תבשיל שמתבשל במשך שעות רבות על להבה נמוכה עד שהבשר נעשה רך כמו חמאה והבצל מתקרמל והופך לריבתי עם צבע וטעם עמוק שרק בישול ארוך יכול לתת לתבשיל
לפני כחודש הכנתי תבשיל שלא הכנתי כבר המון זמן – קציצות עם בצל. זה אחד התבשילים שאמא שלי הייתה מכינה בחגים אבל עם בשר כבש. בערב החג, על הבוקר הייתה לוקחת סיר ענק, עם מיליון בצלים ומלא בשר כבש טרי טרי ועד הערב התבשיל היה מתבשל לו על להבה קטנה עד שהכל היה הופך למעין ריבה. השנה לארוחה מפסקת של כיפור הכנתי את התבשיל הזה, רק עם בשר בקר שיצא מעולה. אחרי בישול של שעות הבשר הופך לרך כמו חמאה והבצל לריבה מתקתקה וטעימה. אני לא נוגעת כבר המון המון שנים בבשר כבש וגם בשר בקר פחות חביב עליי. לעומת זאת, נוביק, החייל האמיץ שלי אוהב מאוד בשר כבש וביקש שבפעם הבאה אכין את אותו תבשיל עם כבש. צפו לתבשיל נוסף בקרוב.
הבצל והבשר מתבשלים יחד 5-6 שעות עד שהכל רך והם מקבלים צבע שחום עמוק עם טעמים עמוקים שרק בישול ארוך יכול לתת לתבשילים.
בשר עם בצל (הרבה בצל)
לפני שמתחילים
- אני הכנתי את התבשיל הזה עם בשר מספר 10 שיוצא מושלם וטעים. אפשר להכין עם כל בשר שמתאים לבישול ארוך כגון: 8,6,5,2 וכו'.
- כמות הבצלים גדולה מאוד אבל בסוף הבישול הם מצטמצמים ולא נותר מהם כל כך הרבה אז כדאי לשים את כל הכמות שרשמתי.
- זו לא טעות – אין בתבשיל הזה בכלל מים. הוא מתבשל ברוטב שמפרישים הבצלים והבשר.
- טיפ לקילוף הבצלים – משרים יום לפני את כל הבצלים בכלי גדול עם מים. זה עוזר לקילוף קל יותר ואיכשהו כמעט ואין דמעות.
- כדאי לבשל את התבשיל הזה בסיר מונע הידבקות (נון – סטיק).
מצרכים לכמות של 4-5 אנשים (או יותר….תלוי כמה אוהבים לאכול)
- 25-30 בצלים בינוניים
- ½1 – 2 ק"ג בשר צוואר מספר 10 עם עצם חתוך לקוביות כמו לגולאש.
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 מקל קינמון
- 6-7 גרגירי פלפל אנגלי שלמים
- 5-6 עלי דפנה
- מלח
- ½ כפית פלפל שחור
אופן הכנה
- קולפים את הבצלים ופורסים לפרוסות דקות.
- חותכים את הבצל לקוביות בגודל הרצוי.
- בסיר גדול ושטוח מחממים את השמן.
- צורבים את הבשר כמה דקות מכל צד – מניחים את קוביות הבשר בשמן הרותח אחת אחרי השנייה בשכבה אחת ולא נוגעים כמה דקות עד שהבשר ממש צרוב ושחום ואז הופכים צד וצורבים שוב.
- כשהבשר שחום מכל הכיוונים מוציאים אותו לכלי ומכניסים את הבצל. מערבבים היטב כך שהבצל יקבל את טעמי הבשר שצרבנו ומאדים כך חצי שעה כשמידי פעם מערבבים.
- מוסיפים לסיר את הבשר, את הקינמון, פלפל אנגלי ועלי דפנה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים במשך כשעתיים עד שהבשר מתחיל להתרכך והבצל איבד מנפחו.
- מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים וממשיכים לבשל עוד כשעתיים – שלוש עד שהבשר ממש רך ומוכן לאכילה, הבצל התקרמל והפך לשחום והתבשיל נראה מוכן. מידי פעם מערבבים.
- טועמים ומתקנים תיבול. ממשיכים לבשל ולצמצם את הרוטב עד שנשאר מעט מאוד רוטב והתבשיל נעשה סמיך.
- מגישים עם לחם או עם אורז לבן.
אני רוצה להכין עם בשר מספר 5, רק איך חותכים את בשר מספר 5 לקוביות? בד"כ הוא מוגש חתוך לפרוסות…
ואגב עשיתי את המתכון עם בשר מספר 10 והוספתי שקדים ללא קליפה חצויים ויצא פשוט מושלםםםם
פשוט חותכת לקוביות. אפשר לחתוך כל בשר לקוביות ותודהה
חג שמח
הכנתי היום.
המשפחה אהבה מאוד.
לדעתי יותר מדי בצל. הבצל התקרמל והמתיק את התבשיל…לטעמי יותר מדי מתוק.
שווה לנסות להכין עם חצי מכמות הבצל…
היי דורון,
שמחה שאהבתם והכל עניין של טעם. תכין בפעם הבאה עם פחות בצל שיתאים לטעמכם האישי
וואו יצא מעולה! הכנתי ללא קינמון ועם הרבה פחות בצלים ועדיין יצא מדהים. הבצל נהיה מקורמל ואז הכל נצבע בחום.. והריח משגע
מעולה. תהיי אמיצה ותכיני עם קינמון והרבה בצל ותראי כמה טעים
אפשרי לבשל את הבשר כנתח קפוא ובמהלך הבישול אחתוך לקוביות
היי רותי, מהמון המון סיבות לא מבשלים בשר קפוא.
זה פוגע בבריאות וכמובן בטעם ובמרקם. יש היום בשווקים בשרים טריים במחירים שפויים. שווה להתאמץ ולקנות בשר טוב
במידה ועושים כתף מספר 5 מה התהליך ?
היי איריס, אותו דבר בדיוק
האם צריך לחתוך גם את הבשר לקוביות או שמכניסים אותו כגוש ונותנים לו להתפרק לבד?
חותכים לקוביות
נראה סוף!!!
מצפים לתבשיל עם כבש
מבשלים ללא מכסה?
האם אוסובוקו גם מתאים?
היי דניאל. אוסובוקו מאוד מתאים. עם סיר סגור וחצי פתוח לקראת הסוף
היי נראה מעולה! אשמח לדעת מה מוסיף הקינמון לתבשיל והאם טעמו מורגש?
הקינמון מוסיף טעם לתבשיל. טעמו לא דומיננטי אבל בהחלט מורגש קלות. אם לא אוהבים אפשר לוותר
אני מבינה שיש במתכון *הרבה* בצל.
אבל 35-40 בצלים????
(והאמת גם כמובן הבשר נראית גדולה ל 4-5 איש)
היי לייה,
זאת כמות הבצלים ששמתי.
לגבי הבשר – כתבתי 4-5 אבל למען האמת אצלי זה נאכל על ידי שלושה גברים… אז הכל יחסי. אני מפרסמת בבלוג רת מה שאני מכינה לבית. את חופשייה להפחית כמויות לפי מה שמתאים לך.
חג שמח
נראה ממש טוב
תמונות מעולות
תודה רבה קורל. זה ממש טעים
נראה מדהים!
לא ידעתי שאפשר לבשל את 10 כל כך רך
פעם יצא לי שבישלתי אותו, והתאכזבתי, הבישול גם היה ארוך, אבל לא יצא רך כמו שאת כותבת.
אולי זה תלוי בבשר טרי או קפוא?
אני השתמשתי בקפוא, בלי עצם, זה קשור?
היי אפרת. אני תמיד משתמשת רק בבשר טרי. אין להשוות את הטעם והמרקם לזה הקפוא. שווה לשלם עוד קצת בשביל משהו טוב ואיכותי במיוחד שמדובר באוכל. יצא רך מאוד וטעים. נסי עם בשר טרי.