לזניה גבינה מתוקה ודובדבנים. רעיון שהבזיק לי לקראת חג השבועות שבו אני אוהבת לחדש מתכונים ולהכין דברים שעוד לא הכנתי וגם כאלה שאחרים לא הכינו. לזניה מתוקה הוגדרה אצלנו בבית כאחת ההברקות. היא טעימה ומיוחדת
בדרך כלל מכינים את הלזניה עם גבינות או בשר. שכבות שכבות של גבינות שבדרך כלל מוסיפים להן ירקות כמו חציל למשל שמשתלב מעולה עם הלזניה או שכבות של בשר טחון שבושל ברוטב עגבניות. הפעם לכבוד חג השבועות, החג המועדף עלינו בבית ולשם שינוי, החלטתי לנסות ולהכין לזניה גבינה מתוקה….כן מתוקה! ובמקום חצילים שאני בדרך כלל משלבת בלזניה, החלטתי לשלב דובדבנים חמצמצים שיאזנו את המתיקות.
מעבר לזה שאני מתה על השכבות האלה, זה יצא טעים בטירוף ומפתיע במיוחד. לא ציפיתי לטעם ולמרקם הזה. בעצם, לא ידעתי בכלל למה לצפות ודי לקחתי סיכון 🙂 לא באמת סיכון כי מה כבר יכול להיות רע בעלים של פסטה, גבינות ודובדבנים. אין לי דרך להסביר לכם את המרקם והטעם המפתיעים של הלזניה הזו שבשביל להכין אותה השתמשתי בעלי לזניה של "ברילה". אני מאוד אוהבת את הפסטות של "ברילה", הן ברמה גבוהה ואיכותיות מאוד. כן, יש הבדל בין פסטה לפסטה ולא כל הפסטות יתנו את אותה תוצאה ואותה איכות, כך שאם אתם כבר משקיעים זמן ועבודה במתכון, כדאי שהוא יהיה ממוצרים איכותיים וטובים וזה אגב כלל אצבע לגבי אוכל בכללי.
כאמור, באמת לא ידעתי מה יהיה המרקם שאקבל ואיך זה יעבור קירור. להפתעתי הכה רבה זה יצא מעולה וגם אחרי יומיים במקרר זה היה עדיין רך וטעים ביותר. נוביק שלי שכבר מזמן הפך להיות אנין טעם (יותר מידי אם תשאלו אותי) ולהוציא ממנו מחמאה זה קשה ביותר עד בלתי אפשרי, אמר לי שעליתי פה על משהו מדהים. וואווו, התרגשתי מהמחמאה 🙂
אני לא יודעת איך זה אצלכם, אבל אצלי אני מכינה מיליון דברים בשבועות. כחובבת מוצרי חלב, כולם יודעים שזה החג המועדף עליי ובכל חג אני מכינה את הדברים הקבועים ומחדשת בעוד כמה דברים שלא הכנתי קודם. את הלזניה הזו מכינים בקלי קלות יום לפני החג ושומרים עטוף היטב במקרר. למחרת פורסים ומגישים עם רוטב דובדבנים סמיך.
כמובן שאפשר לשלב עם הלזניה איזה פרי שתרצו כגון: אננס מקורמל, תותים, תפוחים וכו', אפשר לשלב שוקולד (רעיון שעוד ינוסה). אני בחרתי בדובדבנים משומרים כי הם זמינים, לא יקרים, נגישים לכולם ומשתלבים מעולה בעוגות.
לזניה גבינה מתוקה ודובדבנים
לפני שמתחילים כדאי לדעת ש:
- אפשר לשלב בלזניה איזה פרי שאוהבים. יש לקחת בחשבון שיש פירות מסויימים שידרשו פעולת ריכוך/קרמול לפני האפייה.
- אפשר להכין את הלזניה באיזה גודל שרוצים ובכמה שכבות שרוצים. אני הכנתי בתבנית בינונית וב – 5 שכבות.
- עלי הלזניה של חברת "ברילה" בהם השתמשתי אינם דורשים בישול מוקדם אבל כדי להיות בטוחה במאה אחוז שהם יתרככו אני מעדיפה להשרות אותם 10-15 דקות במים רותחים. כך אני בטוחה שהכל רך כפי שצריך.
חומרים ללזניה – תבנית בגודל 20*30 ס"מ
- 15 דפי לזניה (השתמשתי בדפים של "ברילה")
- מים רותחים להשריית הדפים
- 1 שמנת מתוקה 38% שומן
- 750 גרם גבינה לבנה 5% שומן
- 4 ביצים גדולות שלמות
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות גדושות קורנפלור
- 2 כפות גדושות אינסטנט וניל
- 1 צנצנת דובדבנים משומרים
לרוטב דובדבנים
- 2 כוסות מיץ דובדבנים (מהצנצנת)
- 1 כוס סוכר
- ½ כפית קורנפלור
- כף מיץ לימון טרי
אופן הכנה
מתחילים עם הסירופ ומקררים מעט. זה ישמש לשכבת שייש האחרונה של הלזניה. אפשר להכין את הרוטב כמה ימים מראש ולשמור במקרר.
- רוטב דובדבנים: מסננים את הדובדבנים מהנוזל. שמים בקלחת מיץ דובדבנים וסוכר ומבשלים על להבה בינונית 15 דקות. מערבבים יחד את הקורנפלור ומיץ הלימון ומוסיפים לקלחת תוך ערבוב. מבשלים עוד 10 דקות עד שהסירופ מסמיך מעט. הוא ממשיך להסמיך אחרי שמתקרר.
- לזניה: משרים את דפי הלזניה 10-15 דקות במים רותחים, עד שהדפים מתחילים להתרכך.
- מכינים את מלית הגבינה: שמים יחד בקערה את השמנת מתוקה, הגבינה, ביצים, סוכר,קורנפלור ופודינג ומערבבים היטב.
- מניחים בתבנית אפייה נייר כסף בשכבה כפולה ומעליו מניחים נייר אפייה. זה יקל את החילוץ מהתבנית.
- מסדרים שלושה דפי לזניה בבסיס התבנית. מוזגים שישית מכמות הגבינה, מפזרים מעל הגבינה דובדבנים. מניחים עוד שלושה דפי לזניה, גבינה ודובדבנים וממשיכים כך עם כל הדפים שהשרינו, מסיימים בשכבת גבינה. סה"כ יוצאות 5 שכבות.
- בעזרת כף לוקחים מרוטב הדובדבנים ומטפטפים על הגבינה. לוקחים שיפוד עץ ופשוט מושכים מצד לצד, כמו ציור ומשיישים את הגבינה.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות ואופים 60-70 דקות עד שהלזניה מתייצבת ונראית מוכנה. השכבה האחרונה צריכה להישאר די בהירה, אז כדאי לשים לב למצב האפייה כבר אחרי 45 דקות ואם היא מתחילה להשחים מלמעלה אפשר להניח ברפיון נייר כסף ולהמשיך לאפות.
- מצננים היטב לפני שמחלצים מהתבנית. הלזניה טעימה גם כשהיא בטמפרטורת החדר וגם כשהיא קרה מהמקרר. על מנת לקבל פרוסות יפות שרואים את דפי הלזניה, צריך לקרר במקרר לילה. הלזניה נשמרת במקרר 4-5 ימים.
הי, משתוקקת להכין כבר.. מזמינה בדיוק מצרכים.. האם מדובר בצנצנת 670 גרם דובדבנים חמוצים מגולענים עם סירופ? זה מה שמצאתי בסופר..
היי לימור,
כן, אלו בדיוק
יצא מושלם! הקינוח המועדף עלי מעכשיו! ככ מיוחד! את מדהימה! רק שאלה קטנה: הסתבכתי עם ריכוך דפי הלזניה. אחרי ששהו במים הרותחים הם נדבקו והתפרקו לי לחלוטין. אז שמתי דפים חדשים ללא ריכוך. האם עשיתי משהו לא נכון בהשרייה?
היי לימור,
תודה איזה כייף לשמוע. כנראה דפי הלזניה שונים ממה שהשתמשתי. צריך לשים במים רותחים ולשים לב שהם מתחילים להתרכך ולהוציא
לוחשת מדהימה שאת !
הראש היהודי שלך ,
ממציא לנו פטנטים ……..
והפעם פטנט מקורי ויחודי
ורצוי שתרשמי עליו פטנט
לפנייייייייייייי………………
נראה כל כך מזמין והשילוב מנצח !
בקיצור מוש… מוש… מושלם !
תודה לך אהובה , הצליח לך !
וגם לנו !
* האם בצנצנת יש שתי כוסות נוזלים ?
** מה גודל התבנית הבינונית היפה שלך ?
תודה ! ♥️
תודהההה שריתוש אהובה. בהחלט יש שתי כוסות נוזלים ואפילו יותר. אני כותבת רק אחרי שאני מודדת או שוקלת מדוייק. גודל התבנית רשום בהתחלה ליד החומרים.
האם ניתן להקפיא?
לא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר
אהבתי
רעיון יפה וטעים
עוגת גבינה בתוך לזניה
היי יהודית.איזה רעיון נהדר.מבטיחה לנסות בקרוב.
נראה לי שילך טוב גם עם תפוחים וקינמון בסגנון של קיגל.
תודהה יקירה. יילך טוב עם כל מה שמתאים לעוגת גבינה ובטח עם תפוחים
יהודית איזה מתכון מקורי ומיוחד ממש!
נראה מאוד טעים ויפה
תודה מק,סימה שלי
וואי וואי וואי השבילים האלה בא לי לעבור דרכן…שיחוק אמיתי!!
תודההה אהובה. גם אני הופתעתי מהתוצאה