את עוגת הגבינה פירורים יש בהמון המון גרסאות…אישית תמיד הכנתי אותה עם בצק שאפיתי וטחנתי לפירורים ויצא מצויין. אלא שהשנה תנובה החליטו להקל עלינו ולכבוד החג הלבן הוציאו ערכה מושלמת להכנת עוגת גבינה פירורים. הערכה מכילה את כל מה שצריך כדי להכין את עוגת הפירורים המושלמת וכל מה שצריך זה לשנס מותניים, להפשיל שרוולים ולפנות לנו חצי שעה, כן, זה כל מה שצריך כדי להכין את המושלמת הזו. אני מאודדדדד אוהבת תפוחים וגם פירות יער והפעם החלטתי לשלב ביניהם בתוך העוגה הזו שאני הכי אוהבת את המרקם שלה. לא כבדה מידי, ממש מחליקה בגרון וקלה קלה להכנה. את הפירורים אני אופה כדי שיקבלו קראנצ'יות וטעם עמוק יותר.
כיוון שלאורך השבוע יצא לי להכין כמה וכמה עוגות גבינה, אני מכינה בתבניות קטנות יחסית (כי כמה כבר אפשר לאכול??)…אני אתן פה גם את המתכון שהכנתי בתבנית בקוטר 18 ס"מ ומי שמעוניין להכין עוגה גדולה בתבנית 26 אז פשוט להכפיל כמויות.
מצרכים לתבנית קפיצית בקוטר 18 ס"מ (לתבנית בקוטר 26 להכפיל כמויות).
כל הכמויות נמדדו בכוסות וכפות מידה אוניברסליות
חומרים לשכבת הבסיס והפירורים מעל העוגה
- 300 גרם פירורי ביסקוויטים (כל הכמות שיש בערכה)
- 140 גרם חמאה מומסת
- 4 תפוחי עץ מזן גרנד סמית (הירוקים החמוצים) חתוכים לקוביות בגודל 1×1 ס"מ
- 50 גרם חמאה
- 1/2 כוס סוכר חום כהה
- 1/2 כוס פירות יער
- כף תמצית וניל איכותית
- 1/4 כוס מים
- 7 גרם ג'לטין (חצי שקית)
- 1 מיכל שמנת מתוקה 32% שומן
- 1/4 כוס חלב
- 40 גרם אינסטנט פודינג וניל (חצי חפיסה)
- 1/4 כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 250 גרם גבינה לבנה (גביע קטן)
- לחמם תנור לחום של 170 מעלות.
- לשים בקערה את פירורי העוגיות ואת החמאה המומסת ולערבב היטב.
- לחלק את הפירורים לשליש ושני שליש.
- לרפד את תבנית האפייה עם נייר אפייה (זה יקל עלינו לחלץ את העוגה מהתבנית)
- את שני שליש הפירורים לשטח על תבנית האפייה ולהדק היטב עם כף.
- את השליש הנותר לשים באופן חופשי בתבנית אחרת.
- לאפות בין 8-10 דקות עד שהפירורים מזהיבים מעט.
- לצנן את התבנית, לשמן את הדפנות ולהדביק אליהן שקף.
- לשים במחבת תפוחים, חמאה וסוכר ולבשל כ- 10 דקות עד שהתפוחים מתרככים מעט אבל נשארים שלמים(מידי פעם לערבב).
- להוסיף את פירות היער ותמצית הוניל ולבשל עוד 10 דקות תוך ערבוב עד שהרוטב מסמיך.
- לצנן לטמפרטורת החדר.
- לשים בקערית קטנה 1/4 כוס מים וג'לטין ולתת למים לספוח את הג'לטין עד שהוא נעשה ספוגי (10 דקות).
- לשים בקערת המיקסר: שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל, סוכר וסוכר וניל ולהקציף לתערובת קרמית חלקה.
- לעצור את המיקסר ולהוסיף את הגבינה. לערבל עוד דקה לאיחוד החומרים.
- להמיס במיקרוגל את הג'לטין – לחמם ממש 10 שניות רק עד שמתקבל נוזל צלול ושקוף (חימום יתר יגרום לג'לטין לאבד את יכולת הייצוב שלו).
- מערבבים את הג'לטין לתוך תערובת הגבינה ומערבבים במרץ לאיחוד החומרים.
- לשפוך על הבסיס חצי מכמות הגבינה וליישר עם כף.
- בעדינות לסדר את תערובת התפוחים ופירות היער מעל הגבינה. להתחיל עם הדפנות ולהמשיך למרכז העוגה.
- בעזרת כף למזוג בזהירות את החצי השני של הגבינה על הפירות.
- להעביר למקרר לכמה שעות להתייצבות.
- לפני שמקשטים מעבירים למקפיא לשעתיים(כשנקלף את השקף העוגה תישאר חלקה בדפנות), אחרי הקישוט להעביר למקרר.
- לא התאפקתי וקישטתי פעמיים….אז לבחירתכם שתי אופציות לקישוט וכמובן שכל אחד יכול לקשט לפי טעמו.
- קצפת משמנת מתוקה וכף אבקת סוכר.
- להכין כמות גדולה יותר של הפירות ולהניח מעל העוגה.
- לשים רק פירורים.
תודההה רבה טובה….כייף שאת פה
תודה רבהההה…יום מקסים
תודההה רבה טובה….כייף שאת פה
תודההה רבה יפצ׳וק??
מקסיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
עוגה מרשימה מאודדדדד וטעימה יהודית יבורכו ידייך
מקורי ומיוחד כמו תמיד… ניראה טעים3>
תודהה רויטל…איזה כייף לראות אותך כאן
תודההה יפתי. נשיקות
עוגה נהדרת.
אהבתי מאוד את מלית התפוחים עם פירות היער. נפלא:)
רויטל
עוגה מדהימה!! הלוק משגע מוכשרת!!!
נשיקות
סיגל