העוגה הכי מהממת שתכינו לשבועות או לכל אירוע אחר, היא גונבת את ההצגה, היא טעימה בטירוף ולא כזה מורכבת להכנה כמו שהיא נראית


תבטלו את כל התכניות שעשיתם לעוגה לשבועות!! מצאתי לכם את העוגה שתגנוב את ההצגה, זאת עם אפקט ה -וואווו, זאת שתעלף את כולם, זאת שאף אחד לא ישכח אותה, זאת שלא יפסיקו להחמיא לכם עליה……. על העוגה הזו חלמתי מלא מלא זמן. ידעתי בדיוק איך אני רוצה שהיא תיראה ותטעם ואיזה כייףףף שהיא יצאה בול כמו שדמיינתי. זו לא עוד עוגת פחזניות כמו שכבר הכנתי לפני כמה שנים, הפעם הכנתי פחזניות קטנטנות שכאשר פורסים את העוגה הן נחשפות וזה מהמםםםם כל כך וזה טעיםםםם ואני מתלהבתתתתת 🙂 🙂
אמאל'הההה זה מהמם! אני מאוהבת

את העוגה הזו הכנתי עם קצפת וניל ואת הפחזניות הקטנטנות שנמצאות בתוך העוגה הכנתי עם מחית פטל כי אני בתקופה ורדרדה בחיים שלי 🙂 אבל אפשר למלא אותן בכל טעם שאוהבים – מחית פיסטוק, קפה, שוקולד, תותים וכו'.

לכל החוששים והחוששות מהכנת פחזניות, אל חשש!! הכנתי לכם מדריך מפורט ומצולם להכנת בצק רבוך (כן, פחזניות מכינים מבצק רבוך, מלשון רביכה), כך שאין סיכוי להיכשל ובכלל פחזניות זה אחד הקינוחים הכי קלים להכנה אם רק נצמדים לכמה ניואנסים קטנים.
מכינים בצק רבוך ממש בקלות
מכינים בסיס לעוגה – פשוט מזלפים שבלול בקוטר הרינג ואופים
מזלפים גם מלא פחזניות קטנטנות
חורצים X בתחתית הפחזנייה או בצד כדי למלא אותה בקרם
מכינים קצפת וניל – פטל וממלאים את כל הפחזניות
מניחים שקף על דפנות הרינג. מכינים תערובת עוגת גבינה ומוזגים חצי ממנה על בסיס הפחזנייה הגדולה. מסדרים מעל פחזניות קטנטנות שמילאנו בווניל ופטל, שוב שכבת גבינה ומסיימים בפחזניות.
1 2 3 4
אחרי שהיא מתייצבת במקרר, מצפים בשוקולד לבן ושוקולד לבן ופטל כדי שתהיה מושחתת עד הסוף
עוגת גבינה קרה עם פחזניות וניל – פטל
לפני שמתחילים
- העוגה הזו היא עם גבינות שמנות וכבדות יחסית, כמו עוגות אמריקאיות ולכן אין בה ג'לטין.
- ההסבר לעוגה הזו ארוך אבל היא לא מורכבת ולא לוקח הרבה זמן להכין אותה. החלק הכי "קשה" זה הכנת הפחזניות שגם הן לא לוקחות הרבה זמן והתעסקות.
- את העוגה הזו החלטתי להכין בטעם וניל פטל. אפשר למלא את הפחזניות בכל טעם שאוהבים כגון: פיסטוק, שוקולד, קפה, תות, מנגו וכו'.
- אם רוצים שוליים חלקים, שמים שקף על דפנות הרינג ומקפיאים שעתיים לפני שמחלצים את העוגה מהרינג.
- העוגה עוברת מעולה הקפאה. אין בעייה להכין ולהקפיא ואז להפשיר במקרר.
מצרכים לתבנית/רינג בקוטר 24 ס"מ
לבצק רבוך
- ½ כוס מים
- 1 כוס חלב
- ½ כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 150 גרם חמאה
- ½1 כוס קמח מנופה
- 5 ביצים גדולות
לקרם וניל – פטל
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
- 150 גרם פטל קפוא מופשר
- 1 כפית מחית/תמצית וניל
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
למלית גבינה
- 2 מיכלים שמנת מתוקה 38%
- 1 גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
- 1 קרם פרש או שמנת חמוצה (200 גרם)
- 3/4 כוס אבקת סוכר
- 1/3 כוס אינסטנט פודינג וניל
- 100 גרם שוקולד לבן
לציפוי:
- 150 גרם שוקולד לבן
- 2 כפות שמנת מתוקה
- כ – 100 גרם מחית פטל (טוחנים פטל קפוא) + עוד כמה כפות שמנת מתוקה עד שמגיעים למרקם הרצוי (הסבר בהמשך).
אופן ההכנה
- הכנת פחזניות: שמים בסיר מים, חלב, מלח, סוכר וחמאה ומביאים לרתיחה מלאה והמסה מוחלטת של החמאה.
- מנמיכים את האש ומוסיפים בבת אחת את הקמח. בעזרת כף עץ מערבבים כל הזמן עד שהתערובת הדביקה נפרדת משולי הסיר ונצמדת לכף. ממשיכים לערבב עוד כ-5 דקות על מנת לייבש את הבצק.
- מסירים מהאש ומקררים היטב. שיטת קירור מהירה: מערבלים את התערובת במיקסר עם וו גיטרה עד שכל האדים יוצאים והתערובת מתקררת מעט.
- מתחילים להוסיף ביצה אחר ביצה. כל פעם מוסיפים ביצה אחת ומערבלים עם המיקסר עד שהביצה נטמעת לחלוטין בתערובת. מה שקורה זה שהתערובת מתפרקת למעין גושים ואחרי דקה חוזרת לעצמה. ממשיכים לערבל עד שהתערובת מתאחדת חזרה ומוסיפים עוד ביצה וכן הלאה את כל הביצים. עכשיו, השלב הכי קריטי זה שהבצק יהיה בדיוק במרקם הנכון: רך מספיק כדי שאפשר יהיה לזלף אותו ויציב מספיק כדי שלא יימרח לנו וייצאו לנו פיתות, לכן, אם יש ספק אז אין ספק. כלומר: אם נראה לכם שחסרה ביצה אז לא להוסיף אחת שלמה אלא לטרוף ביצה אחת בקערית, ולהוסיף כף אחת, ועוד כף אם צריך, עד שיש בצק ראוי לזילוף. ואיך בודקים שהבצק בדיוק במידה הנכונה? לוקחים בצק בין שתי אצבעות ואם נוצר מעין שפיץ אז הבצק בדיוק במידה הנכונה לאפייה.
- ממלאים שקית זילוף בתערובת הפחזניות. מרפדים רינג בנייר אפייה ומזלפים פחזנייה אחת גדולה, כמו מעין שבלול גדול. אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות כ –30 דקות או עד שהבסיס מזהיב היטב. מוציאים מהתנור ומקררים. מעבירים סכין חדה מסביב לדפנות הפחזנייה כדי לשחרר אותה אבל משאירים אותה ברינג.
- את שאר הבצק מזלפים להמון פחזניות קטנטנות ואופים כ – 15 דקות.
- מכינים קרם וניל – פטל: שמים בקערת המיקסר את שני מיכלי השמנת המתוקה ומתחילים להקציף. תוך כדי הקצפה מוסיפים את הפטל (אני מוסיפה אותו בלי לטחון למחית, המיקסר כבר עושה את העבודה) ומחית/תמצית וניל. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים אינסטנט פודינג עד שמקבלים קרם יציב.
- ממלאים את כל הפחזניות הקטנטנות.
- מכינים מלית עוגת גבינה: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, מסקרפונה, קרם פרש/שמנת חמוצה, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג לקרם יציב. ממסים במיקרוגל את השוקולד הלבן. מעבירים לקערת השוקולד כמה כפות מבלילת הגבינה ומערבבים (זה נקרא השוואת מרקמים), מוסיפים את השוקולד לבלילת הגבינה ומקציפים עד שהוא נטמע בבלילה.
- הרכבת העוגה: מסדרים שקף על דפנות הרינג כשהבסיס האפוי בתוכו כמובן. מוזגים מחצית ממלית הגבינה על הבסיס. מסדרים בצפיפות את הפחזניות הקטנות שמילאנו בקרם וניל – פטל. מוזגים מעל הפחזניות את שארית בלילת הגבינה. מסדרים מעל עוד פחזניות בצפיפות. שמים במקרר כמה שעות טובות להתייצבות ורצוי לילה. מחלצים את העוגה מהרינג ומסירים את השקף. אם רוצים שוליים חלקים, לפני שמסירים את השקף, שמים את העוגה שעתיים במקפיא.
- ציפוי: ממסים במיקרוגל שוקולד לבן ו – 2 כפות שמנת מתוקה לבלילה אחידה. מוזגים על כל פחזנייה מהשוקולד הלבן (משתמשים בחצי מכמות השוקולד). מוסיפים מחית פטל לשוקולד הלבן שנותר ומדללים עם עוד שמנת מתוקה – מוסיפים כפית אחר כפית שמנת מתוקה בהדרגה ורק עד שמקבלים את הצבע והמרקם הרצוי. מוזגים את השוקולד הוורדרד על השוקולד הלבן.
היי נראה מדהים, רוצה לנסות אבל לא מוצאת את הקרם וניל למילוי הפחזניות. במה ואיך אפשר להמיר?
אפשר כמובן להכין עם שמנת מתוקה 38%, להמתיק ממש במעט סוכר ולשים מחית/תמצית וניל.
היי יהודית,
כמה זה 1/3 כוס אינסטנט פודינג, בהשוואה לשקיות של 80 שקיות שזה נמכר?
היי צביאל,
יש כוסות מדידה אוניברסליות. אם אין לך תיקח כוס חד פעמית לשתייה חמה ותחלק אותה לשלוש – זה שליש
שלום יהודית,
אשמח להמלצה למלית שוקולד במקום מחית הפטל.
תודה
היי צביאל.
במקום לשלב פטל בקצפת, תשלב 100 גרם שוקולד מריר מומס. בהצלחה
העוגה , השבלול עלתה יותר מדי ואולי החור שעשיתי בשקית זילוף גדול מדי ואז כל העיסה למעשה 'התבזבזה' על תחתית העוגה ולא נשאר מספיק לפחזניות.
המעטות שהצלחתי כן ליצור מיד ירדו בנפח ונהיו פיתות קטנות.
מה לא עשיתי בסדר? לדעתך יהודית.
מחר יש לבעלי יום הולדת ולקחתי סיכון לאפות עוגה שלא ניסיתי קודם.
כל כך רציתי להצליח.
מוכנה לנסות שוב, אבל שלא יקרה לי שוב
היי אירית, אני מקווה שקראת את הפוסט שהכנתי על בצק רבוך. שם יש הסברים איך להצליח עם בצק רבוך. הסיבה שפחזניות משתטחות היא או בצק דליל מידי או אפייה מעטה מידי. צילמתי בדיוק איך הבצק צריך להיות לפני הזילוף וגם לתת זמן אפייה עד שהפחזנייה ממש יבשה ואז היא לא נופלת. אני מקווה שתנסי שוב ותצליחי כי באמת שזה לא מורכב וגם תלמדי להכין פחזניות מוצלחות. בהצלחה ואם תצטרכי עזרה אונליין אשמח לתת לך בוואוס אפ-0502546227
תודה יהודית. בודקת עכשיו את הפוסט על בצק רבוך. הייתי בטוחה שאצליח כי זו לא הפעם הראשונה שלי והפעם הראשונה היתה מהמתכון של רות סירקיס מזמן מזמן. טוב, עכשיו נכנסת לפוטס על בצק רבוך. כבר יעבור לבעלי החשק…. אולי אכין בלי העוגיות וזהו. נראה
האם הפחזניות לא מאבדות את הפריכות במקפיא?
היי תמר,
הן לא נשארות קריספיות בכל מקרה בדיוק כמו שפחזניות מתרככות במקרר אחרי יום עם הקרם אבל עדיין מאוד טעימות. העוגה טעימה גם אחרי כמה ימים.
האם אפשר לשים אותה במקפיא עם הציפוי ?
היי נטלי. כן, אין בעייה
איזה עוגה מהממת. אהבתי את הפחזניות הקטנטנות בפנים. כל כך מיוחד וטעים
עוגת חלומות !!! איזה מטריפה רעיון טעים ויפהיפה מוכשרתתת ???