מסוג הסירים הכי אהובים עליי. לא עובדים קשה בכלל, נותנים לתנור יעשה את כל העבודה. מכינים את הירקות והבשר בסיר ברזל יצוק ושולחים לתנור לכמה שעות עד שהכל רך ומקורמל. אני מגישה לשולחן עם הסיר כי הוא גם יפהפה להגשה והאוכל נראה בתוכו מהמם
זה מסוג הדברים שאני הכי אוהבת להכין, אין פה שום התעסקות ושום הכנה מוקדמת, 10 דקות הכנה ומשגרים לתנור בסיר ברזל יצוק שעושה את כל העבודה. הירקות והבשר משחימים ומתקרמלים בתוך הסיר הסגור שאוגר בתוכו חום ומדמה טאבון.
כנסו פה למבצע מטורף של 15% הנחה על כל האתר של מגנוס וגם על הסיר המדהים הזה
כשיש הרבה אוכל להכין, כשיש אורחים או כשאין חשק לעבוד קשה במטבח, הסיר הזה הוא פתרון מעולה. התנור הוא זה שעובד ואנחנו עושים בינג' סדרות עד שהוא מוכן (ממש 🙂 🙂 הכל נכנס לתנור יחד ויוצא מושלם.
אסאדו הוא בשר טעים בטירוף ולא יקר, לכן הוא מומלץ מאוד לארוחות גדולות וכשרוצים להרשים במינימום מאמץ והוצאה ומקסימום טעם ויופי.
אסאדו וירקות שורש ביין בתנור
כנסו פה למבצע מטורף של 15% הנחה על כל האתר של מגנוס וגם על הסיר המדהים הזה
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר לשים כל בשר לבישול ארוך במקום אסאדו כגון: מספר 5,6,8,10,2 ועוד.
- אפשר לשים מגוון ירקות לפי מה שאוהבים או מה שיש בבית.
- התבשיל במיטבו מייד אחרי שסיים את הזמן בתנור אבל כמובן שאפשר להכין מראש ולחמם בתנור או על הגז.
- אפשר לעשות את אותו תהליך גם על הגז, אותו זמן בדיוק אבל זה יקבל מרקם של תבשיל רך בלי הקרמול שמקבלים בתנור.
מצרכים
לירקות
- 6 תפוחי אדמה בינוניים
- 1 בטטה
- 2 בצלים סגולים
- 1 שורש סלרי
- 1 גזר גדול
- חבילה בצלצלי שאלוט
- 10 גבעולי טימין
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כף דבש
- 2 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1.5 כפיות פלפל שחור גרוס
לבשר
- 1.5 ק"ג אסאדו עם עצם
- 1 כוס יין לבן חצי יבש
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כפית דבש
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
לפיזור
- חופן חמוציות שלמות או שזיפים מגולענים
- 10 גבעולי טימין
- 2 מקלות קינמון
אופן הכנה
מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
מכינים את הירקות: שוטפים היטב את הירקות, אין צורך לקלוף אותם. פורסים את תפוחי האדמה לחצי, את הבטטה לאורך לארבע, את הבצלים הסגולים לחצי, את שורש הסלרי לארבע,את הגזר לחתיכות ברוחב 3-4 ס"מ, , את בצלי השאלוט קולפים ומשאירים שלמים.
שמים את כל הירקות והטימין יחד בקערה גדולה ומתבלים בשמן זית, דבש, מלח ופלפל שחור ומערבבים טוב. מסדרים את כל הירקות בסיר.
מכינים את הבשר: שמים את הבשר בקערה בה הכנו את הירקות. אין צורך לשטוף אותה. מוזגים על הבשר את היין, שמן זית, דבש ומתבלים במלח ופלפל שחור. מעסים היטב את הבשר ומניחים בסיר מעל הירקות.
מפזרים חמוציות או שזיפים ללא גלעינים, מניחים את עלי הטימין ומניחים 2 מקלות קינמון.
סוגרים את הסיר עם המכסה.
מעבירים לתנור ל – 30-40 דקות ומנמיכים את החום ל – 150 מעלות.
ממשיכים לבשל בתנור עוד 4-5 שעות עד שהבשר רך, הרוטב הצטמצם והירקות שחומים ומקורמלים. אם רואים שהבשר מקבל צבע בחלק העליון אפשר להפוך אותו. כיוון שהוא מונח על הירקות והסיר משחים את החלק העליון גם כשהסיר סגור (שזה מדהיםםם) ואת החלק התחתון פחות, אז מומלץ לבדוק את הבשר ואם יש צורך אז להפוך.
מגישים מייד עם אורז לבן.
הי, יש לי סיר סוטז יציקת ברזל של פוד אפל וחתיכות בשרנאסאדו בלי עצם, להכין את התבשיל כמו המתכון שכתבת או שיש צורך לצרוב כת הבשר קודם לכן וכם להוסיף נוזלים לסיר? או שזה אותי רעיון כמו בסיר של מגנטס?אם האסדות בלי עצם זה מקצר במן בישול? יצא יותר יבש?
לא מכירה את הסיר שלהם אבל לא אמורה להיות בעייה
היי!
אפשר להחליף יין לבן באדום?
ואם יש לי קוביות אסאדו 7*5 ס״מ בערך ולא נתחים גדולים , זה משפיע על זמן הבישול? אם כן, לקצר את הזמן? או להוריד את החום?
תודה!
היי הדר, אפשר כל יין שטעים לך לשתות. אם האסאדו קטן יותר מן הסתם זמני האפייה מתקצרים
היי יהודית, הכנתי כבר פעמיים את המתכון, העברתי את הבשר עם היין לתבנית מעל הירקות והנוזלים לא התאדו לי גם לאחר 5 שעות בתנור- נהיה ממש מרק בתחתית. למה? מה לעשות אחרת?
באיזה סיר את מכינה?
סיר מלבני של סולתם שניתן להכניס לתנור
תפתחי אותו אחרי כמה זמן שיתאדו. התבשיל מותאם לסיר יציקת ברזל של מגנוס
היי
תודה רבה על המתכונים הנפלאים 🙂
אפשר לדעת מה קוטר וגובה הסיר שלך?
סוטאז' 34 ס"מ
יהודית יקרה
זו לא הפעם הראשונה שאני עושה את המתכון והוא מדהים הודות לך.
החלפתי תנור והיום עשיתי פעם ראשונה בו כמובן לפי הוראותיך לאחר 4 שעות כמעט ואין לי נוזלים בסיר מה לעשות? איך אני יכולה להרטיב את התבשיל ?
היי מירי,
מניחה שזה כבר לא רלוונטי אבל לפעם הבאה חום נמוך יותר. כל תנור אופה אחרת
היי, לא כ"כ הבנתי את הקטע עם היין, לאחר שמעסים את הבשר האם מעבירים רק אותו לתוךלך הסיר או יחד עם כל הנוזלים ?
יחד עם הכל
אפשר להכין ברוסטר? ו אם יש צורך לטכן את הבשר לפני הכניסה לתנור?
אפשר בכל סיר אבל יוצא שונה. תכיני אותו דבר
שלום, עשיתי אתמול ויצא טעים אך הבשר יצא שחום מחוץ ויבש ורך מבפנים למרות שהפכתי מספר פעמים, זה אמור להיות ככה או שעשיתי משהו לא בסדר? השתמשתי באסאדו רגיל ללא עצם
אולי התנור שלך חזק. תעשי עם נמוך יותר פעם הבאה
היי אני מכינה בסיר סוטאז׳ האם יש צורך לצרוב את הבשר לפני הכנסה לתנור?
כן
יעבוד עם גוש אסאדו ללא עצם?
בהחלט
תודה על המתכון, נכנס לתנור
שבת שלום????
באהבה שבת שלום
האם אפשר/כדי לסגור את הבשר לפני לכמה דקות על האש ואז להכניז לתנור עם שאר הירקות ?
בסיר ברזל אין צורך
האם שופכים גם את הרוטב של הבשר לתוך תבשיל?
איזה רוטב? תקראי שוב את המתכון. שמים הכל יחד ומכניסים לתנור
הכנתי היום מתכון נפלא, מדוייק וטעים
תודה.
כייף לשמוע?
שלום
נראה מעולה!
האם אפשר להחליף את היין הלבן בבירה לבנה?
תודה, מיכל
אפשרי