פרגיות בשום וכוסברה צלויות בתנור. מתכון קל, מהיר וטעים בטירוף. הפרגיות יוצאות עסיסיות במיוחד בזכות צלייה מהירה בתנור
פרגיות זה החלק הכי אהוב עלינו בבית. מבחינתי, כשאני לא יודעת מה להכין לאכול, אני עוברת בסופר, קונה תבנית או שתיים של פרגיות, מוסיפה תפוחי אדמה או כל תוספת טעימה אחרת ואנחנו מסודרים לנו. לרוב אני מכינה את הפרגיות על המנגל. אצלי הוא על גז והוא זמין לי לכל שיגעון שלא יצוץ. הפעם התחשק לי לשנות קצת ולהכין את הפרגיות בתנור עם תבלינים בסיסיים ועם ירק אחד דומיננטי, שהוא ינצח על הטעם. כוסברה – זה או שמאוד אוהבים או שממש לא. אנחנו כן ומאוד!! אין אצלי דג מרוקאי בלי כוסברה ומרקים אצלי חייבים כוסברה ובכלל, אנחנו מתים על הירק הזה השנוי במחלוקת.
פרגיות בשום וכוסברה צלויות בתנור
מצרכים ל- 4 מנות
- 8 יחידות פרגיות נקיות
- 1 חבילה כוסברה קצוצה
- 3 שיני שום כתושות
- מלח ים אטלנטי
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- 1/4 כוס שמן זית
אופן הכנה
מניחים את הפרגיות בקערה יחד עם הכוסברה הקצוצה, שיני שום כתושות, מלח, פלפל שחור, פפריקה, כמון ושמן זית ומערבבים היטב. אם יש זמן משאירים במקרר שעתיים לפחות לספיגת הטעמים. אם אין זמן צולים מייד. מחממים תנור לחום של 200 מעלות וצולים את הפרגיות כ – 20 דקות. מעבירים את התנור למצב גריל וצולים עוד 10 דקות, עד שהפרגיות מוכנות ויש להן צבע זהוב יפה. מגישים מייד. אפשר להכין מראש ולחמם, רק יש לדאוג שהפרגיות לא יתייבשו מידי. מתכון לתפוחי אדמה מניפה תמצאו פה.