לחמניות ממולאות בשר מפורק ובצל. אחד הדברים שאנחנו ממש אוהבים בבית. יש פה קצת התעסקות ועבודה אבל זה שווה כל רגע וגם אפשר לחלק את התהליך ליומיים ואז זה יותר פשוט


יש פה קצת התעסקות והכנות אבל זה באמת שווה את העבודה. יוצאות לחמניות רכות רכות מלאות בבשר ובצל מקורמל עם מתקתקות עדינה. כדי להקליל את ההכנה, אפשר להכין את הבשר מראש ולמחרת רק למלא את הלחמניות. כך יוצא שמחלקים את העבודה לשניים וזה מרגיש קל יותר.

לחמניות ממולאות בשר מפורק ובצל
לפני שמתחילים
- היכנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- אפשר להכין עם בשר טחון במקום עם בשר מפורק ואז מדלגים על שלב הבישול המקדים של הבשר.
- אפשר להכין את הבשר יום לפני ולשמור במקרר ומחרת למלא את הלחמניות. זה מקליל את ההכנה.
מצרכים לבישול הבשר
- 500 גרם בשר מספר 5 טרי חתוך לקוביות
- 1/3 כוס שמן זית
- 5 עלי דפנה
- 5 גרגרי פלפל אנגלי
- 1 בצל חצוי
- 2 עלי סלרי חתוכים גס
- 1 גזר חתוך גס
- מים רותחים עד לכיסוי הבשר ועוד 1 ס"מ
למלית בשר מפורק
- 5 בצלים (1 ק"ג)
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית כורכום
- כל הבשר שבישלנו קודם
- 1/3 כוס ציר בקר (מהבשר שבישלנו)
מצרכים ל – 15 לחמניות
- 500 גרם קמח (השתמשתי בנפלאות)
- 1 כף שמרים יבשים (10 גרם)
- 4 כפות סוכר (40 גרם)
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כוס שמן זית (100 גרם)
- 200 גרם/מ"ל מים
- 3 כפיות מלח (15 גרם)
- למריחה: חלמון ביצה מהול בכף מים
- לפיזור: שומשום
אופן הכנה
מבשלים את הבשר: מחממים שמן זית בסיר רחב. מכניסים לסיר את קוביות הבשר אחת אחת וצורבים כמה דקות טובות עד שהבשר צרוב היטב. הופכים וצורבים גם צד שני. כשהבשר צרוב היטב מוסיפים לסיר עלי דפנה, פלפל אנגלי, בצל, סלרי וגזר וצורבים כמה דקות. מוסיפים מים רותחים, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים או עד שהבשר רך לחלוטין וממש מתפרק. מוציאים את הבשר מהסיר, מקררים מעט ומפרקים עם הידיים. את הנוזל של הבשר מסננים ושומרים. זה ציר בקר ששווה זהב. אפשר להקפיא את הציר ולהשתמש בו לבישולים אחרים ונצטרך חלק ממנו גם להמשך בישול הבשר.
מכינים את המלית: פורסים את הבצלים לרצועות דקות. מחממים שמן זית בסיר סוטאז' או מחבת עמוקה ומטגנים את הבצל יחד עם כל התבלינים למשך כשעה או עד שכל הבצל מקורמל היטב ורך לחלוטין. מוסיפים את הבשר המפורק ומערבבים כמה דקות. מוסיפים ציר בקר וממשיכים לערבב עוד כמה דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מקררים לטמפרטורת החדר.
מכינים לחמניות: שמים בקערת המיקסר את הקמח, שמרים, סוכר, ביצה ושמן זית ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה. תוך כדי לישה מוסיפים את המים והמלח וממשיכים ללוש 10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש ומעט דביק. מוציאים מהקערה ומעצבים לכדור חלק. מתפיחים כשעה – שעה וחצי. מחלקים את הבצק ל – 15 חלקים במשקל 60 גרם, מכסים ומשאירים למנוחה של 10 דקות.
ממלאים את הלחמניות: בעזרת הידיים משטחים כל כדור למעין פיתה עגולה, מניחים במרכז בנדיבות מהמלית. אוספים את הקצוות וסוגרים היטב. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהחלק שסגרנו יהיה כלפי מטה. מכינים את שאר הלחמניות ומתפיחים כ-30-40 דקות. מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מורחים את הלחמניות בחלמון ביצה ומפזרים שומשום. אופים 25-30 דקות או עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב עמוק.
בתאבון!
תודה ענקית על מתכונים שווים ושתמיד, אבל תמיד, מצליחים לי בזכותך.
אגב, התודה היא ענקית כי היא לא שלי בלבד אלא אוסף התגובות והתודות של כלל בני המשפחה שלנו שנהנים מהמתכונים שלך ????
איזה כייף תודההה
תודה על השיתוף, האם ניתן להקפיא את הלחמניות המוכנות?
בהחלט כן
תודה על המתכון, אם אני מקפיאה. האם ביום ההגשה להפשיר בטמפרטורת חדר ולחמם שוב בתנור בחום 180 . ? הלחמניות יישארו רכות?
לעטוף בנייר אפייה ונייר כסף ולחמם
וואו מושלם! האם ניתן להקפיא לפני/ אחרי אפייה ??
אחרי האפייה בהחלט
וואוו כמה שזה מגרה,נראה מדהים וטעים.
תודה על שיתוף המתכונים הנהדרים שאת מקדישה באהבה.
באהבה