סלט שמכינים בקלי קלות ומוסיפים מעליו רצועות עוף בצ'ילי. הסלט מהווה ארוחה שלמה, טעימה ובריאה ועם מעט קלוריות יחסית (למי ששומר)
כתבתי פה כבר מיליון פעמים שאני מטורפת על סלטים. אני באמת יכולה לחיות על סלטים טובים וכאלה שמהווים ארוחה שלמה זה בכלל עדיף עליי. יש לי פה בבלוג לא מעט מתכונים לסלטים והיד עוד נטוייה. הלוואי והיה לי יותר זמן לצלם ולכתוב מתכונים כי הסלטים פה בבלוג הם חלק קטן ממאגר הסלטים שאני מכינה בבית.
הפעם הכנתי סלט עוף בשילוב תפוזים מפולטים ורוטב ויניגרט הדרים בגרסה שלי. את המתכון הכנתי בשיתוף מאמא עוף של תנובה שיצאו לשוק עם מוצר חדש דנדש – רצועות עוף מתובלות בצ'ילי מתוק מוכנות לאכילה. כל מה שצריך זה לחמם במיקרוגל או להקפיץ במעט שמן זית במחבת. אני מטורפת על שמן זית אז כמובן שהקפצתי במחבת וזה נתן אקסטרא טעם לעוף ולסלט. אגב, הרצועות האלה מתאימות גם למי ששומר על המשקל או לאנשים שעושים ספורט וצורכים חלבונים. הן מכילות 21 גרם חלבון ורק 143 קלוריות ל – 100 גרם.
כשאני מכינה מתכון ומצלמת אני טועמת רק אחרי הצילומים. בכללי אני מתה על סלטים ירוקים בשילוב פירות, בעיני זה טעים בטירוף עם רוטב מתקתק שמשלים את הטעמים, אבל לא הייתי מוכנה לטעם המטורף שיצא לסלט הזה. השילוב של התפוזים עם העוף בצ'ילי מתוק שמתובל בול בול במידה הנכונה ובלי טעם תעשייתי הקפיץ את הסלט כמה רמות למעלה.
הכנתי לכם סרטון שמסביר איך מפלטים תפוז. אני צריכה עוד להתאמן אבל יצאו פילטים לא רעים בכלל
סלט עוף טעים במיוחד ובריא
לפני שמתחילים
- אני מכינה את הסלטים שלי עם לבבות חסה. כמובן שאפשר להכין עם חסה רגילה.
- לסלט הזה צריך לפלט תפוז. אל חשש, זה מאוד פשוט לפלט. מצרפת לכם סרטון שהכנתי במיוחד כדי שתלמדו איך לפלט ותראו שזה קלי קלותה.
- לסלט הזה הכנתי גרסה משלי לוויניגרט הדרים. שילבתי מיונז ברוטב כדי לתת לו "גוף" אבל למי שמעדיף בלי מיונז – יכול ללכת על רוטב רגיל עם שמן זית.
- הסלט טעים גם כשהוא חם וגם כשהוא בטמפרטורת החדר.
מצרכים לקערה משפחתית גדולה
- 2 יחידות לבבות חסה
- 3-4 ענפי סלרי כולל העלים
- 2 בצלים ירוקים
- 2 חופנים עלי בייבי
- 1 תפוז מפולט (יש סרטון שמסביר איך לפלט תפוז)
- 1 אריזת רצועות עוף בצ'ילי מתוק של מאמא עוף
- 1 כף שמן זית
רוטב ויניגרט הדרים
- ¼ כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- 1 כפית מיץ לימון טרי
- 1 כפית דבש
- 3 כפות מיונז
- 1 כף שמן זית
- מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 שן שום כתושה
- ½ כפית חרדל חלק
אופן הכנה
- שוטפים את החסה, מייבשים אותה היטב וחותכים לרצועות גסות. מניחים את החסה בקערה רחבה שמתאימה לסלט.
- שוטפים את עלי הסלרי והבצל הירוק ופורסים. מוסיפים אותם לקערת החסה.
- מוסיפים שני חופנים של עלי בייבי ומערבבים הכל יחד.
- מפלטים את התפוז ומניחים מעל הסלט.
- מפשירים במיקרוגל או מחוץ למקפיא את רצועות העוף.
- מחממים שמן זית במחבת ומקפיצים את העוף ממש שתיים – שלוש דקות רק עד שהוא נצרב קלות וסופג את הטעמים של שמן הזית.
- מניחים את רצועות העוף הצרובות על הסלט ומגישים מייד עם רוטב ויניגרט הדרים.
- רוטב: לוקחים צנצנת ריקה ושמים בתוכה את כל המצרכים של הרוטב. סוגרים את הצנצנת היטב ומנערים כמה דקות עד שהכל חלק ואחיד. לחילופין – אפשר לטחון הכל עם בלנדר מוט לרוטב חלק.
יהודית, המתכון נראה מדהים,
אפשר להכין אותו בלי לקנות עוף מוכן? אלא עם חזה עוף טרי?
היי ריקי,
בוודאי שכן
התכוונת אולי 3 ענפי סלרי עם העלים ?
ולא 3 עלים עם עלים
כןןן. אני אתקן. תודה יעל