יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
יהודית אביב הלוחשת לאוכל
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
  • דף הבית
  • קצת עלי
  • youtube
  • מתכונים
    • מתכוני בסיס
      • בצקים
      • סירופ מלבי ביתי ללא צבעי מאכל (טבעוני)
      • קרם ארטישוק מושלם
      • שום קונפי שמכינים בתנור
      • מרציפן ביתי מושלם בקלי קלות
      • רוטב איולי שום ביתי
      • גבינת שמנת ביתית
      • רוטב פסטו
      • גבינת מסקרפונה ביתית
      • ריבת חלב – Dulce de leche
      • מחית פיסטוק
      • חלב מרוכז ביתי רגיל וגם טבעוני
      • סחוג אדום ביתי וסוד קטן
      • עגבניות שרי מיובשות
    • עוגות
      • עוגות ועוגיות עם פרג
      • עוגות מהירות הכנה
      • רולדות
      • עוגות בחושות
      • עוגות גבינה
      • עוגות פרי
      • עוגות תותים
      • עוגות תפוחים
      • עוגות שוקולד
      • עוגות עם ריבת חלב
      • עוגות שמרים
      • עוגות קוקוס
      • עוגות מוס וקרם
      • פאי וטארט
      • חיתוכיות
    • עוגיות
      • עוגיות מרוקאיות ועוגיות לאירועים מיוחדים
      • עוגיות שוקולד
      • עוגיות גבינה
      • עוגיות אגוזים
      • עוגיות שקדים
      • עוגיות תמרים
      • עוגיות פריכות
      • עוגיות שומשום
      • עוגיות מלוחות
    • בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים
    • מתכונים לחגים
      • מתכונים לראש השנה וחגי תשרי
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לט"ו בשבט
      • מתכונים לפורים
      • מתכונים לפסח
        • מתכונים למימונה
      • מתכונים ליום העצמאות
      • מתכונים לשבועות
    • ריבות וממתקים
    • משקאות
    • שוקולד
    • קינוחים, גלידות ומקפאים
      • קינוחי כוסות
      • גלידות ומקפאים
    • תבשילים ונלווים
      • מקבץ מתכונים שהכנתי בסירים של מגנוס
      • הכל בסיר אחד
      • בשר
      • עוף
      • דגים
      • ירקות
      • תוספות
      • סלטים
      • מרקים
      • ממולאים
      • אורז
      • פסטות
      • ממרחים
      • רטבים ביתיים
      • קל ומהיר
      • פרווה
      • טבעוני
      • מאכלי עמים ועדות
    • לחמים, לחמניות ומאפים
      • חלות מעוצבות
    • פיצות ופוקצ'ות
    • קישים, פשטידות, לביבות וכיסנים
    • ללא גלוטן
    • כל מיני
  • המדריך לאפייה
    • בצק רבוך – כל הטיפים לבצק המושלם
    • המדריך לפריך
    • מי פוחד משמרים??
  • המרת מידות
  • טיפים
  • צרו קשר
פנקייק סיני במילוי בשר ועשבי תיבול
ראשי » בלינצ'סים, קרפים ופנקייקים » פנקייק סיני במילוי בשר ועשבי תיבול

פנקייק סיני במילוי בשר ועשבי תיבול

יהודית אביב הלוחשת לאוכל 3 ביוני 2020 12 תגובות

פנקייק סיני במילוי בשר ועשבי תיבול. כמה שהבצק הזה פשוט וקל להכנה, ככה הוא טעים ומיוחד. זה מדהים איזה דברים מדהימים אפשר לעשות מחומרים הכי זמינים ופשוטים

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
פנקייק סיני במילוי בשר ועשבי תיבול

המתכון הזה שהכנתי כבר בכמה וכמה וריאציות מבוסס על הפנקייק הסיני, שזה בצק הכי בסיסי ופשוט אבל כל כך מדוייק וטעים שלא הפסקתי להכין ממנו פנקייקים כאלהעם כל מיני מליות, גם מתוקות וגם מלוחות. הפנקייק הסיני בדרך כלל ממולא בבצלי שאלוט ובצל ירוק ולמעשה כך הכנתי בפעם הראשונה, אבל אז הבנתי את הקטע של הבצק והכנתי אותו עם כל מיני מליות, פשוט התמכרתי לפשטות ולגאונות שיש בבצק הזה.

בתקופת הסגר גיליתי אתר מהמם של בחורה סינית מוכשרת ומהאתר שלה הכנתי לראשונה את הפנקייק הסיני, מילאתי בהמון בצל מטוגן ובצל ירוק. הייתי בשוק מהמרקם והטעם המטורף שהתקבל מהבצק הכל כך פשוט. כל הקטע זה הטכניקה שבה מקפלים את הבצק וזה מה שנותן את המרקם. את הטעם מקבלים במקרה שלי משמן הזית והתוספות. אבל מה שמדהים הוא שהבצק מאוד מאוד מזכיר את המשמנה של המרוקאים, רק שבמשמנה אני מורחת חמאה ולא שמן וגם את הבצק של המופלטה שזה בדיוק אותו בצק. אזזזזז אחרי המלוח כמובן שהכנתי גם בגרסה מתוקה, כי אני קודם אדם של מתוק, פיזרתי סוכר וקינמון והתעלפתי.

מתחילים בהכנת בצק הכי פשוט בעולם – קמח, מלח ומים ונותנים לו מנוחה של שעה כדי שנוכל לעבוד איתו בקלות

אחרי שעה מחלקים לכדורים במשקל של כ- 90 גרם לכדור, משמנים אותם ומניחים למנוחה של 10-15 דקות

מרדדים כל כדור לעלה דק מאוד, מזלפים קצת שמן זית ומקפלים לריבוע. מניחים למנוחה של חצי שעה

בינתיים מכינים את תערובת הבשר ועשבי התיבול

ככה מכינים

עם טחינה זה טעים בטירוף

פנקייק סיני במילוי בשר ועשבי תיבול

לפני שמתחילים

  • בואו לעקוב אחריי גם באינסטגרם, שם אני מעלה סרטונים בלייב ישירות מהמטבח
  • ויש לי גם קבוצה בפייסבוק בה אני והחברים משתפים מתכונים שווים ותמונות
  • מהכמות הזו יוצאות 5 פיתות ממולאות. אני ממליצה בחום להכפיל כמויות ולהכין גם עם סוכר וקינמון כי זה טעים בטירוף גם במתוק.
  • מבקשים מהקצב בשר טרי עם קצת שומן כדי שיהיה עסיסי ולא יבש.
  • לא מבשלים את הבשר, אל חשש, הוא מתבשל תוך כדי הטיגון של הבצק.
  • אפשר להכין מאותו בצק כל מלית שאוהבים כגון: גבינות, סוכר וקינמון, שוקולד וכו'.

מצרכים ל – 5 יחידות גדולות

לבצק

  • 300 גרם קמח
  • 1 כפית מלח
  • כ – 3/4 כוס מים מהברז
  • למריחה על הבצק וטיגון: 1-4-1/2 כוס שמן זית.

מלית בשר ועשבי תיבול

  • 300 גרם בשר בקר שמן מעט (שמתי צוואר מספר 10)
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 1/2 חבילה פטרוזיליה
  • 1/2 חבילה כוסברה
  • 1 כוס זעתר טרי
  • 1/2 כוס מים מוגזים (מי סודה)
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • לפיזור: 2 בצלים ירוקים קצוצים

אופן הכנה

מכינים בצק: שמים בקערה קמח, מלח ומים ולשים במשך 7-10 דקות לבצק רך וגמיש. משמנים צלחת במעט שמן זית, משמנים גם את הבצק ומניחים בצלחת מכוסה בניילון למנוחה של שעה.

אחרי שעה – מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של כ – 90 גרם, משמנים ומניחים בצלחת ל- 10-15 דקות.

אחרי 15 דקות – משמנים משטח עבודה בשמן זית, מרדדים כל כדור לעלה דק מאוד, מזלפים עליו מעט שמן זית ומקפלים לריבוע. מכינים כך את כל כדורי הבצק ומניחים שוב בצלחת משומנת למנוחה של חצי שעה.

מכינים מלית בשר: שמים בקערה את הבשר, הבצל הקצוץ, פטורוזיליה, כוסברה וזעתר.

מוסיפים מים מוגזים, אבקת אפייה, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים טוב אבל לא יותר מידי כי אנחנו רוצים את הבשר שיישאר מפורק ולא ישחרר את החלבונים שיש לו ויהפוך לקציצה יציבה. טועמים כדי לוודא שלא חסר מלח (בשר טרי אפשר לטעום בכייף וזה אפילו ממש ממש טעים :)) מניחים בצד עד שהבצק מוכן.

ממלאים ומטגנים: משמנים קלות משטח עבודה בשמן זית. מרדדים ריבוע בצק לעלה דק, מניחים על מחצית הבצק כמות יפה של בשר, מפזרים מעט בצל ירוק וסוגרים עליו עם החצי השני של הבצק למעין חצי עיגול ומהדקים היטב. מכינים כך את כל כמות הבצק ומניחים על מגש משומן קלות.

מחממים מחבת על להבה בינונית ומשמנים אותה ממש מעט. מטגנים את הפנקייקים צד ראשון כ- 5-7 דקות כדי שהבשר שיש בבצק יתבשל והופכים לצד שני לעוד כמה דקות. במידה והבצק נשאר בהיר אחרי הטיגון, מגבירים להבה ונותנים לו השחמה יפה וקריספיות.

מגישים מייד עם טחינה מתובלת כשהפנקייק חם.

זה הכי טעים כשזה חם אבל זה טעים גם אחרי כמה שעות. אפשר כמובן לחמם ולהחזיר לו את הקריספיות.

Print Friendly, PDF & Emailלהדפסה
מתכונים נוספים שלא תרצו לפספס
  • לחוח תימני
    לחוח הלחם התימני המושלם
  • תפוחי אדמה על שמנת חמוצה
    תפוחי אדמה בתנור על מטבל שמנת חמוצה
  • סלט סלק וגבינה בולגרית
    סלט סלק אדום עם גבינה בולגרית ופקאן סיני
  • עלי גפן ממולאים
    עלי גפן ממולאים אורז

יהודית אביב |להציג את כל הפוסטים של יהודית אביב הלוחשת לאוכל


« פוסט קודם
פוסט הבא »

12 תגובות

  1. שולי הגב 4 באפריל 2023 בשעה 13:30

    אשמח לדעת אם אפשר להמיר את המתכון לפסח
    תןדה רבה וחג שמח!

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 באפריל 2023 בשעה 9:02

      כנראה שכן עם קמח ללא גלוטן אבל הייתי מחכה לאחרי פסח ומכינה את המקור

  2. עופרה טסט הגב 29 ביולי 2020 בשעה 8:14

    הי יהודית, אפשרי להשתמש עם שמן רגיל ולא שמן זית שאני לא אוהבת?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 29 ביולי 2020 בשעה 18:54

      בהחלט כן עופרה

  3. קורין הגב 6 ביוני 2020 בשעה 17:16

    היי יהודית, נראה מעולה! לדעתך יצא טוב גם בגרסה ללא גלוטן? תודה רבה

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 7 ביוני 2020 בשעה 0:07

      אני מניחה שכן עם קמח טוב

  4. אילנה הגב 5 ביוני 2020 בשעה 16:47

    האם ניתן להמנע מטיגון ולעשות אפוי?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 5 ביוני 2020 בשעה 19:08

      היי אילנה,
      לא. מטגנים במעט מאוד שמן זית וזה מה שנותן את הקריספיות

  5. אתי דר הגב 4 ביוני 2020 בשעה 10:53

    יהודית שלום
    שמי אתי, גרה בזכרון יעקב
    עוקבת אחרייך מזה זמן לאחרונה עשיתי מתכון ביגלה ירושלמי במילוי תחד וחמד
    מרגישה צורך להחמיא לך על ניהול הבלוג בכזו בהירות, המתכונים, כל אלה שניסיתי, מדויקים, ברורים ויותר מהכל, מאפשרים להפרד מחשש השמרים והבצקים
    לפחות אותי שיחררת
    אמנם עוד לא מעיזה לחרוד ממתכונייך אבל פלא ההצלחה עושה את שלו ואני הולכת ומשתחררת
    אשלח צילום
    ושוב תודה?

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 ביוני 2020 בשעה 19:29

      וואו אתי איזה כייף לשמוע!!
      אשמח מאוד לראות צילום

  6. ענת הגב 4 ביוני 2020 בשעה 8:25

    למה פנקייק? אני הייתי קוראת לזה עראייס סיני. יותר מתאים… חחח

    • יהודית אביב הלוחשת לאוכל הגב 4 ביוני 2020 בשעה 8:28

      ווי את צודקת. האמת שחשבתי על עראייס אבל לא על עראייס סיני שזה גאוני. אמנם לא מומלץ להחליף שמות למתכונים אבל יש מצב שאני משנה לזה

השארת תגובה

ביטול

כל המתכונים לפי קטגוריות
חפשו פה מתכון ספציפי
הרשמה לבלוג

תודה שנרשמתם לעדכונים מהבלוג. תהנו!




פרגנו לי בלייק



בואו לעקוב אחרי
  • Facebook
  • Google+
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס