תבשיל סלק עלים/מנגולד עם בשר. תבשיל חמצמץ פיקנטי שאני מכינה עם סלק עלים ובשר. התבשיל מקבל טעמים עמוקים וצבע מהמם בזכות בישול ארוך

הם חיכו לי במקרר כמה ימים טובים…השבוע כשעשיתי קניות, לקחתי לי שתי חבילות וחשבתי לי שאני כבר אכין מהן משהו…יש מלא תבשילים ומאכלים שאני אוהבת להכין איתם, החל מסלט מבושל מטריף שאתם חייבים להכין או מבושלים עם עוף, בתכנית יש גם קובה חמוסטה שמזמן שמתי עליה עיין ואין לי עדיין בבלוג ואני זוממת גם על ממולאים.
מעבר לזה שיש להם יש להם טעם מאוד עמוק ומיוחד, הם מפוצצים בבריאות , מלאים בויטמינים שחיוניים לנו כל כך לגוף וטעימיםםם.
הפעם החלטתי ללכת על תבשיל שמתאים בול לימים החורפיים האלה. הגשם שלא מפסיק לרדת, הרוחות החזקות ובכלל אווירת החורף עושה לי חשק להיכנס למטבח ולהכין מאכלים שיחממו אותנו תרתי משמע (הפלפלים בטוח יעשו את העבודה ?). אפילו נוביק הסלקטיבי אהב מאוד את התבשיל הזה.
תבשיל סלק עלים/מנגולד עם בשר
חומרים ל – 4 מנות
- 2 חבילות עלי סלק טרי
- מים לבישול עלי הסלק
- 500-750 גרם בשר בקר טרי (אפשר לשים כל בשר שאוהבים . אני שמתי הפעם מספר 6)
- 1/4 כוס שמן זית (לבישול הבשר)
- מים לבישול הבשר
- 1/4 כוס שמן זית + 2 כפות נוספות
- 5-6 פלפלים סודנים יבשים
- 1 פלפל חריף אדום גדול
- 10 שיני שום קלופות
- מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כמון
- 1 כפית גדושה פפריקה גרוסה
- מיץ מלימון שלם טרי
- 1 עגבנייה גדולה רכה
אופן הכנה
- לשטוף את עלי הסלק היטב ואת הגבעולים (החלק הלבן) לנקות עם קולפן. לחתוך עם הידיים לחתיכות גסות, לשים את העלים בסיר רחב יחד עם המים עד חצי מגובה העלים. להביא לרתיחה כשהסיר מכוסה ולבשל כ – 10 – 15 דקות עד שהעלים מאבדים מחצית מנפחם.
- לסנן את העלים (לא לזרוק את המים).
- לחתוך את הבשר לקוביות (אפשר לבקש מהקצב שיחתוך לנו).לחמם בסיר (אני משתמשת בסיר מאיץ בישול) שמן זית ולצרוב את הבשר מכל הכיוונים. להוסיף לסיר מים עד חצי מגובה הסיר ולבשל את הבשר עד שהוא רך לחלוטין והמים מצטמצמים למעין רוטב סמיך.
- לחמם בסיר רחב 1/4 כוס שמן זית. להניח בסיר את הפלפלים הסודנים, הפלפל החריף הטרי,שיני שום קלופות שלמות, מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה ומיץ לימון ולטגן את הכל יחד כמה דקות תוך ערבוב (התהליך הזה פותח לתבלינים את הטעם וכך הם חודרים טוב יותר לבשר ולירק המבושל).
- להוסיף לסיר עם התבלינים את קוביות הבשר ולטגן כמה דקות יחד.
- להוסיף לסיר את עלי הסלק ואת מי הבישול של הבשר (אם חסר מים להוסיף את המים שבישלנו בהם את הסלק) עד לגובה שכמעט מכסה את הבשר והעלים. להביא לרתיחה למשך 20-30 דקות על אש בינונית. להעביר את התבשיל ללהבה הכי נמוכה בגז וגם אותה להנמיך למינימום, לבשל עוד שעה וחצי – שעתיים עד שהרוטב די מצטמצם ומסמיך. לטעום ולתקן תיבול.
- למזוג מעל התבשיל את 2 כפות השמן זית הנותרות, בעזרת פומפייה גסה לגרד מעל התבשיל את העגבנייה ולבשל עוד 30-40 דקות עד שהתבשיל כולו מצטמצם ומסמיך.
הכנתי היום ויצא מדהיםםםם
כייף לשמוע
כמה זמן בערך לוקח שלב 3? לבשל את הבשר במים?
היי שרון,
בבישול רגיל בערך שעתיים – שלוש
אפשר להירשם לבלוג?
אני ארשום אותך
חג שמח ענבל
תודההה מתוקה שלי. נשיקות
ווייי איזה כייףףף של מחמאה. תודה רבה אהובה.
יש לך איזו יכולת מיוחדת, ואני ממש לא אומרת את זה סתם, לקלוע בול לטעם שלי בתבשילים ומאכלים ביתיים. הכל אצלך נראה בול כמו שאני אוהבת. אימצתי אותך בתור בשלנית הבית שלי ומתכוונת להכין ברגע שאניח ידיי על עליי סלק. יבורכו ידייך יהודית, את כשרון!!
תבשיל מטריףף טעים עושה חשק לקפוץ למסך !! התמונות מעולות 🙂