מוקפץ מהיר הכנה עם רצועות בקר ודפי שבבי שעועית. מאז שגיליתי את דפי השעועית אני לא מפסיקה להכין איתם אוכל. הם טעימים, נעימים בבטן ונשארים אחד אחד למשך שעות ואפילו אחרי מקרר
אין כמו להכין ארוחות מהירות ומזינות. מוקפץ הוא אחד הדברים הכי טעימים והכי מהירי הכנה ואיזה כייף שיש בו את כל הוויטמינים שהגוף צריך. אני אוהבת לשלב דפי שבבי שעועית שהם כל כך טעימים ונעימים בבטן שאתם הולכים להתמכר אליהם. בניגוד לדפי שבבי אורז, הם נשארים אחד אחד למשך שעות ואפילו אחרי מקרר.
מוקפץ עם רצועות בקר ודפי שעועית
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם
- יש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- יש לי גם טיק טוק
מצרכים ל – 4 מנות
לרוטב
- 1/4 כוס סויה בהירה
- 1 כף גדושה קורנפלור
- 1/4 כוס טריאקי
- 2 כפות שמן שומשום
- 2 כפות סוכר חום בהיר
- 2 ס"מ ג'ינג'ר מגורר
למוקפץ
- 1 שקית דפי שבבי שעועית
- 1/3 כוס שמן
- 500 גרם רצועות בקר להקפצה
- 2 בצלים לבנים פרוסים דק
- 3 כוסות כרוב לבן קצוץ
- 2 פלפלים מתוקים אדומים חתוכים לקוביות גדולות
- 4 יחידות בצל ירוק חתוכים למקטעים באורך 5 ס"מ
- 1 פלפל חריף ירוק פרוס
- 4 שיני שום פרוסות דק
להגשה
- חופן קשיו קלוי
- כוסברה קצוצה
- בצל ירקו קצוץ
אופן הכנה
משרים את דפי השעועית 10 דקות במים פושרים ומסננים. מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ושמים בצד. מחממים שמן בווק וצורבים את רצועות הבקר עד להשחמה טובה ומוציאים לצלחת. מטגנים את הבצל 2-3 דקות ומוסיפים את הכרוב. עובדים כל הזמן על להבה גבוהה וכל הזמן מערבבים. מטגנים כמה דקות עד שהכרוב מאבד מעט נפח ומזהיב. מוסיפים את כל שאר הירקות וממשיכים לצרוב תוך כדי ערבוב מתמיד. כשהירקות מתרככים מעט מוסיפים את שבבי השעועית והבשר, מוזגים את הרוטב ומערבבים עוד כמה דקות עד שהכל עטוף ברוטב ומוכן. בהגשה מפזרים קשיו, כוסברה ובצל ירוק.
בתאבון!