יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
תבשיל עוף בירקות שורש
ראשי » אורז » תבשיל עוף בירקות שורש

תבשיל עוף בירקות שורש

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 8 בנובמבר 2018 13 תגובות

תבשיל עוף בירקות שורש. מסוג התבשילים שמכינים בימים חורפיים וקרים. אני מכינה את הסיר הזה גם בחגים רק בגרסה משודרגת יותר עם בשר בקר או כבש

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
תבשיל  עוף בירקות שורש

כשבא לי ממש לפנק את המשפוחה אני מכינה להם באמצע השבוע סתם ככה מאכלים שאני מכינה בדרך כלל בחגים. אין יותר כייף מלראות את התגובות שיוצאות להם מהפה כשהם חוזרים מהעבודה ומגלים מה בישלתי.

הבחירות לרשויות המקומיות התקיימו השנה ביום שלישי שהוכרז כיום שבתון. אז בזמן שכל עם ישראל פקד את הקניונים ומקומות הבילוי, אני העדפתי לבלות לי בכייף שלי במטבח ולבשל ארוחת חג שווה לכולם כי אם כבר אווירה של חג אז שתהיה עם אוכל שווה וטעים. אמנם ירקות שורש מתאימים לימים גשומים וקרים אבל האמת היא שאנחנו אוהבים אותם כל השנה ובכלל אם נחכה לחורף נראה לי שלא נאכל לא מרקים ולא תבשילי קדרה שמתאימים לחורף  😆 אז אולי אם נבשל סיר חורפי הגשם יחליט להגיע.

את הסיר הזה אני מכינה בדרך כלל בראש השנה, עם בשר בקר או בשר כבש. כיוון שזה לא באמת חג אמיתי, הכנתי עם שוקי עוף שיוצאים כל כך רכים עד שהם מתפרקים לבד מהעצם. הירקות שהשתמשתי בהם לתבשיל הם ירקות שורש. אחרי בישול ארוך עם מלא כרישה, בצל לבן ובצל ירוק הם מקבלים טעמים עמוקים וצבע מטריף. כדי להוסיף עוד עומק של טעם ומרקם לתבשיל הוספתי פירות יבשים שהשתלבו בול במנה הזו, יצאה מנה עשירה, חגיגית, טעימה ויפהפייה להגשה.

צורבים את השוקיים מכל הכיוונים לצבע זהוב יפה

מוסיפים לסיר את כל סוגי הבצלים, את מקלות הקינמון, עלי הדפנה והפלפל האנגלי ומטגנים כחצי שעה על להבה נמוכה ועם סיר מכוסה עד שהבצל מאבד נפח ומזהיב. מידי פעם מערבבים כדי שהבצלים לא יישרפו

מוסיפים ירקות שורש ומטגנים עוד כחצי שעה – שעה עד שהכל שחום יפה (במקור המנה הזו בושלה עם ירקות שורש קפואים. היום לא ניתן להשיג אז עדכנתי את המנה עם ירקות שורש טריים)

מוסיפים לסיר את הפירות היבשים והשוקיים 

בקערה נפרדת מערבבים יחד מים רותחים, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מוזגים את המים לסיר, מזלפים מעל הכל את הסילאן, מנמיכים את הלהבה להכי הכי קטנה שיש בגז וגם אותה למינימום שיש ומבשלים שעה – שעה וררבע עד שרוב הנוזלים מצטמצמים ומסמיכים, הירקות רכים והתבשיל מקבל צבע שחום מהמם

מוכן וטעיםםם…איזה צבע מטריף

תבשיל עוף בירקות שורש

הערה: במקור המנה הזו בושלה עם ירקות שורש קפואים. היום לא ניתן להשיג אותם אז עדכנתי את המנה עם ירקות שורש טריים

מצרכים ל – 4 מנות

  • 8 שוקי עוף טריים
  • ירקות שורש: סלרי, סלק, פטרוזיליה, בטטה, גזר, תפוח אדמה ירושלמי וכו' (אפשר לשים כל ירק שאוהבים)
  • 6 יחידות כרישה (כ – 500 גרם אחרי ניקוי)
  • 3 בצלים לבנים בינוניים
  • 4 בצלים ירוקים
  • 15 שזיפים מיובשים ללא חרצנים
  • 15 משמשים מיובשים
  • 1/3 כוס + ¼ כוס שמן זית
  • 2 מקלות קינמון
  • 4-5 עלי דפנה
  • 5-6 גרגירי פלפל אנגלי
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור
  • 3 כפיות סילאן
  • ½2 כוסות מים רותחים

אופן הכנה

  1. קולפים את הכרישות ושוטפים אותן. פורסים לפרוסות ברוחב 1 ס"מ. קולפים את הבצל הלבן וחותכים לרבעים. שוטפים את הבצלים הירוקים ופורסים לפרוסות ברוחב 1 ס"מ.
  2. שוטפים את הפירות היבשים ומשרים אותם במים רותחים.
  3. שוטפים את השוקיים ומנגבים היטב עם מגבת מטבח (אני קוטמת להן את הקצה).
  4. בסיר רחב מחממים 1/3 כוס שמן זית על להבה גבוהה. מניחים את השוקיים אחד אחד וצורבים כמה דקות טובות מכל הכיוונים עד שהם מזהיבים היטב. מוציאים אותם לצלחת, מוסיפים עוד ¼ כוס שמן זית ומנמיכים את הלהבה.
  5. מוסיפים לסיר את כל סוגי הבצלים, את מקלות הקינמון, עלי הדפנה והפלפל האנגלי ומטגנים כחצי שעה על להבה נמוכה ועם סיר מכוסה עד שהבצל מאבד נפח ומזהיב. מידי פעם מערבבים כדי שהבצלים לא יישרפו.
  6. קולפין וחותכים גס את ירקות השורש ומוסיפים לסיר. ומטגנים עוד כחצי שעה עד שהכל שחום יפה, מידי פעם מערבבים.
  7. מסננים את הפירות היבשים מהמים ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם את השוקיים.
  8. בקערה נפרדת מערבבים יחד מים רותחים, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב. מוזגים את המים לסיר, מזלפים מעל הכל את הסילאן, מנמיכים את הלהבה להכי הכי קטנה שיש בגז וגם אותה למינימום שיש ומבשלים שעה – שעה ורבע עד שרוב הנוזלים מצטמצמים ומסמיכים והתבשיל מקבל צבע שחום מהמם. מידי פעם במהלך הבישול מטים את הסיר על צידו ובעזרת כף מרטיבים את העוף עם הרוטב. לקראת סוף הבישול טועמים את הרוטב כדי לוודא שלא חסר מלח או פלפל שחור. במידה וחסר תיבול, מערבבים מעט מים בכלי עם מלח ופלפל שחור ומוזגים למרכז הסיר בין הירקות. מחזיקים את הידיות של הסיר ומערבבים בתנועות סיבוביות.
  9. מגישים עם אורז לבן אחד אחד בתוספת שקדים מולבנים מטוגנים. מתכון לאורז עם שקדים יש פה.
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • כבד עוף בסגנון מוח
    כבד עוף פיקנטי בסגנון מוח מרוקאי
  • פתיתים אדומים
    פתיתים אדומים עם ירקות
  • שקשוקה ירקות
    שקשוקה פיקנטית עם ירקות
  • אסאדו ביין בתנור
    אסאדו וירקות שורש ביין בתנור
ירקות שורש סנפרוסט פירות יבשים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

13 תגובות

  1. לי הגב 2 בספטמבר 2021 בשעה 1:38

    היי 🙂 אני רואה שסנפרוסט הפסיקו לייצר את הלקט ירקות שורש 🙁
    מה את ממליצה לשים במקום? תודה מראש

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 2 בספטמבר 2021 בשעה 8:43

      היי לי,
      עונה לך גם פה. אני מתקנת את הפוסט. כמובן שאפשר ירקות טריים

  2. נוגה הגב 17 ביולי 2020 בשעה 15:10

    שתי שאלות

    1 האם אפשר להשתמש ביין במקום מים?

    2 למה משרים את הפירות היבשים במים רותחים?

    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 ביולי 2020 בשעה 18:16

      היי נוגה,
      אפשר יין במקום מים, שימי יין שטעים לך לשתות.
      משרים את הפירות כדי להוציא מעט את המתיקות

  3. שיר הגב 19 באוקטובר 2019 בשעה 11:50

    היי יהודית,
    האם גם את הירקות שורש את מטגנת כשהסיר מכוסה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 19 באוקטובר 2019 בשעה 13:46

      היי שיר, לא. עם סיר פתוח כדי לטגן ולא לאדות

  4. שרון הגב 6 באפריל 2019 בשעה 9:47

    הי יהודית
    האם כשמשתמשים בצוואר טלה (המתאים לבישול ארוך), אופן ההכנה לא משתנה?
    הרי שעה של בישול לא תספיק …
    אשמח לתשובתך
    תודה רבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 באפריל 2019 בשעה 11:15

      היי שרון,
      בשר זה סיפור אחר. ברור ששעה לא תספיק. מבשלים את הבשר שעתיים ורק אז מוסיפים את ירקות השורש וכל השאר

  5. שרון הגב 12 במרץ 2019 בשעה 17:53

    הי יהודית
    מתכון נראה נפלא, רוצה להכין אותו לליל הסדר, רוצה להחליף את השוקיים בכבש, אשמח לדעת מה בדיוק לבקש מהקצב ואיזו כמות
    תודה רבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 12 במרץ 2019 בשעה 20:12

      היי שרון. תבקשי מהקצב חלק של כבש לבישול ארוך. צוואר למשל יכול להתאים. הכמות תלויה בכמות הסועדים

  6. ללי הגב 16 בינואר 2019 בשעה 12:46

    למה לעזאזל להטעות עם תמונה שלא מתארת את התוצאה הסופית????

    מניחה ש"המתכון נכתב עבור תנובה " זו התשובה המתבקשת

    טרחתי והכנתי…בשביל מה? שקיות סנפרוסט חינם שקיבלת מהחברה??

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 16 בינואר 2019 בשעה 21:18

      גברת ללי נכבדה… א. את בבית שלי!!! ב. אם היית עובדת על פי ההוראות היית מגיעה בדיוק לאותה תוצאה. ג. זה לא עניינך מה אני מקבלת ומה לא. את מוזמנת לא להיכנס יותר לבלוג

    • סיגל ברמר הגב 16 בינואר 2019 בשעה 21:32

      ללי רואים שאת לא מכירה את המתכונים המעולים של יהודית , אלפי מתכונים איכותיים וטעימים, יוכיחו את זה מאות אלפי אנשים שמכינים אותם , חבל שצרות העין שלך לא מאפשרת לך להנות מהם ההפסד כולו שלך!

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות ותרד!! ככה תחפשו בבלוג שלי את המאפה הכי טעים שתכינו לשבועות. 

לקחתי את הרוטב הכי טעים בעולם והכנסתי אותו לתוך דפי פילו. יצא מאפה טעים בטירוף, קריספי מבחוץ וכל כך טעים מבפנים. 

תשמרו ותכינו! מחכה לתמונות שלכם ❤️

שמה לכם לינק גם בסטורי ושומרת בהיילייטס♥️
עוגת גבינה אפויה בתבנית אינ עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק

* שימו לב שצריך לסנן את הגבינה כמה שעות מראש על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים. ניתן להכין את העוגה עם גבינת שמנת/ריקוטה או גבינה “יבשה” אחרת אבל בעיני הכי טעים זה לסנן גבינה 5%. העוגה יוצאת במרקם מושלם לטעמינו.
* העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו.
* אפשר לשלב בעוגה גרידת לימון מלימון שלם

לתבנית בגודל 15*32 בגובה 7 ס”מ

* 850 גרם גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת של פעם (200 גרם)
* 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
* 1 כפית מחית וניל
* 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
* 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
* 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 
* 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
‎אופן הכנה
‎מסננים את הגבינה: כמה שעות או לילה מראש מסננים את הגבינה בתוך בד גזה או חיתול נקי – מניחים את הגבינה בתוך חיתול נקי שמונח בתוך מסננת ואת המסננת מניחים על קערה שתקלוט אליה את הנוזלים. למעשה אנחנו רוצים להיפטר מחלק מהנוזלים שיש בגבינה. 
‎מכינים את העוגה: מחממים את התנור על מצב סטטי לחום של 150 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה נוספת. מוסיפים לקערת החלמונים את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה,מחית וניל, קורנפלור, אינסטנט פודינג ו – 3/4 כוס סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים כ – 2 דקות לקצף לבן ומוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים באופן חופשי עם מטרפה ידנית. את שאר הקצף מקפלים לתוך בלילת החלמונים בפעמיים – שלוש בתנועות עדינות יותר ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומוזגים את הבלילה לתבנית. טופחים כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר כלואות. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר וממלאים אותה במים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה. מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי (תלוי בחוזק התנור שלכם) או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור. כשהעוגה קרה מוציאים והופכים על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים מחוץ למקרר (כן, אין בעייה להשאיר אותה בחורף מחוץ למקרר) או שבוע במקרר.
‎בתאבון!
בלי הרבה דיבורים! תשמרו ותכפילו כמויות כי זה ממכר. 
המתכון גם בבלוג - סלט מלפפונים דפוקים בטעם אסיאתי חריף

מצרכים

2 מלפפונים יפנים מסוג “ארומטו”
1/2 פלפל צ’ילי טרי (אפשר לוותר אם רוצים סלט לא חריף)
חופן עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה (שמתי של ימאסה)
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל טהור
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח
להגשה: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה

חותכים את המלפפונים בצורה גסה ומכניסים לשקית זיפלוק. בעזרת מערוך או כל כלי אחר דופקים את המלפפונים כדי לשבור/לפצוע אותם אבל לא מועכים מידי. **בשלב הזה אפשר להמשיך במתכון או להכניס אותם ואת הכוסברה למי קרח למשך כשעה כדי לקבל קריספיות ורעננות. דופקים עם גב סכין רחבה גם את הצ’ילי וקוצצים אותו. מפרקים את עלי הכוסברה ושמים את הכל יחד בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב – סויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום, מייפל, ג’ינג’ר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים מליחות. מוזגים על המלפפונים ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום שחור.

בתאבון!
תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס