקנטי (משאושה)
מצרכים ל- 4 מנות
לממרח חומוס
- 1 קופסת שימורי חומוס
- 1 כוס + 2 כפות טחינה גולמית איכותית
- ¼ כוס שמן זית
- ¼ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית כמון
- 1 כוס מים קרים
- 300 גרם בשר בקר טחון טרי
- 50 גרם שומן כבש טחון
- 1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות
- 1 שן שום כתושה
- מלח לפי הטעם
- ¼ כפית פלפל שחור
- מעט פפריקה גרוסה חריפה (לפי הטעם שאוהבים)
- ¼ כפית כמון
- חופן כוסברה קצוצה
- ¼ כוס עגבניות מיובשות
- חצי פלפל ירוק חריף קצוץ דק ומתובל במלח, פלפל שחור ומיץ לימון טרי.
- כוסברה טרייה קצוצה
- החומוס: לשים במעבד מזון את כל החומרים מלבד המים. להתחיל לעבד ותוך כדי להוסיף לאט ובהדרגה את המים עד לקבלת הסמיכות הרצויה. לטעום ולתקן תיבול לפי הטעם האישי.
- הבשר: לטגן את הבצל עד להזהבה להוסיף שום כתוש ואת הבשר הטחון ושומן הכבש. לפורר עם מזלג ולבשל 20 דקות על אש נמוכה. לתבל במלח, פלפל שחור, פפריקה גרוסה חריפה, כמון וכוסברה קצוצה.
- להגשה: להניח על צלחת שטוחה רחבה כמות יפה של חומוס ועם כף ליצור גומה במרכז החומוס. בתוך הגומה להניח את הבשר, לזלף מסביב שמן זית ולקצוץ מעט עגבניות מיובשות ולהניח מסביב על החומוס. לפזר כוסברה קצוצה ופלפל חריף קצוץ. להגיש עם פיתה טרייה ששרפנו מעט על הגז.
- החומוס נשמר במקרר עד 3-4 ימים.
- אפשר להוסיף לבשר צנוברים קלויים או אגוזי מלך קצוצים.
נראה פשוט מעולה!!!!!!!! מושלם ומגרה!!!!!!! היום מתכננת לקנות את המצרכים ולהכין מחר ולפנק את משפחתי!! אין עלייך יהודית היקרה!!!
עשית אותי רעבה אני מוכנה עם המזלג הפיתות והחמוצים מתכון משגעעעע אלופה ��������
עשית אותי רעבה אני מוכנה עם המזלג הפיתות והחמוצים מתכון משגעעעע אלופה ��������
תודהה חיה אהובה. אני תמיד שמחה על התגובות שלך והביקורים בבלוג. שבת שלום אהובה
המתכונים שלך והצילומים הנלווים (הלא-חוקיים) גורמים לי תמיד לרייר ולהרגיש רעבה. שבת שלום יקירתי.