יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
עוף עם אורז ותפוחי אדמה בתנור
ראשי » אורז » עוף עם אורז ותפוחי אדמה בתנור

עוף עם אורז ותפוחי אדמה בתנור

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 8 בספטמבר 2018 16 תגובות

עוף עם אורז ותפוחי אדמה בתנור. אחת המנות הטעימות שיצא לי להכין לאחרונה וזו בהחלט לא הפעם האחרונה. המנה הזו כל כך קלה להכנה והתוצאה – מושלמת

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
עוף עם אורז ותפוחי אדמה בתנור

 

ביום שישי האחרון הייתי במוד רציני של בישולים וכשאני קמה ככה הכל מצליח מעל ומעבר לציפיות. כן, יש פעמים שאין חשק למטבח…מפתיע?? גם מי שמאוד אוהב לבשל ולאפות, אוהב להיות לפעמים בחופש מהמטבח. במיוחד בקייץ הלוהט העדפתי לרבוץ לי במזגן מול הטלוויזיה או המחשב מאשר במטבח ליד התנור הלוהט.

שישי האחרון היה אחרי תקופה עמוסה בטירוף בין העבודה, הבלוג והחופשה בפראג שהייתה מושלמת. פראג היא אחת הערים הכי יפות שיצא לי לראות באירופה. היא מיוחדת והתחושה היא שכמה שמטיילים ורואים זה לא נמאס ובא לטייל, לראות ולטעום עוד ועוד. ואגב לטעום – אז פראג היא לא איזו מעצמה קולינרית אבל באמת כל מה שאכלנו היה טעים ואפילו טעים מאוד. האסייאתים די השתלטו שם על העסקים והמסעדות וכמי שמטורפת על הטעמים האלו חגגתי לי. לגבי קינוחים – אל תפתחו ציפיות. העדפתי לקנות פירות טרופיים ופירות יער בגרושים ולהתענג על מה שבארץ צריך לקחת משכנתא כדי לטעום, שלא לדבר על הטעם המושלם שיש לפירות.

את המתכון הזה הכנתי מתוך עצלות לבשל כל דבר בנפרד. מסתבר שלפעמים העצלות משתלמת, כי יצאה אחת המנות הטעימות שהכנתי ובאמת בכלום עבודה ועם מצרכים זמינים ופשוטים.

עוף עם אורז ותפוחי אדמה בתנור

לפני שמתחילים:

לתבשיל הזה כמו לעוד המון תבשילים שלי אני משתמשת בשומן טלה כתבלין. לא להיבהל גם אם לא אוהבים לאכול טלה, כי הטעם לא חזק ומודגש אבל כן מעשיר מאוד ונותן מרקם עסיסי במיוחד לאורז. בתקופה הזו של החגים כל הסופרים והקצביות מוכרים את השומן בנפרד. זה הזמן לקנות, לחלק לשקיות קטנות ולהקפיא. נסו להכין מג'דרה עם שומן טלה ותראו את ההבדל עם ובלי.

מצרכים לסיר בינוני – כמות ל -3-4 אנשים

  • 3 כרעיים טריות שטופות
  • 2 בצלים קלופים וחתוכים לרצועות
  • 3 שיני שום פרוסות דק
  • 1 תפוח אדמה גדול קלוף ופרוס דק
  • 2 כוסות אורז יסמין (אני משתמשת רק בסוגת)
  • ¼ + ¼ כוס שמן זית
  • 2 כפות גדושות שומן טלה טחון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח
  • ½ + ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ + ½ כפית כמון
  • ½3 כוסות מים רותחים

אופן הכנה

  1. מחממים בסיר רחב שיכול להיכנס לתנור ¼ כוס שמן זית ו – 1 כף שומן טלה. מתבלים את השמן בפפריקה מתוקה, ½  כפית פלפל שחור, ½ כפית כמון. מניחים את השוקיים בשמן החם וצורבים על להבה גבוהה כמה דקות טובות עד שהכרעיים שחומים והופכים אותם לצד שני. מנמיכים את הלהבה ומטגנים עוד כ- 30 דקות עד שהכרעיים שחומים וכמעט מוכנים. מוציאים את הכרעיים לצלחת.
  2. מכניסים לסיר את הבצל והשום ומטגנים תוך ערבוב עד להזהבה. מסדרים את תפוח האדמה בשכבה אחת על הבצל ומטגנים כמה דקות טובות עד שתפוח האדמה משחים והופכים צד. מזהיבים גם מצד שני.
  3. בקערה נפרדת מניחים את האורז עם ¼ כוס שמן הזית הנותר, 1 כף שומן טלה, מלח, ¼ כפית פלפל שחור ו – ½ כפית כמון ומערבבים היטב. מסדרים את האורז מעל פרוסות תפוחי האדמה ומוזגים מעל את המים הרותחים. מערבבים קלות בזהירות מבלי להזיז את תפוחי האדמה וטועמים את המים. המים צריכים להיות מלוחים יותר מהרגיל. אם חסר מלח – זה הזמן להוסיף.
  4. מסדרים מעל האורז את הכרעיים. עוטפים את הסיר היטב בנייר כסף כדי לאטום אותו לחלוטין ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 150 -160 מעלות כשעה – שעה וחצי. מורידים את נייר הכסף, מעבירים את התנור למצב גריל ואופים עוד 10-15 דקות רק עד שהעוף מקבל השחמה נוספת ופריכות.
  5. המנה הכי טעימה ביום ההכנה. אפשר להכין מראש ולחמם בתנור. במידה ומכינים יום לפני ושומרים במקרר – רצוי לחמם היטב עד שהסיר מעלה אדים, כדי להחזיר לעוף את הפריכות.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • קציצות עוף בסיר מחולק
    קציצות עוף ברוטב עגבניות וגם עם אפונה וסלרי שמכינים…
  • 74
    לחמניות אצבע מקומחות ורכות במיוחד
  • דג עם תרד ועגבניות שרי ברוטב חמצמץ
    דג עם תרד ועגבניות שרי ברוטב חמצמץ
  • קובה בורגול מטוגנת
    קובה בורגול מטוגנת במילוי בשר
אורז עוף

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

16 תגובות

  1. לירז הגב 29 באוגוסט 2022 בשעה 18:15

    וואווו יצא מדהיםם!! ללא ספק יכנס לתבשילים הקבועים שלי
    תודה רבה על מתכון מפורט וטעיםם!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 30 באוגוסט 2022 בשעה 8:20

      בשמחה
      שמחה לשמוע

  2. ספיר הגב 13 ביולי 2020 בשעה 13:41

    היי יהודית,
    אני אף פעם לא מגיבה אבל הייתי חייבת כי יצא פשוט מושלם. השומן טלה כל כל מוסיף . תודה רבה על מתכון שבטוח יככב אצלי.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 13 ביולי 2020 בשעה 15:12

      תודההה שחזרת לספר ספיר. תגובות זה מאוד כייף לקבל וגם חשוב ממש לי ולקוראים.
      אני ממש אשמח שתגיבי מידי פעם 🙂

  3. מאיה הגב 23 בנובמבר 2018 בשעה 16:55

    היי יהודית
    תודה רבה על מתכון משגע שמככב אצלי מאז שהעלת את המתכון.
    האם ניתן לדעתך להחליף את העוף בנתח אסדו? ואם כן האם להכין באותה הצורה בדיוק וללא שינויים במתכון?
    תודה (-:

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 בנובמבר 2018 בשעה 17:38

      היי מאיה. איזה כייף לשמוע. אפשר עם אסאדו אבל מן הסתם לוקח לו הרבה יותר זמן להתבשל. אז להכניס לתנור הכל רק אחרי שהבשר רך ומוכן לאכילה

    • טל הגב 24 בספטמבר 2020 בשעה 9:04

      היי בוקר טוב אפשר לשים אורז בסמטי במקום או פרסי?
      ואפשר להכין בלי שומן?
      ואני רוצה להכין יום לפני היום ליום שישי זה יצא טוב?

      תודה

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 בספטמבר 2020 בשעה 12:38

        היי טל,
        תמיד אפשר לשים סוגים אחרים של אורז. בסמטי זה מעולה. פרסי אני אישית פחות אוהבת כי הוא הכי נחות מכל סוגי האורז מכל הבחינות אבל לשיקולך כמובן.
        אפשר להכין היום, להכניס למקרר ולחמם מחר.
        אפשר להכין את כל הקונסטרוקציה, לשמור במקרר ולהכניס מחר לתנור.
        חתימה טובה ♥

  4. שרון הגב 19 בנובמבר 2018 בשעה 22:20

    היי יהודית

    כשבישלת י את העוף ורציתי להפוך צד הוא לא התנתק לי מהמחבת אז כמה זמן זה בעצם צריך להיות על כל צד לפני שהופכים כדי שלא יתפרקו לי השוקיים?
    שאלה שניה , כמה מלח בדיוק שמים בתערובת של האורז ?
    תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 בנובמבר 2018 בשעה 13:14

      היי, שרון. תלוי באיזה סיר את מבשלת. אני מבשלת בסירי נון סטיק וזה לא נדבק. את צריכה ללמוד את הזמנים בסיר שלך. לגבי האורז – המים צריכים להיות יותר מלוחים מהרגיל. כשאת טועמת אותם שיהיו לך מלוחים. האורז סופג את המלח והמליחות מתאזנת

  5. סימה הגב 27 באוקטובר 2018 בשעה 15:41

    שבת שלוםם רציתי לומר שטעיםם מאוד. הכנתי ללו שומן טלה כי זה לא זמין אצלי ויצא מאוד טעיםםם לדעתי למחרת טעים יותר לאחר חימום על הפלטה…הבן הגדול אמר האורז הכי טעים ככה. תודה על המתכון.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 27 באוקטובר 2018 בשעה 16:11

      תודהה סימה. אני שמחה שאהבת. כשייצא לך תקני שומן טלה ותביני את השדרוג

  6. אסנת הגב 5 באוקטובר 2018 בשעה 12:23

    במה יתן להשתמש כתחליף לשומן
    טלה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 באוקטובר 2018 בשעה 13:52

      היי אסנת,

      אין תחליף. את יכולה לוותר אם את לא אוהבת

  7. טלי הגב 1 באוקטובר 2018 בשעה 9:14

    הי יהודית,
    הכנתי (ללא השומן כבש) ויצא מדהים!! תודה רבה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 באוקטובר 2018 בשעה 10:54

      מהמם טלי כייף שחזרת לספר לי וכייף שאהבתם. ממליצה בפעם הבאה עם שומן טלה ואז תראי את השדרוג. לא מרגישים בכל טעם רק מרקם מדהים וטעם משודרג. חג שמח יקרה

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות ותרד!! ככה תחפשו בבלוג שלי את המאפה הכי טעים שתכינו לשבועות. 

לקחתי את הרוטב הכי טעים בעולם והכנסתי אותו לתוך דפי פילו. יצא מאפה טעים בטירוף, קריספי מבחוץ וכל כך טעים מבפנים. 

תשמרו ותכינו! מחכה לתמונות שלכם ❤️

שמה לכם לינק גם בסטורי ושומרת בהיילייטס♥️
עוגת גבינה אפויה בתבנית אינ עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק

* שימו לב שצריך לסנן את הגבינה כמה שעות מראש על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים. ניתן להכין את העוגה עם גבינת שמנת/ריקוטה או גבינה “יבשה” אחרת אבל בעיני הכי טעים זה לסנן גבינה 5%. העוגה יוצאת במרקם מושלם לטעמינו.
* העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו.
* אפשר לשלב בעוגה גרידת לימון מלימון שלם

לתבנית בגודל 15*32 בגובה 7 ס”מ

* 850 גרם גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת של פעם (200 גרם)
* 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
* 1 כפית מחית וניל
* 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
* 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
* 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 
* 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
‎אופן הכנה
‎מסננים את הגבינה: כמה שעות או לילה מראש מסננים את הגבינה בתוך בד גזה או חיתול נקי – מניחים את הגבינה בתוך חיתול נקי שמונח בתוך מסננת ואת המסננת מניחים על קערה שתקלוט אליה את הנוזלים. למעשה אנחנו רוצים להיפטר מחלק מהנוזלים שיש בגבינה. 
‎מכינים את העוגה: מחממים את התנור על מצב סטטי לחום של 150 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה נוספת. מוסיפים לקערת החלמונים את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה,מחית וניל, קורנפלור, אינסטנט פודינג ו – 3/4 כוס סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים כ – 2 דקות לקצף לבן ומוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים באופן חופשי עם מטרפה ידנית. את שאר הקצף מקפלים לתוך בלילת החלמונים בפעמיים – שלוש בתנועות עדינות יותר ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומוזגים את הבלילה לתבנית. טופחים כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר כלואות. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר וממלאים אותה במים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה. מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי (תלוי בחוזק התנור שלכם) או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור. כשהעוגה קרה מוציאים והופכים על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים מחוץ למקרר (כן, אין בעייה להשאיר אותה בחורף מחוץ למקרר) או שבוע במקרר.
‎בתאבון!
בלי הרבה דיבורים! תשמרו ותכפילו כמויות כי זה ממכר. 
המתכון גם בבלוג - סלט מלפפונים דפוקים בטעם אסיאתי חריף

מצרכים

2 מלפפונים יפנים מסוג “ארומטו”
1/2 פלפל צ’ילי טרי (אפשר לוותר אם רוצים סלט לא חריף)
חופן עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה (שמתי של ימאסה)
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל טהור
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח
להגשה: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה

חותכים את המלפפונים בצורה גסה ומכניסים לשקית זיפלוק. בעזרת מערוך או כל כלי אחר דופקים את המלפפונים כדי לשבור/לפצוע אותם אבל לא מועכים מידי. **בשלב הזה אפשר להמשיך במתכון או להכניס אותם ואת הכוסברה למי קרח למשך כשעה כדי לקבל קריספיות ורעננות. דופקים עם גב סכין רחבה גם את הצ’ילי וקוצצים אותו. מפרקים את עלי הכוסברה ושמים את הכל יחד בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב – סויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום, מייפל, ג’ינג’ר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים מליחות. מוזגים על המלפפונים ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום שחור.

בתאבון!
תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס