לפני כמה וכמה שנים טובות, עוד בתקופה שהבלוג שלי היה באתר תפוז, הכנתי את הלחמניות האלה. מאז הן הפכו לאחד המאכלים המבוקשים ביותר בקרב הבנים שלי והחברים שלהם. עם המעבר לבלוג החדש, מה שהכריע והורדתי את המתכון מהבלוג היו תמונות גרועות במיוחד שלא נתנו מספיק כבוד ללחמניות הטעימות בטירוף האלה. ועכשיו הגיע זמנן לחזור לבלוג, בגרסה משודרגת הרבה יותר מהקודמת, עם עגבניות במלית שהופכת אותן לעסיסיות במיוחד.
הלחמניות הן לחמניות מבצק שמרים שאני מעשירה עם שמן זית במקום שמן רגיל, מה שנותן להן אקסטרה טעם וגם מרקם רך יותר ועסיסי. המלית מורכבת מבשר טחון בחיזוק שומן טלה והרבה עגבניות שאני מבשלת בנפרד לפני הוספת הבשר.
זה שאני מכורה לתכניות ריאליטי אני מספרת לכם עכשיו ואני בטוחה שאתם מבינים לבד שאני מכורה במיוחד לתכניות אוכל ובמיוחד למאסטר שף, שתגידו מה שאתם רוצים, יש שם מתמודדים עם הברקות מדליקות ומכל עונה יש תמיד איזה מתכון שאני מכניסה לרפרטואר שלי קבוע. השבוע קיבלו המתמודדים משימה שבעיני היא הכי קלה בעולם ויחד עם זאת הכי קשה בעולם – להכין מתכון עם עגבניות משומרות.
למה קל? כי אני תמיד ובכל מתכון משתמשת בעגבניות משומרות. כבר כתבתי במתכון המטבוחה שלי למה עגבניות משומרות עדיפות ברוב המקרים על עגבניות טריות. כן, אני מקפידה לקנות רק עגבניות תוצרת איטליה, כי התוצאה יוצאת הכי טובה.
למה קשה? כי מרוב שפע המתכונים שיש לי בבלוג עם עגבניות משומרות, חיפשתי מתכון חדש שטרם הכנתי וגם יענה על המשימה והיה לי ממש קשה למצוא. ואז נזכרתי בלחמניות הטעימות שנהגתי להכין לילדים ונפלה ההחלטה.
במקביל להכנת המלית, מכינים בצק שמרים עשיר ואל תוותרו על שמן זית בבצק כי זה טעם ומרקם מדהימים. מתפיחים חצי שעה, לשים שוב ומתפיחים עוד שעה. שתי התפחות מעניקות לבצק מרקם אוורירי במיוחד
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 70 גרם ומשהים למנוחה של 10 דקות על משטח משומן קלות. עם הידיים פותחים כל עיגול לעלה דק וממלאים בנדיבות מהמלית. סוגרים היטב לכדור ומתפיחים עוד 1/2 שעה.
לחמניות ממולאות בשר
לפני שמתחילים
- אפשר להכין את הבצק יום קודם ולהתפיח במקרר. למחרת, תוך כדי שמכינים את המלית מוציאים את הבצק מהמקרר ונותנים לו להגיע לטמפרטורה של החדר ורק אז עובדים איתו.
- מכינים את הבצק ללחמניות ואת המלית במקביל. הבשר חייב להתקרר היטב לפני שממלאים את הלחמניות.
- הלחמניות הכי טעימות קצת אחרי שהן יוצאות מהתנור ועדיין חמימות. אפשר להקפיא אותן אחרי האפייה ולחמם בתנור כשרוצים לאכול.
- העגבניות ושומן הטלה במלית שומרים אותה עסיסית במיוחד.
- אפשר להוסיף למלית גם קוביות חצילים מטוגנים שיוסיפו עוד טעם. אם מוסיפים חצילים, מטגנים קוביות חצילים בנפרד ומוסיפים למלית אחרי שהיא מוכנה.
- אפשר להוסיף צנוברים קלויים, יש לקחת בחשבון שלא כולם אוהבים צנוברים ואם מכינים לילדים אז זה פחות מתאים.
מצרכים לכמות של 24 לחמניות במשקל 70 גרם
לבצק שמרים
- 1 ק"ג קמח רגיל
- 2 כפות שמרים יבשים
- 4 כפות סוכר
- 2 ביצים
- 1/2 כוס שמן זית
- 2+1/4 כוסות מים
- 1 כף מלח
לציפוי:
- 1 ביצה
- 1 כף שמן זית
- שומשום, קצח
למלית בשר ועגבניות
- שמן זית בכמות שתכסה את בסיס המחבת/סיר
- 2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות קטנות
- 2 קופסאות קוביות עגבניות של מאסטר שף
- 1 ק"ג בשר טחון טרי (ערבבתי צלעות מס' 2 וצוואר מס' 10)
- 150 גרם שומן טלה טחון טרי
- מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 חבילה פטרוזיליה טרייה קצוצה
אופן הכנה
- מכינים את הבצק ללחמניות: שמים בקערת המיקסר קמח ושמרים ומערבבים.
- מוסיפים סוכר, ביצים ושמן זית ומערבבים.
- מתחילים ללוש על מהירות נמוכה תוך כדי הוספת מים. לשים 5 דקות, מוסיפים מלח ולשים עוד 5 דקות עד שמקבלים בצק גמיש ורך.
- מתפיחים בקערת המיקסר חצי שעה.
- לשים שוב דקות 3 דקות, מעבירים לקערה משומנת קלות בשמן זית, מכסים עם ניילון נצמד ומתפיחים שעה (בחורף זה ייקח יותר זמן).
- מכינים את המלית: מחממים שמן זית במחבת או בסיר נמוך ורחב על להבה נמוכה עד להזהבה. מטגנים את הבצל על להבה נמוכה עד להזהבה.
- מוסיפים את קוביות העגבניות של מאסטר שף ומבשלים 10-15 דקות.
- מוסיפים בשר טחון ושומן טלה ומפוררים עם כף עץ. מבשלים את הבשר והעגבניות 20-30 דקות על להבה בינונית. מידי פעם מערבבים.
- מתבלים במלח, פלפל שחור וכמון, מערבבים ומבשלים עוד כמה דקות. טועמים ומתקנים תיבול. מכבים את הגז ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה.
- מקררים היטב לפני שממלאים את הלחמניות.
- ממלאים את הלחמניות ואופים: מחלקים את הבצק שתפח ל – 24 כדורים במשקל של 70 גרם לכדור , משמנים קלות כל כדור ומניחים למנוחה של 10 דקות כשהכדורים מכוסים בניילון נצמד.
- בעזרת הידיים או בעזרת מערוך, פותחים כל כדור לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מניחים כמות יפה של מלית וסוגרים לכדור. מהדקים היטב את צד התפר כדי שלא ייפתחו באפייה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 5 ס"מ. מתפיחים 1/2 שעה.
- 10 דקות לפי תום ההתפחה, מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מורחים את הלחמניות בביצה ושמן זית ומפזרים קצח ושומשום.
- אופים כ – 30 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.
- מוציאים מהתנור ומניחים מייד על רשת ומכסים במגבת מטבח. הלחמניות מתרככות ומתקררות מעט וזה המצב האידיאלי לאכול אותן.
- מכינים טחינה איך שאוהבים ומגישים.
המתכון נכתב בשיתוף מאסטר שף.
מושלם. חובה לנסות. הבצק הנעים בעולם
כייף לשמוע
הכנתי ויצא מעולה!!!!
מהמם שלומית,
כייף לשמוע
חג שמח
האם אפשר בקמח מלא ובקמח כוסמין
היי אליהו
אפשר קמח כוסמין אחד לאחד כמו לבן ומלא אולי חצי אבל זה כבר כמות נוזלים שונה
שלום, יש לי 2 שאלות :
1. מה הביצים מוסיפות לבצק כי אנחנו פחות אוהבים בצק לחם עם ביצים.
2. אם יש לי רק חצי ק"ג בשר טחון אז לעשות עם חצי ק"ג קמח כי ראיתי מתכונים של 1 קג קמח עם חצי ק"ג בשר טחון.
רוצה להכין לשבת אז אשמח לתשובתך המהירה.
תודה על מתכון מפורט ביותר!!!
היי ורד,
1. הביצים זה סוג של שומן, תוספת של רכות לבצק. לא חייב לשים. ייתכן שתצטרכי תוספת של מים.
2. את תמיד יכולה להשאיר לחמניות ריקות או למלא בשוקולד או כל מלית אחרת אם המלית נגמרת לך.
מקווה שעזרתי
שבת שלום
אני רוצה להכין מחר. מה אפשר לשים במקום שומן טלה? אין לי שומן כלשהוא בבית, יש רק בשר טחון
היי תמי,
לא חייב טלה אם כי זה מוסיף המון המון טעם
היי אני ממש רוצה להכין אבל למלא עם משהו צמחוני. אפשר נניח בצל פטריות צנוברים ותפוח אדמה?
היי מירב . בוודאי שכן. תטגני הרבה בצל ופטריות…צנוברים מאוד מתאים. תפוחי אדמה פחות מתאים לטעמי. את יכולה למלא גם בירקות מוקפצים
לראשונה טעמתי את הלחמניות אצל דודה והתאהבתי !!!
ידעתי שאני הולכת להכין אותן בשבת אצלי בבית ..
את מסבירה שלב אחר שלב וזה יצא מושלם
ממש טעים הוספתי חצילים וזה נדייייר ?
תודה על מתכון שהולך ללוות אותי הרבה בשבתות .?
איזה כייף שאהבת חגית ותודה שחזרת לספר. חצילים זה שדרוג מדהים
היי
הלכתי לפי המתכון
והלחמניות יצאו לי קשות
מה לא עשיתי בסדר?
היי שחר,
אני לא יודעת מה הסיבה. נשמע שזו בעיית התפחה
היי, יש כף מלח בבצק שאין לה תזכורת במתכון
תודה על תשומת הלב בינת ♥ תוקן
נראה מעוללללללה !!!!
תודה רבה רותם
היי, אשמח לדעת אם שמרים טריים או יבשים ?
היי אתאל- שמרים יבשים
1. האם אפשר להקפיא את הבצק?
2. איזה עוד מליות אפשר להכניס?
היי ויקטוריה,
אפשר להקפיא את הלחמניות אחרי שהן מוכנות. את יכולה למלא בכל מלית שאת אוהבת כמו ירקות, בצל מטוגן, עוף וכו'. המלית צריכה להיות מוכנה לפני שהיא נכנסת ללחמנייה
מה אפשר להבדיל במקום הביצים
היי עיישה,
את יכולה בלי ביצים בכלל
האם אפשר להשתמש בקמח שמרים ואיך משתנים החומרים?
תודה
אני לא מכירה את הקמח אבל אם זה רק תוספת שמרים אז מן הסתם לוותר על השמרים וכל השאר נשאר אותו דבר
בוקר טוב,
תודה על מתכון מפורט. נראה מושלם אך הבצק יצא לי קצת דביק למרות שלא השתמשתי בכל כמות המים.זה לא יותר מידי שומן גם 2 ביצים וגם חצי כוס שמן?
היי מיכל,
אם כתבתי את המתכון אז זה המתכון. לא אכתוב מתכון אם אני לא מאמינה בו.
לגבי המים: תמיד תמיד בכל מתכון חייב לשים בהדרגה. יש המון דברים שמשפיעים על ספיחת הנוזלים כמו מזג אוויר, סוג הקמח, זמן הלישה וכו'.