מי אמר שאין בורקס בפסח? יש ועוד איך והוא אפילו טעים מאוד! מרטיבים מצות, ממלאים בתערובת תפוחי אדמה וגבינות ומקפלים כמו שמקפלים פסטלים (יש סרטון הסבר לקיפול)
מי אמר שבפסח אין בורקס?? יש ועוד איך והוא אפילו ממש ממש טעים. מכירים את זה שכשמשהו זמין לכם אז לא ממש בא לכם אותו ואז כשאסור אז דווקא בא לכם? אז ככה בדיוק קורה לי עם בורקסים. אין לי בעייה לא לאכול כל השנה בורקס אבל דווקא בפסח כשאין בורקסים ובצקים, בא לי.
חול המועד פסח הוא זמן מצויין להכין כל מיני מאכלים עם מצות חוץ מהתבשילים הרגילים. בורקס זה אחד הדברים שאני מכינה לפחות פעמיים במהלך החג. זה קל להכנה, טעים מאוד ועם סלט, ביצה וחמוצים זו ארוחה מושלמת שמתאימה כארוחת ערב או כארוחת ביניים. אני מכינה כמות ענקים של בורקסים, מניחה אותם בצלחת במטבח ועד סוף היום לא נשאר פירור.
הפעם הכנתי עם תפוחי אדמה וגבינה בולגרית, תיבלתי עם מעט שמן זית, מלח ופלפל וקצצתי בצל ירוק שהוסיף עוד טעם. קיפלתי את הבורקסים ממש כמו שמכינים פסטלים מרוקאיים וטיגנתי בשמן. לאלו ששומרים על המשקל הכנתי גם גרסה אפוייה אבל אם תשאלו אותי, אני מעדיפה את המטוגנים.
צילמתי לכם סרטון כדי שתראו כמה זה קל להכין משולשים יפים
בורקס תפוחי אדמה וגבינות כשל"פ
מצרכים ל – 36 בורקסים
- 12 מצות
- 4-5 תפוחי אדמה בינוניים מהזן האדום (500 גרם נטו)
- גבינה בולגרית עם אחוזי שמון גבוהים(250 גרם) (אני קונה גבינת כבשים)
- 2 גבעולים בצל ירוק (רק החלק הירוק של הבצל)
- קורט מלח
- קורט פלפל שחור
- 1 כף שמן זית
לטיגון
- 2 ביצים גדולות
- כ – 1/4 כוס חלב
- שמן קנולה בגובה של 1/2-1 ס"מ
- כ – 200 גרם שומשום
אופן הכנה
- מרטיבים את המצות:: מחזיקים את המצות תחת מים זורמים למשך שתיים – שלוש דקות, מעבירים מייד לתוך מגבת מטבח נקייה שתספוג את הנוזלים ותשאיר לנו את המצות לחות אבל לא סמרטוטיות. משאירים את המצות בתוך המגבת כמה דקות עד שכל המים נספגים והמצות רכות מספיק לקיפול.
- שוטפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם בקליפתם עד שהם רכים לחלוטין. מסננים את המים, מקררים מעט, קולפים ומועכים עם הידיים גס.
- מפוררים גם את הגבינה עם הידיים.
- קוצצים את הבצל הירוק גס, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור ומערבבים. לא מועכים את התערובת אלא משאירים את הכל גס.
- חותכים כל מצה לשלושה חלקים שווים פחות או יותר, מניחים כף מהמלית בקצה של כל חלק וסוגרים למשולש (יש סרטון הסבר למעלה). מכינים כך את כל הבורקסים.
- מערבבים יחד את הביצים והחלב לבלילה חלקה. מניחים את השומשום בצלחת נפרדת.
- מחממים שמן במחבת רחבה, טובלים כל בורקס בבלילת הביצים ומייד בשומשום ומטגנים כמה דקות מכל צד על להבה בינונית, עד שהבורקסים מזהיבים.
- ביצים קשות במידת עשייה מושלמת: שמים מים בכלי שיכיל את כמות הביצים שרוצים להכין ומביאים לרתיחה עדינה. שמים את הביצים במים ומבשלים 8-9 דקות בדיוק. מכבים את הגז, מסננים את המים וקולפים את הביצים בזהירות תחת זרם מים קרים.
בורקסים בגרסה האפויה
בורקס תפוחי אדמה וגבינה בגרסה האפוייה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מכינים את הבורקסים בדיוק כמו הגרסה המטוגנת עד שלב 5 (כולל).
- בעזרת מברשת מורחים את הבורקסים בבלילת הביצים ומפזרים שומשום.
- אופים את הבורקסים 25-30 דקות עד שהם מזהיבים קלות.
מתכון מושלם !! נחטף בשניה !! בהחלט נכנס לספר מתכונים.לפסח תודה רבה !
איזה כייף רווית. חג שמח
אליפות כמו תמיד
תודהה רבה שושי. חג שמחח
שלום ומועדים לשמחה נראה טוה מאוג
אם רוצים למלא בסדר אפשר לשם מים במקום חלב או שזה לא מסתדר בגלל הטיגון בשמן
היי קלודין,
מה הסיבה??
היי האם הכוונה להכניס את הביצים לתוך המים אחרי שהם רותחים? האם הביצה לא תתפוצץ?
היי קארין. כן. בעבוע ממש קליל ועדין. לא מתפוצצות
אפשר ללא תפו"א? מלית גבינה בלבד שתחזיק?..
בטח. אין בעייה לשים רק גבינה
נראה מושלם.
אפשר להכין רק עם תפוחי אדמה וללא גבינה?
ואם כן, אז צריך להוסיף משהו במקום?
היי נאווה, ברור שאפשר רק עם תפוחי אדמה. אין צורך להוסיף כלום
נדיר
תודהה בתיה ♥ חג שמח
רעיון אדיררר וטעים אלופה, הסרטון מהמםם חייבת להכין !! ???
תודה אהובה. ממליצה על המטוגנים למרות שגם האפויים סבבה