כל חובבי העוגות הלימוניות נא להתפקד! עוגת גבינה לימונית במרקם חלומי, קרמית, טעימה בטירוף וגם מהירת הכנה. כל הכללים שחלים על עוגות גבינה בטלים ומבוטלים בעוגה הזאת. קערה אחת, כף ותבנית טובה, זה כל מה שצריך בשביל העוגה הזאת
בלי סינונים ובלי הקצפות, כל מה שצריך זה קערה אחת, מטרפה ותבנית טובה – מערבבים ואופים! כל הכללים שחלים על עוגות גבינה אפויות כדי שלא יצנחו לא חלות על העוגה הזו. היא יוצאת בדיוק באותו גובה שנכנסה לתנור. אחת מעוגות הגבינה הכי טובות שהכנתי (אני יודעת שאני אומרת את זה כמעט על כל עוגת גבינה שאני מכינה 🙂 :)) אבל באמת, השילוב של גבינה ולימון בעיני הוא מנצח והפעם העוגה קיבלה חיזוק לימוני נוסף שהעניק לה נימוחות מיוחדת, מרקם מוסי מדהים והטעם – אלוהי!
את העוגה הכנתי בתבנית מרובעת מתפרקת של מגנוס בגודל 24 ס"מ. הגודל הזה מושלם לעוגות באופן כללי כי זה לא גדול מידי ולא קטן מידי – בדיוק בגודל. התבנית מוליכה חום בצורה מושלמת ויש לה ציפוי נונסטיק, כך שכל עוגה שתבחרו לאפות תצא ישרה בחלק העליון ואפויה בצורה מושלמת.
התבנית וכל האתר עכשיו בהנחה שווה בהזנת קוד קופון: yehudit
עוגת גבינה לימונית מהירת הכנה
היכנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בתהליך ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- כל הכללים שחלים על עוגות גבינה, לא חלים על העוגה הזאת! כל מה שצריך זה מטרפה, קערה ותבנית. העוגה יוצאת במרקם קרמי מושלם, יפהפייה וטעימה במיוחד לחובבי טעם הלימון.
- העוגה חייבת קירור של כמה שעות טובות במקרר אז כן צריך סבלנות.
- העוגה ללא גלוטן.
- במקום מחית לימון אפשר לשים כל מחית שאוהבים כמו מנגו, פירות יער וכו'.
- מחית או תרכיז לימון של פריגת יש בכל סופר במקפיאים. היכנסו כאן לתמונה כדי להבין במה מדובר.
מצרכים לתבנית אפייה בגודל 24 ס"מ
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- 2 גביעי שמנת של פעם (400 מ"ל)
- 4 ביצים גדולות
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- 100 גרם קורנפלור (10 כפות מדידה)
- 300 גרם סוכר (1.5 כוסות מדידה)
- 150 גרם מחית לימון קפואה להכנת לימונדה של פריגת (1/2 כוס) (יש בכל סופר במקפיאים)
- גרידת לימון מלימון שלם גדול
- 100 גרם שוקולד לבן
לציפוי
- 2 גביעי שמנת חמוצה 15% (400 מ"ל)
- 1/3 כוס סוכר (70 גרם)
לקישוט: גרידת לימון
אופן הכנה
מחממים תנור לחום של 160 מעלות. שמים בקערה גדולה את כל החומרים יחד מלבד השוקולד הלבן וטורפים עם מטרפה לבלילה חלקה. ממסים את השוקולד הלבן במיקרוגל בפולסים של 30 שניות וערבוב עד שהוא נמס (אצלי לקח בפעמיים). מעבירים 3 כפות מהבלילה לשוקולד הלבן, מערבבים ומחזירים לקערה. טורפים הכל יחד לבלילה חלקה. משמנים את התבנית בחמאה ומוזגים אליה את הבלילה. טופחים את התבנית פעמיים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר. מניחים בתחתית התנור כלי עם מים רותחים ומכניסים אליו את העוגה. אופים כשעה ורבע, או עד שהעוגה יציבה ומוכנה. העוגה נשארת לבנה ומשחימה רק בקצוות. מוציאים מהתנור, משאירים אותו דולק. מקררים את העוגה 5 דקות ובינתיים מכינים את הציפוי. מערבבים יחד שמנת חמוצה וסוכר ומוזגים על העוגה כף אחרי כף, מיישרים את הציפוי עם הכף ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות. מוציאים מהתנור, מקררים ומעבירים למקרר לפחות ל – 6 שעות ורצוי למשך הלילה. משחררים את העוגה מהתבנית, חותכים אותה לריבועים ומניחים על כל ריבוע גרידת לימון.
בתאבון!
לא היה לי בבית מחית לימון וגם לא שוקולד לבן, אבל שמתי במקום 4 כפות של lemon curd קנוי שהיה לי במזווה ויצא פשוט מדהים. תודה!
מעןלה
אם שכחתי לשים מים רותחים.
ואחרי שעה הוספתי את המים כמה זמן צריך לעוגה והאם היא תצא מוצלחת?
מקווה שהסתדרת ואמורה להצליח בכל מקרה
אפשר להמיר את הקורנפלור בקמח תפוחי אדמה או שלא כדאי?
השאלה מה הסיבה. אם לא חייב אז לא
במקום שמנת של פעם 27 אחוז אפשר להשתמש בגבינת שמנת 30 אחוז?
כן אין בעייה
מהרגע שראיתי את המתכון, מצא חן בעיני.
ניסיתי (ואני לא "חיית מטבח" בכלל).
יצא מעולה!!!
השילוב עם הלימון – אליפות.
תודה ????
כייף לשמוע. בעיני גבינה ולימון זה השילוב
היי, נראה מדהים.
אין לי תבנית מרובעת בגודל הזה, לאיזה תבניות ח"ד ניתן להמיר?
אני ממש לא ממליצה על חד פעמית אבל אם את רגילה אז אחת באותו גודל
היי,
הכנתי בתבנית חד"פ עגולה עמוקה בקוטר 24, יצא בול.
במקום המחית לימון הוספתי בערך 1/3 מיץ לימון סחוט טרי,
יצא טעים מאוד במרקם מושלם.
עוגת הגבינה הראשונה שלא נופלת לי ויוצאת באותו הגובה, שאפו!!!
מהמם מוריה כייף לשמוע
נראה לי יש טעות בכמות של הקורנפלור. המרקם של העוגה יצא ג'לטיני מידי.
אין שום טעות. הכמויות מדוייקות. זאת עוגה שאני מכינה המון שנים. אולי לא שקלת את הכמויות
הכנתי את העוגה, בדיוק לפי המתכון.. יצאה מעולה!! נ ה ד ר ת !! תודה רבה ????
איזה כייף לשמוע. תודה על העדכון
לא הבנתי , זה פוסט לעוגה שנראית נפלא , או פוסט לקניית תבנית ?
גם וגם. מה הבעייה???
נראה מעולה ומגרה…
שמנת של פעם זו שמנת חמוצה? או גבינת שמנת.?
זאת שמנת חמוצה עם 27% שומן. של תנובה
לא רואה באיזו טמפ לאפות תודה
כתוב בהתחלה ממש באופן ההכנה – 160 מעלות
האם ניתן להשתמש בלימון סחוט טרי
מחית זה לא מיץ, זה תרכיז ממותק וסמיך
אם הבנתי נכון .מניחים על תחתית התנור כלי עם מים רותחים ואת התבנית עוגה מכניסים לתוך המים או מניחים במדף מעל כלי המחם הרותחים?
את התבנית מניחים על הרשת ואת המים על תחתית התנור
מה זה אומר כפית/ כוס מדידה?
תודה
יש כוסות וכפיות מדידה אוניברסליות כך שהכמויות שאני רושמת במתכון יהיו מדוייקות למי שמכין
העוגה נראת סוף רק מאיפה אשיג מחית לימון של פריגת לא ראיתי את זה בסופרים שנים
אשמח לדעת באיזה סופר יש תודה
יש ממש בכל סופר במקפיאים. זה תרכיז להכנת לימונדה
https://www.mega.co.il/?catalogProduct=6393
תודה רבה אני מכינה אותה היום לכבוד שבת מצאתי את המחית לימונדה …אעדכן
מעולההה
אפשר לוותר על השוקולד לדעתך? או להחליפו?
אפשר לוותר ולשים יותר סוכר אבל ממליצה לא לוותר כי זה נותן מרקם מדהים וטעם
גרה בחול ואין כאן פריגת או מחית לימון. יש לך עיצה במה ניתן להחליף?
האם אפשר לעשות משהו דומה למחית בבית? אולי סוכר ומיץ לימון?
מיץ לימון טרי וכף סוכר. יש פריגת בכל סופר
שאלה בבקשה. כמה מיץ לימון טרי?
אותה כמות
גם אני לא בארץ ושמתי במקום מחית לימון, 4 כפות של lemon curd שקונים בצנצנת ויצא מעולה
מה אפשר במקום שוקולד לבן? שמן?
שמן בוא לא תחליף לשוקולד לבן. את יכולה לוותר ולהוסיף קצת סוכר
היי יהודית, המתכונים שלך אליפותתתתת!!
אם אני לא רוצה מחית לימון, במה אפשר להמיר?
אי אפשר להמיר, אפשר להשמיט אבל אז זה יהיה מתוק מידי אז לשיקולך