לחמניות גבינה ממולאות גבינות וחצילים. כדי שיהיה קצת יותר מעניין שבללתי את הלחמניות. את השבלולים מילאתי בתערובת גבינות, פתיתי בולגרית וחצילים. יצא מושלם!
בורקס גבינה בולגרית וחצילים זה הבורקס שאני הכי אוהבת לאכול כשאני כבר אוכלת בורקס וזה קורה אחת ל……..המון המון זמן. לא כי אני לא אוהבת בורקס, להפך, אני מתה על בורקס, בעצם אני מתה על פחמימות באופן כללי ופחמימות מלוחות אני בכלל אוהבת בטירוף.
החלטתי לקחת שתי אהבות שלי ולשלב ביניהן – בצק שמרים וגבינה בולגרית וחצילים. את בצק השמרים הכנתי מלוח ושילבתי בו גבינת נפוליאון שהקפיצה ושדרגה אותו לשמיים. כדי שיהיה יותר מיוחד מסתם לחמניות החלטתי למלא בגבינות וחצילים, לגלגל לרולדה ואז לפרוס לשבלולים. בכל שנה לקראת חג שבועות, מייצרות חברות החלב מוצרים חדשים. הפעם תנובה השיקה כמה וכמה מוצרים שווים שכבר פגשתם ועוד תפגשו אותם פה במתכונים השונים שאני מכינה לכם לחג.
מכינים את החצילים. אני צולה אותם בטוסטר, כן זה שמכינים בו טוסטים
מרדדים את הבצק ומורחים את תערובת הגבינות
מסדרים את פרוסות החצילים הצלויות על כל שטח הבצק על הגבינות
מגלגלים לרולדה
פורסים לפרוסות ברוחב 3-4 ס"מ
מסדרים בתבנית במרווחים של 3-4 ס"מ
מתפיחים עד שהשבלולים ממלאים את התבנית ואופים
מפזרים פתיתי בולגרית גאוניים ומגישים
את השבלולים האלו מילאתי גם בגבינת נפוליאון המוכרת והטעימה, בקוטג' שאני כל כך אוהבת וגם בגבינה בולגרית של פיראוס, רק שהפעם היא מגיעה כפירורים יבשים (רעיון גאוני) שמתאימים בדיוק למילוי והגשה של מאפים מלוחים. יחד עם הגבינה שילבתי חצילים צלויים שאני מכינה בשיטה מיוחדת וקלה קלה – בטוסטר! כן, אני לא מטגנת אלא רק מורחת עם מברשת בשמן זית ומניחה בטוסטר שאני מרפדת בנייר אפייה עד שהחצילים מתרככים ומשחימים. תנסו כך כל ירק שעולה בדעתכם ותראו כמה קל וטעים זה יוצא וגם חסכוני בקלוריות (לא שאנחנו סופרים אותן:))
לחמניות גבינה ממולאות גבינות וחצילים
- ½ ק”ג קמח רגיל מנופה (½3 כוסות)
- 1 כף גדושה שמרים יבשים
- 2 ביצים
- 2 כפות סוכר
- ¼ כוס שמן זית
- ½ גביע גבינת נפוליאון 25% שומן בטמפרטורת החדר
- ½ כוס חלב פושר
- 100 גרם חמאה רכה
- ½ כף מלח
- ½ גביע גבינת נפוליאון 25% שומן
- 1 קוטג' תנובה 3% שומן
- 1 קופסת גבינה פתיתי בולגרית של "פיראוס"
- 1 ביצה
- מלח
- פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
- 2 כפות גדושות קמח
לפיזור על הגבינות
- 3 חצילים בינוניים
- שמן זית למריחה על החצילים
- הבצק: שמים בקערת המיקסר קמח ושמרים ומערבבים יחד במהירות נמוכה.
- מוסיפים למיקסר ביצים, סוכר, שמן זית, גבינת נפוליאון וחלב פושר ולשים 5 דקות על מהירות נמוכה.
- מוסיפים את החמאה הרכה תוך כדי לישה. לשים עוד 2 דקות מהרגע שהחמאה נטמעה היטב בבצק.
- מוסיפים מלח ולשים עוד 2 דקות עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
- מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה – שעה וחצי במקום חמים.
- תערובת הגבינה: מערבבים יחד את כל החומרים למעט את פירורי הבולגרית שאותם נפזר על הבצק.
- הכנת החצילים: פורסים את החצילים לפרוסות ברוחב של 1 ס"מ ומורחים כל פרוסה בשמן זית משני הצדדים. אופים בתנור על חום של 160 מעלות כחצי שעה עד שהחצילים רכים ושחומים. אני צולה אותם בטוסטר עם נייר אפייה והם יוצאים מעולה.
- עיצוב הלחמניות: מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
- על משטח מקומח מרדדים חלק אחד מהבצק למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
- מורחים חצי מכמות תערובת הגבינות, מפזרים שליש מכמות פתיתי הבולגרית ומסדרים מעל את החצילים המוכנים. מגלגלים לרולדה שמנמנה. פורסים את הרולדה לפרוסות ברוחב של כ- 3 ס"מ ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 3-4 ס"מ.
- מכינים באותו אופן את החצי השני של הבצק. אני הכנתי חלק עם פרוסות בטטה שצליתי על מחבת עד שהתרככו.
- מתפיחיםבמקום חמים כ-40-50 דקות או עד שהשבלולים תופחים וממלאים כמעט את התבנית.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות, מורחים את השבלולים בביצה מהולה במעט חלב ואופים כ- 40-45 דקות עד להזהבה.
- מקררים 5 דקות, מפזרים מעל השבלולים עוד פתיתי בולגרית ומגישים.
- הכי טעים לאכול את השבלולים כשהם חמימים אבל הבצק הזה נשאר רך מאוד וטעים גם למחרת. ניתן כמובן להקפיא את השבלולים אחרי האפייה.
החצי המהמם שלי שעזר גם בצילומים התאפק יפה עד שסיימנו 🙂
המאפה חצילים פשוט מטורף אתמול הגעתי למתכון הזה במקריות מוחטת כי חיפשתי מתכון לריבת חצילים.
וכמובן שעשיתי התאמות שלי ויצא מעולה
תודה רבה לך אליפות .
ההסבר מושלם
תודה רבה אבנר
כייף לשמוע
שנה טובה
תודה רבה .
שנה טובה ומתוקה גם לך