פנקייק סיני במילוי בשר ועשבי תיבול. כמה שהבצק הזה פשוט וקל להכנה, ככה הוא טעים ומיוחד. זה מדהים איזה דברים מדהימים אפשר לעשות מחומרים הכי זמינים ופשוטים
המתכון הזה שהכנתי כבר בכמה וכמה וריאציות מבוסס על הפנקייק הסיני, שזה בצק הכי בסיסי ופשוט אבל כל כך מדוייק וטעים שלא הפסקתי להכין ממנו פנקייקים כאלהעם כל מיני מליות, גם מתוקות וגם מלוחות. הפנקייק הסיני בדרך כלל ממולא בבצלי שאלוט ובצל ירוק ולמעשה כך הכנתי בפעם הראשונה, אבל אז הבנתי את הקטע של הבצק והכנתי אותו עם כל מיני מליות, פשוט התמכרתי לפשטות ולגאונות שיש בבצק הזה.
בתקופת הסגר גיליתי אתר מהמם של בחורה סינית מוכשרת ומהאתר שלה הכנתי לראשונה את הפנקייק הסיני, מילאתי בהמון בצל מטוגן ובצל ירוק. הייתי בשוק מהמרקם והטעם המטורף שהתקבל מהבצק הכל כך פשוט. כל הקטע זה הטכניקה שבה מקפלים את הבצק וזה מה שנותן את המרקם. את הטעם מקבלים במקרה שלי משמן הזית והתוספות. אבל מה שמדהים הוא שהבצק מאוד מאוד מזכיר את המשמנה של המרוקאים, רק שבמשמנה אני מורחת חמאה ולא שמן וגם את הבצק של המופלטה שזה בדיוק אותו בצק. אזזזזז אחרי המלוח כמובן שהכנתי גם בגרסה מתוקה, כי אני קודם אדם של מתוק, פיזרתי סוכר וקינמון והתעלפתי.
מתחילים בהכנת בצק הכי פשוט בעולם – קמח, מלח ומים ונותנים לו מנוחה של שעה כדי שנוכל לעבוד איתו בקלות
אחרי שעה מחלקים לכדורים במשקל של כ- 90 גרם לכדור, משמנים אותם ומניחים למנוחה של 10-15 דקות
מרדדים כל כדור לעלה דק מאוד, מזלפים קצת שמן זית ומקפלים לריבוע. מניחים למנוחה של חצי שעה
בינתיים מכינים את תערובת הבשר ועשבי התיבול
ככה מכינים
עם טחינה זה טעים בטירוף
פנקייק סיני במילוי בשר ועשבי תיבול
לפני שמתחילים
- בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
- ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
- מהכמות הזו יוצאות 5 פיתות ממולאות. אני ממליצה בחום להכפיל כמויות ולהכין גם עם סוכר וקינמון כי זה טעים בטירוף גם במתוק.
- מבקשים מהקצב בשר טרי עם קצת שומן כדי שיהיה עסיסי ולא יבש.
- לא מבשלים את הבשר, אל חשש, הוא מתבשל תוך כדי הטיגון של הבצק.
- אפשר להכין מאותו בצק כל מלית שאוהבים כגון: גבינות, סוכר וקינמון, שוקולד וכו'.
מצרכים ל – 5 יחידות גדולות
לבצק
- 300 גרם קמח
- 1 כפית מלח
- כ – 3/4 כוס מים מהברז
- למריחה על הבצק וטיגון: 1-4-1/2 כוס שמן זית.
מלית בשר ועשבי תיבול
- 300 גרם בשר בקר שמן מעט (שמתי צוואר מספר 10)
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 1/2 חבילה פטרוזיליה
- 1/2 חבילה כוסברה
- 1 כוס זעתר טרי
- 1/2 כוס מים מוגזים (מי סודה)
- 1/2 שקית אבקת אפייה
- 2 כפות שמן זית
- מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- לפיזור: 2 בצלים ירוקים קצוצים
אופן הכנה
מכינים בצק: שמים בקערה קמח, מלח ומים ולשים במשך 7-10 דקות לבצק רך וגמיש. משמנים צלחת במעט שמן זית, משמנים גם את הבצק ומניחים בצלחת מכוסה בניילון למנוחה של שעה.
אחרי שעה – מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של כ – 90 גרם, משמנים ומניחים בצלחת ל- 10-15 דקות.
אחרי 15 דקות – משמנים משטח עבודה בשמן זית, מרדדים כל כדור לעלה דק מאוד, מזלפים עליו מעט שמן זית ומקפלים לריבוע. מכינים כך את כל כדורי הבצק ומניחים שוב בצלחת משומנת למנוחה של חצי שעה.
מכינים מלית בשר: שמים בקערה את הבשר, הבצל הקצוץ, פטורוזיליה, כוסברה וזעתר.
מוסיפים מים מוגזים, אבקת אפייה, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים טוב אבל לא יותר מידי כי אנחנו רוצים את הבשר שיישאר מפורק ולא ישחרר את החלבונים שיש לו ויהפוך לקציצה יציבה. טועמים כדי לוודא שלא חסר מלח (בשר טרי אפשר לטעום בכייף וזה אפילו ממש ממש טעים :)) מניחים בצד עד שהבצק מוכן.
ממלאים ומטגנים: משמנים קלות משטח עבודה בשמן זית. מרדדים ריבוע בצק לעלה דק, מניחים על מחצית הבצק כמות יפה של בשר, מפזרים מעט בצל ירוק וסוגרים עליו עם החצי השני של הבצק למעין חצי עיגול ומהדקים היטב. מכינים כך את כל כמות הבצק ומניחים על מגש משומן קלות.
מחממים מחבת על להבה בינונית ומשמנים אותה ממש מעט. מטגנים את הפנקייקים צד ראשון כ- 5-7 דקות כדי שהבשר שיש בבצק יתבשל והופכים לצד שני לעוד כמה דקות. במידה והבצק נשאר בהיר אחרי הטיגון, מגבירים להבה ונותנים לו השחמה יפה וקריספיות.
מגישים מייד עם טחינה מתובלת כשהפנקייק חם.
זה הכי טעים כשזה חם אבל זה טעים גם אחרי כמה שעות. אפשר כמובן לחמם ולהחזיר לו את הקריספיות.
אשמח לדעת אם אפשר להמיר את המתכון לפסח
תןדה רבה וחג שמח!
כנראה שכן עם קמח ללא גלוטן אבל הייתי מחכה לאחרי פסח ומכינה את המקור
הי יהודית, אפשרי להשתמש עם שמן רגיל ולא שמן זית שאני לא אוהבת?
בהחלט כן עופרה
היי יהודית, נראה מעולה! לדעתך יצא טוב גם בגרסה ללא גלוטן? תודה רבה
אני מניחה שכן עם קמח טוב
האם ניתן להמנע מטיגון ולעשות אפוי?
היי אילנה,
לא. מטגנים במעט מאוד שמן זית וזה מה שנותן את הקריספיות
יהודית שלום
שמי אתי, גרה בזכרון יעקב
עוקבת אחרייך מזה זמן לאחרונה עשיתי מתכון ביגלה ירושלמי במילוי תחד וחמד
מרגישה צורך להחמיא לך על ניהול הבלוג בכזו בהירות, המתכונים, כל אלה שניסיתי, מדויקים, ברורים ויותר מהכל, מאפשרים להפרד מחשש השמרים והבצקים
לפחות אותי שיחררת
אמנם עוד לא מעיזה לחרוד ממתכונייך אבל פלא ההצלחה עושה את שלו ואני הולכת ומשתחררת
אשלח צילום
ושוב תודה?
וואו אתי איזה כייף לשמוע!!
אשמח מאוד לראות צילום
למה פנקייק? אני הייתי קוראת לזה עראייס סיני. יותר מתאים… חחח
ווי את צודקת. האמת שחשבתי על עראייס אבל לא על עראייס סיני שזה גאוני. אמנם לא מומלץ להחליף שמות למתכונים אבל יש מצב שאני משנה לזה