אורז עם בשר טחון. סיר שהוא ארוחה שלמה. גם אורז וגם בשר טחון מחוזק בשומן כבש שמעניק לתבשיל טעם ומרקם עסיסי מדהים. התוספת כבר בפנים
אורז שהוא ארוחה שלמה ולא רק תוספת. אני מבשלת את האורז עם בשר טחון מתבלת עם מעט שומן כבש ומתקבל אורז טעים טעים ועסיסי במיוחד. אני אוהבת להשתמש באורז יסמין שהוא עסיסי ורך.
אורז עם בשר טחון
חומרים לכמות של 4-5 מנות
- 2 כוסות אורז יסמין (אני קונה רק של סוגת)
- 300 גרם בשר בקר טחון טרי (שמתי שפונדרה/אסאדו)
- 1 בצל גדול קצוץ לקוביות
- 3 כפות שמן זית (שיכסה את בסיס הסיר שאתם מבשלים בו)
- כף שומן כבש
- 1/4 כפית כמון
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית מלח
- 3 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- על אש נמוכה – לחמם שמן זית בסיר רחב ולטגן את הבצל עד להזהבה.
- להוסיף לסיר את הבשר הטחון ושומן הכבש ולטגן יחד תוך ערבוב 5 דקות.
- להוסיף לסיר את האורז ולטגן עוד 2-3 דקות.
- לתבל בכמון, פלפל שחור ומלח.
- להוסיף מים רותחים, לערבב היטב. לטעום את המים כדי לבדוק שהם מספיק מלוחים (המים צריכים להיות יותר מלוחים מהרגיל).
- להנמיך את הלהבה הכי קטנה למינימום ולכסות את הסיר כשעל המכסה מניחים מגבת מטבח (בלי ריח של מרכך) וסוגרים את הסיר. אם יש פלטה מבודדת אז להניח על הכיריים ועליה להניח את הסיר. המטרה היא שהאורז יתבשל על אש מאוד מאוד נמוכה, כמעט על אדים ולא יהיה מצב שהנוזלים מתאדים והאורז לא הספיק להתבשל.
- לבשל 20-30 דקות. להציץ ולבדוק שהאורז נראה מוכן ועסיסי וסוגרים את הסיר.
- מניחים לאורז 10 דקות. אחרי 10 דקות פותחים את הסיר והופכים את האורז עם מזלג.
- סוגרים את הסיר עד להגשה.
האם ניתן לוותר על שומן הכבש?
כן אבל זה מוסיף טעם כמו תבלין
היי יהודית, תודה על המתכונים המושלמים!
רציתי לשאול האם אפשר להשתמש באורז אחר מלבד יסמין?
והאם אפשר להוסיף ירקוץ נוספים לתבשיל?
היי נופר,
כל אורז שאת אוהבת. היסמין יוצא מאוד עסיסי וכן אפשר להוסיף ירקות רק לטפל בהם ולרכך אותם לפני שאת מוסיפה
תודה! מכינה היום ואעדכן
מחכה לעדכון