יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
בשר עם בצל (הרבה בצל)
ראשי » בשר » בשר עם בצל (הרבה בצל)

בשר עם בצל (הרבה בצל)

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 20 בספטמבר 2018 27 תגובות

תבשיל שמתבשל במשך שעות רבות על להבה נמוכה עד שהבשר נעשה רך כמו חמאה והבצל מתקרמל והופך לריבתי עם צבע וטעם עמוק שרק בישול ארוך יכול לתת לתבשיל

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
בשר עם בצל (הרבה בצל)

לפני כחודש הכנתי תבשיל שלא הכנתי כבר המון זמן – קציצות עם בצל. זה אחד התבשילים שאמא שלי הייתה מכינה בחגים אבל עם בשר כבש. בערב החג, על הבוקר הייתה לוקחת סיר ענק, עם מיליון בצלים ומלא בשר כבש טרי טרי ועד הערב התבשיל היה מתבשל לו על להבה קטנה  עד שהכל היה הופך למעין ריבה.  השנה לארוחה מפסקת של כיפור הכנתי את התבשיל הזה, רק עם בשר בקר שיצא מעולה. אחרי בישול של שעות הבשר הופך  לרך כמו חמאה והבצל לריבה מתקתקה וטעימה. אני לא נוגעת כבר המון המון שנים בבשר כבש וגם בשר בקר פחות חביב עליי. לעומת זאת, נוביק, החייל האמיץ שלי אוהב מאוד בשר כבש וביקש שבפעם הבאה אכין את אותו תבשיל עם כבש.  צפו לתבשיל נוסף בקרוב.

הבצל והבשר מתבשלים יחד 5-6 שעות עד שהכל רך והם מקבלים צבע שחום עמוק עם טעמים עמוקים שרק בישול ארוך יכול לתת לתבשילים.

בשר עם בצל (הרבה בצל)

לפני שמתחילים

  1. אני הכנתי את התבשיל הזה עם בשר מספר 10 שיוצא מושלם וטעים. אפשר להכין עם כל בשר שמתאים לבישול ארוך כגון: 8,6,5,2 וכו'.
  2. כמות הבצלים גדולה מאוד אבל בסוף הבישול הם מצטמצמים ולא נותר מהם כל כך הרבה אז כדאי לשים את כל הכמות שרשמתי.
  3. זו לא טעות – אין בתבשיל הזה בכלל מים. הוא מתבשל  ברוטב שמפרישים הבצלים והבשר.
  4. טיפ לקילוף הבצלים  – משרים יום לפני את כל הבצלים בכלי גדול עם מים. זה עוזר לקילוף קל יותר ואיכשהו כמעט ואין דמעות.
  5. כדאי לבשל את התבשיל הזה בסיר מונע הידבקות (נון – סטיק).

מצרכים לכמות של 4-5 אנשים (או יותר….תלוי כמה אוהבים לאכול)

  • 25-30 בצלים בינוניים
  • ½1 – 2 ק"ג בשר צוואר מספר 10 עם עצם חתוך לקוביות כמו לגולאש.
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 מקל קינמון
  • 6-7 גרגירי פלפל אנגלי שלמים
  • 5-6 עלי דפנה
  • מלח
  • ½ כפית פלפל שחור

אופן הכנה

  1. קולפים את הבצלים ופורסים לפרוסות דקות.
  2. חותכים את הבצל לקוביות בגודל הרצוי.
  3. בסיר גדול ושטוח מחממים את השמן.
  4. צורבים את הבשר כמה דקות מכל צד – מניחים את קוביות הבשר בשמן הרותח אחת אחרי השנייה בשכבה אחת ולא נוגעים כמה דקות עד שהבשר ממש צרוב ושחום ואז הופכים צד וצורבים שוב.
  5. כשהבשר שחום מכל הכיוונים מוציאים אותו לכלי ומכניסים את הבצל. מערבבים היטב כך שהבצל יקבל את טעמי הבשר שצרבנו ומאדים כך חצי שעה כשמידי פעם מערבבים.
  6. מוסיפים לסיר את הבשר, את הקינמון, פלפל אנגלי ועלי דפנה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים במשך כשעתיים עד שהבשר מתחיל להתרכך והבצל איבד מנפחו.
  7. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים וממשיכים לבשל עוד כשעתיים – שלוש עד שהבשר ממש רך ומוכן לאכילה, הבצל התקרמל והפך לשחום והתבשיל נראה מוכן. מידי פעם מערבבים.
  8. טועמים ומתקנים תיבול. ממשיכים לבשל ולצמצם את הרוטב עד שנשאר מעט מאוד רוטב והתבשיל נעשה סמיך.
  9. מגישים עם לחם או עם אורז לבן.
Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • כרישה במילוי בשר
    כרישה במילוי בשר בתנור
  • תבשיל קציצות וסלרי ברוטב חמצמץ
    תבשיל קציצות וסלרי ברוטב חמצמץ
  • קציצות אפונה ושומר
    קציצות בשר עם אפונה ושומר
  • מפרום כרובית
    מפרום כרובית וגם פרנה מרוקאית בסיר אחד
בצל בשר ראש השנה

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

27 תגובות

  1. חגית הגב 10 באפריל 2025 בשעה 7:55

    היי, נראה מעולה. האם אפשר להכניס לתנור ? ואם כן באיזה שלב, איזה חום וכמה זמן ?

    בתודה מראש וחג שמח

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 10 באפריל 2025 בשעה 22:11

      אפשר מהתחלה בתנור. 150 מעלות עד שמוכן. ייקח כמה שעות

  2. חייקי הגב 22 בינואר 2025 בשעה 18:32

    יש לי סיר לחץ,האם להשתמש בו או בסיר רגיל, אין לי סיר יצוק?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בינואר 2025 בשעה 18:33

      כל סיר שיש לך בבית

  3. חנה הגב 24 במאי 2023 בשעה 14:57

    אני רוצה להכין עם בשר מספר 5, רק איך חותכים את בשר מספר 5 לקוביות? בד"כ הוא מוגש חתוך לפרוסות…
    ואגב עשיתי את המתכון עם בשר מספר 10 והוספתי שקדים ללא קליפה חצויים ויצא פשוט מושלםםםם

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 24 במאי 2023 בשעה 21:25

      פשוט חותכת לקוביות. אפשר לחתוך כל בשר לקוביות ותודהה

      חג שמח

  4. דורון הגב 24 בדצמבר 2021 בשעה 18:12

    הכנתי היום.
    המשפחה אהבה מאוד.
    לדעתי יותר מדי בצל. הבצל התקרמל והמתיק את התבשיל…לטעמי יותר מדי מתוק.
    שווה לנסות להכין עם חצי מכמות הבצל…

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 26 בדצמבר 2021 בשעה 8:47

      היי דורון,
      שמחה שאהבתם והכל עניין של טעם. תכין בפעם הבאה עם פחות בצל שיתאים לטעמכם האישי

  5. מיכל הגב 9 בדצמבר 2021 בשעה 17:36

    וואו יצא מעולה! הכנתי ללא קינמון ועם הרבה פחות בצלים ועדיין יצא מדהים. הבצל נהיה מקורמל ואז הכל נצבע בחום.. והריח משגע

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 9 בדצמבר 2021 בשעה 23:07

      מעולה. תהיי אמיצה ותכיני עם קינמון והרבה בצל ותראי כמה טעים

  6. רותי הגב 22 בספטמבר 2020 בשעה 20:03

    אפשרי לבשל את הבשר כנתח קפוא ובמהלך הבישול אחתוך לקוביות

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 בספטמבר 2020 בשעה 8:51

      היי רותי, מהמון המון סיבות לא מבשלים בשר קפוא.
      זה פוגע בבריאות וכמובן בטעם ובמרקם. יש היום בשווקים בשרים טריים במחירים שפויים. שווה להתאמץ ולקנות בשר טוב

  7. איריס הגב 14 בספטמבר 2020 בשעה 16:01

    במידה ועושים כתף מספר 5 מה התהליך ?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 14 בספטמבר 2020 בשעה 16:59

      היי איריס, אותו דבר בדיוק

  8. עופר הגב 5 באפריל 2020 בשעה 20:53

    האם צריך לחתוך גם את הבשר לקוביות או שמכניסים אותו כגוש ונותנים לו להתפרק לבד?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 באפריל 2020 בשעה 21:02

      חותכים לקוביות

  9. אנטוניו הגב 18 בינואר 2019 בשעה 14:17

    נראה סוף!!!
    מצפים לתבשיל עם כבש

  10. דניאל הגב 1 בינואר 2019 בשעה 15:52

    מבשלים ללא מכסה?
    האם אוסובוקו גם מתאים?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 1 בינואר 2019 בשעה 17:11

      היי דניאל. אוסובוקו מאוד מתאים. עם סיר סגור וחצי פתוח לקראת הסוף

  11. נתלי הגב 25 בספטמבר 2018 בשעה 1:14

    היי נראה מעולה! אשמח לדעת מה מוסיף הקינמון לתבשיל והאם טעמו מורגש?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 בספטמבר 2018 בשעה 12:44

      הקינמון מוסיף טעם לתבשיל. טעמו לא דומיננטי אבל בהחלט מורגש קלות. אם לא אוהבים אפשר לוותר

  12. ליה הגב 23 בספטמבר 2018 בשעה 10:31

    אני מבינה שיש במתכון *הרבה* בצל.

    אבל 35-40 בצלים????

    (והאמת גם כמובן הבשר נראית גדולה ל 4-5 איש)

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 23 בספטמבר 2018 בשעה 15:27

      היי לייה,
      זאת כמות הבצלים ששמתי.
      לגבי הבשר – כתבתי 4-5 אבל למען האמת אצלי זה נאכל על ידי שלושה גברים… אז הכל יחסי. אני מפרסמת בבלוג רת מה שאני מכינה לבית. את חופשייה להפחית כמויות לפי מה שמתאים לך.
      חג שמח

  13. קורל אלמוג הגב 22 בספטמבר 2018 בשעה 12:24

    נראה ממש טוב
    תמונות מעולות

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 22 בספטמבר 2018 בשעה 18:07

      תודה רבה קורל. זה ממש טעים

  14. אפרת הגב 21 בספטמבר 2018 בשעה 11:08

    נראה מדהים!

    לא ידעתי שאפשר לבשל את 10 כל כך רך
    פעם יצא לי שבישלתי אותו, והתאכזבתי, הבישול גם היה ארוך, אבל לא יצא רך כמו שאת כותבת.
    אולי זה תלוי בבשר טרי או קפוא?
    אני השתמשתי בקפוא, בלי עצם, זה קשור?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 21 בספטמבר 2018 בשעה 12:27

      היי אפרת. אני תמיד משתמשת רק בבשר טרי. אין להשוות את הטעם והמרקם לזה הקפוא. שווה לשלם עוד קצת בשביל משהו טוב ואיכותי במיוחד שמדובר באוכל. יצא רך מאוד וטעים. נסי עם בשר טרי.

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
הלוחשת לאוכל גם באינסטגרם
יהודית אביב

yehudit_aviv

מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות מאפה פילו ברוטב שמנת פטריות ותרד!! ככה תחפשו בבלוג שלי את המאפה הכי טעים שתכינו לשבועות. 

לקחתי את הרוטב הכי טעים בעולם והכנסתי אותו לתוך דפי פילו. יצא מאפה טעים בטירוף, קריספי מבחוץ וכל כך טעים מבפנים. 

תשמרו ותכינו! מחכה לתמונות שלכם ❤️

שמה לכם לינק גם בסטורי ושומרת בהיילייטס♥️
עוגת גבינה אפויה בתבנית אינ עוגת גבינה אפויה בתבנית אינגליש קייק

* שימו לב שצריך לסנן את הגבינה כמה שעות מראש על מנת להיפטר מחלק מהנוזלים. ניתן להכין את העוגה עם גבינת שמנת/ריקוטה או גבינה “יבשה” אחרת אבל בעיני הכי טעים זה לסנן גבינה 5%. העוגה יוצאת במרקם מושלם לטעמינו.
* העוגה יוצאת מהתנור בדיוק בגובה בו נכנסה אליו.
* אפשר לשלב בעוגה גרידת לימון מלימון שלם

לתבנית בגודל 15*32 בגובה 7 ס”מ

* 850 גרם גבינה לבנה 5%
* 1 שמנת של פעם (200 גרם)
* 6 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
* 1 כפית מחית וניל
* 1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)
* 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
* 3/4 כוס סוכר (150 גרם) 
* 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
‎אופן הכנה
‎מסננים את הגבינה: כמה שעות או לילה מראש מסננים את הגבינה בתוך בד גזה או חיתול נקי – מניחים את הגבינה בתוך חיתול נקי שמונח בתוך מסננת ואת המסננת מניחים על קערה שתקלוט אליה את הנוזלים. למעשה אנחנו רוצים להיפטר מחלק מהנוזלים שיש בגבינה. 
‎מכינים את העוגה: מחממים את התנור על מצב סטטי לחום של 150 מעלות. מפרידים את הביצים, את החלבונים שמים בקערת המיקסר ואת החלמונים בקערה גדולה נוספת. מוסיפים לקערת החלמונים את הגבינה המסוננת, השמנת החמוצה,מחית וניל, קורנפלור, אינסטנט פודינג ו – 3/4 כוס סוכר וטורפים היטב עם מטרפה ידנית לבלילה חלקה. מקציפים את החלבונים כ – 2 דקות לקצף לבן ומוסיפים 1/2 כוס סוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב אבל רך. מעבירים 1/3 מכמות הקצף לקערת החלמונים וטורפים באופן חופשי עם מטרפה ידנית. את שאר הקצף מקפלים לתוך בלילת החלמונים בפעמיים – שלוש בתנועות עדינות יותר ורק עד שמקבלים תערובת אחידה. משמנים את תבנית האפייה בחמאה ומוזגים את הבלילה לתבנית. טופחים כמה פעמים על השייש כדי להיפטר מבועות אוויר כלואות. מניחים את התבנית בתוך תבנית נוספת גדולה יותר וממלאים אותה במים רותחים עד לחצי מגובה התבנית של העוגה. מעבירים לתנור ואופים כשעה ורבע – שעה וחצי (תלוי בחוזק התנור שלכם) או עד שהעוגה נראית יציבה ומוכנה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה להתקרר לחלוטין בתנור. כשהעוגה קרה מוציאים והופכים על צלחת ואז הופכים שוב על צלחת הגשה. העוגה נשמרת עד שלושה ימים מחוץ למקרר (כן, אין בעייה להשאיר אותה בחורף מחוץ למקרר) או שבוע במקרר.
‎בתאבון!
בלי הרבה דיבורים! תשמרו ותכפילו כמויות כי זה ממכר. 
המתכון גם בבלוג - סלט מלפפונים דפוקים בטעם אסיאתי חריף

מצרכים

2 מלפפונים יפנים מסוג “ארומטו”
1/2 פלפל צ’ילי טרי (אפשר לוותר אם רוצים סלט לא חריף)
חופן עלי כוסברה
3 כפות רוטב סויה (שמתי של ימאסה)
2 כפות מירין
1 כף חומץ אורז
2 כפות שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל טהור
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי מגורר
קורט מלח
להגשה: שומשום שחור קלוי
אופן הכנה

חותכים את המלפפונים בצורה גסה ומכניסים לשקית זיפלוק. בעזרת מערוך או כל כלי אחר דופקים את המלפפונים כדי לשבור/לפצוע אותם אבל לא מועכים מידי. **בשלב הזה אפשר להמשיך במתכון או להכניס אותם ואת הכוסברה למי קרח למשך כשעה כדי לקבל קריספיות ורעננות. דופקים עם גב סכין רחבה גם את הצ’ילי וקוצצים אותו. מפרקים את עלי הכוסברה ושמים את הכל יחד בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב – סויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום, מייפל, ג’ינג’ר, קורט מלח ומערבבים. טועמים ומתקנים מליחות. מוזגים על המלפפונים ומערבבים. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים שומשום שחור.

בתאבון!
תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי תפוחי אדמה מפורקים בתנור כי הם הרבההה יותר טעימים ככה

מצרכים לתבנית אמאיל בקוטר 26 ס”מ

7-8 תפוחי אדמה בינוניים (מומלץ לבנים של דוד משה)
1/3 כוס שמן זית איכותי
מלח ים אטלנטי
אורגנו/זעתר טרי
אופן הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם כף מלח עד שהם 90% רכים שזה אומר רכים אבל לא רכים מידי. מסננים מהמים מייד כשהם מוכנים ומקררים מעט. מחממים תנור לחום של 220 מעלות. מוזגים לתבנית אמאיל שמן זית ומפזרים מעט מלח ים אטלנטי. מועכים/מפרקים עם הידיים את תפוחי האדמה ישר לתוך התבנית. מוזגים מעליהם שמן זית, מפזרים מלח ים אטלנטי ומניחים עלי אורגנו/זעתר טריים. צולים את תפוחי האדמה כשעה – שעה ורבע או עד שהם מקבלים צבע זהוב עמוק ובקצוות הם שחומים. מוציאים מהתנור, נפטרים מהאורגנו היבש, מניחים עלים טריים ומגישים.
סלט כרובית, ברוקולי ועוד כמה חברים 🥰הסלט הכי מרענן וקריספי שתכינו והכי מתאים ליום החמסיני הזה🥵

את כל הירקות קצצתי הקוצץ הידני המעולה של מגנוס שקוצץ לי הכל בצורה מדוייקת לסלטים. 

קופסת תבלינים יפהפייה ונוחה והכל הכל בהנחה מיוחדת. 

כל ההמלצות שלי נמצאות בהיילייטס ובסטורי. 

קוד קופון: Yehudit 

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל תחת השם: סלט כרובית, ברוקולי ועוד ירוקים

תהנו❤️
עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. עוף ואורז עם עדשים בסיר אחד. לסיר יציקת ברזל יש הולכת חום מטורפת כך שאין צורך בהכנות מקדימות או צריבה או כל פעולה אחרת!! שמים הכל בסיר הקסמים ונותנים לתנור לעשות את העבודה. 

הסיר וגם כל האתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit 
פרטים ולינקים אצלי בסטורי ובהיילייטס

המתכון בבלוג שלי. כותבים בגוגל: עוף עם אורז ועדשים שמכינים בסיר אחד בתנור הלוחשת לאוכל

המתכון יהיה גם בסטורי ויישמר בהיילייטס. 

אם לא מצאתם, תשלחו לי הודעה פרטית ואשלח לכם לינק למתכון
מסוג המתכונים שאני מכינה כש מסוג המתכונים שאני מכינה כשאין לי זמן או חשק להתעסקות יתר. פשוט שמה הכל בתבנית אמאיל טובה ושולחת לתנור. זה מוכן ממש מהר וזאת ארוחה מושלמת. תכינו סלט גדול או תוספת כלשהי וזהו!

המתכון בבלוג שלי הלוחשת לאוכל❤️

תבניות אמאיל באיכות מעולה ניתן להזמין באתר של מגנוס בהנחה מיוחדת בהזנת קוד קופון: Yehudit
הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תש הרוטב הוא הכוכב בסלט הזה. תשמרו לכם כי אתם הולכים להכין אותו מלא. 

המתכון המלא בבלוג שלי - הלוחשת לאוכל. אני אשים לינק בסטורי וגם אשמור בהיילייטס 

הרוטב מתאים לכל סלט ירוקים שתכינו
.
בורקס בשר עם חצילים ותפוחי אדמה בבצק פילו:

מצרכים ל – 7 בורקסים גדולים

800 גרם בשר טחון שמן
2 בצלים גדולים
2/3 כוס שמן זית
2 כפיות מלח ים אטלנטי
2 כפיות כמון
1 כפית פלפל שחור
2 חצילים בינוניים
3 תפוחי אדמה גדולים (כ – 500 גרם)
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
2 בצל ירוק
50 גרם אגוזי מלך (חופן)
1 חבילה דפי פילו (השתמשתי בדפים של שמרית)
שמן זית למריחה על הדפים (אפשר תרסיס)
למריחה: 1 ביצה
לפיזור: שומשום
אופן הכנה

מכינים את הבשר: קוצצים לקוביות את הבצלים. מחממים בסיר סוטאז’ רחב 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את הבצל עם סיר מכוסה עד שהוא מקבל צבע שחום. מידי פעם מערבבים כדי שלא יישרף. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו עם כף עץ או מזלג. מכסים את הסיר ונותנים לבשר להיצרב היטב על להבה קטנה כחצי שעה ומידי פעם מערבבים.

מכינים את החצילים: דוקרים את החצילים עם שיפוד בכמה מקומות כדי שלא יתבקע במהלך ההכנה. מניחים אותם על רשת מעל אש גלויה ושורפים מכל הכיוונים. מעבירים לקרש עבודה, מוציאים את בשר החצילים ושומרים בצד.
מכינים את תפוחי האדמה: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל של 1*1 ס”מ. מחממים במחבת 1/3 כוס שמן זית ומטגנים את תפוחי האדמה מכל הכיוונים עד שהם רכים וזהובים.

הכנת המלית לבורקס: מוסיפים את החצילים ותפוחי האדמה לסיר עם הבשר. קוצצים דק את כל הירק ואגוזי המלך ומוסיפים אותם לסיר הבשר. מערבבים הכל היטב ומכבים את הלהבה. טועמים ומתקנים תיבול. מקררים היטב לפני שממלאים את הדפים.

מכינים בורקסים: מכל שני דפים מכינים בורקס אחד. מניחים 2 דפי פילו על נייר אפייה ומורחים היטב משני הצדדים בשמן זית. מניחים פס נדיב מהמלית לכל רוחב הבצק, סוגרים את הצדדים ומגלגלים לרולדה. מכינים כך את כל שאר הדפים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ואופים כ – 40 דקות או עד שהבורקסים ממש שחומים. לא להוציא לפני שהם מקבלים צבע עמוק אחרת הם לא יהיו קריספיים. מומלץ להגיש עם טחינה טובה.
לתמונות נוספות לחצו פה בואו לעקוב אחריי באינסטגרם
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס