תבשיל שדורש קצת עבודה אבל הכי טעים ושווה הכנה! כשאני כבר מכינה, אני מכינה כמות ומקפיאה. את המפרום אחרי הטיגון הטרי אני אוהבת לאכול ככה, בלי רוטב, ישר מהטיגון כשהוא חמים, מכניסה לתוך חלה טעימה או לחמנייה ביתית ואת השאר אני שומרת במקרר או מקפיאה. אם שומרים במקרר, אפשר להנות מהמפרום גם במהלך השבוע, זה עדיין מאוד טעים. את המפרום הקפוא אי אפשר כבר לאכול כפי שהוא אבל בתוך תבשיל או מרק של קוסקוס זה טעים ביותר.
מה שצריך להקפיד הוא על חיתוך מאוד מאוד דק של תפוחי האדמה אחרת הוא לא מתרכך בטיגון. את המפרום מטגנים בשמן די עמוק, כך שכמעט כל המפרום שוחה לו בתוך השמן (לא אמרתי דיאטטי :)) וטיגון די ארוך- כמעט רבע שעה כל צד עד שכשנועצים סכין היא נכנסת בקלות לתפוח האדמה.
אני אוהבת לבשל מרק ירקות פיקנטי אדום ולשים על קוסקוס ביתי שזה הכי טעים בעולם. את כל הדרך לקוסקוס הביתי תמצאו כאן. אני ממליצה לא לוותר על הביתי כי אין להשוות את הטעם לקוסקוס המוכן או לקוסקוס המהיר במיקרוגל שהוא לא רע אבל זה לא זה.
מפרום תפוחי אדמה על מצע קוסקוס אמיתי
כנסו לאינסטגרם שלי לצפייה בסרטון ההכנה
לפני שמתחילים
- נכנסים לאינסטגרם ועושים לי follow ? בסטוריז אני מעלה סרטונים בלייב מהמטבח שלי
- בואו תצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק
- יש לי גם טיק טוק
- המתכון הזה מאוד ארוך ומורכב אבל אם תיצמדו לשלבים ייצא לכם סיר מהחלומות.
- יוצאת כמות גדולה של מפרום. חלק מהמפרום אני מבשלת במרק וחלק אני מקפיאה אחרי הטיגון לפעם הבאה.
- את המפרום המטוגנים אפשר לאכול בתוך חלה טובה ישר אחרי הטיגון וגם אפשר לשמור במקרר.
- שימו לב שתפוחי האדמה חייבים להיות פרוסים מאוד דק ובטיגון להיות רכים עד הסוף, אחרת הם לא מתרככים בבישול.
מצרכים למפרום
- 5 תפוחי אדמה בינוניים
- 1/2 ק"ג בשר טחון טרי שמן
- 250 גרם חזה עוף טחון
- 2 בצלים גדולים
- 3 שיני שום
- 2 פרוסות חלה עבות (רק החלק הרך) או לחם לבן שהושרה במים ונסחט
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- כפית פפריקה מתוקה
- כפית שטוחה בהרט לקציצות
- כפית שטוחה קינמון
- 1/2 כפית כורכום
- כף פירורי לחם
לטיגון המפרום
- 3 ביצים
- 1/2 כפית פפריקה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1-2 כפות רסק עגבניות
- 1 כוס קמח
- שמן בגובה בינוני (כזה שתפוחי האדמה שוחים בתוכו 3/4 גובה)
למרק
- 1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות של mutti או 5-6 עגבניות רכות קלופות ומרוסקות
- 1 מח עצם
- 1/3 כוס שמן זית + 1/4 כוס שמן זית
- 5 שיני שום שלמות
- 1 כפית גדושה מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- צרור גדול של עלי סלרי
- 2 בצלים
- 3 גזרים
- 1 פלפל ירוק חריף
- 1 קופסת שימורי חומוס מסוננת מנוזלים
- 3 ליטר מים רותחים
- 3 קישואים
- 1/2 ק"ג דלעת
- להגשה: קוסקוס אמיתי
אופן הכנה
מכינים את תערובת הבשר: שמים במעבד מזון את הבצל, השום, הלחם והפטרוזיליה וטוחנים יחד. מערבבים עם שני סוגי הבשרים הטחונים. מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה, בהרט, קינמון, כורכום ופירורי לחם ומערבבים היטב במשך 3-4 דקות עד שהבשר ממש מתגבש.
מעבירים למקרר לשעה.
מכינים את הממולאים: קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ. חוצים כל פרוסה לשניים לאורך אבל לא עד הסוף כך שנוצר כיס שלתוכו נמלא את הבשר.
ממלאים את פרוסות תפוחי האדמה בבשר.
מטגנים: מכינים צלחת עם ביצים מתובלות בפפריקה, מלח, פלפל שחור ורסק עגבניות ומערבבים טוב עם מזלג.
טובלים את תפוח האדמה הממולא בקמח מכל הכיוונים, מנערים שאריות קמח מיותרות, טובלים בביצים ומטגנים על להבה בינונית – נמוכה כ – 15 דקות מכל צד, עד שתפוח האדמה משחים ורך לגמרי. נועצים סכין כדי לבדוק שהוא רך לחלוטין.
מכינים את המרק: שמים בסיר עגבניות מרוסקות, מח עצם, שיני שום ו – 1/3 כוס שמן זית ומטגנים 2-3 דקות תוך ערבוב.
מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה וכורכום ומטגנים 2-3 דקות תוך ערבוב כדי לפתוח לתבלינים את הטעמים.
חותכים את הסלרי לחתיכות גסות, את הבצל לרבעים, את הגזר לשלוש לאורך ואז כל חלק לחצי לרוחב ומוסיפים לסיר. משאירים את הפלפל החריף שלם ומוסיפים גם אותו לסיר.
שוטפים היטב את החומוס ומוסיפים גם אותו לסיר. מוסיפים את 1/4 כוס שמן הזית הנותר, מערבבים 2 דקות ומוסיפים מים רותחים. מבשלים שעה – שעה וחצי על להבה בינונית עד שהגזר רך.
טועמים ומתקנים תיבול.
חותכים את הקישואים לשלושה חלקים, אין צורך לקלוף אותם ואת הדלעת לפרוסות בעובי של 1.5 ס"מ ומוסיפים לסיר.
בשלב הזה מניחים את המפרום המטוגנים מעל הכל, דואגים שהם יכוסו בנוזל ומבשלים עוד 45-60 דקות על להבה בינונית – נמוכה.
מגישים עם קוסקוס ביתי. מתכון לגרגרי קוסקוס יש כאן.
האם להשתמש בתפוחי אדמה אדומים או לבנים?
זה לא משנה. מה שאת אוהבת
היי הכנתי ויש לי כמה שאלות
1. למה לא הצלחתי לייצר שכבה כמו שלך עם הביצה והקמח?
2. כמה זמן ניתן להקפיא לאחר הטיגון?
3. האם לאחר הקפאה יש צורך להפשיר או להכין את הרוטב וישר להןסיף אליו את המפרום הקפואים?
תודה רבה, הסברים מפורטים והכל טעים מאוד!
היי סו.
1. לא הבנתי מה לא הצלחת לייצר. אפ טבלת בקמח וביצה אמורה לצאת לך מעטפת דקה.
2. חודש.
3. אפשר להכניס לרוטב כשהם קפואים. הם יפשירו די מהר ברוטב. לבשל על להבה נמוכה.
שמחה מאוד שאהבת. תודההה רבה וסופ"ש מקסים 🙂
חלק מהמעטפת נעלמה לי במהלך הטיגון
אז לא יצאה לי מעטפת על כל המפרום
יודעת למה?
ותודה על המענה המהיר !
כנראה לא טבלת טוב בקמח. הקמח הוא זה שמדביק את הביצים
טעיםם מעוןה!תודה על המתכון
אפשר במגרדת הכי דקה ואת הלחם עם הידיים…..יותר קשה אבל אפשרי
אפשר בלי מעבד מזון? ואם כן, מה השיטה הכי טובה?
תודהה פנינה יקירה…..כייף שבאת לבקר….הכי טעים ככה
ואו המפרום נראה סוף, נראה לי שהנכדים שלי יאהבו מאד. גם אני אוהבת להטביע את הקוסקוס שלי במרק ותמיד מעירים לי על כך. טוב לדעת שאני לא היחידה
תודההה יפצ'וק ♥
תודההההההה יקירה ♥ כייף שבאת לבקר
ניראה מעולה וטעים!!
נראה משגע !! טעים ביותר !!
תודההה עופר…כייף שבאת לבקר. תודה רבה!
כיף לראותך כאן, יהודית!
שיהיה בהצלחה. אני בטוח שהיא תגיע מהר משחשבת. ובגדול!!
להתראות!
🙂
תודה רבה! כייף לראות אותך פה 🙂
כן, אני יודעת….חבל את מפסידה….ותודההההההה יקירה שלי
מקסים.
טוב, זה לא בשבילי כפי שאת כבר יודעת, אבל מה לעשות – זה נראה חבלז"י ביותר!!
מנה פשוט נהדרתתתתתתתתתת, שלדעתי מתאימה לארוחות משפחתיות מכובדות.
יופי של צילומים, הם ממש ממחישים את התבשיל 🙂