יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
      • ריבות וממתקים
    • ירקות כבושים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • טיפים
  • youtube
  • טיק טוק
  • תנאים ומדיניות
לחמניות ממולאות בשר מפורק ובצל
ראשי » בשר » לחמניות ממולאות בשר מפורק ובצל

לחמניות ממולאות בשר מפורק ובצל

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 25 ביוני 2024 10 תגובות

לחמניות ממולאות בשר מפורק ובצל. אחד הדברים שאנחנו ממש אוהבים בבית. יש פה קצת התעסקות ועבודה אבל זה שווה כל רגע וגם אפשר לחלק את התהליך ליומיים ואז זה יותר פשוט

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
לחמניות ממולאות בשר מפורק ובצל

יש פה קצת התעסקות והכנות אבל זה באמת שווה את העבודה. יוצאות לחמניות רכות רכות מלאות בבשר ובצל מקורמל עם מתקתקות עדינה. כדי להקליל את ההכנה, אפשר להכין את הבשר מראש ולמחרת רק למלא את הלחמניות. כך יוצא שמחלקים את העבודה לשניים וזה מרגיש קל יותר.


לחמניות ממולאות בשר מפורק ובצל

לפני שמתחילים

  • היכנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
  • בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
  • יש לי גם טיק טוק
  • אפשר להכין עם בשר טחון במקום עם בשר מפורק ואז מדלגים על שלב הבישול המקדים של הבשר.
  • אפשר להכין את הבשר יום לפני ולשמור במקרר ומחרת למלא את הלחמניות. זה מקליל את ההכנה.

מצרכים לבישול הבשר

  • 500 גרם בשר מספר 5 טרי חתוך לקוביות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 5 עלי דפנה
  • 5 גרגרי פלפל אנגלי
  • 1 בצל חצוי
  • 2 עלי סלרי חתוכים גס
  • 1 גזר חתוך גס
  • מים רותחים עד לכיסוי הבשר ועוד 1 ס"מ

למלית בשר מפורק

  • 5 בצלים (1 ק"ג)
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח ים אטלנטי
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית כורכום
  • כל הבשר שבישלנו קודם
  • 1/3 כוס ציר בקר (מהבשר שבישלנו)

מצרכים ל – 15 לחמניות

  • 500 גרם קמח (השתמשתי בנפלאות)
  • 1 כף שמרים יבשים (10 גרם)
  • 4 כפות סוכר (40 גרם)
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/2 כוס שמן זית (100 גרם)
  • 200 גרם/מ"ל מים
  • 3 כפיות מלח (15 גרם)
  • למריחה: חלמון ביצה מהול בכף מים
  • לפיזור: שומשום

אופן הכנה

מבשלים את הבשר: מחממים שמן זית בסיר רחב. מכניסים לסיר את קוביות הבשר אחת אחת וצורבים כמה דקות טובות עד שהבשר צרוב היטב. הופכים וצורבים גם צד שני. כשהבשר צרוב היטב מוסיפים לסיר עלי דפנה, פלפל אנגלי, בצל, סלרי וגזר וצורבים כמה דקות. מוסיפים מים רותחים, מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים או עד שהבשר רך לחלוטין וממש מתפרק. מוציאים את הבשר מהסיר, מקררים מעט ומפרקים עם הידיים. את הנוזל של הבשר מסננים ושומרים. זה ציר בקר ששווה זהב. אפשר להקפיא את הציר ולהשתמש בו לבישולים אחרים ונצטרך חלק ממנו גם להמשך בישול הבשר.

מכינים את המלית: פורסים את הבצלים לרצועות דקות. מחממים שמן זית בסיר סוטאז' או מחבת עמוקה ומטגנים את הבצל יחד עם כל התבלינים למשך כשעה או עד שכל הבצל מקורמל היטב ורך לחלוטין. מוסיפים את הבשר המפורק ומערבבים כמה דקות. מוסיפים ציר בקר וממשיכים לערבב עוד כמה דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. מקררים לטמפרטורת החדר.

מכינים לחמניות: שמים בקערת המיקסר את הקמח, שמרים, סוכר, ביצה ושמן זית ומתחילים ללוש על מהירות נמוכה. תוך כדי לישה מוסיפים את המים והמלח וממשיכים ללוש 10 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש ומעט דביק. מוציאים מהקערה ומעצבים לכדור חלק. מתפיחים כשעה – שעה וחצי. מחלקים את הבצק ל – 15 חלקים במשקל 60 גרם, מכסים ומשאירים למנוחה של 10 דקות.

ממלאים את הלחמניות: בעזרת הידיים משטחים כל כדור למעין פיתה עגולה, מניחים במרכז בנדיבות מהמלית. אוספים את הקצוות וסוגרים היטב. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהחלק שסגרנו יהיה כלפי מטה. מכינים את שאר הלחמניות ומתפיחים כ-30-40 דקות. מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מורחים את הלחמניות בחלמון ביצה ומפזרים שומשום. אופים 25-30 דקות או עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב עמוק.

בתאבון!

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • לחמניות שמונה
    לחמניות קשר שמונה רכות במיוחד
  • 74
    לחמניות אצבע מקומחות ורכות במיוחד
  • לחמניות ביתיות בעיצוב מהמם כמו זחל
    לחמניות של בית בעיצוב מהמם
  • תבשיל תפוחי אדמה ובשר בלימון כבוש
    תבשיל תפוחי אדמה ובשר בלימון כבוש

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

10 תגובות

  1. שירה שוורץ הגב 26 ביוני 2024 בשעה 20:30

    תודה ענקית על מתכונים שווים ושתמיד, אבל תמיד, מצליחים לי בזכותך.
    אגב, התודה היא ענקית כי היא לא שלי בלבד אלא אוסף התגובות והתודות של כלל בני המשפחה שלנו שנהנים מהמתכונים שלך ????

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 ביוני 2024 בשעה 18:20

      איזה כייף תודההה

  2. זיוה הגב 26 ביוני 2024 בשעה 17:25

    תודה על השיתוף, האם ניתן להקפיא את הלחמניות המוכנות?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 ביוני 2024 בשעה 18:20

      בהחלט כן

    • פז הגב 28 בספטמבר 2024 בשעה 0:41

      תודה על המתכון, אם אני מקפיאה. האם ביום ההגשה להפשיר בטמפרטורת חדר ולחמם שוב בתנור בחום 180 . ? הלחמניות יישארו רכות?

      • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 28 בספטמבר 2024 בשעה 9:26

        לעטוף בנייר אפייה ונייר כסף ולחמם

  3. מיכל הגב 26 ביוני 2024 בשעה 8:32

    וואו מושלם! האם ניתן להקפיא לפני/ אחרי אפייה ??

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 ביוני 2024 בשעה 18:20

      אחרי האפייה בהחלט

  4. אליס הגב 25 ביוני 2024 בשעה 20:55

    וואוו כמה שזה מגרה,נראה מדהים וטעים.
    תודה על שיתוף המתכונים הנהדרים שאת מקדישה באהבה.

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 25 ביוני 2024 בשעה 22:20

      באהבה

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!






בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
@yehuditaviv
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it. אנו משתמשים בקובצי Cookie כדי להבטיח שנספק לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר באתר שלנו. אם תמשיך להשתמש באתר זה, נניח שאתה מרוצה ממנו. Privacy policy, תנאים ומדיניות
You can revoke your consent any time using the Revoke consent button. באפשרותך לבטל את הסכמתך בכל עת באמצעות כפתור ביטול הסכמה.