מרק עגבניות ואורז- אחד המרקים שאני הכי אוהבת. הוא חמצמץ, סמיך וטעים במיוחד. האורז מתנפח ומתרכך ואפשר לאכול צלחת אחרי צלחת בלי הפסקה

עוד יום גשום הכניס אותי למטבח להכין מרק שאנחנו מאוד אוהבים בבית- מרק עגבניות עם אורז. מרק קל להכנה, עשיר, טעים ומשביע, מרק שהוא מעין ארוחה מושלמת מבחינתי.

יש כאלה שכשיש גשם נכנסים מייד מתחת לפוך למרתון סרטים, אני דווקא נכנסת למטבח, כי הגשם עושה לי חשק למרקים חמים ומנחמים, כי אם אי אפשר ליהנות מהשמש, נהנה ממרק טוב.

מרק עגבניות ואורז שחייבים להכין
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי.
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק.
- יש לי גם טיק טוק.
- אפשר להכין את אותו מרק עם גריסים או קינואה במקום אורז.
מצרכים לסיר גדול
- 2 בצלים גדולים פרוסים לפלחים
- 1/3 כוס שמן זית
- 3-4 עצמות מח
- 2 כוסות עלי סלרי
- 4 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות
- 1 פחית שימורים עגבניות מרוסקות של mutti
- 1 כוס אורז (מומלץ יסמין)
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מלח
- 1/4 כפית כורכום
- כ -3 ליטר מים
- 1/2 חבילה כוסברה
אופן ההכנה
- בסיר גדול מחממים שמן זית.
- מטגנים את הבצל בשמן זית כמה דקות טובות עד להזהבה.
- מוסיפים את עצמות המח וממשיכים לטגן כמה דקות טובות כשמידי פעם מערבבים. העצמות ישחררו את הטעמים למרק ויעשירו אותו.
- קוצצים את הסלרי ומוסיפים לסיר לכמה דקות טיגון.
- מוסיפים קוביות עגבניות וממשיכים לטגן עוד כמה דקות.
- מוסיפים את הפחית עגבניות מרוסקות ומטגנים כמה דקות.
- מוסיפים את האורז לסיר ומטגנים דקה.
- מוסיפים לסיר את המים ומביאים לרתיחה, מבשלים חצי שעה.
- מוסיפים מלח, פלפל שחור וכורכום ומבשלים עוד כשעה עד שהאורז מתנפח ומתרכך. מידי פעם מערבבים כדי שהאורז לא יידבק לתחתית הסיר
- קוצצים כוסברה ומוסיפים לסיר. מבשלים עוד 10 דקות ומכבים את הגז.
הכנתי. היה מוצלח ביותר. מעדן. תודה רבה!
כייף ממש לשמוע
חייבים עצמות מח ?
אפשר בלי ? או תחליף ?
זה מוסיף טעם. את יכולה בלי
אהבתי