יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • ביקורות והמלצות
  • צרו קשר
כרוב ממולא באורז ובשר
ראשי » אורז » כרוב ממולא באורז ובשר

כרוב ממולא באורז ובשר

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 30 בדצמבר 2013 2 תגובות

כרוב ממולא באורז ובשר. ממולאים זה אחד התבשילים שהכי קל להכין.למרות שזה נראה מורכב זה קל מאוד להכנה ומכלום חומרים יוצא סיר ענק של ממולאים שמתאים למשפחה שלמה.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
 יש משהו מאוד מאוד מנחם בסיר של ממולאים שמתבשל לו לאט לאט ברוטב עגבניות. שעות של בישול שבסופן מתקבל תבשיל רך עם מלית עסיסית וטעימה שאי אפשר להפסיק לאכול. יש המון גרסאות לממולאים וכנראה שכולן טעימות. לכל משפחה יש את סגנון הבישול שהמשפחה רגילה ואוהבת.
ממולאים זה אחד התבשילים שהכי קל להכין. כן, למרות שזה נראה מורכב זה קל מאוד להכנה ומכלום חומרים יוצא סיר ענק של ממולאים שמתאים למשפחה שלמה. אצלנו בבית אנחנו אוכלים מהסיר ממולאים יומיים והטעם רק משתבח במקרר.
יש שתי דרכים לפרק את עלי הכרוב: אחת כמו במתכון למטה והשנייה – פשוט להקפיא לילה שלם את הכרוב, להפשיר ולפרק את העלים. 

כרוב ממולא באורז ובשר

חומרים לסיר גדול של ממולאים
  • 1 כרוב לבן גדול 
  • 1 כוס אורז עגול לא מבושל
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון (צוואר מספר 10)
  • 1 בצל גדול מטוגן עד להזהבה
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 3 עגבניות רכות 
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית קינמון
  • קורט פלפל אנגלי
  • 1 כף בהרט לקציצות
  • 1/4 כוס שמן זית

לרוטב

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2-3 עצמות מח
  • 3 שיני שום שלמות
  • 3 עגבניות רכות מגורדות או קופסת שימורי עגבניות מרוסקות תוצרת איטליה (mutti)
  • חצי חבילה כוסברה (אין צורך לקצוץ)
  • 1 כף צ`ילי גרוס
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 כפית בהרט לקציצות
  • כפית פלפל שחור
  • מלח
  • 1.5 כוסות מים רותחים/ציר בקר/ציר עוף
אופן הכנה
  1. לשים את הכרוב בסיר ולמלא עד מחצית מגובה הכרוב מים, להרתיח עם סיר מכוסה 10 דקות, לקרר מעט כדי שאפשר יהיה לגעת בכרוב מבלי להיכוות.
  2. לפרק את עלי הכרוב: בעזרת סכין חותכים את הלב של הכרוב וכל פעם מפרקים עלים חיצוניים שהתרככו.  זה אמור להתפרק בקלות כשהם רכים. אם הם לא יוצאים בקלות – להמשיך לבשל עוד עד שמתרככים.
  3. המלית: מערבבים את האורז שהשרינו במים רותחים יחד עם הבשר הטחון. מוסיפים את הבצל המטוגן, פלפל חריף קצוץ דק, מגרדים את העגבניות ומוסיפים לתערובת, מוסיפים גם פטרוזיליה וכוסברה.
  4. מתבלים במלח, פלפל שחור, קינמון, פלפל אנגלי, בהרט ושמן זית. מערבבים הכל היטב ומשאירים במקרר שעה לספיגת הטעמים (טועמים כדי לוודא שלא חסר תיבול).
  5. המילוי: מניחים כמות יפה של מלית בקצה העלה (החלק שקרוב יותר לבסיס). מקפלים את העלה משני הצדדים אחד על השני ומגלגלים עד סוף העלה למעין רולדה. חוזרים על הפעולה עם כל העלים עד שנגמרת המלית. 
  6. הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את עצמות המח ומטגנים 10-15 דקות עד שהם נצרבים היטב מכל הכיוונים ומשחררים את הטעם שלהם לשמן.
  7. מוסיפים שיני שום, עגבנייה מגורדת וכוסברה ומאדים על אש נמוכה תוך ערבוב מידי פעם.
  8. מוסיפים צ`ילי גרוס, כורכום, בהרט, פלפל שחור ומלח וממשיכים לאדות עוד כמה דקות לפתיחת הטעמים של התבלינים.
  9. אם נשארו לנו עלי כרוב שנקרעו או לא השתמשנו בהם – מניחים אותם בסיר ולאדות עוד כמה דקות יחד עם התבלינים.
  10. מוסיפים את המים  כך שיכסו ב -3/4 גובה את הכרוב הממולא.
  11. מבשלים את הרוטב 10 דקות, טועמים ומתקנים תיבול לפני שמוסיפים את הכרוב הממולא. 
  12. מסדרים את הכרוב הממולא בסיר בשכבה אחת בצפיפות, כשהצד הסגור כלפי מעלה, מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי – שעתיים על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך והכרוב רך לחלוטין.

לכל מתכוני הממולאים שלי היכנסו לכאן

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • עוגת כרוב ממולא
    עוגת כרוב ממולא בשר ואורז
  • כנפיים וכרוב בתנור
    כרוב וכנפי עוף בסגנון אסיאתי בתנור
  • כרוב ממולא באורז צמחוני
    כרוב ממולא באורז בגרסה טבעונית
  • לחם ממולא בשר
    לחם ממולא בשר אפוי בתנור בסיר ברזל
אורז בשר כרוב ממולא ממולאים

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

2 תגובות

  1. יהודית אביב הגב 10 ביוני 2015 בשעה 8:45

    מעניין…הנה אני רואה את התגובה שלך

  2. אנונימי הגב 9 ביוני 2015 בשעה 7:19

    מוסיפה תגובות אבל לא רואה אף פעם את מה שאני מוסיפיה וגם תגובות אחרות לא רואה. לא רואה כלום :((

השארת תגובה

ביטול

הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק
חפשו פה מתכון ספציפי
כל המתכונים לפי קטגוריות



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס