תבשיל שומר, עלי סלק ועוף ברוטב חמצמץ טעים במיוחד. אנחנו אוהבים לאכול את השומר בכל צורה אפשרית – חי, מבושל וצלוי בתנור. השומר המבושל מקבל מרקם נימוח וטעים במיוחד ויחד עם הסלק הירוק זה מושלם
אנחנו מטורפים בבית על ירקות ויש ירקות שהם הכוכבים שלנו. שומר וסלק הם בין הפייבוריטיים שלנו בבית ואני מכינה איתם אינסוף תבשילים ומאכלים. אני צולה את השומר בתנור כמו שמכינים אנטיפסטי וזה יוצא טעים בטירוף. מעלי סלק אני מכינה סלט פיקנטי שלמדתי מחמותי.
השילוב של השומר והסלק הוא מנצח! אני מבשלת אותם עם עוף ברוטב חמצמץ עדין וכמו שאני הכי אוהבת, הכל קורה בתנור. למה בתנור? כי לתנור יש קסם מיוחד על תבשילים שלא קורה בשום צורת בישול אחרת. אז עובדים קצת כדי להעמיד את הסיר ואז שולחים לתנור ומחכים 🙂
התבשיל הזה ועוד הרבה אחרים דורשים סיר רחב ונמוך. כל ירק וכל חתיכת עוף מקבלים את המקום שלהם וככה הרוטב מגיע להכל בצורה אחידה, בנוסף, התנור מחמם את כל התבשיל בעדינות ובצורה אחידה.
כנסו פה לרכוש סיר רחב במיוחד של מגנוס שמתאים להמון תבשילים וגם נכנס לתנור (בלי המכסה)
הסיר וכל האתר עכשיו בהנחה של 15%
תבשיל עוף,סלק ירוק ושומר ברוטב חמצמץ
כנסו פה לרכוש סיר רחב במיוחד של מגנוס שמתאים להמון תבשילים וגם נכנס לתנור
הסיר וכל האתר עכשיו ורק ל – 48 שעות בהנחה של 20%
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow,בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- התבשיל יוצא עם חמצמצות ממש עדינה. אפשר לשים לימון לפי הטעם.
מצרכים
- 1/3 כוס שמן זית
- 3 כרעיים מחולקים לשוקיים וירכיים
- 2 חבילות סלק עלים
- 4 ראשי שומר גדולים
- 10 שיני שום
- 1.5 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מיץ מלימון שלם טרי
- 2 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מחממים בסיר רחב ושטוח שמן זית.
צורבים את שוקי העוף על להבה גבוהה – בינונית משני הצדדים כדי שישחרר את הטעמים שלו לסיר. כשהעוף שחום מוציאים אותו מהסיר.
חותכים את השומר לרבעים וקוצצים גס את עלי הסלק.
צורבים גם את השומר מכל הכיוונים ומוציאים מהסיר.
מוסיפים לסיר את המלח, פלפל שחור, כורכום, פפריקה מתוקה ושיני שום ומטגנים כדקה תוך ערבוב. סוחטים לסיר גם את הלימון ומערבבים.
מוסיפים לסיר עלי הסלק ומטגנים כ- 10 דקות תוך ערבוב מידי פעם עד שהעלים מתחילים לאבד את הנפח.
מוזגים את המים הרותחים, מערבבים את עלי הסלק ומבשלים 5 דקות. טועמים ומתקנית תיבול.
מסדרים על עלי הסלק את העוף והשומר הצרובים.
מכסים עם נייר אפייה ונייר כסף ומעבירים להמשך בישול בתנור.
אופים כשעה וחצי או עד שהתבשיל נראה מוכן. מסירים את הכיסוי וממשיכים לבשל עוד כחצי שעה עד שרוב הנוזלים מצטמצמים והתבשיל מקבל צבע שחום.
זהו! בתאבון 🙂
אפשר להוסיף גרגירי חומוס?
בטח
עשיתי ויצא טעיםםםםם
את מוכשרת בטירוף
תודההה רבה
העברתי את העוף עם השומר והסלק לתבנית.
נשארו נוזלים בסיר.
לצקת את הנוזלים לתבנית
עם העוף?
כן
ראיתי שבהרבה תבשילים בתנור מכסים עם נייר אפייה ואז נייר כסף, מה האפקט הנייר אפייה מייצר מאשר לכסות רק בנייר כסף?
אין שום אפקט. פשוט נייר כסף זה לא בריא אז שמים נייר אפיה ואז נייר כסף
סלק עלים הכוונה לעלי מנגולד?
כן
יעבוד גם עם בשר?אם כן,מה לשנות?
תודההה נראה מעולה
יש בבלוג מתכון עם בשר