יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
לחמניות ממולאות בשר
ראשי » ביקורות והמלצות » לחמניות ממולאות בשר

לחמניות ממולאות בשר

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 18 ביולי 2019 30 תגובות

לחמניות ממולאות בשר. את הבשר אני מחזקת עם שומן טלה ועגבניות ששומרות את המלית עסיסית וטעימה במיוחד.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
לחמניות ממולאות בשר

לפני כמה וכמה שנים טובות, עוד בתקופה שהבלוג שלי היה באתר תפוז, הכנתי את הלחמניות האלה. מאז הן הפכו לאחד המאכלים המבוקשים ביותר בקרב הבנים שלי והחברים שלהם. עם המעבר לבלוג החדש, מה שהכריע והורדתי את המתכון מהבלוג היו תמונות גרועות במיוחד שלא נתנו מספיק כבוד ללחמניות הטעימות בטירוף האלה. ועכשיו הגיע זמנן לחזור לבלוג, בגרסה משודרגת הרבה יותר מהקודמת, עם עגבניות במלית שהופכת אותן לעסיסיות במיוחד.

הלחמניות הן לחמניות מבצק שמרים שאני מעשירה עם שמן זית במקום שמן רגיל, מה שנותן להן אקסטרה טעם וגם מרקם רך יותר ועסיסי. המלית מורכבת מבשר טחון בחיזוק שומן טלה והרבה עגבניות שאני מבשלת בנפרד לפני הוספת הבשר.

אני מתחילה מטיגון בצל קצוץ דק עד שהוא זהוב
מוסיפה קוביות עגבניות

זה שאני מכורה לתכניות ריאליטי אני מספרת לכם עכשיו ואני בטוחה שאתם מבינים לבד שאני מכורה במיוחד לתכניות אוכל ובמיוחד למאסטר שף, שתגידו מה שאתם רוצים, יש שם מתמודדים עם הברקות מדליקות ומכל עונה יש תמיד איזה מתכון שאני מכניסה לרפרטואר שלי קבוע. השבוע קיבלו המתמודדים משימה שבעיני היא הכי קלה בעולם ויחד עם זאת הכי קשה בעולם – להכין מתכון עם עגבניות משומרות.

למה קל? כי אני תמיד ובכל מתכון משתמשת בעגבניות משומרות. כבר כתבתי במתכון המטבוחה שלי למה עגבניות משומרות עדיפות ברוב המקרים על עגבניות טריות. כן, אני מקפידה לקנות רק עגבניות תוצרת איטליה, כי התוצאה יוצאת הכי טובה.

למה קשה? כי מרוב שפע המתכונים שיש לי בבלוג עם עגבניות משומרות, חיפשתי מתכון חדש שטרם הכנתי וגם יענה על המשימה והיה לי ממש קשה למצוא. ואז נזכרתי בלחמניות הטעימות שנהגתי להכין לילדים ונפלה ההחלטה.

יש שתי חברות שאני משתמשת בהן לבישולים שלי, אחת מהן זה של מאסטר שף שאני אוהבת לא רק את העגבניות שלהם אלא את כל המוצרים שלהם שהם באמת נהדרים.
אחרי בישול של 10-15 דקות מוסיפים את הבשר יחד עם שומן הטלה, מפוררים ומבשלים 20-30 דקות. מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט כמון

לבסוף, אחרי שמכבים את הלהבה מוסיפים פטרוזיליה קצוצה.

במקביל להכנת המלית, מכינים בצק שמרים עשיר ואל תוותרו על שמן זית בבצק כי זה טעם ומרקם מדהימים. מתפיחים חצי שעה, לשים שוב ומתפיחים עוד שעה. שתי התפחות מעניקות לבצק מרקם אוורירי במיוחד

  • אחרי התפחה
  • לפני התפחה

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 70 גרם ומשהים למנוחה של 10 דקות על משטח משומן קלות. עם הידיים פותחים כל עיגול לעלה דק וממלאים בנדיבות מהמלית. סוגרים היטב לכדור ומתפיחים עוד 1/2 שעה.

תראו איזה עסיסית המלית
זה טעיםםם בטירוף. חובה עם טחינה!
תכינו מיץ עגבניות מתובל ופיקנטי שהולך מעולה עם הלחמניות. מי שאוהב אלכוהול אז בלאדי מרי זה שילוב מעולה.
טוחנים בבלנדר קופסת עגבניות שלמות של מאסטר שף, מתבלים במלח ופלפל שחור ומגישים עם עלי סלרי. אם רוצים משקה אלכוהולי, מוסיפים וודקה לפי הטעם.

לחמניות ממולאות בשר

לפני שמתחילים

  • אפשר להכין את הבצק יום קודם ולהתפיח במקרר. למחרת, תוך כדי שמכינים את המלית מוציאים את הבצק מהמקרר ונותנים לו להגיע לטמפרטורה של החדר ורק אז עובדים איתו.
  • מכינים את הבצק ללחמניות ואת המלית במקביל. הבשר חייב להתקרר היטב לפני שממלאים את הלחמניות.
  • הלחמניות הכי טעימות קצת אחרי שהן יוצאות מהתנור ועדיין חמימות. אפשר להקפיא אותן אחרי האפייה ולחמם בתנור כשרוצים לאכול.
  • העגבניות ושומן הטלה במלית שומרים אותה עסיסית במיוחד.
  • אפשר להוסיף למלית גם קוביות חצילים מטוגנים שיוסיפו עוד טעם. אם מוסיפים חצילים, מטגנים קוביות חצילים בנפרד ומוסיפים למלית אחרי שהיא מוכנה.
  • אפשר להוסיף צנוברים קלויים, יש לקחת בחשבון שלא כולם אוהבים צנוברים ואם מכינים לילדים אז זה פחות מתאים.

מצרכים לכמות של 24 לחמניות במשקל 70 גרם

לבצק שמרים

  • 1 ק"ג קמח רגיל
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2+1/4 כוסות מים
  • 1 כף מלח

לציפוי:

  • 1 ביצה
  • 1 כף שמן זית
  • שומשום, קצח

למלית בשר ועגבניות

  • שמן זית בכמות שתכסה את בסיס המחבת/סיר
  • 2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות קטנות
  • 2 קופסאות קוביות עגבניות של מאסטר שף
  • 1 ק"ג בשר טחון טרי (ערבבתי צלעות מס' 2 וצוואר מס' 10)
  • 150 גרם שומן טלה טחון טרי
  • מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 חבילה פטרוזיליה טרייה קצוצה

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ללחמניות: שמים בקערת המיקסר קמח ושמרים ומערבבים.
  2. מוסיפים סוכר, ביצים ושמן זית ומערבבים.
  3. מתחילים ללוש על מהירות נמוכה תוך כדי הוספת מים. לשים 5 דקות, מוסיפים מלח ולשים עוד 5 דקות עד שמקבלים בצק גמיש ורך.
  4. מתפיחים בקערת המיקסר חצי שעה.
  5. לשים שוב דקות 3 דקות, מעבירים לקערה משומנת קלות בשמן זית, מכסים עם ניילון נצמד ומתפיחים שעה (בחורף זה ייקח יותר זמן).
  6. מכינים את המלית: מחממים שמן זית במחבת או בסיר נמוך ורחב על להבה נמוכה עד להזהבה. מטגנים את הבצל על להבה נמוכה עד להזהבה.
  7. מוסיפים את קוביות העגבניות של מאסטר שף ומבשלים 10-15 דקות.
  8. מוסיפים בשר טחון ושומן טלה ומפוררים עם כף עץ. מבשלים את הבשר והעגבניות 20-30 דקות על להבה בינונית. מידי פעם מערבבים.
  9. מתבלים במלח, פלפל שחור וכמון, מערבבים ומבשלים עוד כמה דקות. טועמים ומתקנים תיבול. מכבים את הגז ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה.
  10. מקררים היטב לפני שממלאים את הלחמניות.
  11. ממלאים את הלחמניות ואופים: מחלקים את הבצק שתפח ל – 24 כדורים במשקל של 70 גרם לכדור , משמנים קלות כל כדור ומניחים למנוחה של 10 דקות כשהכדורים מכוסים בניילון נצמד.
  12. בעזרת הידיים או בעזרת מערוך, פותחים כל כדור לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מניחים כמות יפה של מלית וסוגרים לכדור. מהדקים היטב את צד התפר כדי שלא ייפתחו באפייה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 5 ס"מ. מתפיחים 1/2 שעה.
  13. 10 דקות לפי תום ההתפחה, מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  14. מורחים את הלחמניות בביצה ושמן זית ומפזרים קצח ושומשום.
  15. אופים כ – 30 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.
  16. מוציאים מהתנור ומניחים מייד על רשת ומכסים במגבת מטבח. הלחמניות מתרככות ומתקררות מעט וזה המצב האידיאלי לאכול אותן.
  17. מכינים טחינה איך שאוהבים ומגישים.

המתכון נכתב בשיתוף מאסטר שף.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • פשטידת מצות
    פשטידת מצות בשכבות פירה ובשר טחון
  • לחמניות ממולאות בשר ופירורי לחם
    לחמניות ממולאות בשר מצופות פירורי לחם
  • עוגת כדורי שוקולד וקרם פקאן
    עוגת כדורי שוקולד משודרגת עם קרם אגוזי פקאן
  • עוף ממולא
    עוף ממולא באורז עם עשבי תיבול חמוציות וצנוברים
בשר לחמניות

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

30 תגובות

  1. עדי הגב 11 במרץ 2022 בשעה 14:02

    מושלם. חובה לנסות. הבצק הנעים בעולם

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 במרץ 2022 בשעה 17:28

      כייף לשמוע

  2. שלומית הגב 14 באפריל 2021 בשעה 19:55

    הכנתי ויצא מעולה!!!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 באפריל 2021 בשעה 8:22

      מהמם שלומית,
      כייף לשמוע
      חג שמח

  3. אליהו הגב 17 במרץ 2021 בשעה 13:30

    האם אפשר בקמח מלא ובקמח כוסמין

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 במרץ 2021 בשעה 15:36

      היי אליהו
      אפשר קמח כוסמין אחד לאחד כמו לבן ומלא אולי חצי אבל זה כבר כמות נוזלים שונה

  4. ורד הגב 15 באוקטובר 2020 בשעה 15:34

    שלום, יש לי 2 שאלות :
    1. מה הביצים מוסיפות לבצק כי אנחנו פחות אוהבים בצק לחם עם ביצים.
    2. אם יש לי רק חצי ק"ג בשר טחון אז לעשות עם חצי ק"ג קמח כי ראיתי מתכונים של 1 קג קמח עם חצי ק"ג בשר טחון.
    רוצה להכין לשבת אז אשמח לתשובתך המהירה.
    תודה על מתכון מפורט ביותר!!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 באוקטובר 2020 בשעה 19:11

      היי ורד,
      1. הביצים זה סוג של שומן, תוספת של רכות לבצק. לא חייב לשים. ייתכן שתצטרכי תוספת של מים.
      2. את תמיד יכולה להשאיר לחמניות ריקות או למלא בשוקולד או כל מלית אחרת אם המלית נגמרת לך.
      מקווה שעזרתי
      שבת שלום

  5. תמי הגב 14 באפריל 2020 בשעה 15:00

    אני רוצה להכין מחר. מה אפשר לשים במקום שומן טלה? אין לי שומן כלשהוא בבית, יש רק בשר טחון

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 באפריל 2020 בשעה 16:21

      היי תמי,

      לא חייב טלה אם כי זה מוסיף המון המון טעם

  6. מירב הגב 22 באוגוסט 2019 בשעה 19:57

    היי אני ממש רוצה להכין אבל למלא עם משהו צמחוני. אפשר נניח בצל פטריות צנוברים ותפוח אדמה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 באוגוסט 2019 בשעה 22:34

      היי מירב . בוודאי שכן. תטגני הרבה בצל ופטריות…צנוברים מאוד מתאים. תפוחי אדמה פחות מתאים לטעמי. את יכולה למלא גם בירקות מוקפצים

  7. חגית הגב 9 באוגוסט 2019 בשעה 19:40

    לראשונה טעמתי את הלחמניות אצל דודה והתאהבתי !!!
    ידעתי שאני הולכת להכין אותן בשבת אצלי בבית ..
    את מסבירה שלב אחר שלב וזה יצא מושלם
    ממש טעים הוספתי חצילים וזה נדייייר ?
    תודה על מתכון שהולך ללוות אותי הרבה בשבתות .?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 באוגוסט 2019 בשעה 7:56

      איזה כייף שאהבת חגית ותודה שחזרת לספר. חצילים זה שדרוג מדהים

  8. שחר הגב 23 ביולי 2019 בשעה 19:36

    היי
    הלכתי לפי המתכון
    והלחמניות יצאו לי קשות
    מה לא עשיתי בסדר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 ביולי 2019 בשעה 21:27

      היי שחר,

      אני לא יודעת מה הסיבה. נשמע שזו בעיית התפחה

  9. בינת הגב 22 ביולי 2019 בשעה 19:20

    היי, יש כף מלח בבצק שאין לה תזכורת במתכון

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 ביולי 2019 בשעה 7:04

      תודה על תשומת הלב בינת ♥ תוקן

  10. Rotem הגב 21 ביולי 2019 בשעה 19:17

    נראה מעוללללללה !!!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 ביולי 2019 בשעה 16:38

      תודה רבה רותם

  11. אתאל הגב 20 ביולי 2019 בשעה 23:33

    היי, אשמח לדעת אם שמרים טריים או יבשים ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 ביולי 2019 בשעה 0:15

      היי אתאל- שמרים יבשים

  12. ויקטוריה הגב 20 ביולי 2019 בשעה 20:50

    1. האם אפשר להקפיא את הבצק?
    2. איזה עוד מליות אפשר להכניס?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 ביולי 2019 בשעה 21:22

      היי ויקטוריה,

      אפשר להקפיא את הלחמניות אחרי שהן מוכנות. את יכולה למלא בכל מלית שאת אוהבת כמו ירקות, בצל מטוגן, עוף וכו'. המלית צריכה להיות מוכנה לפני שהיא נכנסת ללחמנייה

    • עיישה הגב 21 ביולי 2019 בשעה 8:54

      מה אפשר להבדיל במקום הביצים

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 ביולי 2019 בשעה 12:06

        היי עיישה,

        את יכולה בלי ביצים בכלל

  13. יעל הגב 20 ביולי 2019 בשעה 13:51

    האם אפשר להשתמש בקמח שמרים ואיך משתנים החומרים?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 ביולי 2019 בשעה 21:20

      אני לא מכירה את הקמח אבל אם זה רק תוספת שמרים אז מן הסתם לוותר על השמרים וכל השאר נשאר אותו דבר

      • מיכל הגב 17 באוקטובר 2020 בשעה 10:08

        בוקר טוב,
        תודה על מתכון מפורט. נראה מושלם אך הבצק יצא לי קצת דביק למרות שלא השתמשתי בכל כמות המים.זה לא יותר מידי שומן גם 2 ביצים וגם חצי כוס שמן?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 באוקטובר 2020 בשעה 8:42

          היי מיכל,
          אם כתבתי את המתכון אז זה המתכון. לא אכתוב מתכון אם אני לא מאמינה בו.
          לגבי המים: תמיד תמיד בכל מתכון חייב לשים בהדרגה. יש המון דברים שמשפיעים על ספיחת הנוזלים כמו מזג אוויר, סוג הקמח, זמן הלישה וכו'.

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות ותרד!! ככה תחפשו בבלוג שלי את המאפה הכי טעים שתכינו לשבועות. 

לקחתי את הרוטב הכי טעים בעולם והכנסתי אותו לתוך דפי פילו. יצא מאפה טעים בטירוף, קריספי מבחוץ וכל כך טעים מבפנים. 

תשמרו ותכינו! מחכה לתמונות שלכם ❤️

שמה לכם לינק גם בסטורי ושומרת בהיילייטס♥️
עוגת גבינה אפויה בתבנית אינ עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק

* שימו לב שצריך לסנן את הגבינה כמה שעות מראש על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים. ניתן להכין את העוגה עם גבינת שמנת/ריקוטה או גבינה “יבשה” אחרת אבל בעיני הכי טעים זה לסנן גבינה 5%. העוגה יוצאת במרקם מושלם לטעמינו.
* העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו.
* אפשר לשלב בעוגה גרידת לימון מלימון שלם

לתבנית בגודל 15*32 בגובה 7 ס”מ

* 850 גרם גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת של פעם (200 גרם)
* 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
* 1 כפית מחית וניל
* 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
* 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
* 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 
* 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
‎אופן הכנה
‎מסננים את הגבינה: כמה שעות או לילה מראש מסננים את הגבינה בתוך בד גזה או חיתול נקי – מניחים את הגבינה בתוך חיתול נקי שמונח בתוך מסננת ואת המסננת מניחים על קערה שתקלוט אליה את הנוזלים. למעשה אנחנו רוצים להיפטר מחלק מהנוזלים שיש בגבינה. 
‎מכינים את העוגה: מחממים את התנור על מצב סטטי לחום של 150 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה נוספת. מוסיפים לקערת החלמונים את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה,מחית וניל, קורנפלור, אינסטנט פודינג ו – 3/4 כוס סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים כ – 2 דקות לקצף לבן ומוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים באופן חופשי עם מטרפה ידנית. את שאר הקצף מקפלים לתוך בלילת החלמונים בפעמיים – שלוש בתנועות עדינות יותר ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומוזגים את הבלילה לתבנית. טופחים כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר כלואות. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר וממלאים אותה במים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה. מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי (תלוי בחוזק התנור שלכם) או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור. כשהעוגה קרה מוציאים והופכים על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים מחוץ למקרר (כן, אין בעייה להשאיר אותה בחורף מחוץ למקרר) או שבוע במקרר.
‎בתאבון!
בלי הרבה דיבורים! תשמרו ותכפילו כמויות כי זה ממכר. 
המתכון גם בבלוג - סלט מלפפונים דפוקים בטעם אסיאתי חריף

מצרכים

2 מלפפונים יפנים מסוג “ארומטו”
1/2 פלפל צ’ילי טרי (אפשר לוותר אם רוצים סלט לא חריף)
חופן עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה (שמתי של ימאסה)
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל טהור
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח
להגשה: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה

חותכים את המלפפונים בצורה גסה ומכניסים לשקית זיפלוק. בעזרת מערוך או כל כלי אחר דופקים את המלפפונים כדי לשבור/לפצוע אותם אבל לא מועכים מידי. **בשלב הזה אפשר להמשיך במתכון או להכניס אותם ואת הכוסברה למי קרח למשך כשעה כדי לקבל קריספיות ורעננות. דופקים עם גב סכין רחבה גם את הצ’ילי וקוצצים אותו. מפרקים את עלי הכוסברה ושמים את הכל יחד בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב – סויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום, מייפל, ג’ינג’ר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים מליחות. מוזגים על המלפפונים ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום שחור.

בתאבון!
תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס