תפוחי אדמה ובטטה מוקרמים מושלמים! אני פורסת את תפוחי האדמה והבטטה בעזרת קולפן ירקות לרצועות דקיקות ומגלגלת לשבלולים. רוטב השמנה והפטריות נספג בהם והם מקבלים מרקם נימוח ובכל ביס מתפוצץ לנו בפה רוטב שמנת טעים בטירוף
לפני המון המון שנים, עוד בתקופה שגרנו במצפה רמון הרחוקה, פתחו בית מלון קטן. בניין מגורים שהסבו אותו לבית מלון של ישרוטל והפך למקום הבילוי העיקרי שלנו. בכל פעם שרצינו לשבת בבית קפה, הלובי של המלון היה המקום. שם אכלתי לראשונה תפוח אדמה מוקרם והתמכרתי. אני לא זוכרת אם זה באמת היה טעים או שרק הזיכרון טעים אבל מה שבטוח זה שהזיכרון ממש ממש טעים וזה מה שחשוב.
בעזרת קולפן קולפים רצועות דקיקות של תפוח אדמה ובטטה ומגלגלים לשבלולים. מניחים בצפיפות בתבנית
מסדרים את תפוחי האדמה והבטטה בצפיפות בתבנית
בהמשך למדתי להכין את המעדן הזה בעצמי והייתי מכינה לילדים לפחות אחת לשבוע. היום אני מכינה הרבה פחות. הילדים גדלו, טווח המנות שלמדתי להכין התרחב מאוד ולמוקרם אנחנו מגיעים בעיקר בשבועות ומידי פעם כשרעבים ורוצים משהו מהיר וטעים.
מוזגים מעל את הרוטב
בדרך כלל אני מכינה את המוקרם עם פסטה ולא עם תפוחי אדמה. הפעם החלטתי להכין עם תפוחי אדמה אבל לא סתם תפוחי אדמה כי אני חייבת "לשדרג" כמו שאומר החצי שלי, אז הכנתי שבלולים או שושנים…כל אחד ראה משהו אחר וכדי שלא ישעמם ויהיה צבעוני בעיניים וטעים, שילבתי בטטה. את הפטריות במקום לשלב פרוסות, טחנתי וזה שדרג להן את הטעם משמעותית.
אין לי איך להסביר לכם כמה שזה טעיםםםםם. זה לא עוד תפוח אדמה מוקרם זה תפוח אדמה מוקרם מושלם!!! תפוחי האדמה יוצאים רכים ונימוחים, סופגים אליהם את הרוטב שמתפוצץ בפה עם כל ביס…בקיצור, אלוהי ואני לא מגזימה בכלל. לכל המוקרמים שלי אני משתמשת בשמנת של תנובה 38% שהיא בעיני מאוד סמיכה ועשירה והכי מתאימה למוקרם כי אם כבר אוכלים אז אוכלים שמן וטעים 🙂 כמובן שמי שמעדיף יכול להשתמש בשמנת לבישול שהיא רק 15% שומן אבל זה עניין של העדפה וטעם.
מי אמר מוקרם ולא קיבל??
תפוחי אדמה ובטטה מוקרמים מושלמים
לפני שמתחילים:
- אני משתמשת לכל התבשילים והמאפים שלי בתפוחי אדמה מהזן האדום. בעיני הם טעימים יותר ומוצלחים יותר מבחינת המרקם.
- מומלץ לבחור למתכון הזה תפוחי אדמה צרים וארוכים.
- אני בחרתי להשתמש בשמנת מתוקה 38% שבעיני הכי טעימה והכי מתאימה. כמובן שמי שמעדיף, יכול להשתמש בשמנת 15% שומן ולחסוך בקלוריות 🙂
- במבחן הטעם – זה היה טעים גם אחרי כמה שעות בטמפרטורת החדר.
תבנית בגודל 20*30 ס"מ
- 5-6 תפוחי אדמה צרים וארוכים
- 2 בטטות ארוכות
לרוטב שמנת ופטריות
- ½1 מיכלים שמנת מתוקה 38%
- 6 פטריות שמפיניון גדולות
- 2-3 שיני שום כתושות
- 30 גרם חמאה מומסת
- 1 כפית שמן זית
- מלח
- קורט פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
לפיזור אחרי אפייה: פרמז'ן או קשקבל מגורדים
אופן הכנה
- שוטפים וקולפים את תפוחי האדמה והבטטה. בעזרת קולפן פורסים פרוסות ארוכות של תפוחי האדמה ושל הבטטה – כל אחד בנפרד. מניחים את תפוחי האדמה בקערה עם מים מומלחים קלות עד שמסיימים לפרוס את כל הכמות. כשמגיעים לשלב שאי אפשר לקלוף יותר פרוסות ארוכות ממשיכים עם תפוח אדמה אחר ואת השארית מניחים בסיר עם מים על מנת שלא ישחיר ומכינים פירה טעים בטירוף.
- משמנים היטב את התבנית עם חמאה.
- מתחילים להכין שושנים מתפוחי האדמה ובטטה לסירוגין ומניחים בצפיפות בתבנית – לוקחים פרוסת תפוח אדמה ומגלגלים אותה סביב עצמה, לוקחים חתיכה נוספת וממשיכים לגלגל חופף לקצה של החתיכה הקודמת. ממשיכים עם עוד חתיכה או עד שנראה לכם מספיק גדול ויפה. מכינים כך את כל הכמות עד שממלאים את כל התבנית.
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- מכסים עם נייר כסף את התבנית ואופים את תפוחי האדמה כ- 30 דקות או עד שהם רכים.
- מכינים את הרוטב: טוחנים במעבד מזון את הפטריות ושמים בקערה עם השמנת, השום, החמאה, שמן זית, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
- מוזגים את השמנת על פרחי תפוחי האדמה וביניהם ומחזירים לתנור ללא נייר כסף לאפייה של עוד כחצי שעה עד שהרוטב די מצטמצם ונספג בתפוחי האדמה אבל לא לגמרי. מעבירים את התנור למצב גריל ומשחימים את תפוחי האדמה עוד 5-6 דקות.
- מוציאים מהתנור ומפזרים פרמז'ן או קשקבל מגורד.
הכנתי וזה יצא מדהים!!
בא לי להכין הפעם את הרוטב המהמם הזה עם ניוקי יבש ולהקרים בתנור.
חושבת שצריך לבשל את הניוקי לפני?
היי מעיין
תודה רבה, שמחה שאהבת.
אין לי מושג לגבי ניוקי יבש. תעשי לפי מה שכתוב על האריזה
היי, נראה מעולה 🙂
2 שאלות..כמה מלח בערך צריכים?
והאם במידה ואין לי זמן אפשר לחתוך לפלחים רגילים?
היי עדי,
מלח זה לפי הטעם.
פלחים גדולים זה סרט אחר והכנה אחרת. זה לא לוקח הרבה זמן סה"כ. את כן יכולה לפרוס דק מאוד עם מנדולינה.
בהצלחה
האם אפשר להכין יום לפני ההגשה?
היי שרון. לא מומלץ. רוטב שמנת הכי טעים ביום הכנתו
נראה מעולה!!
יהיה טעים גם עם שמנת צימחית?
אם כן – להשתמש בשמנת צימחית מתוקה או שמנת צימחית לבישול?
תודה 🙂
היי דורין,
אם אתם אוהבים את הטעם של צמחית אז כן. אני אישית לא אוהבת.
אלופהההה
תןדה רבה
רעיון פצצה!
אהבתי מאד