עוף עם אורז ותפוחי אדמה בתנור. אחת המנות הטעימות שיצא לי להכין לאחרונה וזו בהחלט לא הפעם האחרונה. המנה הזו כל כך קלה להכנה והתוצאה – מושלמת
ביום שישי האחרון הייתי במוד רציני של בישולים וכשאני קמה ככה הכל מצליח מעל ומעבר לציפיות. כן, יש פעמים שאין חשק למטבח…מפתיע?? גם מי שמאוד אוהב לבשל ולאפות, אוהב להיות לפעמים בחופש מהמטבח. במיוחד בקייץ הלוהט העדפתי לרבוץ לי במזגן מול הטלוויזיה או המחשב מאשר במטבח ליד התנור הלוהט.
שישי האחרון היה אחרי תקופה עמוסה בטירוף בין העבודה, הבלוג והחופשה בפראג שהייתה מושלמת. פראג היא אחת הערים הכי יפות שיצא לי לראות באירופה. היא מיוחדת והתחושה היא שכמה שמטיילים ורואים זה לא נמאס ובא לטייל, לראות ולטעום עוד ועוד. ואגב לטעום – אז פראג היא לא איזו מעצמה קולינרית אבל באמת כל מה שאכלנו היה טעים ואפילו טעים מאוד. האסייאתים די השתלטו שם על העסקים והמסעדות וכמי שמטורפת על הטעמים האלו חגגתי לי. לגבי קינוחים – אל תפתחו ציפיות. העדפתי לקנות פירות טרופיים ופירות יער בגרושים ולהתענג על מה שבארץ צריך לקחת משכנתא כדי לטעום, שלא לדבר על הטעם המושלם שיש לפירות.
את המתכון הזה הכנתי מתוך עצלות לבשל כל דבר בנפרד. מסתבר שלפעמים העצלות משתלמת, כי יצאה אחת המנות הטעימות שהכנתי ובאמת בכלום עבודה ועם מצרכים זמינים ופשוטים.
עוף עם אורז ותפוחי אדמה בתנור
לפני שמתחילים:
לתבשיל הזה כמו לעוד המון תבשילים שלי אני משתמשת בשומן טלה כתבלין. לא להיבהל גם אם לא אוהבים לאכול טלה, כי הטעם לא חזק ומודגש אבל כן מעשיר מאוד ונותן מרקם עסיסי במיוחד לאורז. בתקופה הזו של החגים כל הסופרים והקצביות מוכרים את השומן בנפרד. זה הזמן לקנות, לחלק לשקיות קטנות ולהקפיא. נסו להכין מג'דרה עם שומן טלה ותראו את ההבדל עם ובלי.
מצרכים לסיר בינוני – כמות ל -3-4 אנשים
- 3 כרעיים טריות שטופות
- 2 בצלים קלופים וחתוכים לרצועות
- 3 שיני שום פרוסות דק
- 1 תפוח אדמה גדול קלוף ופרוס דק
- 2 כוסות אורז יסמין (אני משתמשת רק בסוגת)
- ¼ + ¼ כוס שמן זית
- 2 כפות גדושות שומן טלה טחון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח
- ½ + ¼ כפית פלפל שחור
- ½ + ½ כפית כמון
- ½3 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- מחממים בסיר רחב שיכול להיכנס לתנור ¼ כוס שמן זית ו – 1 כף שומן טלה. מתבלים את השמן בפפריקה מתוקה, ½ כפית פלפל שחור, ½ כפית כמון. מניחים את השוקיים בשמן החם וצורבים על להבה גבוהה כמה דקות טובות עד שהכרעיים שחומים והופכים אותם לצד שני. מנמיכים את הלהבה ומטגנים עוד כ- 30 דקות עד שהכרעיים שחומים וכמעט מוכנים. מוציאים את הכרעיים לצלחת.
- מכניסים לסיר את הבצל והשום ומטגנים תוך ערבוב עד להזהבה. מסדרים את תפוח האדמה בשכבה אחת על הבצל ומטגנים כמה דקות טובות עד שתפוח האדמה משחים והופכים צד. מזהיבים גם מצד שני.
- בקערה נפרדת מניחים את האורז עם ¼ כוס שמן הזית הנותר, 1 כף שומן טלה, מלח, ¼ כפית פלפל שחור ו – ½ כפית כמון ומערבבים היטב. מסדרים את האורז מעל פרוסות תפוחי האדמה ומוזגים מעל את המים הרותחים. מערבבים קלות בזהירות מבלי להזיז את תפוחי האדמה וטועמים את המים. המים צריכים להיות מלוחים יותר מהרגיל. אם חסר מלח – זה הזמן להוסיף.
- מסדרים מעל האורז את הכרעיים. עוטפים את הסיר היטב בנייר כסף כדי לאטום אותו לחלוטין ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 150 -160 מעלות כשעה – שעה וחצי. מורידים את נייר הכסף, מעבירים את התנור למצב גריל ואופים עוד 10-15 דקות רק עד שהעוף מקבל השחמה נוספת ופריכות.
- המנה הכי טעימה ביום ההכנה. אפשר להכין מראש ולחמם בתנור. במידה ומכינים יום לפני ושומרים במקרר – רצוי לחמם היטב עד שהסיר מעלה אדים, כדי להחזיר לעוף את הפריכות.
וואווו יצא מדהיםם!! ללא ספק יכנס לתבשילים הקבועים שלי
תודה רבה על מתכון מפורט וטעיםם!!
בשמחה
שמחה לשמוע
היי יהודית,
אני אף פעם לא מגיבה אבל הייתי חייבת כי יצא פשוט מושלם. השומן טלה כל כל מוסיף . תודה רבה על מתכון שבטוח יככב אצלי.
תודההה שחזרת לספר ספיר. תגובות זה מאוד כייף לקבל וגם חשוב ממש לי ולקוראים.
אני ממש אשמח שתגיבי מידי פעם 🙂
היי יהודית
תודה רבה על מתכון משגע שמככב אצלי מאז שהעלת את המתכון.
האם ניתן לדעתך להחליף את העוף בנתח אסדו? ואם כן האם להכין באותה הצורה בדיוק וללא שינויים במתכון?
תודה (-:
היי מאיה. איזה כייף לשמוע. אפשר עם אסאדו אבל מן הסתם לוקח לו הרבה יותר זמן להתבשל. אז להכניס לתנור הכל רק אחרי שהבשר רך ומוכן לאכילה
היי בוקר טוב אפשר לשים אורז בסמטי במקום או פרסי?
ואפשר להכין בלי שומן?
ואני רוצה להכין יום לפני היום ליום שישי זה יצא טוב?
תודה
היי טל,
תמיד אפשר לשים סוגים אחרים של אורז. בסמטי זה מעולה. פרסי אני אישית פחות אוהבת כי הוא הכי נחות מכל סוגי האורז מכל הבחינות אבל לשיקולך כמובן.
אפשר להכין היום, להכניס למקרר ולחמם מחר.
אפשר להכין את כל הקונסטרוקציה, לשמור במקרר ולהכניס מחר לתנור.
חתימה טובה ♥
היי יהודית
כשבישלת י את העוף ורציתי להפוך צד הוא לא התנתק לי מהמחבת אז כמה זמן זה בעצם צריך להיות על כל צד לפני שהופכים כדי שלא יתפרקו לי השוקיים?
שאלה שניה , כמה מלח בדיוק שמים בתערובת של האורז ?
תודה!
היי, שרון. תלוי באיזה סיר את מבשלת. אני מבשלת בסירי נון סטיק וזה לא נדבק. את צריכה ללמוד את הזמנים בסיר שלך. לגבי האורז – המים צריכים להיות יותר מלוחים מהרגיל. כשאת טועמת אותם שיהיו לך מלוחים. האורז סופג את המלח והמליחות מתאזנת
שבת שלוםם רציתי לומר שטעיםם מאוד. הכנתי ללו שומן טלה כי זה לא זמין אצלי ויצא מאוד טעיםםם לדעתי למחרת טעים יותר לאחר חימום על הפלטה…הבן הגדול אמר האורז הכי טעים ככה. תודה על המתכון.
תודהה סימה. אני שמחה שאהבת. כשייצא לך תקני שומן טלה ותביני את השדרוג
במה יתן להשתמש כתחליף לשומן
טלה
היי אסנת,
אין תחליף. את יכולה לוותר אם את לא אוהבת
הי יהודית,
הכנתי (ללא השומן כבש) ויצא מדהים!! תודה רבה.
מהמם טלי כייף שחזרת לספר לי וכייף שאהבתם. ממליצה בפעם הבאה עם שומן טלה ואז תראי את השדרוג. לא מרגישים בכל טעם רק מרקם מדהים וטעם משודרג. חג שמח יקרה