יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
בורקס תפוחי אדמה וגבינות כשל"פ
ראשי » ביקורות והמלצות » בורקס תפוחי אדמה וגבינות כשל"פ

בורקס תפוחי אדמה וגבינות כשל"פ

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 21 באפריל 2019 16 תגובות

מי אמר שאין בורקס בפסח? יש ועוד איך והוא אפילו טעים מאוד! מרטיבים מצות, ממלאים בתערובת תפוחי אדמה וגבינות ומקפלים כמו שמקפלים פסטלים (יש סרטון הסבר לקיפול)

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
בורקס תפוחי אדמה וגבינות כשל"פ

מי אמר שבפסח אין בורקס?? יש ועוד איך והוא אפילו ממש ממש טעים. מכירים את זה שכשמשהו זמין לכם אז לא ממש בא לכם אותו ואז כשאסור אז דווקא בא לכם? אז ככה בדיוק קורה לי עם בורקסים. אין לי בעייה לא לאכול כל השנה בורקס אבל דווקא בפסח כשאין בורקסים ובצקים, בא לי.

חול המועד פסח הוא זמן מצויין להכין כל מיני מאכלים עם מצות חוץ מהתבשילים הרגילים. בורקס זה אחד הדברים שאני מכינה לפחות פעמיים במהלך החג. זה קל להכנה, טעים מאוד ועם סלט, ביצה וחמוצים זו ארוחה מושלמת שמתאימה כארוחת ערב או כארוחת ביניים. אני מכינה כמות ענקים של בורקסים, מניחה אותם בצלחת במטבח ועד סוף היום לא נשאר פירור.

אני אסביר גם איך להכין ביצים קשות במידת עשייה מושלמת

הפעם הכנתי עם תפוחי אדמה וגבינה בולגרית, תיבלתי עם מעט שמן זית, מלח ופלפל וקצצתי בצל ירוק שהוסיף עוד טעם. קיפלתי את הבורקסים ממש כמו שמכינים פסטלים מרוקאיים וטיגנתי בשמן. לאלו ששומרים על המשקל הכנתי גם גרסה אפוייה אבל אם תשאלו אותי, אני מעדיפה את המטוגנים.

מבשלים תפוחי אדמה, מקררים מעט ומועכים עם הידיים גס

מועכים גם את הגבינה

קוצצים בצל ירוק ומתבלים במלח ומעט פלפל שחור

זה טעים בטירוף ויכול לשמש כסלט לכל דבר
מרטיבים מצות ושומרים כמה דקות בתוך מטלית עד שיהיו רכות מספיק שיהיה אפשר לקפל אותן

חותכים כל מצה לשלושה חלקים שווים פחות או יותר

מניחים בקצה מהמלית

מקפלים למשולש ממש כמו בורקס

צילמתי לכם סרטון כדי שתראו כמה זה קל להכין משולשים יפים

בורקס תפוחי אדמה וגבינות כשל"פ

מצרכים ל – 36 בורקסים

  • 12 מצות
  • 4-5 תפוחי אדמה בינוניים מהזן האדום (500 גרם נטו)
  • גבינה בולגרית עם אחוזי שמון גבוהים(250 גרם) (אני קונה גבינת כבשים)
  • 2 גבעולים בצל ירוק (רק החלק הירוק של הבצל)
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 1 כף שמן זית

לטיגון

  • 2 ביצים גדולות
  • כ – 1/4 כוס חלב
  • שמן קנולה בגובה של 1/2-1 ס"מ
  • כ – 200 גרם שומשום

אופן הכנה

  1. מרטיבים את המצות:: מחזיקים את המצות תחת מים זורמים למשך שתיים – שלוש דקות, מעבירים מייד לתוך מגבת מטבח נקייה שתספוג את הנוזלים ותשאיר לנו את המצות לחות אבל לא סמרטוטיות. משאירים את המצות בתוך המגבת כמה דקות עד שכל המים נספגים והמצות רכות מספיק לקיפול.
  2. שוטפים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם בקליפתם עד שהם רכים לחלוטין. מסננים את המים, מקררים מעט, קולפים ומועכים עם הידיים גס.
  3. מפוררים גם את הגבינה עם הידיים.
  4. קוצצים את הבצל הירוק גס, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור ומערבבים. לא מועכים את התערובת אלא משאירים את הכל גס.
  5. חותכים כל מצה לשלושה חלקים שווים פחות או יותר, מניחים כף מהמלית בקצה של כל חלק וסוגרים למשולש (יש סרטון הסבר למעלה). מכינים כך את כל הבורקסים.
  6. מערבבים יחד את הביצים והחלב לבלילה חלקה. מניחים את השומשום בצלחת נפרדת.
  7. מחממים שמן במחבת רחבה, טובלים כל בורקס בבלילת הביצים ומייד בשומשום ומטגנים כמה דקות מכל צד על להבה בינונית, עד שהבורקסים מזהיבים.
  8. ביצים קשות במידת עשייה מושלמת: שמים מים בכלי שיכיל את כמות הביצים שרוצים להכין ומביאים לרתיחה עדינה. שמים את הביצים במים ומבשלים 8-9 דקות בדיוק. מכבים את הגז, מסננים את המים וקולפים את הביצים בזהירות תחת זרם מים קרים.

בורקסים בגרסה האפויה

בורקס תפוחי אדמה וגבינה בגרסה האפוייה

  1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  2. מכינים את הבורקסים בדיוק כמו הגרסה המטוגנת עד שלב 5 (כולל).
  3. בעזרת מברשת מורחים את הבורקסים בבלילת הביצים ומפזרים שומשום.
  4. אופים את הבורקסים 25-30 דקות עד שהם מזהיבים קלות.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • ירקות בסיר ברזל
    מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
  • סלט חצילים ותפוחי אדמה בטוסטר
    סלט חצילים, תפוחי אדמה ופלפלים בטוסטר
  • תפוחי אדמה בחמאת שום
    תפוחי אדמה מתובלים בחמאת שום
  • תבשיל פלפלים מתוקים ועוף
    תבשיל עוף ופלפלים אדומים פיקנטי
פסח תפוחי אדמה

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

16 תגובות

  1. רוית אברהם הגב 11 באפריל 2020 בשעה 22:35

    מתכון מושלם !! נחטף בשניה !! בהחלט נכנס לספר מתכונים.לפסח תודה רבה !

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 באפריל 2020 בשעה 23:58

      איזה כייף רווית. חג שמח

  2. שושי הגב 25 באפריל 2019 בשעה 13:33

    אליפות כמו תמיד

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 באפריל 2019 בשעה 16:59

      תודהה רבה שושי. חג שמחח

    • קלודין כהן הגב 10 באפריל 2020 בשעה 10:33

      שלום ומועדים לשמחה נראה טוה מאוג
      אם רוצים למלא בסדר אפשר לשם מים במקום חלב או שזה לא מסתדר בגלל הטיגון בשמן

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 באפריל 2020 בשעה 11:15

        היי קלודין,
        מה הסיבה??

  3. קארין הגב 23 באפריל 2019 בשעה 11:24

    היי האם הכוונה להכניס את הביצים לתוך המים אחרי שהם רותחים? האם הביצה לא תתפוצץ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 באפריל 2019 בשעה 12:35

      היי קארין. כן. בעבוע ממש קליל ועדין. לא מתפוצצות

  4. ציפי הגב 22 באפריל 2019 בשעה 11:40

    אפשר ללא תפו"א? מלית גבינה בלבד שתחזיק?..

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 באפריל 2019 בשעה 14:36

      בטח. אין בעייה לשים רק גבינה

      • נאוה הגב 23 באפריל 2019 בשעה 10:23

        נראה מושלם.
        אפשר להכין רק עם תפוחי אדמה וללא גבינה?
        ואם כן, אז צריך להוסיף משהו במקום?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 באפריל 2019 בשעה 10:27

          היי נאווה, ברור שאפשר רק עם תפוחי אדמה. אין צורך להוסיף כלום

  5. בתיה הגב 21 באפריל 2019 בשעה 20:30

    נדיר

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 באפריל 2019 בשעה 20:39

      תודהה בתיה ♥ חג שמח

  6. סיגל הגב 21 באפריל 2019 בשעה 19:13

    רעיון אדיררר וטעים אלופה, הסרטון מהמםם חייבת להכין !! ???

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 באפריל 2019 בשעה 20:39

      תודה אהובה. ממליצה על המטוגנים למרות שגם האפויים סבבה

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס