לחמעג'ון עם חצילים – מאפה בשר מחוזק עם שומן כבש שמונח על פוקצ'ה ונאפה בתנור. הקריספיות של הבצק משתלבת מעולה עם העסיסיות של הבשר והצנוברים הקלויים משלימים את הכל לביס אחד אלוהי
הייתה תקופה שהייתי מכינה לחמעג'ון לפחות אחת לשבוע. פעם ראשונה שהכנתי הילדים התעלפו על זה ואמרו לי שצריך לפתוח דוכן של לחמעג'ון 🙂 למעשה זה בצק של פוקצ'ה או פיצה שמניחים עליו בשר טחון טרי שמעורבב עם שומן כבש ומבושל עם עגבניות. הפעם הוספתי לחגיגה גם קוביות חצילים ששדרגו בטירוף את כל העסק. מעל פיזרתי צנוברים בשביל עוד מרקם וטעם והגשתי עם טחינה חמצמצה שהקפיצה עוד יותר את הטעם.
את הלחמעג'ון מכינים עם בצק שמרים בסיסי ביותר שמתאים גם לפיצה או לפוק'צה וככה אני מכינה בדרך כלל. הפעם הכנתי את הלחמעג'ון עם בצק פוקצ'ה מוכן של בונז'ור.
למען הגילוי הנאות אני אציין כי קיבלתי את כל הסדרה של בונז'ור – חלה מתוקה שטרם ניסיתי אבל הבנתי מחברה שהיא מדהימה, רוגעלך מצויינים וקראנץ' שוקולד מעולה. עכשיו, אני לא מאלה שיקנו מאפים מוכנים יהיו טובים ככל שיהיו. אני נהנית מעצם ההכנה והאתגר שיש בלהצליח כל פעם להוציא דברים חדשים מהמטבח. אבל…ויש אבל, החלטתי שבין הקוראים שלי יש בטוח כאלה שעדיין פוחדים משמרים (בואו אליי לסדנא ותבינו שאתם ושמרים יכולים להיות חברים הכי טובים בעולם :)), יש בוודאי אנשים שאין להם את הזמן להתעסקות עם שמרים וגם, החלטתי לבדוק האם באמת אפשר שיהיו מאפים מוכנים ללא חומרים משמרים שיהיו גם מוצלחים. מלכתחילה לא הייתה לי ציפייה שיהיה לזה את הטעם הביתי, מה שכן ציפיתי, זה שהם יהיו טעימים ובלי טעמי לוואי של תעשייתי.
חוץ מהחלה שאותה טרם ניסיתי, הכל היה טעים מאוד ונחטף על ידי בני הבית שרגילים לעוגות ביתיות, תוך כמה דקות. גם הקראנץ' וגם הרוגע'לך היו עמוסים בשוקולד וטעימים מאוד. לפוקצ'ה תכננתי משהו הרבה יותר מעניין מסתם לאפות עם שמן זית ועשבי תיבול. אמנם כתוב על האריזה לאפות כשזה קפוא אבל אני כרגיל מתחכמת והחלטתי ללכת לפי האינטואיציות שלי ולהתנהג אחרת עם הפוקצ'ה. אז הפשרתי אותה, מעכתי אותה עם האצבעות, מרחתי שמן זית, פיזרתי מעליה תערובת בשר מחוזק בשומן כבש שבישלתי עם חצילים והכנסתי לתנור לאפייה קצרה, ממש כמו שאופים פוקצ'ה.
נשבעת לכם שגם אני לא האמנתי למה שיצא מהתנור ותדעו לכם שאין יותר סקפטית ממני בעולם. זה באמת היה טעים בטירוף. הכנתי את הפוקצ'ה ביום שישי ובימי שישי נכנסים ויוצאים חברים של הילדים וכל מי שנכנס טעם והתעלף. אף אחד לא האמין לי שהבצק הוא בצק מוכן.
אני מודה ומתוודה כי אם לא הייתי מקבלת את המוצרים הבייתה, לעולם לא הייתי קונה ומנסה. זה קרה לי עם המון מוצרים שהייתי סקפטית לגביהם והפכו למוצרי קבע אצלי בבית. אני לא אפסיק לאפות בבית לעולם, אבל אני בהחלט ממליצה על המאפים האלה למי שכפי שציינתי פוחד/חסר זמן/לא אוהב לאפות.
חותכים את החציל לקוביות בגודל של 2*2 ס"מ
מטגנים את החצילים בשמן זית כ- 15 דקות עד שהם מוכנים לאכילה.
מטגנים את הבשר ושומן הכבש
מפוררים עם מזלג
ממשיכים לטגן כ- 10 דקות
מוסיפים את העגבניות המרוסקות והשום
מחזירים לסיר את החצילים
מבשלים כשעה על להבה קטנה
מוכן
מפשירים את הפוקצ'ה
משטחים את הפוקצ'ה עם האצבעות כשהן טבולות בשמן זית
מורחים את הבשר על הפוקצ'ה.
השארתי פוקצ'ה אחת קפואה ואפיתי לפי הוראות היצרן ואחת לפי האינטואיציה שלי שלא אכזבה
וזאת הפוקצ'ה שאפיתי קפואה לפי הוראות היצרן, שאגב גם יצאה מעולה
אחרונה ודי
לחמעג'ון עם חצילים
כמות הבשר פה מספיקה ל- 5-6 פוקצ'ות
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון טרי (השתמשתי בצוואר – מספר 10)
- 100 גרם שומן כבש טחון
- 1 קופסת עגבניות מרוסקות תוצרת איטליה (400 גרם)
- 1 חציל בינוני חתוך לקוביות בגודל של 2*2 ס"מ
- 3-4 שיני שום כתושות
- 1/4+1/4 כוס שמן זית
- מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
לפיזור: חופן צנוברים לא קלויים.
להגשה: טחינה.
אופן הכנה
- מחממים 1/4 כוס שמן זית בסיר רחב ושטוח ומטגנים את קוביות החציל כ- 15 דקות עד שהחציל מתרכך ומוכן לאכילה.
- מוציאים את החצילים מהסיר, מוסיפים עוד 1/4 כוס שמן זית ומטגנים את הבשר ושומן הכבש. מפוררים את הבשר ומבשלים 10 דקות תוך ערבוב מידי פעם.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות והשום הכתוש, מוסיפים גם את החצילים.
- מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים על להבה נמוכה כשעה.
- מקררים היטב את הבשר.
- מפשירים את הפוקצ'ה המוכנה – אפשר להפשיר כמה שעות במקרר או שעה מחוץ למקרר.
- מניחים את הפוקצ'ה על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים עם הידיים. מזלפים על הבצק שמן זית ועם הידיים מחדירים אותו לבצק. מפזרים על הבצק מעט מלח גס.
- מפזרים על כל שטח הבצק את הבשר המוכן, מפזרים מעל צנוברים.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות כ- 10 דקות, עד שהפוקצ'ה מקבלת צבע שחום יפה והיא נראית מוכנה.
- מכינים טחינה: מערבבים כמות שווה של טחינה גולמית ומים קרים ומערבבים היטב. מתבלים בלימון, מלח, פלפל שחור ושמן זית. מוזגים טחינה מעל הפוקצ'ה, קוצצים מעל פטרוזיליה ומתענגים על ביס אלוהי.
עוד כמה קטנות
- כמות הבשר מספיקה להמון פוקצ'ות. את הבשר שנשאר לי שמרתי במקרר ולמחרת הכנתי לחמעג'ון על פיתות קנויות.
- כמובן שאפשר להכין בצק בבית ולהכין בדיוק אותו דבר. כנסו פה למתכון שהכנתי לפני כמה שנים.
- מי שלא אוהב את הטעם של בשר הכבש יכול לוותר אבל בעיני זה מוסיף המון טעם, עסיסיות ועומק למאפה.
- חובה להשתמש בבשר בקר טרי כי זה כל הטעם.
בוקר טוב
היכן אפשר להשיג את הפוקצה של בונזור
היי אילה. בסופרים במקפיאים
טוב יפתי אני מריירת כאן זה פשוט מושלםםם וטעים מוכשרת והסדרה באמת מוצלחת וטעימה 🙂