עוגת גבינה עם אגוזים. עוגה שמשלבת שלוש אהבות שלי – בצק פריך, גבינה ומלית של פאי פקאן. התוצאה של שלושתם יחד יצאה טעימה במיוחד ומיוחדת
כמויות הרעיונות של עוגות הגבינה שרצות לי בראש לקראת שבועות הן מטורפות והלוואי והיה לי זמן לממש חצי מהן. כל שנייה עובר לי בראש רעיון אחר שדוחק הצידה את הקודם וככה כל היום אני רושמת לי רעיונות על גבי רעיונות כי אני ממש לא זוכרת אם אני לא רושמת. העוגה הזו צצה לי במחשבות תוך כדי שאני שוכבת לי במיטה בשבת בצהריים ובוהה בטלוויזיה. בוהה כי המוח שלי כל הזמן אופה עוגות גבינה ואני לא מצליחה להתרכז בסדרה חדשה שהחלטתי לעקוב אחריה. העוגה משלבת שלוש אהבות שלי יחד. אני מטורפת על בצקים פריכים, אוהבת מאוד עוגות גבינה עשירות ומכורה לפאי פקאן. העוגה שלי מורכבת מבצק פריך, מלית גבינה עשירה ומצופה בתערובת של פאי פקאן. ידעתי שכל שכבה בפני עצמה מאוד טעימה אבל לא ידעתי שהשילוב של שלושתן יחד תיתן עוגה כל כך טעימה ומיוחדת.
את מלית הגבינה שבדרך כלל אני מעשירה עם מחית וניל, הכנתי עם אינסטנט פודינג וניל שכבר יש בתוכו את גרגירי הווניל, מה שנותן לעוגה ניחוח וטעם ווניל עשיר בלי מחית או מקל וניל. אפשר כמובן לשים תמצית או מחית וניל במקום.
מי רוצה ביס? כל זמן הצילום נוביק עזר לי וחיכה וציפה כבר לרגע שאגיד לו שצריך לצלם את הביס של העוגה. חבל שלא שמעתם את אנחת הסיפוק שיצאה לו מהפה כשהגיע הרגע 🙂 וכשטעם מהעוגה.
כמה קטנה ככה חמודה וטעימה
עוגת גבינה עם אגוזים
לפני שמתחילים
- אם במקרה שכחתם כמוני לרפד את התבנית בנייר אפייה, אין בעייה. כשהעוגה יוצאת מהמקרר אחרי לילה, לוקחים סכין ומעבירים בין הדפנות בזהירות עד שהעוגה משתחררת.
- אני שמתי גם פקאנים וגם קשיו. במבחן התוצאה- הקשיו מתרכך מעט ומאבד את הפריכות. בפעם הבאה אני אשים רק פקאנים. אם אין לכם בעייה עם זה שהם מעט מתרככים אז זה בסדר לשים קשיו.
- העוגה עוברת הקפאה מצויין. הקפאתי חלק לשבוע והייתה טעימה מאוד אחרי הקפאה.
חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ ובגובה 5 ס"מ +3 עוגות קטנטנות או תבנית בקוטר 26 ס"מ
לבצק פריך
- 2 כוסות קמח רגיל
- 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1/3 כוס סוכר
- 1 ביצה גדולה
- 1 כפית תמצית וניל
למלית גבינה
- 250 גרם גבינת שמנת 30%
- 200 גרם שמנת חמוצה (גביע אחד)
- 200 גרם גבינה לבנה 5% שומן
- 3/4 כוס סוכר
- 3 ביצים גדולות
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 1/2 כפית מחית וניל
- גרידת לימון מחצי לימון
למלית אגוזים
- ½1 כוסות אגוזים (פקאנים לא קלויים, קשיו קלוי)
- ¼ כוס סוכר לבן
- 1/3 כוס סוכר חום כהה (הדחוס)
- 2 ביצים
- ¼ כוס שמנת מתוקה
- 1 כפית מחית/תמצית וניל
- 50 גרם חמאה מומסת
- ¼ כוס סירופ תירס/דבש/סילאן
אופן הכנה
- בצק פריך: שמים בקערת מעבד מזון קמח, חמאה וסוכר ומעבדים 2-3 דקות לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ותמצית וניל ומעבדים רק כמה שניות עד שהבצק מתאחד.
- משמנים תבנית אפייה מתפרקת ומרפדים אותה בנייר אפייה. משאירים את שאריות הנייר כך שיהיו גבוהים יותר מהתבנית וזה יעזור לנו לחלץ את העוגה לאחר האפייה.
- מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעלה בעובי של כ- 1/2 ס"מ ונעזרים בנייר האפייה כדי להפוך את הבצק לתוך התבנית. מהדקים היטב את הדפנות והבסיס כך שהכל יהיה מרופד והדוק. מיישרים את החלק העליון של הבצק ונפטרים משאריות בצק מיותרות (מהשאריות נכין עוגות קטנות) דוקרים את הבסיס במזלג ומקפיאים לפחות חצי שעה – שעה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מניחים עוד נייר אפייה על הבצק הקפוא ומפזרים עליו שעועית יבשה. היא תשמש כמשקולת ותשמור שדפנות הבצק לא יצנחו. יש אפשרות לאפות בלי השעועית ואז הדפנות יצנחו ממש מעט.
- אופים את הבצק כ- 20-25 דקות עד שהוא משחים קלות. מוציאים מהתנור ומורידים את נייר האפייה עם השעועית.
- מנמיכים את חום התנור ל- 160 מעלות.
- מלית גבינה: מערבבים בקערה יחד את כל חומרי המלית לתערובת חלקה ומוזגים לתוך קלתית הבצק.
- אופים עוד 45 דקות עד שהעוגה מתייצבת אבל עדיין לא אפויה לחלוטין.
- מוציאים מהתנור את העוגה ומקררים 5 דקות.
- מנמיכים את חום התנור ל – 150 מעלות.
- מלית אגוזים: מערבבים יחד בקערה את כל חומרי מלית האגוזים ובעזרת כף מוזגים על הגבינה ומיישרים.
- מחזירים לתנור לאפייה של עוד 30 דקות עד שהמלית מתייצבת מעט.
- מקררים שעה – שעתיים מחוץ למקרר ומעבירים למקרר להתייצבות של כמה שעות ועדיף לילה.
- נעזרים בנייר האפייה כדי להרים את העוגה מתוך התבנית ומסירים את הנייר. העוגה מאוד יציבה כך שאין חשש, רק לעבוד בזהירות.
- הכנת קלתיות קטנות: משאריות הבצק הכנתי 3 קלתיות קטנטנות. ריפדתי תבניות קטנות, הקפאתי אותן, מילאתי במלית גבינה ללא אפייה מוקדמת, אפיתי 20 דקות, הוצאתי מהתנור, שמתי מלית אגוזים ואפיתי עוד חצי שעה.
האם ניתן להחליף אינסטנט וניל בקורנפלור ותמצית וניל? תודה
זה חלק מהטעם והמתיקות. עדכנתי את המתכון. כשהמתכון נכתב היה בסופרים אינסטנט פודינג עם גרגרי וניל ואין את זה יותר. אז אינסטנט רגיל ומחית/תמצית וניל
במלית האגוזים, האם ניתן לוותר על השמנת המתוקה או להחליף אותה במשהו אחר?
היי אלה, שימי קרם קוקוס במקום
אין ספק שילוב מנצח!!! תודה על התוצרים הנפלאים שלך♥
באהבה מקסימה שלי
העוגה יפיפיה, ניתן להקפיא אותה כולל החלק של הפקאנים?
תודהה. כולל הכל
איזה שילוב נהדר בין מלית הגבינה לציפוי של פאי אגוזים
מדמיינת את הביס..יאמי!
עוגה מעלפתתת והיה לי העונג לטעום ממנה, חייבת להכין אותה תמונות משגעות מוכשרת 🙂
תודההה יפה שלי.