יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • הסדנאות שלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
לחמניות ממולאות בשר
ראשי » ביקורות והמלצות » לחמניות ממולאות בשר

לחמניות ממולאות בשר

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 18 ביולי 2019 30 תגובות

לחמניות ממולאות בשר. את הבשר אני מחזקת עם שומן טלה ועגבניות ששומרות את המלית עסיסית וטעימה במיוחד.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
לחמניות ממולאות בשר

לפני כמה וכמה שנים טובות, עוד בתקופה שהבלוג שלי היה באתר תפוז, הכנתי את הלחמניות האלה. מאז הן הפכו לאחד המאכלים המבוקשים ביותר בקרב הבנים שלי והחברים שלהם. עם המעבר לבלוג החדש, מה שהכריע והורדתי את המתכון מהבלוג היו תמונות גרועות במיוחד שלא נתנו מספיק כבוד ללחמניות הטעימות בטירוף האלה. ועכשיו הגיע זמנן לחזור לבלוג, בגרסה משודרגת הרבה יותר מהקודמת, עם עגבניות במלית שהופכת אותן לעסיסיות במיוחד.

הלחמניות הן לחמניות מבצק שמרים שאני מעשירה עם שמן זית במקום שמן רגיל, מה שנותן להן אקסטרה טעם וגם מרקם רך יותר ועסיסי. המלית מורכבת מבשר טחון בחיזוק שומן טלה והרבה עגבניות שאני מבשלת בנפרד לפני הוספת הבשר.

אני מתחילה מטיגון בצל קצוץ דק עד שהוא זהוב
מוסיפה קוביות עגבניות

זה שאני מכורה לתכניות ריאליטי אני מספרת לכם עכשיו ואני בטוחה שאתם מבינים לבד שאני מכורה במיוחד לתכניות אוכל ובמיוחד למאסטר שף, שתגידו מה שאתם רוצים, יש שם מתמודדים עם הברקות מדליקות ומכל עונה יש תמיד איזה מתכון שאני מכניסה לרפרטואר שלי קבוע. השבוע קיבלו המתמודדים משימה שבעיני היא הכי קלה בעולם ויחד עם זאת הכי קשה בעולם – להכין מתכון עם עגבניות משומרות.

למה קל? כי אני תמיד ובכל מתכון משתמשת בעגבניות משומרות. כבר כתבתי במתכון המטבוחה שלי למה עגבניות משומרות עדיפות ברוב המקרים על עגבניות טריות. כן, אני מקפידה לקנות רק עגבניות תוצרת איטליה, כי התוצאה יוצאת הכי טובה.

למה קשה? כי מרוב שפע המתכונים שיש לי בבלוג עם עגבניות משומרות, חיפשתי מתכון חדש שטרם הכנתי וגם יענה על המשימה והיה לי ממש קשה למצוא. ואז נזכרתי בלחמניות הטעימות שנהגתי להכין לילדים ונפלה ההחלטה.

יש שתי חברות שאני משתמשת בהן לבישולים שלי, אחת מהן זה של מאסטר שף שאני אוהבת לא רק את העגבניות שלהם אלא את כל המוצרים שלהם שהם באמת נהדרים.
אחרי בישול של 10-15 דקות מוסיפים את הבשר יחד עם שומן הטלה, מפוררים ומבשלים 20-30 דקות. מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט כמון

לבסוף, אחרי שמכבים את הלהבה מוסיפים פטרוזיליה קצוצה.

במקביל להכנת המלית, מכינים בצק שמרים עשיר ואל תוותרו על שמן זית בבצק כי זה טעם ומרקם מדהימים. מתפיחים חצי שעה, לשים שוב ומתפיחים עוד שעה. שתי התפחות מעניקות לבצק מרקם אוורירי במיוחד

  • אחרי התפחה
  • לפני התפחה

מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 70 גרם ומשהים למנוחה של 10 דקות על משטח משומן קלות. עם הידיים פותחים כל עיגול לעלה דק וממלאים בנדיבות מהמלית. סוגרים היטב לכדור ומתפיחים עוד 1/2 שעה.

תראו איזה עסיסית המלית
זה טעיםםם בטירוף. חובה עם טחינה!
תכינו מיץ עגבניות מתובל ופיקנטי שהולך מעולה עם הלחמניות. מי שאוהב אלכוהול אז בלאדי מרי זה שילוב מעולה.
טוחנים בבלנדר קופסת עגבניות שלמות של מאסטר שף, מתבלים במלח ופלפל שחור ומגישים עם עלי סלרי. אם רוצים משקה אלכוהולי, מוסיפים וודקה לפי הטעם.

לחמניות ממולאות בשר

לפני שמתחילים

  • אפשר להכין את הבצק יום קודם ולהתפיח במקרר. למחרת, תוך כדי שמכינים את המלית מוציאים את הבצק מהמקרר ונותנים לו להגיע לטמפרטורה של החדר ורק אז עובדים איתו.
  • מכינים את הבצק ללחמניות ואת המלית במקביל. הבשר חייב להתקרר היטב לפני שממלאים את הלחמניות.
  • הלחמניות הכי טעימות קצת אחרי שהן יוצאות מהתנור ועדיין חמימות. אפשר להקפיא אותן אחרי האפייה ולחמם בתנור כשרוצים לאכול.
  • העגבניות ושומן הטלה במלית שומרים אותה עסיסית במיוחד.
  • אפשר להוסיף למלית גם קוביות חצילים מטוגנים שיוסיפו עוד טעם. אם מוסיפים חצילים, מטגנים קוביות חצילים בנפרד ומוסיפים למלית אחרי שהיא מוכנה.
  • אפשר להוסיף צנוברים קלויים, יש לקחת בחשבון שלא כולם אוהבים צנוברים ואם מכינים לילדים אז זה פחות מתאים.

מצרכים לכמות של 24 לחמניות במשקל 70 גרם

לבצק שמרים

  • 1 ק"ג קמח רגיל
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2+1/4 כוסות מים
  • 1 כף מלח

לציפוי:

  • 1 ביצה
  • 1 כף שמן זית
  • שומשום, קצח

למלית בשר ועגבניות

  • שמן זית בכמות שתכסה את בסיס המחבת/סיר
  • 2 בצלים גדולים קצוצים לקוביות קטנות
  • 2 קופסאות קוביות עגבניות של מאסטר שף
  • 1 ק"ג בשר טחון טרי (ערבבתי צלעות מס' 2 וצוואר מס' 10)
  • 150 גרם שומן טלה טחון טרי
  • מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 חבילה פטרוזיליה טרייה קצוצה

אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק ללחמניות: שמים בקערת המיקסר קמח ושמרים ומערבבים.
  2. מוסיפים סוכר, ביצים ושמן זית ומערבבים.
  3. מתחילים ללוש על מהירות נמוכה תוך כדי הוספת מים. לשים 5 דקות, מוסיפים מלח ולשים עוד 5 דקות עד שמקבלים בצק גמיש ורך.
  4. מתפיחים בקערת המיקסר חצי שעה.
  5. לשים שוב דקות 3 דקות, מעבירים לקערה משומנת קלות בשמן זית, מכסים עם ניילון נצמד ומתפיחים שעה (בחורף זה ייקח יותר זמן).
  6. מכינים את המלית: מחממים שמן זית במחבת או בסיר נמוך ורחב על להבה נמוכה עד להזהבה. מטגנים את הבצל על להבה נמוכה עד להזהבה.
  7. מוסיפים את קוביות העגבניות של מאסטר שף ומבשלים 10-15 דקות.
  8. מוסיפים בשר טחון ושומן טלה ומפוררים עם כף עץ. מבשלים את הבשר והעגבניות 20-30 דקות על להבה בינונית. מידי פעם מערבבים.
  9. מתבלים במלח, פלפל שחור וכמון, מערבבים ומבשלים עוד כמה דקות. טועמים ומתקנים תיבול. מכבים את הגז ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה.
  10. מקררים היטב לפני שממלאים את הלחמניות.
  11. ממלאים את הלחמניות ואופים: מחלקים את הבצק שתפח ל – 24 כדורים במשקל של 70 גרם לכדור , משמנים קלות כל כדור ומניחים למנוחה של 10 דקות כשהכדורים מכוסים בניילון נצמד.
  12. בעזרת הידיים או בעזרת מערוך, פותחים כל כדור לעלה בעובי 1/2 ס"מ. מניחים כמות יפה של מלית וסוגרים לכדור. מהדקים היטב את צד התפר כדי שלא ייפתחו באפייה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 5 ס"מ. מתפיחים 1/2 שעה.
  13. 10 דקות לפי תום ההתפחה, מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  14. מורחים את הלחמניות בביצה ושמן זית ומפזרים קצח ושומשום.
  15. אופים כ – 30 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.
  16. מוציאים מהתנור ומניחים מייד על רשת ומכסים במגבת מטבח. הלחמניות מתרככות ומתקררות מעט וזה המצב האידיאלי לאכול אותן.
  17. מכינים טחינה איך שאוהבים ומגישים.

המתכון נכתב בשיתוף מאסטר שף.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • לחמניות פרח וניל מתוקות במרקם עננים
    לחמניות פרח וניל מתוקות במרקם עננים
  • סופגניות מהירות הכנה עם טריק מדליק
    סופגניות מהירות הכנה עם טריק מדליק
  • לחמניות דאבל שוקולד - גם בבצק וגם ממולאות בנוטלה
    לחמניות דאבל שוקולד - גם בבצק וגם ממולאות בנוטלה
  • לחמניות מתוקות עם אבקת חלב
    לחמניות מתוקות עם אבקת חלב
בשר לחמניות

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

30 תגובות

  1. עדי הגב 11 במרץ 2022 בשעה 14:02

    מושלם. חובה לנסות. הבצק הנעים בעולם

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 11 במרץ 2022 בשעה 17:28

      כייף לשמוע

  2. שלומית הגב 14 באפריל 2021 בשעה 19:55

    הכנתי ויצא מעולה!!!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 באפריל 2021 בשעה 8:22

      מהמם שלומית,
      כייף לשמוע
      חג שמח

  3. אליהו הגב 17 במרץ 2021 בשעה 13:30

    האם אפשר בקמח מלא ובקמח כוסמין

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 17 במרץ 2021 בשעה 15:36

      היי אליהו
      אפשר קמח כוסמין אחד לאחד כמו לבן ומלא אולי חצי אבל זה כבר כמות נוזלים שונה

  4. ורד הגב 15 באוקטובר 2020 בשעה 15:34

    שלום, יש לי 2 שאלות :
    1. מה הביצים מוסיפות לבצק כי אנחנו פחות אוהבים בצק לחם עם ביצים.
    2. אם יש לי רק חצי ק"ג בשר טחון אז לעשות עם חצי ק"ג קמח כי ראיתי מתכונים של 1 קג קמח עם חצי ק"ג בשר טחון.
    רוצה להכין לשבת אז אשמח לתשובתך המהירה.
    תודה על מתכון מפורט ביותר!!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 15 באוקטובר 2020 בשעה 19:11

      היי ורד,
      1. הביצים זה סוג של שומן, תוספת של רכות לבצק. לא חייב לשים. ייתכן שתצטרכי תוספת של מים.
      2. את תמיד יכולה להשאיר לחמניות ריקות או למלא בשוקולד או כל מלית אחרת אם המלית נגמרת לך.
      מקווה שעזרתי
      שבת שלום

  5. תמי הגב 14 באפריל 2020 בשעה 15:00

    אני רוצה להכין מחר. מה אפשר לשים במקום שומן טלה? אין לי שומן כלשהוא בבית, יש רק בשר טחון

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 באפריל 2020 בשעה 16:21

      היי תמי,

      לא חייב טלה אם כי זה מוסיף המון המון טעם

  6. מירב הגב 22 באוגוסט 2019 בשעה 19:57

    היי אני ממש רוצה להכין אבל למלא עם משהו צמחוני. אפשר נניח בצל פטריות צנוברים ותפוח אדמה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 באוגוסט 2019 בשעה 22:34

      היי מירב . בוודאי שכן. תטגני הרבה בצל ופטריות…צנוברים מאוד מתאים. תפוחי אדמה פחות מתאים לטעמי. את יכולה למלא גם בירקות מוקפצים

  7. חגית הגב 9 באוגוסט 2019 בשעה 19:40

    לראשונה טעמתי את הלחמניות אצל דודה והתאהבתי !!!
    ידעתי שאני הולכת להכין אותן בשבת אצלי בבית ..
    את מסבירה שלב אחר שלב וזה יצא מושלם
    ממש טעים הוספתי חצילים וזה נדייייר ?
    תודה על מתכון שהולך ללוות אותי הרבה בשבתות .?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 באוגוסט 2019 בשעה 7:56

      איזה כייף שאהבת חגית ותודה שחזרת לספר. חצילים זה שדרוג מדהים

  8. שחר הגב 23 ביולי 2019 בשעה 19:36

    היי
    הלכתי לפי המתכון
    והלחמניות יצאו לי קשות
    מה לא עשיתי בסדר?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 ביולי 2019 בשעה 21:27

      היי שחר,

      אני לא יודעת מה הסיבה. נשמע שזו בעיית התפחה

  9. בינת הגב 22 ביולי 2019 בשעה 19:20

    היי, יש כף מלח בבצק שאין לה תזכורת במתכון

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 ביולי 2019 בשעה 7:04

      תודה על תשומת הלב בינת ♥ תוקן

  10. Rotem הגב 21 ביולי 2019 בשעה 19:17

    נראה מעוללללללה !!!!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 ביולי 2019 בשעה 16:38

      תודה רבה רותם

  11. אתאל הגב 20 ביולי 2019 בשעה 23:33

    היי, אשמח לדעת אם שמרים טריים או יבשים ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 ביולי 2019 בשעה 0:15

      היי אתאל- שמרים יבשים

  12. ויקטוריה הגב 20 ביולי 2019 בשעה 20:50

    1. האם אפשר להקפיא את הבצק?
    2. איזה עוד מליות אפשר להכניס?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 ביולי 2019 בשעה 21:22

      היי ויקטוריה,

      אפשר להקפיא את הלחמניות אחרי שהן מוכנות. את יכולה למלא בכל מלית שאת אוהבת כמו ירקות, בצל מטוגן, עוף וכו'. המלית צריכה להיות מוכנה לפני שהיא נכנסת ללחמנייה

    • עיישה הגב 21 ביולי 2019 בשעה 8:54

      מה אפשר להבדיל במקום הביצים

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 ביולי 2019 בשעה 12:06

        היי עיישה,

        את יכולה בלי ביצים בכלל

  13. יעל הגב 20 ביולי 2019 בשעה 13:51

    האם אפשר להשתמש בקמח שמרים ואיך משתנים החומרים?
    תודה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 20 ביולי 2019 בשעה 21:20

      אני לא מכירה את הקמח אבל אם זה רק תוספת שמרים אז מן הסתם לוותר על השמרים וכל השאר נשאר אותו דבר

      • מיכל הגב 17 באוקטובר 2020 בשעה 10:08

        בוקר טוב,
        תודה על מתכון מפורט. נראה מושלם אך הבצק יצא לי קצת דביק למרות שלא השתמשתי בכל כמות המים.זה לא יותר מידי שומן גם 2 ביצים וגם חצי כוס שמן?

        • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 18 באוקטובר 2020 בשעה 8:42

          היי מיכל,
          אם כתבתי את המתכון אז זה המתכון. לא אכתוב מתכון אם אני לא מאמינה בו.
          לגבי המים: תמיד תמיד בכל מתכון חייב לשים בהדרגה. יש המון דברים שמשפיעים על ספיחת הנוזלים כמו מזג אוויר, סוג הקמח, זמן הלישה וכו'.

השארת תגובה

ביטול

שלום שלום וברוכים הבאים 🙂 איזה כייף שאתם פה. שמי יהודית אבל החברים שלי קוראים לי ג'ודי. בשנת 2011, באופן אקראי לחלוטין התחלתי לכתוב בלוג באתר "תפוז" שאירח כותבים/בלוגרים באתר שלו.......... להמשך קריאה

אביב תיקונים והתקנות - כל סוגי התיקונים לבית ולעסק עם שרות מושלם ואחריות

למעבר לדף העסקי לחצו כאן

050-3221145 - גידי

📌 צביעה איכותית ונקיה.
📌 כל התיקונים לבית ברמה גבוהה.
📌 שיפוץ אמבטיה/מקלחת.
📌 מכירה והתקנת פרקטים.
📌 דלתות פנים ודלתות כניסה.
📌 מנעולן מוסמך.
📌התקנת אביזרי אמבטיה.
📌תליית וילונות.
📌תליית טלויזיות.
📌תליית מדפים.
📌תליית מראות.
📌תליית תמונות.
📌טיפול ותיקון דוד שמש.
📌החלפת שקעים ומפסקים.
📌הרכבת גופי תאורה.
📌תיקון תריסים.
📌החלפת רשתות.
📌החלפת כל סוגי הברזים.

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם

yehudit_aviv

יהודית אביב הלוחשת לאוכל
כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳ כשמתחשק לי עוגיות שוקולד צ׳יפס ולא בא לי לחכות שעותתת שההצק יתקרר🙈
אזזזז  חמש דקות הכנה, בלי מיקסר ובלי המתנה… רבע שעה אפייה וזהווו 
עוגיות מושלמות בכלום זמן
 המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל עוגיות שוקולד ונוטלה קלות לככנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#chocolate #chocolatechipcookies #chocolatelab #chocolates #שוקולד #שוקולדציפס #שוקולדים #שוקולדחלב #עוגיותשוקולדציפס #עוגיותשוקולדציפס🍪
מתבקש מרק אבל אני תמיד מעדיפה מתוקים אז מתחממת לי עם הרוגעלך הכי טעימים שתכינו אי פעם

המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל רוגעלך הלוחשת לאוכל ותכף שמה לינק בסטורי
.
.
.
#chocolate
#chocolatecake
#רוגעלך
#רוגלך
אם לא יצא לכם עדיין להכין מר אם לא יצא לכם עדיין להכין מרק תפוחי אדמה, אתם חייבים. הוא קטיפתי וטעיםםם
המתכון בבלוג, תכתבו בגוגל מרק תפוחי אדמה הלוחשת לאוכל
.
.
#potato
#soup
#potatpsoup
#israelinstagram
#ontheblog
#lovesoup
#lovepotato
תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין תעשו טובה לעצמכם ולכו להכין עכשיו בצק מקדים לחלה. מחר בבוקר תיכנסו לבלוג שלי תכתבו בגוגל חלה לשבת עם בצק מקדים הלוחשת לאוכל. יעלו כמה וכמה מתכונים וכולם מעולים. תכינו ותבינו את ההבדלים בין חלה רגילה לחלה עם בצק מקדים.

כדי להקל עליכם אני שמה לכם פה את המתכון לבצק המקדים שלוקח חצי דקה להכין אותו. 
תערבבו יחד קמח, שמרים ומים לפי הכמויות למטה, תכסו ותשאירו כל הלילה על השייש. מחר תמשיכו לפי המתכון מהבלוג. 
תהנו❤️❤️
1.5 כוסות קמח
1/4 כפית שמרים יבשים
3/4 עד 1  כוס מים

נ. ב. שמה לכם לינק לחלות בסטורי, תבואו
.
.
.
#hallabread
#halla
#bread
#חלהלשבת
#חלה
#שבת
#שבתשלום
כמה דקות קטנות ויש עוגת תפוחים הכי קלה והכי טעימה.
כל מה שצריך זה קערה ותבנית.
שטרוייזל מלמטה, תפוחים במרכז ושטרוייזל מלמעלה וזהו! לתנור.
תכינו קצפת או שמנת חמוצה או גלידת וניל ואתם מסודרים
המתכון עכשיו בבלוג. תכתבו בגוגל עוגת תפוחים מדהימה קלה להכנה הלוחשת לאוכל
.
.
.
#applestart
#applecakes
#apples
#tart
#cakesofinstagram
#cake
#israelinstagram
#ontheblog
#cakeslovers
#cakecakecake
הכנתי מלאווח היסטרי, לא נכין ממנו זיוה??
חפשו בהיילייטס או בבלוג את המתכון למלאווח, תוציאו מהמקרר את כל הגבינות הטעימות שיש לכם, תערבבו עם הרבה תרד בייבי טרי (אין צורך לחלוט), שימו מלח, פלפל שחור וקורט אגוז מוסקט ותמלאו את המלאווח ותגחגלו לרולדה.
תמרחו ביצה ותפזרו שומשום
אפייה: 160 מעלות בערך 45 דקות, עד שמקבלים צבע שחום יפה

זהו!!!

.
.
.#מלאווח
#מלאווחאדיר
#מאפים
#yamanfoods
#melawach
#בצקים
#בצקעלים
#cheese
#גבינהבולגרית
#
בצק שמרים פטנט, אחד הטובים ש בצק שמרים פטנט, אחד הטובים שאני מכינה כבר מיליון שנים. את הבצק עצמו לא מתפיחים אלא רק את המאפים המוכנים והבצק עובר קיפולים עם חמאה. הפעם מילאתי בגבינה אבל אפשר עם תפוחים, פרג, שוקולד וכל מלית שאתם אוהבים.
המתכון בבלוג. תכתבו בגוגל בצק שמרים מדופף הלוחשת לאוכל
.
.
.
#cheesecakes
#cheeselover
#cheesecakefactory
#cakesofinstagram
#cakes
#israelinstagram
#ontheblog
#lovetocook
#instegram_israel
#cheeseboard
לאאא אל תכינו!! אתם לא תצליחו לעצור בראשונה וגם לא בשנייה, אז פשוט אל תכינו 🙈
מי שבכל זאת רוצה להתפרע🤣🤣 המתכון בבלוג ותכף שמה לינק בהיילייטס ובסטורי
.
.
.
#chocolatecookies
#chocolate
#cookies
#chocolover
#ontheblog
#onthetable
#israelinstagram
#lovecookies
#cookieslover
#cookieslovers
הכרוביות בשיא הטריות והטעם הכרוביות בשיא הטריות והטעם שלהן ואני מכורה 🙈 אז דבר ראשון תשמרו את הפוסט כדי שתוכלו תמיד להיזכר שהוא קיים ולהכין אותו😉

אם תתחילו עכשיו, עוד חצי שעה תהיה תבנית היסטרית של כרובית וטחינה כתוספת לעיקרית או כעיקרית בעצמה
.
.
המתכון בשיתוף טחינת טורקיז המעולה ותכף מעלה קישור לסטורי
@turkiz_tahini
.
.
. #tahini
#israelinstagram
#ontheblog
#onthetable
#inmyblog
#lovetahini
#veganfoodshare
#veganfood
#vegansalads
#veganlife
#califlower
#vegetables
#vegetablesreceipes
#vegetablegardening
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס