יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
בלינצ'ס גבינה ותרד מוקרם בתנור
ראשי » ביקורות והמלצות » בלינצ'ס גבינה ותרד מוקרם בתנור

בלינצ'ס גבינה ותרד מוקרם בתנור

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 3 ביוני 2019 13 תגובות

בלינצ'סים ממולאים בגבינה ותרד, אפויים בתנור עם רוטב שמנת וגבינות. הבלינצ'ס מרגיש כמו פסטה/ קנלוני רק שהרבה יותר קל להכנה ולטעמי אפילו טעים יותר

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
בלינצ'ס גבינה ותרד מוקרם בתנור

אני לא גדלתי בבית שהכינו בלינצ'סים. החצי שלי לעומת זאת כן גדל על זה ואמא שלו כן הכינה להם בלינצ'סים. אמנם מתוקים, אבל בלינצ'סים. וזה לא שהוא בא מארץ מוצא אחרת משלי, הוא מרוקאי בדיוק כמוני אבל אם להודות על האמת, כל המאכלים והתבשילים שגדל עליהם שונים ממה שהכרתי בתור ילדה.

הילדים שלי לעומת זאת קיבלו לפחות פעם- פעמיים בשבוע בלינצ'סים עם גבינה מתוקה והבעלול עד היום אוהב בלינצ'סים עם גבינה, ריבה וקינמון אנחנו מטורפים ע בלינצ'סים ממולאים ויש לי בבלוג כמה וכמה גרסאות למילוי ויש אפילו גרסה כשרה לפסח.

במקרה הזה הבלינצ'סים מדמים פסטה/קנלוני, רק שזה הרבה יותר קל ופשוט להכנה. לא צריך מכונת פסטה אלא רק להכין בלינצ'סים בקלי קלות, למלא בתערובת גבינה ותרד, לגלגל, לפרוס לשבלולים, למזוג מעל הכל רוטב שמנת עם גבינות שוות ולאפות בתנור.

האמת היא שזה מתכון שהכנתי כבר לפני כמה וכמה שנים בגרסה שונה מעט. אמנם גם אז זה היה מאוד טעים אבל התמונות הישנות הכריעו והוא ירד מהבלוג לטובת זה החדש והמשודרג יותר.

  • שמים את כל חומרי המלית בקערה
  • מערבבים בעדינות כדי לא "להרוג" את התרד

מניחים עלה אחד של בלינצ'ס על משטח עבודה. מניחים מהמלית לרוחב העלה במרכזו. סוגרים משני הצדדים ואז מגלגלים למעין רולדה

חותכים את הבלינצ'ס באמצע לחצי ואז פורסים כל חצי לשניים. סה"כ יוצא מכל עלה בלינצ'ס אחד ארבעה שבלולים

מסדרים את השבלולים בתבנית שנכנסת לתנור בצורה צפופה

מניחים בקערה, שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, פרמז'ן ומוצרלה, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים יחד ומוזגים על הבלינצ'ס את הרוטב

מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים את הבלינצ'ס כ- 40 דקות עד שהרוטב מחלחל לתוכו והוא מזהיב מעט

בלינצ'ס גבינה ותרד מוקרם בתנור

לפני שמתחילים

  • כדי לחסוך זמן, אפשר להכין אפילו חודש מראש את הבלינצ'סים ולשמור במקפיא.
  • אפשר להכין יום או יומיים מראש את הרוטב ולשמור בכלי במקרר ואת שבלולי הבלינצ'ס כשהם כבר בתבנית ולפני הארוחה למזוג עליהם את הרוטב ולאפות.

לבלינצ'סים – כ – 15 בלינצ'סים בקוטר 20 ס"מ

  • 3 ביצים גדולות
  • 2.5 כוסות חלב
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 2 כוסות קמח מנופה
  • 2 כפות שמן זית
  • 50 גרם חמאה מומסת

מלית גבינות ותרד

  • 500 גרם תרד טרי
  • 2 גבעולים בצל ירוק
  • 350 גרם גבינה בולגרית
  • מלח ים אטלנטי
  • פלפל שחור

רוטב שמנת

  • 2  מיכלים שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)
  • 1 גביע  (200 גרם) שמנת חמוצה 15%
  • 50  גרם פרמז'ן מגורד
  • 100 גרם מוצרלה מגוררת
  • מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט

אופן הכנה – תבנית פיירקס/קרמיקה בקוטר 26 ס"מ

  1. בלינצ'סים: שמים בקערה את הביצים, החלב, המלח ופלפל שחור ומערבבים.
  2. מוסיפים את הקמח המנופה ומערבבים עם מטרפה ידנית או במיקסר לתערובת חלקה.
  3. מוסיפים שמן זית וחמאה מומסת ומערבבים.
  4. מניחים במקרר לפחות חצי שעה לפני שמתחילים להכין את חביתיות.
  5. מחממים מחבת נון סטיק ומשמנים אותה קלות עם שמן זית – טובלים נייר סופג בשמן זית ומשמנים איתו קלות את המחבת.
  6. בעזרת מצקת מוזגים מהבלילה למחבת ודואגים שכל המחבת תהיה מכוסה בשכבה מאוד דקה של הבלילה. כשהבלינצ'ס מוכן הוא מתנתק בקלות מהמחבת ואז הופכים צד לכמה שניות. מכינים כך את כל הבלינצ'סים ועורמים אותם אחד על השני עד שמסיימים.
  7. מלית גבינה ותרד: שוטפים היטב את התרד וקוצצים אותו דק דק. קוצצים גם את הבצל הירוק ומניחים בקערה גדולה.
  8. מוסיפים לקערה גבינה בולגרית שמפוררים עם הידיים.
  9. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים עם הידיים עד שכל התרד עטוף בגבינה. לא למעוך את התרד אלא רק לערבב לתוכו את הגבינה.
  10. ממלאים את הבלינצ'סים: מניחים עלה אחד של בלינצ'ס על משטח עבודה. מניחים מהמלית לרוחב העלה במרכזו. סוגרים משני הצדדים ואז מגלגלים למעין רולדה. חותכים את הבלינצ'ס באמצע לחצי ואז פורסים כל חצי לשניים. סה"כ יוצא מכל עלה בלינצ'ס אחד ארבעה שבלולים.
  11. מסדרים את השבלולים בתבנית שנכנסת לתנור בצורה צפופה.
  12. רוטב שמנת: מניחים בקערה שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, פרמז'ן, מוצרלה, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומערבבים יחד. מוזגים על הבלינצ'ס את הרוטב.
  13. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים את הבלינצ'ס כ- 40 דקות עד שהרוטב מחלחל לתוכו והוא מזהיב מעט.
  14. מגישים את הבלינצ'ס כשהוא חמים.
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת שוקולד עם קרמבו מוקה
    עוגת שוקולד עם קרמבו מוקה כשרה לפסח
  • לחם קסטן
    לחם לבן במרקם של ענן שאופים בתבנית קסטן
  • פיתות עם זעתר טרי
    פיתות עם זעתר טרי שמכינים על מחבת
  • פסטה חרוכה
    פסטה חרוכה עם שמן זית, שום, לימון ופרמזן
בלינצ'ס גבינות מוקרם תרד

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

13 תגובות

  1. בתי דנוש הגב 26 בפברואר 2023 בשעה 18:36

    תודה על המתכון. נראה טעים. אפשר לדעתך להכין עם טורטיות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 בפברואר 2023 בשעה 21:41

      היי בטי,
      יש מצב שעם טורטיות גם יהיה טוב. את יכולה גם עם קנלוני

  2. אנונימי הגב 9 בינואר 2022 בשעה 12:54

    היי, במתכון לדפי הבלינצ׳ס- כשאת כותבת כוס הכוונה היא לכוס מדידה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 בינואר 2022 בשעה 13:17

      אכן כן. תמיד ובכל המתכונים שלי

  3. לימור הגב 8 בינואר 2021 בשעה 23:01

    יצא נהדר! לא מצאתי באף סופר את רוטב הבשמל, אז הכנתי לבדי רוטב בשמל עם שום כתוש ויצאה פשטידת בלינצ'סים מדהימה! תודה!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 בינואר 2021 בשעה 10:10

      היי לימור, מעולה שהכנת. זה קל להכין בשאמל

      • לימור הגב 9 בינואר 2021 בשעה 12:16

        אשמח אם תפרסמי פה רוטב בשמל שלך

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 בינואר 2021 בשעה 23:28

          היי לימור,
          אני אכין בהזדמנות ואפרסם

  4. בתיה עיני הגב 8 ביוני 2019 בשעה 7:37

    בוקר טוב הכנתי את המאפה של הבלינצס יצא מהמממם תבורכי אלופה חג שמח???

  5. אורית הגב 6 ביוני 2019 בשעה 6:30

    וואווו נראה מעולה… יש לי ערימות בלינצסים שהכנתי שמחכים למתכון גאוני כזה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 6 ביוני 2019 בשעה 19:02

      יששש אורית איזה כייף לשמוע. צלמי לי ושתפי אותי בפייסבוק או באינסטגרם. חג שמח

  6. מיטל הגב 3 ביוני 2019 בשעה 9:58

    יהודית יקרה האם אפשרי להכין את אותה המלית בקנלוני? ואם כן האם צריך לשלוק את הקנלוני לפני? תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 3 ביוני 2019 בשעה 17:23

      היי מיטל,
      אפשר. להתייחס לקנלוני כמו לעלי לזניה. להכין הכל ולהשאיר כמה שעות במקרר לספיגת הרוטב ורק אז לאפות

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס