יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
לחמניות גבינה ממולאות גבינות וחצילים
ראשי » ביקורות והמלצות » לחמניות גבינה ממולאות גבינות וחצילים

לחמניות גבינה ממולאות גבינות וחצילים

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 13 במאי 2018 3 תגובות

לחמניות גבינה ממולאות גבינות וחצילים. כדי שיהיה קצת יותר מעניין שבללתי את הלחמניות. את השבלולים מילאתי בתערובת גבינות, פתיתי בולגרית וחצילים. יצא מושלם!

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
לחמניות גבינה ממולאות גבינות וחצילים

בורקס גבינה בולגרית וחצילים זה הבורקס שאני הכי אוהבת לאכול כשאני כבר אוכלת בורקס וזה קורה אחת ל……..המון המון זמן. לא כי אני לא אוהבת בורקס, להפך, אני מתה על בורקס, בעצם אני מתה על פחמימות באופן כללי ופחמימות מלוחות אני בכלל אוהבת בטירוף.

החלטתי לקחת שתי אהבות שלי ולשלב ביניהן – בצק שמרים וגבינה בולגרית וחצילים. את בצק השמרים הכנתי מלוח ושילבתי בו גבינת נפוליאון שהקפיצה ושדרגה אותו לשמיים. כדי שיהיה יותר מיוחד מסתם לחמניות החלטתי למלא בגבינות וחצילים, לגלגל לרולדה ואז לפרוס לשבלולים. בכל שנה לקראת חג שבועות, מייצרות חברות החלב מוצרים חדשים. הפעם תנובה השיקה כמה וכמה מוצרים שווים שכבר פגשתם ועוד תפגשו אותם פה במתכונים השונים שאני מכינה לכם לחג.

מכינים את החצילים. אני צולה אותם בטוסטר, כן זה שמכינים בו טוסטים

מרדדים את הבצק ומורחים את תערובת הגבינות

מסדרים את פרוסות החצילים הצלויות על כל שטח הבצק על הגבינות

מגלגלים לרולדה

פורסים לפרוסות ברוחב 3-4 ס"מ

מסדרים בתבנית במרווחים של 3-4 ס"מ 

מתפיחים עד שהשבלולים ממלאים את התבנית ואופים

מפזרים פתיתי בולגרית גאוניים ומגישים

את השבלולים האלו מילאתי גם בגבינת נפוליאון המוכרת והטעימה, בקוטג' שאני כל כך אוהבת וגם בגבינה בולגרית של פיראוס, רק שהפעם היא מגיעה כפירורים יבשים (רעיון גאוני) שמתאימים בדיוק למילוי והגשה של מאפים מלוחים. יחד עם הגבינה שילבתי חצילים צלויים שאני מכינה בשיטה מיוחדת וקלה קלה – בטוסטר! כן, אני לא מטגנת אלא רק מורחת עם מברשת בשמן זית  ומניחה בטוסטר שאני מרפדת בנייר אפייה עד שהחצילים מתרככים ומשחימים. תנסו כך כל ירק שעולה בדעתכם ותראו כמה קל וטעים זה יוצא וגם חסכוני בקלוריות (לא שאנחנו סופרים אותן:))

לחמניות גבינה ממולאות גבינות וחצילים

חומרים לכמות של כ- 30 שושנים -הכמות מתאימה לשתי תבניות בקוטר 26 ס"מ
לבצק שמרים – החומרים נמדדו בכוסות וכפות מדידה אוניברסליים
  • ½ ק”ג קמח רגיל מנופה (½3 כוסות)
  • 1 כף גדושה שמרים יבשים
  • 2 ביצים
  • 2 כפות סוכר
  • ¼ כוס שמן זית
  • ½ גביע גבינת נפוליאון 25% שומן בטמפרטורת החדר
  • ½ כוס חלב פושר
  • 100 גרם חמאה רכה
  • ½ כף מלח
למריחה על הבצק
  • ½ גביע גבינת נפוליאון 25% שומן
  • 1 קוטג' תנובה 3% שומן
  • 1 קופסת גבינה פתיתי בולגרית של "פיראוס"
  • 1 ביצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט
  • 2 כפות גדושות קמח

לפיזור על הגבינות

  • 3 חצילים בינוניים
  • שמן זית למריחה על החצילים
אופן הכנה
  1. הבצק: שמים בקערת המיקסר קמח ושמרים ומערבבים יחד במהירות נמוכה.
  2. מוסיפים למיקסר ביצים, סוכר, שמן זית, גבינת נפוליאון וחלב פושר ולשים 5 דקות על מהירות נמוכה.
  3. מוסיפים  את החמאה הרכה תוך כדי לישה. לשים עוד 2 דקות מהרגע שהחמאה נטמעה היטב בבצק.
  4. מוסיפים מלח ולשים עוד 2 דקות עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
  5. מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים שעה – שעה וחצי במקום חמים.
  6. תערובת הגבינה: מערבבים יחד את כל החומרים למעט את פירורי הבולגרית שאותם נפזר על הבצק.
  7. הכנת החצילים: פורסים את החצילים לפרוסות ברוחב של 1 ס"מ ומורחים כל פרוסה בשמן זית משני הצדדים. אופים בתנור על חום של 160 מעלות כחצי שעה עד שהחצילים רכים ושחומים. אני צולה אותם בטוסטר עם נייר אפייה והם יוצאים מעולה.
  8. עיצוב הלחמניות: מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
  9. על משטח מקומח מרדדים חלק אחד מהבצק למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
  10. מורחים חצי מכמות תערובת הגבינות, מפזרים שליש מכמות פתיתי הבולגרית ומסדרים מעל את החצילים המוכנים. מגלגלים לרולדה שמנמנה. פורסים את הרולדה לפרוסות ברוחב של כ- 3 ס"מ ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 3-4 ס"מ.
  11. מכינים באותו אופן את החצי השני של הבצק. אני הכנתי חלק עם פרוסות בטטה שצליתי על מחבת עד שהתרככו.
  12. מתפיחיםבמקום חמים כ-40-50 דקות או עד שהשבלולים תופחים וממלאים כמעט את התבנית.
  13. מחממים תנור לחום של 160 מעלות, מורחים את השבלולים בביצה מהולה במעט חלב ואופים כ- 40-45 דקות עד להזהבה.
  14. מקררים 5 דקות, מפזרים מעל השבלולים עוד פתיתי בולגרית ומגישים.
  15. הכי טעים לאכול את השבלולים כשהם חמימים אבל הבצק הזה נשאר רך מאוד וטעים גם למחרת. ניתן כמובן להקפיא את השבלולים אחרי האפייה.

החצי המהמם שלי שעזר גם בצילומים התאפק יפה עד שסיימנו 🙂

 

 

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • סלט סלק פרחוני
    סלט סלק עם נבטי חמנייה,פרחי צנונית וגבינה בולגרית
  • בלינצ'ס גבינה וצימוקים
    בלינצ'ס עם גבינת שמנת ביתית וצימוקים
  • פיצה ביתית ללא לישה
    פיצה ביתית ללא לישה מושלמת
  • לחמניות שום במילוי מוצרלה
    לחמניות שום וגם במילוי מוצרלה
גבינות חצילים לחמניות גבינה שבועות תנובה

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

3 תגובות

  1. אבנר מזרחי הגב 14 בספטמבר 2020 בשעה 9:27

    המאפה חצילים פשוט מטורף אתמול הגעתי למתכון הזה במקריות מוחטת כי חיפשתי מתכון לריבת חצילים.
    וכמובן שעשיתי התאמות שלי ויצא מעולה
    תודה רבה לך אליפות .
    ההסבר מושלם

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בספטמבר 2020 בשעה 16:58

      תודה רבה אבנר
      כייף לשמוע
      שנה טובה

      • אבנר מזרחי הגב 17 בספטמבר 2020 בשעה 0:54

        תודה רבה .
        שנה טובה ומתוקה גם לך

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס