רצף החגים הזה, מצד אחד כיף ומצד שני מה עוד אפשר לבשל?? כמה בשר עוד אפשר לאכול?? לחג השני של סוכות חיפשתי משהו קליל וטעים אבל בכל זאת שיכבד את החג אז החלטתי להכין חזה עוף ממולא. אחת המנות הטעימות שיש ואני לא מוותרת עליה בחגים.

חזה עוף ממולא בכבד עוף ופטריות
למתכון : לכמות של 12 חזות ממולאים
למשרה
- 2 חזות עוף פרוסים דק דק ( מכל אחד הוצאתי 6) ודפוקים בפטיש שניצלים.
- המרינדה שבה יישרו החזות כמה שעות או למשך הלילה:
- 1 בצל מגורד דק דק
- כפית שורש זנגביל מגורד דק
- מעט רוטב סויה
- מעט חומץ בן יין אדום
- 1/4 כוס יין לבן
- 1/8 כוס שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1 שן שום כתושה
לערבב הכל ולהשרות את החזות עוף בתוך המרינדה במקרר לכמה שעות לפחות.
למלית:
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 ק"ג כבד עוף קצוץ דק דק בסכין
- סלסלת פטריות שמפיניון קצוצה קטן קטן
- 1/4 ק"ג חזה הודו טחון או חתוך לקוביות קטנטנות
- פלפל שחור גרוס
- מלח
- 1/4 כוס יין לבן שטעים לכם לשתות
- מעט זנגביל מגורד
- כף רוטב סויה
- כפית סילאן
לטיגון:
- 1/2 כוס שמן קנולה
הכנת המלית והטיגון
- לטגן בצל קצוץ דק במחבת עם שמן זית. להוסיף את ההודו הטחון ולמעוך במזלג עד שמשנה את הצבע ללבן (זה קורה מהר), להוסיף כבד ופטריות ולערבב איזה דקה או שתיים. להוסיף תבלינים: פלפל, מלח, 1/4 כוס יין לבן, סילאן, מעט זנגביל מגורד, כף רוטב סויה, לבשל על אש גבוהה כמה דקות רק עד שנספגים כל הנוזלים. לקרר ולשים במסננת שיירדו כל הנוזלים. לשמור במקרר (עם המסננת) עד שרוצים למלא את החזות.
- לקחת כל חזה, למלא במלית ולגלגל לרולדה. לסגור עם קיסם שיניים מעץ.
- הטיגון: לטבול בביצה טרופה עם מעט מאוד מלח, פלפל ופפריקה מתוקה ובפירורי לחם (הכי טובים זה של "פירורית זהב"- הם עדינים מאוד) ולטגן על אש נמוכה כאשר הצד עם הקיסם למעלה. כשמוכן , להוציא את הקיסם ולהפוך לצד שני (אל דאגה זה לא נפתח).
הערה:
עד לשלב 2 ב"הכנת המלית והטיגון" אפשר להכין הכל אפילו יום מראש ולשים במקרר.