קרקרים גבינת קממבר וגרעינים ממכרים. קרקרים טעימים וקריספיים במיוחד. שילבתי במתכון גבינת קממבר שבש הטעמים העמוקים שלה העשירה אותם במיוחד
אז היה לנו את שבועות, חג הגבינות ללא הפסקה. אכלנו כמויות מטורפות של מוצרי חלב, עוגות, עוגיות, קינוחים ומאפים ולאאא נמאס לנו. מבחינתי ששבועות יתקיים כל השנה ונאכל רק מוצרי חלב. מה איתכם? חובבי גבינות או בשר? מתוק או מלוח? אני גם וגם- קודם מלוח ואז מתוק וחוזר חלילה 🙂
אני מתה על שיתופי פעולה! זה מוציא ממני יצירתיות יתירה כי אני אוהבת לאתגר את עצמי ולהכין דברים שעוד לא הכינו או שהכינו אבל בווריאציה אחרת, שונה. אני לא אוהבת לשחזר, אפילו לא את עצמי. הפעם קיבלתי משימה – לפתח מתכון עם גבינת קממבר. כן, גבינת קממבר במקור היא אכן צרפתית אבל מיוצרת כבר בכל העולם וגם בארץ. הקממבר מיוצרת מחלב בקר, היא עגולה ומצופה בקרום אכיל ומכילה 24 אחוזי שומן. הקממבר היא גבינה רכה בגוון שנהבי ועטופה בקרום אפרפר אכיל. יש כאלה שמעדיפים אותה טרייה וצעירה יותר עם טעמים מעודנים ויש את אלה שאוהבים אותה בשלה ועם טעמים עוצמתיים וחזקים יותר. בכל מקרה היא טעימה מאוד ומיוחדת.
ממסים במיקרוגל את גבינת הקממבר, מערבבים עם כל החומרים לבצק רך וגמיש. שמים במקרר לחצי שעה
מרדדים בין שני ניירות אפייה
חותכים לריבועים ואופים
אני החלטתי להכין מהקממבר קרקרים ולשלב בהם גרעינים. הטעם החזק של הגבינה התאים לי בדיוק לקרקרים המלוחים ולהגשה, המסתי את הקממבר 30 שניות במיקרוגל והגשתי מייד לשולחן. הייתה הסתערות רבתי על הקרקרים שנטבלו בגבינה הנמסה. הכי טעים זה לרענן את הגרון עם קצת יין לבן. זה משתלב מעולה עם הגבינה.
קרקרים גבינת קממבר וגרעינים ממכרים
- 1 חבילת גבינת קממבר (השתמשתי בקממבר עין גדי של תנובה)
- ¾ כוס שמן זית
- ¾ כוס מים
- 2 כפות גרעיני דלעת לא קלויים
- 2 כפות גרעיני חמנייה לא קלויים
- 2 כפות שומשום לבן
- ½3 כוסות קמח רגיל
- ¼1 כפיות מלח
להגשה
- 1 גבינת קממבר
אופן הכנה
- ממסים את גבינת הקממבר במיקרוגל (בערך דקה). בעזרת מזלג מועכים ככל האפשר את הגבינה.
- מוסיפים לקערת הקממבר המומסת את שמן הזית, הגרעינים והשומשום ומערבבים. מוסיפים קמח ומלח ומערבבים עם הידיים כמה שניות רק עד שמתקבל בצק אחיד.
- שמים במקרר חצי שעה.
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק בין שני ניירות אפייה לעלה דקיק. מפזרים על העלה שומשום ומעט מלח גס, מניחים שוב את נייר האפייה ומהדקים את השומשום והמלח בעזרת המערוך.
- חותכים בעזרת גלגלת משוננת לריבועים ומעבירים לתבנית אפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות על מצב טורבו 15-20 דקות עד שהקרקרים שחומים. מקררים ושומרים בצנצנת אטומה.
- להגשה: מניחים את גבינת הקממבר השלמה בצלחת וחותכים את החלק העליון. מחממים 30 שניות עד דקה במיקרוגל, הגבינה נמסה וכך בדיוק צריך לאכול אותה עם הקרקרים. יין לבן טוב ליד ואתם מסודרים.
ממש מתחשק לי להכין,
אבל… יש לי בבית גרעינים קלויים (תערובת לסלט) האם זה אפשרי או שהם עלולים להישרף באפייה?
עלולים להישרף
הי יהודית ,,
האם להמיס את כל גבינת הקממבר כולל המעטפת שבדרך כלל אני מקלפת ??
אני המסתי הכל. המעטפת אכילה
WOW איזה רעיון אדיר וטעים ! הקרקרים מטריפים חייבת להכין !!
ואו יהודית איזה קרקרים משגעים
אהבתי את השילוב של הקממבר בתוך הקרקרים וגם בהגשה
נפלא ממש!
תודההה רויטל אהובה. כייף ממש שאהבת