בלינצ'סים ממולאים בגבינה ותרד, אפויים בתנור עם רוטב שמנת וגבינות. הבלינצ'ס מרגיש כמו פסטה/ קנלוני רק שהרבה יותר קל להכנה ולטעמי אפילו טעים יותר


אני לא גדלתי בבית שהכינו בלינצ'סים. החצי שלי לעומת זאת כן גדל על זה ואמא שלו כן הכינה להם בלינצ'סים. אמנם מתוקים, אבל בלינצ'סים. וזה לא שהוא בא מארץ מוצא אחרת משלי, הוא מרוקאי בדיוק כמוני אבל אם להודות על האמת, כל המאכלים והתבשילים שגדל עליהם שונים ממה שהכרתי בתור ילדה.

הילדים שלי לעומת זאת קיבלו לפחות פעם- פעמיים בשבוע בלינצ'סים עם גבינה מתוקה והבעלול עד היום אוהב בלינצ'סים עם גבינה, ריבה וקינמון אנחנו מטורפים ע בלינצ'סים ממולאים ויש לי בבלוג כמה וכמה גרסאות למילוי ויש אפילו גרסה כשרה לפסח.

במקרה הזה הבלינצ'סים מדמים פסטה/קנלוני, רק שזה הרבה יותר קל ופשוט להכנה. לא צריך מכונת פסטה אלא רק להכין בלינצ'סים בקלי קלות, למלא בתערובת גבינה ותרד, לגלגל, לפרוס לשבלולים, למזוג מעל הכל רוטב שמנת עם גבינות שוות ולאפות בתנור.

האמת היא שזה מתכון שהכנתי כבר לפני כמה וכמה שנים בגרסה שונה מעט. אמנם גם אז זה היה מאוד טעים אבל התמונות הישנות הכריעו והוא ירד מהבלוג לטובת זה החדש והמשודרג יותר.
שמים את כל חומרי המלית בקערה מערבבים בעדינות כדי לא "להרוג" את התרד
מניחים עלה אחד של בלינצ'ס על משטח עבודה. מניחים מהמלית לרוחב העלה במרכזו. סוגרים משני הצדדים ואז מגלגלים למעין רולדה
חותכים את הבלינצ'ס באמצע לחצי ואז פורסים כל חצי לשניים. סה"כ יוצא מכל עלה בלינצ'ס אחד ארבעה שבלולים
מסדרים את השבלולים בתבנית שנכנסת לתנור בצורה צפופה

מניחים בקערה, שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, פרמז'ן ומוצרלה, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים יחד ומוזגים על הבלינצ'ס את הרוטב
מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים את הבלינצ'ס כ- 40 דקות עד שהרוטב מחלחל לתוכו והוא מזהיב מעט

בלינצ'ס גבינה ותרד מוקרם בתנור
לפני שמתחילים
- כדי לחסוך זמן, אפשר להכין אפילו חודש מראש את הבלינצ'סים ולשמור במקפיא.
- אפשר להכין יום או יומיים מראש את הרוטב ולשמור בכלי במקרר ואת שבלולי הבלינצ'ס כשהם כבר בתבנית ולפני הארוחה למזוג עליהם את הרוטב ולאפות.
לבלינצ'סים – כ – 15 בלינצ'סים בקוטר 20 ס"מ
- 3 ביצים גדולות
- 2.5 כוסות חלב
- 1/2 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- 2 כוסות קמח מנופה
- 2 כפות שמן זית
- 50 גרם חמאה מומסת
מלית גבינות ותרד
- 500 גרם תרד טרי
- 2 גבעולים בצל ירוק
- 350 גרם גבינה בולגרית
- מלח ים אטלנטי
- פלפל שחור
רוטב שמנת
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)
- 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 15%
- 50 גרם פרמז'ן מגורד
- 100 גרם מוצרלה מגוררת
- מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
אופן הכנה – תבנית פיירקס/קרמיקה בקוטר 26 ס"מ
- בלינצ'סים: שמים בקערה את הביצים, החלב, המלח ופלפל שחור ומערבבים.
- מוסיפים את הקמח המנופה ומערבבים עם מטרפה ידנית או במיקסר לתערובת חלקה.
- מוסיפים שמן זית וחמאה מומסת ומערבבים.
- מניחים במקרר לפחות חצי שעה לפני שמתחילים להכין את חביתיות.
- מחממים מחבת נון סטיק ומשמנים אותה קלות עם שמן זית – טובלים נייר סופג בשמן זית ומשמנים איתו קלות את המחבת.
- בעזרת מצקת מוזגים מהבלילה למחבת ודואגים שכל המחבת תהיה מכוסה בשכבה מאוד דקה של הבלילה. כשהבלינצ'ס מוכן הוא מתנתק בקלות מהמחבת ואז הופכים צד לכמה שניות. מכינים כך את כל הבלינצ'סים ועורמים אותם אחד על השני עד שמסיימים.
- מלית גבינה ותרד: שוטפים היטב את התרד וקוצצים אותו דק דק. קוצצים גם את הבצל הירוק ומניחים בקערה גדולה.
- מוסיפים לקערה גבינה בולגרית שמפוררים עם הידיים.
- מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים עם הידיים עד שכל התרד עטוף בגבינה. לא למעוך את התרד אלא רק לערבב לתוכו את הגבינה.
- ממלאים את הבלינצ'סים: מניחים עלה אחד של בלינצ'ס על משטח עבודה. מניחים מהמלית לרוחב העלה במרכזו. סוגרים משני הצדדים ואז מגלגלים למעין רולדה. חותכים את הבלינצ'ס באמצע לחצי ואז פורסים כל חצי לשניים. סה"כ יוצא מכל עלה בלינצ'ס אחד ארבעה שבלולים.
- מסדרים את השבלולים בתבנית שנכנסת לתנור בצורה צפופה.
- רוטב שמנת: מניחים בקערה שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, פרמז'ן, מוצרלה, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים יחד. מוזגים על הבלינצ'ס את הרוטב.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים את הבלינצ'ס כ- 40 דקות עד שהרוטב מחלחל לתוכו והוא מזהיב מעט.
- מגישים את הבלינצ'ס כשהוא חמים.
תודה על המתכון. נראה טעים. אפשר לדעתך להכין עם טורטיות?
היי בטי,
יש מצב שעם טורטיות גם יהיה טוב. את יכולה גם עם קנלוני
היי, במתכון לדפי הבלינצ׳ס- כשאת כותבת כוס הכוונה היא לכוס מדידה?
אכן כן. תמיד ובכל המתכונים שלי
יצא נהדר! לא מצאתי באף סופר את רוטב הבשמל, אז הכנתי לבדי רוטב בשמל עם שום כתוש ויצאה פשטידת בלינצ'סים מדהימה! תודה!
היי לימור, מעולה שהכנת. זה קל להכין בשאמל
אשמח אם תפרסמי פה רוטב בשמל שלך
היי לימור,
אני אכין בהזדמנות ואפרסם
בוקר טוב הכנתי את המאפה של הבלינצס יצא מהמממם תבורכי אלופה חג שמח???
וואווו נראה מעולה… יש לי ערימות בלינצסים שהכנתי שמחכים למתכון גאוני כזה
יששש אורית איזה כייף לשמוע. צלמי לי ושתפי אותי בפייסבוק או באינסטגרם. חג שמח
יהודית יקרה האם אפשרי להכין את אותה המלית בקנלוני? ואם כן האם צריך לשלוק את הקנלוני לפני? תודה
היי מיטל,
אפשר. להתייחס לקנלוני כמו לעלי לזניה. להכין הכל ולהשאיר כמה שעות במקרר לספיגת הרוטב ורק אז לאפות