יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
תבשיל עוף בירקות שורש
ראשי » אורז » תבשיל עוף בירקות שורש

תבשיל עוף בירקות שורש

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 8 בנובמבר 2018 13 תגובות

תבשיל עוף בירקות שורש. מסוג התבשילים שמכינים בימים חורפיים וקרים. אני מכינה את הסיר הזה גם בחגים רק בגרסה משודרגת יותר עם בשר בקר או כבש

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
תבשיל  עוף בירקות שורש

כשבא לי ממש לפנק את המשפוחה אני מכינה להם באמצע השבוע סתם ככה מאכלים שאני מכינה בדרך כלל בחגים. אין יותר כייף מלראות את התגובות שיוצאות להם מהפה כשהם חוזרים מהעבודה ומגלים מה בישלתי.

הבחירות לרשויות המקומיות התקיימו השנה ביום שלישי שהוכרז כיום שבתון. אז בזמן שכל עם ישראל פקד את הקניונים ומקומות הבילוי, אני העדפתי לבלות לי בכייף שלי במטבח ולבשל ארוחת חג שווה לכולם כי אם כבר אווירה של חג אז שתהיה עם אוכל שווה וטעים. אמנם ירקות שורש מתאימים לימים גשומים וקרים אבל האמת היא שאנחנו אוהבים אותם כל השנה ובכלל אם נחכה לחורף נראה לי שלא נאכל לא מרקים ולא תבשילי קדרה שמתאימים לחורף  😆 אז אולי אם נבשל סיר חורפי הגשם יחליט להגיע.

את הסיר הזה אני מכינה בדרך כלל בראש השנה, עם בשר בקר או בשר כבש. כיוון שזה לא באמת חג אמיתי, הכנתי עם שוקי עוף שיוצאים כל כך רכים עד שהם מתפרקים לבד מהעצם. הירקות שהשתמשתי בהם לתבשיל הם ירקות שורש. אחרי בישול ארוך עם מלא כרישה, בצל לבן ובצל ירוק הם מקבלים טעמים עמוקים וצבע מטריף. כדי להוסיף עוד עומק של טעם ומרקם לתבשיל הוספתי פירות יבשים שהשתלבו בול במנה הזו, יצאה מנה עשירה, חגיגית, טעימה ויפהפייה להגשה.

צורבים את השוקיים מכל הכיוונים לצבע זהוב יפה

מוסיפים לסיר את כל סוגי הבצלים, את מקלות הקינמון, עלי הדפנה והפלפל האנגלי ומטגנים כחצי שעה על להבה נמוכה ועם סיר מכוסה עד שהבצל מאבד נפח ומזהיב. מידי פעם מערבבים כדי שהבצלים לא יישרפו

מוסיפים ירקות שורש ומטגנים עוד כחצי שעה – שעה עד שהכל שחום יפה (במקור המנה הזו בושלה עם ירקות שורש קפואים. היום לא ניתן להשיג אז עדכנתי את המנה עם ירקות שורש טריים)

מוסיפים לסיר את הפירות היבשים והשוקיים 

בקערה נפרדת מערבבים יחד מים רותחים, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מוזגים את המים לסיר, מזלפים מעל הכל את הסילאן, מנמיכים את הלהבה להכי הכי קטנה שיש בגז וגם אותה למינימום שיש ומבשלים שעה – שעה וררבע עד שרוב הנוזלים מצטמצמים ומסמיכים, הירקות רכים והתבשיל מקבל צבע שחום מהמם

מוכן וטעיםםם…איזה צבע מטריף

תבשיל עוף בירקות שורש

הערה: במקור המנה הזו בושלה עם ירקות שורש קפואים. היום לא ניתן להשיג אותם אז עדכנתי את המנה עם ירקות שורש טריים

מצרכים ל – 4 מנות

  • 8 שוקי עוף טריים
  • ירקות שורש: סלרי, סלק, פטרוזיליה, בטטה, גזר, תפוח אדמה ירושלמי וכו' (אפשר לשים כל ירק שאוהבים)
  • 6 יחידות כרישה (כ – 500 גרם אחרי ניקוי)
  • 3 בצלים לבנים בינוניים
  • 4 בצלים ירוקים
  • 15 שזיפים מיובשים ללא חרצנים
  • 15 משמשים מיובשים
  • 1/3 כוס + ¼ כוס שמן זית
  • 2 מקלות קינמון
  • 4-5 עלי דפנה
  • 5-6 גרגירי פלפל אנגלי
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור
  • 3 כפיות סילאן
  • ½2 כוסות מים רותחים

אופן הכנה

  1. קולפים את הכרישות ושוטפים אותן. פורסים לפרוסות ברוחב 1 ס"מ. קולפים את הבצל הלבן וחותכים לרבעים. שוטפים את הבצלים הירוקים ופורסים לפרוסות ברוחב 1 ס"מ.
  2. שוטפים את הפירות היבשים ומשרים אותם במים רותחים.
  3. שוטפים את השוקיים ומנגבים היטב עם מגבת מטבח (אני קוטמת להן את הקצה).
  4. בסיר רחב מחממים 1/3 כוס שמן זית על להבה גבוהה. מניחים את השוקיים אחד אחד וצורבים כמה דקות טובות מכל הכיוונים עד שהם מזהיבים היטב. מוציאים אותם לצלחת, מוסיפים עוד ¼ כוס שמן זית ומנמיכים את הלהבה.
  5. מוסיפים לסיר את כל סוגי הבצלים, את מקלות הקינמון, עלי הדפנה והפלפל האנגלי ומטגנים כחצי שעה על להבה נמוכה ועם סיר מכוסה עד שהבצל מאבד נפח ומזהיב. מידי פעם מערבבים כדי שהבצלים לא יישרפו.
  6. קולפין וחותכים גס את ירקות השורש ומוסיפים לסיר. ומטגנים עוד כחצי שעה עד שהכל שחום יפה, מידי פעם מערבבים.
  7. מסננים את הפירות היבשים מהמים ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם את השוקיים.
  8. בקערה נפרדת מערבבים יחד מים רותחים, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מוזגים את המים לסיר, מזלפים מעל הכל את הסילאן, מנמיכים את הלהבה להכי הכי קטנה שיש בגז וגם אותה למינימום שיש ומבשלים שעה – שעה ורבע עד שרוב הנוזלים מצטמצמים ומסמיכים והתבשיל מקבל צבע שחום מהמם. מידי פעם במהלך הבישול מטים את הסיר על צידו ובעזרת כף מרטיבים את העוף עם הרוטב. לקראת סוף הבישול טועמים את הרוטב כדי לוודא שלא חסר מלח או פלפל שחור. במידה וחסר תיבול, מערבבים מעט מים בכלי עם מלח ופלפל שחור ומוזגים למרכז הסיר בין הירקות. מחזיקים את הידיות של הסיר ומערבבים בתנועות סיבוביות.
  9. מגישים עם אורז לבן אחד אחד בתוספת שקדים מולבנים מטוגנים. מתכון לאורז עם שקדים יש פה.
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • תבשיל עוף עם כרוב לבן וסלק ירוק חמצמצים
    תבשיל עוף עם כרוב לבן וסלק ירוק חמצמצים
  • בורקס כבד עוף, חזה עוף ופטריות ברוטב
    בורקס כבד עוף, חזה עוף ופטריות ברוטב
  • תפוחי אדמה, עגבניות שרי ובצל סגול בתנור
    תפוחי אדמה, עגבניות שרי ובצל סגול בתנור
  • קרפצ'יו קולורבי ויוגורט
    קרפצ'יו קולורבי ויוגורט
ירקות שורש סנפרוסט פירות יבשים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

13 תגובות

  1. לי הגב 2 בספטמבר 2021 בשעה 1:38

    היי 🙂 אני רואה שסנפרוסט הפסיקו לייצר את הלקט ירקות שורש 🙁
    מה את ממליצה לשים במקום? תודה מראש

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 בספטמבר 2021 בשעה 8:43

      היי לי,
      עונה לך גם פה. אני מתקנת את הפוסט. כמובן שאפשר ירקות טריים

  2. נוגה הגב 17 ביולי 2020 בשעה 15:10

    שתי שאלות

    1 האם אפשר להשתמש ביין במקום מים?

    2 למה משרים את הפירות היבשים במים רותחים?

    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 ביולי 2020 בשעה 18:16

      היי נוגה,
      אפשר יין במקום מים, שימי יין שטעים לך לשתות.
      משרים את הפירות כדי להוציא מעט את המתיקות

  3. שיר הגב 19 באוקטובר 2019 בשעה 11:50

    היי יהודית,
    האם גם את הירקות שורש את מטגנת כשהסיר מכוסה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 באוקטובר 2019 בשעה 13:46

      היי שיר, לא. עם סיר פתוח כדי לטגן ולא לאדות

  4. שרון הגב 6 באפריל 2019 בשעה 9:47

    הי יהודית
    האם כשמשתמשים בצוואר טלה (המתאים לבישול ארוך), אופן ההכנה לא משתנה?
    הרי שעה של בישול לא תספיק …
    אשמח לתשובתך
    תודה רבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 באפריל 2019 בשעה 11:15

      היי שרון,
      בשר זה סיפור אחר. ברור ששעה לא תספיק. מבשלים את הבשר שעתיים ורק אז מוסיפים את ירקות השורש וכל השאר

  5. שרון הגב 12 במרץ 2019 בשעה 17:53

    הי יהודית
    מתכון נראה נפלא, רוצה להכין אותו לליל הסדר, רוצה להחליף את השוקיים בכבש, אשמח לדעת מה בדיוק לבקש מהקצב ואיזו כמות
    תודה רבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 במרץ 2019 בשעה 20:12

      היי שרון. תבקשי מהקצב חלק של כבש לבישול ארוך. צוואר למשל יכול להתאים. הכמות תלויה בכמות הסועדים

  6. ללי הגב 16 בינואר 2019 בשעה 12:46

    למה לעזאזל להטעות עם תמונה שלא מתארת את התוצאה הסופית????

    מניחה ש"המתכון נכתב עבור תנובה " זו התשובה המתבקשת

    טרחתי והכנתי…בשביל מה? שקיות סנפרוסט חינם שקיבלת מהחברה??

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 בינואר 2019 בשעה 21:18

      גברת ללי נכבדה… א. את בבית שלי!!! ב. אם היית עובדת על פי ההוראות היית מגיעה בדיוק לאותה תוצאה. ג. זה לא עניינך מה אני מקבלת ומה לא. את מוזמנת לא להיכנס יותר לבלוג

    • סיגל ברמר הגב 16 בינואר 2019 בשעה 21:32

      ללי רואים שאת לא מכירה את המתכונים המעולים של יהודית , אלפי מתכונים איכותיים וטעימים, יוכיחו את זה מאות אלפי אנשים שמכינים אותם , חבל שצרות העין שלך לא מאפשרת לך להנות מהם ההפסד כולו שלך!

השארת תגובה

ביטול

שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג'ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר "תפוז" שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו.......... להמשך קריאה

אביב תיקונים והתקנות - כל סוגי התיקונים לבית ולעסק עם שרות מושלם ואחריות

למעבר לדף העסקי לחצו כאן

050-3221145 - גידי

📌 צביעה איכותית ונקיה.
📌 כל התיקונים לבית ברמה גבוהה.
📌 שיפוץ אמבטיה/מקלחת.
📌 מכירה והתקנת פרקטים.
📌 דלתות פנים ודלתות כניסה.
📌 מנעולן מוסמך.
📌התקנת אביזרי אמבטיה.
📌תליית וילונות.
📌תליית טלויזיות.
📌תליית מדפים.
📌תליית מראות.
📌תליית תמונות.
📌טיפול ותיקון דוד שמש.
📌החלפת שקעים ומפסקים.
📌הרכבת גופי תאורה.
📌תיקון תריסים.
📌החלפת רשתות.
📌החלפת כל סוגי הברזים.

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳ כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳יפס ולא בא לי לחכות שעותתת שההצק יתקרר🙈
אזזזז  חמש דקות הכנה, בלי מיקסר ובלי המתנה… רבע שעה אפייה וזהווו 
עוגיות מושלמות בכלום זמן
 המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל עוגיות שוקולד ונוטלה קלות לככנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#chocolate #chocolatechipcookies #chocolatelab #chocolates #שוקולד #שוקולדציפס #שוקולדים #שוקולדחלב #עוגיותשוקולדציפס #עוגיותשוקולדציפס🍪
מתבקש מרק אבל אני תמיד מעדיפה מתוקים אז מתחממת לי עם הרוגעלך הכי טעימים שתכינו אי פעם

המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל רוגעלך הלוחשת לאוכל ותכף שמה לינק בסטורי
.
.
.
#chocolate
#chocolatecake
#רוגעלך
#רוגלך
אם לא יצא לכם עדיין להכין מר אם לא יצא לכם עדיין להכין מרק תפוחי אדמה, אתם חייבים. הוא קטיפתי וטעיםםם
המתכון בבלוג, תכתבו בגוגל מרק תפוחי אדמה הלוחשת לאוכל
.
.
#potato
#soup
#potatpsoup
#israelinstagram
#ontheblog
#lovesoup
#lovepotato
תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין עכשיו בצק מקדים לחלה. מחר בבוקר תיכנסו לבלוג שלי תכתבו בגוגל חלה לשבת עם בצק מקדים הלוחשת לאוכל. יעלו כמה וכמה מתכונים וכולם מעולים. תכינו ותבינו את ההבדלים בין חלה רגילה לחלה עם בצק מקדים.

כדי להקל עליכם אני שמה לכם פה את המתכון לבצק המקדים שלוקח חצי דקה להכין אותו. 
תערבבו יחד קמח, שמרים ומים לפי הכמויות למטה, תכסו ותשאירו כל הלילה על השייש. מחר תמשיכו לפי המתכון מהבלוג. 
תהנו❤️❤️
1.5 כוסות קמח
1/4 כפית שמרים יבשים
3/4 עד 1  כוס מים

נ. ב. שמה לכם לינק לחלות בסטורי, תבואו
.
.
.
#hallabread
#halla
#bread
#חלהלשבת
#חלה
#שבת
#שבתשלום
כמה דקות קטנות ויש עוגת תפוחים הכי קלה והכי טעימה.
כל מה שצריך זה קערה ותבנית.
שטרוייזל מלמטה, תפוחים במרכז ושטרוייזל מלמעלה וזהו! לתנור.
תכינו קצפת או שמנת חמוצה או גלידת וניל ואתם מסודרים
המתכון עכשיו בבלוג. תכתבו בגוגל עוגת תפוחים מדהימה קלה להכנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#applestart
#applecakes
#apples
#tart
#cakesofinstagram
#cake
#israelinstagram
#ontheblog
#cakeslovers
#cakecakecake
הכנתי מלאווח היסטרי, לא נכין ממנו זיוה??
חפשו בהיילייטס או בבלוג את המתכון למלאווח, תוציאו מהמקרר את כל הגבינות הטעימות שיש לכם, תערבבו עם הרבה תרד בייבי טרי (אין צורך לחלוט), שימו מלח, פלפל שחור וקורט אגוז מוסקט ותמלאו את המלאווח ותגחגלו לרולדה.
תמרחו ביצה ותפזרו שומשום
אפייה: 160 מעלות בערך 45 דקות, עד שמקבלים צבע שחום יפה

זהו!!!

.
.
.#מלאווח
#מלאווחאדיר
#מאפים
#yamanfoods
#melawach
#בצקים
#בצקעלים
#cheese
#גבינהבולגרית
#
בצק שמרים פטנט, אחד הטובים ש בצק שמרים פטנט, אחד הטובים שאני מכינה כבר מיליון שנים. את הבצק עצמו לא מתפיחים אלא רק את המאפים המוכנים והבצק עובר קיפולים עם חמאה. הפעם מילאתי בגבינה אבל אפשר עם תפוחים, פרג, שוקולד וכל מלית שאתם אוהבים.
המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל בצק שמרים מדופף הלוחשת לאוכל
.
.
.
#cheesecakes
#cheeselover
#cheesecakefactory
#cakesofinstagram
#cakes
#israelinstagram
#ontheblog
#lovetocook
#instegram_israel
#cheeseboard
לאאא אל תכינו!! אתם לא תצליחו לעצור בראשונה וגם לא בשנייה, אז פשוט אל תכינו 🙈
מי שבכל זאת רוצה להתפרע🤣🤣 המתכון בבלוג ותכף שמה לינק בהיילייטס ובסטורי
.
.
.
#chocolatecookies
#chocolate
#cookies
#chocolover
#ontheblog
#onthetable
#israelinstagram
#lovecookies
#cookieslover
#cookieslovers
הכרוביות בשיא הטריות והטעם הכרוביות בשיא הטריות והטעם שלהן ואני מכורה 🙈 אז דבר ראשון תשמרו את הפוסט כדי שתוכלו תמיד להיזכר שהוא קיים ולהכין אותו😉

אם תתחילו עכשיו, עוד חצי שעה תהיה תבנית היסטרית של כרובית וטחינה כתוספת לעיקרית או כעיקרית בעצמה
.
.
המתכון בשיתוף טחינת טורקיז המעולה ותכף מעלה קישור לסטורי
@turkiz_tahini
.
.
. #tahini
#israelinstagram
#ontheblog
#onthetable
#inmyblog
#lovetahini
#veganfoodshare
#veganfood
#vegansalads
#veganlife
#califlower
#vegetables
#vegetablesreceipes
#vegetablegardening
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס