במקום לחתוך לריבועים, למלא ולקפל למעטפות ואז להתפלל שלא ייפתחו באפייה, הכנתי גביניות עגולות ושמנמנות שמכינים בקלי קלות, בלי התעסקות יתרה והן יוצאות כל כך טעימות ומיוחדות שאין סיבה לחזור למעטפות


נכון כשמכינים גביניות בצורת מעטפה תמיד יהיו חלק שייפתחו באפייה ובכלל כל ההתעסקות עם לדייק בחיתוך מרובעים שווים תמיד מעצבן. בשיטה הזאת סך הכל יוצרים מהבצק כדורים, משאירים אותם למנוחה עד שהם ממש תפוחים ואז בעזרת כוס יוצרים גומה במרכז, מניחים מלית גבינה ופטל ואופים. בחיי שאין דבר יותר קל מזה והן יוצאות שמנמנות ועסיסיות יותר מכל גבינית אחרת שתכינו.



גביניות עם פטל ושטרוייזל שקדים עגולות ושמנמנות
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- את הבצק מכינים לילה מראש ומתפיחים במקרר.
- הבצק מתאים לכל מלית שתבחרו – קינמון, פרג, שוקולד וכו'.
- אפשר להשתמש למלית בגבינות שמנת או מסקרפונה שהן עשירות יותר ויציבות ואז לוותר על הקמח במלית. אני בחרתי בכוונה בגבינה לבנה 5% שהיא הכי זמינה לכולם ופחות יקרה.
- אפשר לוותר על השטרוייזל במתכון. הוא מוסיף טעם ונראות אבל לא חובה.
- אפשר לשלב תותים, אוכמניות, צימוקים, תפוחים, פרג ועוד במקום פטל.
מצרכים ל – 12 גביניות גדולות
לבצק שמרים
- 500 גרם קמח (השתמשתי ב"נפלאות")
- 10 גרם שמרים יבשים (1 כף)
- 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
- 160 גרם חלב (2/3 כוס)
- 2 ביצים L (120 גרם)
- 3 כפות שמן (45 גרם)
- 1 כפית מחית וניל
- 1/2 כפית מלח (5 גרם)
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
למלית גבינה
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- 75 גרם סוכר (1/3 כוס + כף מדידה)
- 2 ביצים L
- 45 גרם קורנפלור (4.5 כפות מדידה)
- 30 גרם קמח (3 כפות מדידה)
- 45 גרם אנסטנט פודינג וניל (4.5 כפות מדידה)
תוספת: 36 יחידות פטל קפוא
שטרוייזל שקדים
- 70 גרם קמח (1/2 כוס)
- 50 גרם קמח שקדים (1/2 כוס)
- 50 גרם סוכר (1/4 כוס)
- 80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
אופן הכנה
יום מראש מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר את כל החומרים חוץ מהחמאה ולשים 5 דקות. כשמתגבש בצק מוסיפים את החמאה קובייה אחר קובייה וממשיכים ללוש עד שכל החמאה נטמעת בבצק. מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים שעה מחוץ למקרר ואז מעבירים למקרר ללילה.
מכינים מלית גבינה: מערבבים יחד את כל חומרי המלית ושומרים במקרר עד לשימוש (אפשר להכין יום מראש).
מכינים שטרוייזל: שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים בפולסים כדי ליצור פירורי בצק גסים. אפשר להכין גם ידנית – פשוט ממוללים את החומרים עד לקבלת פירורים גסים. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר ואפשר גם להקפיא לכמה חודשים.
מעצבים לגביניות ואופים: מקמחים קלות משטח עבודה ומחלקים את הבצק לכדורים במשקל 80 גרם. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה עם מרווחים של 6-7 ס"מ, מכסים ומניחים להתפחה של כשעה – שעה וחצי או עד שהם ממש תפוחים ומלאים באוויר. שימו לב שבקייץ השמרים עובדים מהר יותר וייקח להם הרבה יותר מהר לתפוח. כשהכדורים תפוחים מחממים תנור לחום של 180 מעלות. יוצרים במרכז שלהם גומה בעזרת תחתית של כוס. רצוי לקמח מעט את הכוס כדי שהיא לא תידבק לבצק. מניחים 2 כפות גדושות מהמלית לתוך הגומה, מניחים 3 פטל בכל גבינית ומכסים במעט שטרוייזל. מעבירים לאפייה למשך כ – 25-30 דקות או עד שהגבינית זהובה בחלק התחתון והגבינה יציבה. מוציאים, מפדרים באבקת סוכר ומפה אני לא אחראית על פעולת החיסול שתקרה אצלכם בבית 🙂
בתאבון!
אפשר להחליף את הפודינג בקמח?
או בקורנפלור
שלום, כמה זמן להתפיח במקרר?
תודה מראש
כתוב במתכון הכל