מרק עגבניות ואורז- אחד המרקים שאני הכי אוהבת. הוא חמצמץ, סמיך וטעים במיוחד. האורז מתנפח ומתרכך ואפשר לאכול צלחת אחרי צלחת בלי הפסקה
![](https://www.yehudit-aviv.co.il/wp-content/uploads/30-6-683x1024.jpg)
עוד יום גשום הכניס אותי למטבח להכין מרק שאנחנו מאוד אוהבים בבית- מרק עגבניות עם אורז. מרק קל להכנה, עשיר, טעים ומשביע, מרק שהוא מעין ארוחה מושלמת מבחינתי.
![](https://www.yehudit-aviv.co.il/wp-content/uploads/16-6-683x1024.jpg)
יש כאלה שכשיש גשם נכנסים מייד מתחת לפוך למרתון סרטים, אני דווקא נכנסת למטבח, כי הגשם עושה לי חשק למרקים חמים ומנחמים, כי אם אי אפשר ליהנות מהשמש, נהנה ממרק טוב.
![](https://www.yehudit-aviv.co.il/wp-content/uploads/32-6-683x1024.jpg)
מרק עגבניות ואורז שחייבים להכין
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- אפשר להכין את אותו מרק עם גריסים או קינואה במקום אורז.
מצרכים לסיר גדול
- 2 בצלים גדולים פרוסים לפלחים
- 1/3 כוס שמן זית
- 3-4 עצמות מח
- 2 כוסות עלי סלרי
- 4 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות
- 1 פחית שימורים עגבניות מרוסקות של mutti
- 1 כוס אורז (מומלץ יסמין)
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מלח
- 1/4 כפית כורכום
- כ -3 ליטר מים
- 1/2 חבילה כוסברה
אופן ההכנה
- בסיר גדול מחממים שמן זית.
- מטגנים את הבצל בשמן זית כמה דקות טובות עד להזהבה.
- מוסיפים את עצמות המח וממשיכים לטגן כמה דקות טובות כשמידי פעם מערבבים. העצמות ישחררו את הטעמים למרק ויעשירו אותו.
- קוצצים את הסלרי ומוסיפים לסיר לכמה דקות טיגון.
- מוסיפים קוביות עגבניות וממשיכים לטגן עוד כמה דקות.
- מוסיפים את הפחית עגבניות מרוסקות ומטגנים כמה דקות.
- מוסיפים את האורז לסיר ומטגנים דקה.
- מוסיפים לסיר את המים ומביאים לרתיחה, מבשלים חצי שעה.
- מוסיפים מלח, פלפל שחור וכורכום ומבשלים עוד כשעה עד שהאורז מתנפח ומתרכך. מידי פעם מערבבים כדי שהאורז לא יידבק לתחתית הסיר
- קוצצים כוסברה ומוסיפים לסיר. מבשלים עוד 10 דקות ומכבים את הגז.
אהבתי