צלי בשר ברוטב פטריות – המנה האולטימטיבית לחגים ושבתות. אחת המנות שהכי אוהבים להכין כשמארחים או כשרוצים להתפנק על מנת בשר טובה וטעימה
צלי בשר זה אולי אחד התבשילים הכי נפוצים בשבתות וחגים. אני מכינה כמות ענקית של בשר ברוטב, מכינה סיר גדול של אורז לבן וזהו! אצלי אוהבים לאכול מזה כל השבת ואם נשאר משהו, אז גם בתחילת השבוע. מה שכייף זה שאפשר להכין את החלק הקשה בהכנות שזה הבשר מראש, להקפיא ורק להכין את הרוטב שזה ממש פשוט.
צלי בשר ברוטב פטריות
לפני שמתחילים
- כנסו פה לסרטון הדגמה באינסטגרם שלי.
- להכנת תבשילי בשר מומלץ תמיד להכין בסיר סוטאז' נירוסטה או ברזל יצוק. הולכת החום שלהם היא מעולה, הבשר נצרב מעולה וכך מקבלים את מקסימום הטעמים שאפשר להוציא מהבשר.
- טיפ לבישול הבשר – כשמרככים בשר הסיר גועש וגולש לו על הגז שניקינו רק אתמול או שלשום. לפני שמתחילים מורחים על שפת הסיר מרגרינה ואז כל פעם שהמים מנסים לעלות ולגלוש, המרגרינה מונעת מהם לגלוש.
- עצמות מח קונים בקצביות מובחרות.
- אחרי שלב הבישול והפריסה אפשר להקפיא את הבשר ולהוציא כשרוצים לבשל ברוטב.
- אפשר להכין את הבשר עם ערמונים בוואקום במקום פטריות או גם פטריות וגם ערמונים.
- מתכון לאורז לבן אחד אחד כנסו כאן.
מצרכים להכנת הבשר לצלי
- 1.5 ק"ג בשר צלי כתף (מספר 5) או פילה מדומה (מספר 6)
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 גזר
- 2 גבעולי סלרי עם העלים
- 1 שורש פטרוזיליה (לא חובה)
- 1 בצל שלם קלוף
- 5-6 עלי דפנה
- 10 יחידות פלפל אנגלי שלם
מצרכים לצלי בשר ברוטב פטריות
- 2 עצמות מח
- 1/3 כוס שמן זית
- 2 בצלים גדולים פרוסים
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
- 1 כוס מיץ תפוזים (אני שמה של פריגת)
- נוזלי הבשר המסוננים
- פרוסות צלי הבשר המוכנות והפרוסות
- 6-7 גרגרי פלפל אנגלי שלם
- 5-6 עלי דפנה
- 2 מקלות קינמון שלמים
- 1-2 כפיות מלח ים אטלנטי
- 1 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
אופן הכנה
מבשלים את הבשר: מחממים בסיר עמוק וגדול שמן זית עד שמתחילים לעלות ממנו אדים. מניחים את הבשר בתוך הסיר ולא נוגעים למשך כ- 10 דקות עד שהבשר נצרב היטב, ואז הופכים וצורבים מצד שני. מוסיפים לסיר את הגזר, הסלרי, שורש פטרוזיליה, בצל שלם, עלי דפנה ופלפל אנגלי וצורבים עם סיר סגור כמה דקות. כשהבשר צרוב היטב ושחום מוסיפים מים מעל לגובה הבשר, סוגרים את הסיר ומבשלים שעה וחצי – שעתיים מרגע הרתיחה או עד שהבשר רך ומוכן – נועצים סכין בבשר ורק אם הוא נכנס חלק לגמרי אז הבשר מוכן. מקררים את הבשר, מסננים מנוזלי הבישול ושמים במקרר לכמה שעות או למשך הלילה כדי שהפריסה תהיה קלה והבשר לא יתפורר. את נוזלי הבשר שומרים במקרר כי הם ישמשו בסיס לרוטב. מחרת פורסים את הבשר לפרוסות ברוחב של כ- 1 ס"מ.
מכינים צלי בשר ברוטב פטריות: בסיר סוטאז' רחב, מחממים שמן זית, צורבים את עצמות המח כמה דקות ומוסיפים את הבצל הפרוס, מטגנים את הבצלים עד להזהבה. מוסיפים לסיר את הפטריות, גרגרי פלפל אנגלי שלם, עלי דפנה, מקלות קינמון, מלח, פלפל שחור וכורכום ומטגנים 2-3 דקות. אם צריך מוסיפים עוד מעט שמן זית ומטגנים עד שהפטריות מאבדות מעט מהנפח. מוסיפים את מיץ התפוזים ונוזלי הבשר ומביאים לרתיחה. מסדרים את פרוסות הבשר בסיר בצורה מעגלית בשכבה אחת. מבשלים כשעה – שעה וחצי על להבה בינונית – נמוכה עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך. יש לקחת בחשבון שככל שהרוטב מצטמצם הוא נעשה מלוח יותר אז לא להפריז עם המלח ואם חסר אז להוסיף לקראת סוף הבישול. מגישים עם אורז לבן ובתאבון!
היוש תודה על מתכונים מופלאים
אצלי לא אוהבים קינמון
יצא טעים בלי?
כן בוודאי. אם לא אוהבים אז אל תשימי
בוקר טוב וסליחה על השעה, במשפחה יש סכרתיים, מה יכול להחליף א מיץ התפוזים?
תודה
את יכולה לשים מים/ציר בקר אבל התפוזים ממש מקפיצים את הטעם
ביום שישי הכנתי 2 מנות לפי מתכונים שלך : צלי בקר ברוטב פטריות ועוף עם אורז וירקות. אני רוצה להודות לך עבור 2 מתכונים נפלאים ובייחוד מודים לך הילדים והנכדים.
הכל יצא כל כך טעים שכולם לקחו את השאריות המעטות שנשארו.
אילה
איזה כייף לשמוע
תודההה ♥
היי יהודית, אני לא בשלנית גדולה (אבל טועמת מדופלמת..) יצא לי להכין את המתכון ויצא מושלם. עקבתי אחר ההוראות במדויק (עזר עמוד האינסטגרם גם..) ויצא מדהים. וכל כך פשוט בסך הכל.
הסיר נגמר באותה ארוחה! 1.5 קילו בשר התאדו ! תודה רבה!! כמובן שהפצתי את העמוד ואת הבלוג לכל הסועדים והסועדות שדרשו מתכון!! תודה רבה!
ענת
וואו ענת איזה כייףףף לשמוע! זה הסיפוק הכי גדול, שאנשים לא בשלנים מצליחים מתכונים לכאורה לא פשוטים.
תודה ענקית ♥ ושבוע מהמם
היי יהודית!
נראה מעולה אבל לא כל כך הבנתי לגבי הבישול של הבשר
אם בבישול הראשוני מחכים עד שהוא ממש רך, ואז בבישול השני מבשלים אותו עוד שעה בתוך הרוטב הוא לא מתייבש? או שמוסיפים את הבשר עצמו אחרי הבישול של השעה?
היי פז,
הבשר לא מתייבש אלא להפך, נעשה רך כמו חמאה. זה בשר לבישול ארוך כך שככל שתבשלי יהיה רך יותר וטעים יותר
חג שמח
הי,
נראה טוב.. 2 שאלות – בבישול הבשר הראשוני אין מלח? והאם אחרי הסגירה והמים צריך לבשל על אש בינונית או נמוכה?
היי ליאורה,
בבישול הראשון אין מלח.
אחרי הסגירה להבה בינונית.
בהצלחה
תודה רבה, המתכון מוצלח. יצא טעים.
תודה שחזרת לעדכן. חג שמח
כשאת כותבת לשמור את הנוזלים של הבשר הכוונה היא לכל הנוזל שנשאר לאחר הבישול במים?
היי עדיה,
כן, זה ציר בקר מעולה. לא זורקים
יהודית שלום,
קודם כל הבלוג שלך מדהים, שופע רעיונות וממכר… תודה
לגבי המתכון הזה, האם אפשר לבצע את השלב הראשון עם קוביות של בשר ולא נתח שלם?
תודה מראש
היי מלי,
תודה רבה. אפשר בהחלט
מיץ התפוזים לא מתאים…התקבל טעם מריר
תלוי איזה תפוז שמת תקווה. אם התפוז מריר אז זה ישפיע על האוכל. לפני שמוסיפים משהו לאוכל כדאי לטעום שהוא טעים. זה נכון לגבי כל מוצר שאת מכניסה לאוכל
שלום רב,
ראשית תודה ענקית על אתר נח
ומתכונים נפלאים…
ברשותי צלי מס 6 פרוס… יש אםשרות להכין את המתכון הנל בלי הסעיף הראשון?
לתשובתך אודה
היי ענת. התגובה שלך כן נקלטה ועניתי לך באינסטגרם
הדפסתי ותליתי על המקרר
תודה רבה לך על המתכון הטעים. כמעט אכלתי הכל בעצמי .לא יכולתי להשאיר כלום 🙂
איזה כייף. תודההה פז ובשמחה
כייףף לשמוע
אחד המתכונים המוצלחים לבשר צלי שהכנתי… ככולם אוהבים