כל הטיפים לאורז אחד אחד מושלם, עסיסי וטעים במיוחד. איזה אורז הכי מומלץ? כמה שמן? כמה מלח? איזה סיר? מים רותחים או מהברז? האם אפשר להכין אורז בתנור? ובמיקרוגל? כל התשובות בפוסט אחד שעונה על כל השאלות


זו אולי התוספת הכי שגרתית ובנאלית, אבל גם הכי אהובה, אבל, מסתבר שלא לכולם יוצא אורז אחד אחד, עם מליחות מדוייקת ומרקם עסיסי מושלם.
אז איך מכינים אורז אחד אחד מושלם? יש כמה טיפים קטנים שאם תאמצו אותם ייצא לכם אורז מושלם תמיד!
בואו נתחיל:
האורז – דבר ראשון והכי חשוב זה סוג האורז בו משתמשים. אני משתמשת תמיד באורז יסמין, אני קונה אורז שנקרא "אורז השף" שהוא הכי טעים לטעמנו ולחמין אני משתמשת באורז בסמטי.
השמן – אורז אוהב הרבה שמן וזה אחד הדברים הכי חשובים כשמכינים אורז. אני משתמשת לכל התבשילים שלי בשמן זית שזה גם טעים יותר וגם בריא יותר. בשלב הטיגון הראשוני צריך שכל גרגר אורז יהיה עטוף בשמן.
המלח – בשלב הטיגון נוסיף את המלח ופה כדי לקבל אורז מדוייק וטעים חייבים לדייק בכמות המלח. כמות המלח ששמים באורז גדולה מהרגיל וזאת כדי שנקבל בסוף הבישול אורז במליחות מדוייקת. בשלב הוספת המים נטעם את המים, הם צריכים להיות ממש מלוחים.
עלי דפנה – אני אוהבת לשים באורז הלבן שלי עלי דפנה שמשדרגים מאוד את הטעם אבל זה לא חובה אם לא אוהבים.
המים – מים רותחים בלבד! אני שמה על כל כוס אורז, 1.5 כוסות מים רותחים.
הבישול – אורז מבשלים על להבה קטנה מאוד מאוד מאוד ואני אפילו שמה מעין פלטה מבודדת בין הלהבה לסיר. מומלץ לבשל בסיר עם שכבת נונסטיק. לפני שסוגרים עם המכסה של הסיר, מניחים מגבת מטבח נקייה בלי ריח של מרכך 🙂 ועליה את המכסה.
אורז בתנור – אפשר להכין אורז בתנור – מניחים את הסיר על רשת בתנור שחומם מראש ל – 150 מעלות למשך כ – 1/2 שעה או עד שהוא מוכן..
אורז במיקרוגל – אפשר להכין את אותו אורז גם במיקרוגל – מבשלים בכלי שמתאים למיקרוגל, אני מעדיפה פיירקס שיש לו גם מכסה. 10 דקות בישול, ערבוב ועוד 10 דקות.
אורז אחד אחד מושלם
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- תקראו את כל הטיפים שכתבתי למעלה 🙂
מצרכים
- 2 כוסות אורז יסמין
- 3\1 כוס שמן זית
- כ – 2.5 כפיות מלח
- 4-5 עלי דפנה
- 3 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
מחממים שמן זית בסיר קטן יחסית, רצוי נונסטיק, על להבה קטנה, מוסיפים את האורז ומטגנים כמה דקות תוך ערבוב מידי פעם, מוסיפים מלח ועלי דפנה וממשיכים לטגן עוד דקה, כל האורז אמור להיות עטוף בשמן.
מוזגים מים רותחים ומערבבים, טועמים את המים, הם אמורים להיות ממש מלוחים, מניחים על הסיר מגבת מטבח נקייה ובלייי ריח של מרכך 🙂 וסוגרים עם המכסה.
מנמיכים את הלהבה להכי קטנה שיש בגז ומבשלים 10 דקות, פותחים את הסיר, מערבבים עם מזלג, סוגרים את הסיר וממשיכים לבשל עוד 10 דקות. מכבים את הגז, משאירים את הסיר סגור 10 דקות, פותחים והופכים את האורז עם מזלג.
בתאבון!
שוטפים את האורז לפני הבישול?
אני לא שוטפת
אפשר לקבל צילום של אריזת האורז, יסמין של אורז השף…
(לא מצאתי בסופר)
תודה..
שמתי לינק ממש בפוסט. תלחצי על הלינק ותראי אותו
https://www.hamama-inthecity.co.il/%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%96-%D7%94%D7%A9%D7%A3