כרוב ממולא באורז ובשר. ממולאים זה אחד התבשילים שהכי קל להכין.למרות שזה נראה מורכב זה קל מאוד להכנה ומכלום חומרים יוצא סיר ענק של ממולאים שמתאים למשפחה שלמה.
יש משהו מאוד מאוד מנחם בסיר של ממולאים שמתבשל לו לאט לאט ברוטב עגבניות. שעות של בישול שבסופן מתקבל תבשיל רך עם מלית עסיסית וטעימה שאי אפשר להפסיק לאכול. יש המון גרסאות לממולאים וכנראה שכולן טעימות. לכל משפחה יש את סגנון הבישול שהמשפחה רגילה ואוהבת.
ממולאים זה אחד התבשילים שהכי קל להכין. כן, למרות שזה נראה מורכב זה קל מאוד להכנה ומכלום חומרים יוצא סיר ענק של ממולאים שמתאים למשפחה שלמה. אצלנו בבית אנחנו אוכלים מהסיר ממולאים יומיים והטעם רק משתבח במקרר.
יש שתי דרכים לפרק את עלי הכרוב: אחת כמו במתכון למטה והשנייה – פשוט להקפיא לילה שלם את הכרוב, להפשיר ולפרק את העלים.
כרוב ממולא באורז ובשר
חומרים לסיר גדול של ממולאים
- 1 כרוב לבן גדול
- 1 כוס אורז עגול לא מבושל
- 1/2 ק"ג בשר בקר טחון (צוואר מספר 10)
- 1 בצל גדול מטוגן עד להזהבה
- 1 פלפל ירוק חריף
- 3 עגבניות רכות
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חופן כוסברה קצוצה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית קינמון
- קורט פלפל אנגלי
- 1 כף בהרט לקציצות
- 1/4 כוס שמן זית
לרוטב
- 1/4 כוס שמן זית
- 2-3 עצמות מח
- 3 שיני שום שלמות
- 3 עגבניות רכות מגורדות או קופסת שימורי עגבניות מרוסקות תוצרת איטליה (mutti)
- חצי חבילה כוסברה (אין צורך לקצוץ)
- 1 כף צ`ילי גרוס
- 1/4 כפית כורכום
- 1 כפית בהרט לקציצות
- כפית פלפל שחור
- מלח
- 1.5 כוסות מים רותחים/ציר בקר/ציר עוף
אופן הכנה
- לשים את הכרוב בסיר ולמלא עד מחצית מגובה הכרוב מים, להרתיח עם סיר מכוסה 10 דקות, לקרר מעט כדי שאפשר יהיה לגעת בכרוב מבלי להיכוות.
- לפרק את עלי הכרוב: בעזרת סכין חותכים את הלב של הכרוב וכל פעם מפרקים עלים חיצוניים שהתרככו. זה אמור להתפרק בקלות כשהם רכים. אם הם לא יוצאים בקלות – להמשיך לבשל עוד עד שמתרככים.
- המלית: מערבבים את האורז שהשרינו במים רותחים יחד עם הבשר הטחון. מוסיפים את הבצל המטוגן, פלפל חריף קצוץ דק, מגרדים את העגבניות ומוסיפים לתערובת, מוסיפים גם פטרוזיליה וכוסברה.
- מתבלים במלח, פלפל שחור, קינמון, פלפל אנגלי, בהרט ושמן זית. מערבבים הכל היטב ומשאירים במקרר שעה לספיגת הטעמים (טועמים כדי לוודא שלא חסר תיבול).
- המילוי: מניחים כמות יפה של מלית בקצה העלה (החלק שקרוב יותר לבסיס). מקפלים את העלה משני הצדדים אחד על השני ומגלגלים עד סוף העלה למעין רולדה. חוזרים על הפעולה עם כל העלים עד שנגמרת המלית.
- הרוטב: מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את עצמות המח ומטגנים 10-15 דקות עד שהם נצרבים היטב מכל הכיוונים ומשחררים את הטעם שלהם לשמן.
- מוסיפים שיני שום, עגבנייה מגורדת וכוסברה ומאדים על אש נמוכה תוך ערבוב מידי פעם.
- מוסיפים צ`ילי גרוס, כורכום, בהרט, פלפל שחור ומלח וממשיכים לאדות עוד כמה דקות לפתיחת הטעמים של התבלינים.
- אם נשארו לנו עלי כרוב שנקרעו או לא השתמשנו בהם – מניחים אותם בסיר ולאדות עוד כמה דקות יחד עם התבלינים.
- מוסיפים את המים כך שיכסו ב -3/4 גובה את הכרוב הממולא.
- מבשלים את הרוטב 10 דקות, טועמים ומתקנים תיבול לפני שמוסיפים את הכרוב הממולא.
- מסדרים את הכרוב הממולא בסיר בשכבה אחת בצפיפות, כשהצד הסגור כלפי מעלה, מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי – שעתיים על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך והכרוב רך לחלוטין.
לכל מתכוני הממולאים שלי היכנסו לכאן
מעניין…הנה אני רואה את התגובה שלך
מוסיפה תגובות אבל לא רואה אף פעם את מה שאני מוסיפיה וגם תגובות אחרות לא רואה. לא רואה כלום :((